lørdag den 5. november 2016

Vinterhi!!!

Nej ikke helt men hvis jeg ikke havde billeder fra i torsdag var jeg nok gået i pausemood et par dage. Men det er jo på sådan en regnvejrsdag, at folk gerne vil underholdes, det ses tydeligt på vores blogge. Om sommeren har folk travlt med deres egne haver, forståeligt nok.
Jeg snyder lidt med endnu et solopgangsbillede fra torsdag morgen, vi har ikke set meget til solen siden. Her kommer flere billeder fra torsdag formiddag, det var så smukt

Bemærk gunneraen bag bænken
den er nu pakket ned for vinteren under stor bevågenhed af de små sorte I går var vi på besøg hos Carsten og Nugga, Carsten har plantet en masse træer på sine marker med henblik på at få en skov, nu er han ved at lave stier i skoven. Derfor bliver der træer i overskud, vi var heldige at få to spidsløn med hjem, vi kan også få lindetræer, men det er det med pladsen.

 De blev plantet bagerst i nordbedet, så vi kan nyde de skønne farver om efteråret, hvis I kigger godt efter, kan I se, at Bent er i fuld gang med at grave.
her er den plantet, Schippo kigger på.
 Nordbedet står flot nu med fine farver på de løvfældende og parykbusken
 R. Pennsylvania
og R. Summerduft
Her kommer de sidste rosenbilleder, så må vi se, om der er flere tilbage, når regnen en gang stopper.
 A whiter Shade of Pale
 King´s Macc
 Lady Emma Hamilton
 Minerva
 Odyssey er på vej med et par knopper
 Souvenir de St. Anne
 Westerland
og Zonta
I går overgav jeg mig og plukkede nogle ind i vaser, det har været svært at nyde dem derude de sidste par dage.
Fortsat god aften og god søndag, det ser desværre ikke ud til at blive meget bedre vejr i morgen.


28 kommentarer:

 1. Jeg skulle gjerne godt i vinterhi, og våknet igjen i mars som bjørnen gjør ;)
  Deilige roser du viser, og nå er jo tiden til å ta de siste inn for nå blir de vel ødelagt av regnet uansett. Jeg ville mye heller hatt regn enn snø, men sånner det bare her nå.

  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Jeg har nu ikke noget mod vinteren, men jeg vil gerne kunne komme ud, uden at blive våd. Jeg er også spændt på, om der er roser tilbage i morgen, de lover regn hele dagen, men vi har i det mindste ikke sne. (endnu)
   Klem

   Slet
 2. Farvel og atk for i år til Gunneraen og tak for det smukke blad der nu ligger i min have :o) og goddag til Regn storm og sne og så må vi få det bedste ud af det. Det er nu også hyggeligt at sidde med et tæppe en god kop kaffe og bloggen :o)
  Det var da skønt med et par nye træer, roserne står også stadig smukt.
  Masser af regnvejrs hilsner og knus fra Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Ja så var det sket med den, men godt du nåede at få et af bladene. Ja dagen i morgen bliver bestemt ikke bedre end i dag. Ja det har du ret i, det er også hyggeligt. Jeg er ved at finde julegaver og fødselsdagsgaver til børnebørnene, det er nu ikke nemt, sikken en jungle at finde rundt i.
   Ja det er ikke så ringe med nye træer, så må vi se, hvordan roserne har det i morgen, hvis det er vejr til at komme ud og kigge efter.
   Du får regnvejrshilsener og et knus tilbage
   Lisbeth

   Slet
 3. Hej Lisbeth

  Mon ikke et par af roserne har klaret sig?

  Ja det er lidt af et paradoks at det er på denne årstid og iøvrigt de tidlige forårsmåneder at der er så meget gang i havebloggene. Måske er det i sommermånederne at man kan dreje lidt ned for blusset;)

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja det får vi se.
   Ja det er det nemlig, jeg har faktisk overvejet at nøjes med at blogge to gange om ugen, når det går løs igen, men jeg har jo svært ved at holde det :) så kan jeg vise arkivbillederne om vinteren i stedet, det gør jeg jo alligevel, kan man sige. For det er altså svært at nå det hele, når forår og sommer kommer, og man får ikke set andres blogge ordentligt.
   Tak i lige måde

   Slet
 4. Hej Lisbeth. Nej, det har ikke været særlig godt vejr i dag. Godt at vi kan være indenfor! Det er en flot solopgang du viser fra i torsdags. Det var godt at se! Det er en god idé at plukke roser ind, de lover meget blæst med stormstyrke, det vil roserne nok have svært ved at klare. I er heldige at I sådan får foræret træer:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Nej det kan vi ikke prale af, så vi må blive inde. Jeg skal have kigget til roserne i morgen, spændende om de holder. Ja vi er meget heldige, du kunne såmænd også have fået, men du bor lidt langt væk. Der var nok af dem.

   Slet
 5. God morgen fra Høneballe:-)
  Hvor er det smukke billeder, og jeg kom til at smile for kunne ikke lige få øje på Bent, men det hjalp at billedet blev gjort stort.
  Ha en god søndag. Vores vejrudsigt siger regn regn regn også lige lidt mere, så det er godt der er lunt inde:-)
  Kram Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. God morgen fru Nielsen :)
   Tak skal du have, ja det var en af de gode dage. Bent er ikke nemt at finde på billedet, hvis man ikke gør det stort, han er jo ikke så stor :)
   Ja det ser gråt ud og regner, så vi må glæde os over brændeovnsvarmen, og at husene er hule.
   Kram Lisbeth

   Slet
 6. Du har gemt både Bent og de små sorte, ganske godt på billederne idag, men de havde selvfølgelig travlt allesammen. Vi må håbe søndagen byder på bare en smule tørvejr. Ønsker dig en dejlig dag. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Fru Friis
   Ja de er jo ikke så store, så de kan nemt gemme sig væk :) Ja lidt tørvejr ville være godt.
   Tak i lige måde :)

   Slet
 7. Vinterhi lyder tillokkende på denne blæsende og våde søndagsmorgen. Spidsløn er et flot træ, så dem finder i sillert en god placering til.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja det er vist det bedste vi kan gøre i dag. Ja spidsløn er smukt, der er rigtig mange af dem i læhegnene herovre, så det var et stort ønske at få et i haven.

   Slet
 8. Hej Lisbeth!

  Festlig bild på den vinterinpackade Gunneran, där mår den nog förträffligt under vintermånaderna.

  Jag kan inte låta bli att beundra de tappra rosorna som fortfarande orkar blomma, vem har sagt att rosor är så känsliga? De är ju tuffa som få!

  Trevlig söndag!

  SvarSlet
 9. Hej Gunilla
  Ja Gunneraen er i hvert fald pakket godt ind, så den skulle gerne kunne klare sig.
  Nej roserne er ikke så sarte, men de bryder sig nu ikke om regnvejr.
  Tak i lige måde

  SvarSlet
 10. Nej, det er da ikke tid til at gå i hi endnu :-)
  Vi har ikke pakket Gunneraen ind endnu, men den hænger godt nok med bladene. I dag har jeg sat de frostfølsomme planter ind, godt nok alt for sent, men jeg håber det går.
  Heldigt med spidsløn, de er så fine. Lind bliver godt nok stor, så man skal være sikker på at der er plads.
  God søndag.
  Mvh
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lene
   Jo for gunneraen er det, men ikke for os :)
   Ja spidsløn er fine, vi må nok lade være med at købe lind, det er nok klogest.
   Tak i lige måde
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 11. Hej Lisbeth
  På dage som disse må man gerne snyde med billederne, for det er bestemt ikke nogen fornøjelse at opholde sig ude i dette møgvejr. Jeg har nyde hvert og et af dine skønne billeder ;).
  Godt med et par nye træer til haven, det er jo altid spændende med nye bekendtskaber, især hvis de bærer smukke høstfarver.
  Godt i har fået pakket gunneraen godt ind, inden kulden sætter ind i næste uge.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi
   Ja det er nødvendigt med solbilleder i sådan en kulde og regn. Dejligt at du har nydt mine billeder :) Jeg har taget nye i dag :) trods blæst og regn, heldigvis var der ophold i regnen.
   Ja høstfarver det kan vi lide, så må vi se, om den kan gro op over rhodoerne næste sommer.
   Jeg synes allerede, det er rigeligt koldt i dag, så godt vi fik den pakket ned, så vi ikke skulle stå i dag og fryse imens.
   Knus

   Slet
 12. Godaften Lisbeth.Ja !!! vejret er da ikke til at være ude i lige nu......frøs godt da jeg rev blade i dag.
  Men dejlige billeder du viser fra din have.
  Fint med nye træer hvis man har plads til dem.
  Glæder mig nu til at blive færdig i haven så jeg kan hygge indendøre.
  Og nu er det vist ved at være slut med roserne.
  Godaften Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. God aften Jette
   Nej det er ingen fornøjelse at være ude, men så må vi klæde os godt på, hvis vi skal ud. Ja solskinsbilleder kan vi lide at se, men det kniber lidt for tiden. Ja det bliver rart at blive færdig i haven, det gør jeg først, når frosten kommer, men det er bedst at være ude i stille vejr og uden regn.
   Jeg har lidt roser endnu.
   Knus Lisbeth

   Slet
 13. Hej Lisbeth
  Vinterhi jow det kunne jeg da godt bruge med det vejr vi holder os. Vi har jo godt nok ikke været hjemme men det var nu ingen fornøjelse med regn selv om vi har hygget indendøre. En glæde var det da så at kigge ind hos dig og finde flotte solbeskinnede motiver. Hjørnet med bænken er så flot og nu med en vinterklar Gunnera. Håber de to sorte har godkendt nedpakningen :-)
  Ja roserne gør sig godt indendøre men desværre holder de så nok ikke så længe men at stå ude i regn og stiv kuling og nyde dem er jo nok ikke så attraktiv,
  Her er der dømt sofa og tidligt i seng. Det trætter meget når man ikke har sovet i sin egen seng.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Der kan du se, du nåede det, vejret er ikke noget at prale af, men vi kan ikke gøre noget ved, heldigvis er husene hule indvendig, så må vi blive inde. Hundene har været oppe på toppen af gunneraindpakningen, så den er godkendt.
   Nej roserne holder ikke så længe indendøre, og udenfor er der storm og regn, så det er ikke nemt. Jeg kigger til dem, når jeg går en runde med kameraet :)
   Ja det forstår jeg godt, det er nu bedst at sove i sin egen seng.
   Tak i lige måde og sov godt
   Knus Lisbeth

   Slet
 14. Un autunno bellissimo! Non vedo l'ora di vedere i tuoi rododendri in primavera :)

  Buona domenica sera.

  SvarSlet
  Svar
  1. ringrazio anche voi - Sono anche impaziente di mio rododendro di nuovo
   buonasera

   Slet
 15. I hvertfald kan vi tillade os at nyde det indendøre når nu efterår og vinter alligevel trænger sig på.
  Den solopgang er noget af et syn, jeg har også nydt dine billeder på FB og det er helt i orden at vise den samt solskinsbillederne.
  Selvfølgelig måtte jeg ind og finde Bendt - og det lykkedes selvom han ikke havde rød-og hvidstribet t-shirt på, men havde kamufleret sig godt;))
  Så er der vidst ro i sindet nu hvor Gunneraen er pakket ind, men jeg kan godt forstå at de to sorte undrer sig, for det ser også mistænkeligt ud nu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja det kan vi, der er det også rarest at være nu.
   Det lyder godt, det er rart med solskinsbilleder på en kold dag som i dag.
   Godt du fandt ham, han var godt kamufleret ja.
   Presenningen på gunneraen blev undersøgt meget nøje, måske lugtede den af mus :)

   Slet