lørdag den 28. juli 2012

Jo mon ikke det var sidste dag med solskin

Jo det var lige, hvad det var, sidste dag med dejligt solskin.  I dag har vi til gengæld fået dejligt regn i rigelige mængder. Det startede med ca 4 mm i nat og måske lidt torden, vi hørte det nu ikke, men det gjorde hundene til gengæld. De var panikslagne og løb ud og ind af hundeklappen, så vi måtte ud og berolige dem og lukke vinduet. De kunne se lynene og høre den kraftige regn.
Så Vicky gemmer sig

Omkring middagstid kom der torden igen, så igen måtte vi holde i hånd, regn kommer der mængder af. Indtil nu har vi fået omkring 23 mm.
I går sad vi ude til alle måltider og nød denne udsigt
Dejligt
Kaffe med gamle naboer

To skønne billeder af Audrey Wilcox til Rose :o)
Jude the Obscure dejlig citrusduft og skøn fyldt rose
Claret
Braithwaite
Rosen Resli vokser op af mit moreltræ
Karen Blixen
Kronprinsessen
Rosen Summer Song har en smuk form
Her slutter rosenbillederne med Twice in a blue Moon
Liljen Choko
Dagliljen Night Embers
Dagliljen Arctic Snow
Clematis Blue Angel
Clematis Arctic Queen synger på sidste vers, den er næsten dobbelt og meget smuk.
Echinacea og Bjørnetidsel er et pænt par, farverne passer sammen.
I går supplerede jeg mine mørke planter op med denne nøkketunge, som jeg købte i byggecenteret.Den gamle nøkketunge

Regnvandsbedet ser godt ud og fungerer som det skal, kan vi se i dag

Den røde kvan tiltrækker både hvepse og mariehøner.
Spirea japonica Macrophylla
Summerfuglebuske

Til slut billeder af mamelukærmebusken, på det sidste billede ses en rovfugl svævende.

I aften er der vist ingen tvivl om, hvad jeg skal lave. Snegle bvadr.
Fortsat god dag og god søndag.


26 kommentarer:

 1. Ja lidt regn fik vi i nat,
  Stakkels hunde der er bange i tordenvejr, først nu kommer der regn , de har lovet skybrud , nu må vi se hvad der sker ,
  Øv for dig med de snegle ,,,,

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jonna
   Jeg frygter også for, at det skal blive tordenvejr, når vi ikke er hjemme, så går de helt i panik. Skybrud ja det var vist også noget i den retning, vi fik i middags, det gik i hvert fald stærkt.
   Ja snegle det er træls.

   Slet
 2. Her vælter det nu ned med regn og så er der tid til lidt blogkommentarer. Jeg var ellers lige gået i gang med at klippe buske - de er vokset eksplosivt og gør baghaven næsten ufremkommelig.
  Her i Nordsjælland var det faktisk også godt med noget vand til blomsterbedene.
  Fint med regnvandsbedet hos jer - jeg husker med gru jeres græsplæne/vandplæne sidste år!
  Vores grund skråner fra indgang mod baghaven, så lige det er jeg forskånet for - men snegleplagen er vi fælles om.
  Så gæt hvad jeg skal lave i aften :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Berit
   Ja jeg fornemmer lidt mere aktivitet i dag på grund af vejret. Buske og træer vokser enormt for tiden, så man må tage hårdt fat.
   Det var godt med vand, men det kom lidt voldsomt.
   Du kan tro, vi er glade for regnvandsbedet, men det problem har I så ikke, men sneglene er vi fælles om :o)

   Slet
 3. Hej Lisbeth.Kan forstå at i har fået meget regn.Her har vi fået lidt i nat,og i dag har vi haft 27 grader.
  Men det er begyndt at blæse op,så nu det nok vores tur til lidt regn.Dejlige billeder som vanligt fra din skønne have.Den mørke lilje er jeg ret varm på.Har to liljer fra C.D.-Muckadet.Er spændt på når de springer ud.Nu vil jeg gå ud og lave en god kartoffelsalat til min skinke.rigtig god aften til dig og den flittige Bent.Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Ja vi har fået rimelig meget regn i en vældig fart. Vi er kun omkring 20 grader nu, regnen har kølet.
   Den mørke lilje er skøn, og nud kan du glæde dig til dine springer ud.
   God appetit med kartoffelsalaten og skinken og god aften.
   Jeg skal nok hilse Bent.
   Knus

   Slet
 4. dyr og tordenvejr,det hænger ikke sammen - det synes jeg nu heller ikke voldsom regn gør med haven, det ødelægger blomsterne alt for meget. Særligt dine roser synes jeg er helt vidunderligt smukke og man kommer i den grad til at savne at bloggen ikke findes med duft...

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Camilla
   Nej dyr og tordenvejr er ikke godt og voldsom regn i haven er synd for roserne.
   Der var mange skønne roser inden regnen, heldigvis tog jeg en ordentlig buket ind, så nu har jeg duften herinde, det er dejligt, Jeg ville gerne sende duften, men det kan jeg ikke klare, så I må visualisere jer til den.

   Slet
 5. Kære Lisbeth. Åh de stakkels hunde. Her regnede og tordnede det også det meste af natten. I dag har vi kun "20 gr" - jubii - og lidt overskyet indimellem, men nu kan jeg holde ud og være i haven.

  Hvor er den lilje Choco flot. Det er da en jeg må have fingrene i. Og en masse flotte roser du har. Der er noget og passe :)

  Kh Lise Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lise Lotte
   Ja det var synd for hundene. Heldigvis blev det mest til regn, så de faldt til ro igen. Ja vi danskere er ikke indrettet til over 25 grader :o)
   Ja choco er skøn, jeg siger til når det er tid til at købe hos plantesamling.dk, hvor jeg har købt min. Ja med roserne er der nok at se til, når jeg skal klippe de visne af.
   Kh
   Lisbeth

   Slet
 6. Hej Lisbeth. Ja, sikke det har regnet, her har det også lynet og tordnet, jeg tror, der kommer mere regn. Nu er jeg ved at være opdateret på din blog og jeg vil gerne sige stort tillykke med pavillonen. Jeg tror også, det er en god idé at få med fast tag. Sikke et arbejde, Bent er i gang med, jordforholdene skal nok være i orden, så huset står stabilt og ikke flytter sig for meget! Jeg er imponeret over dine roser, der er mange og den ene er flottere end den anden. Her hos mig blomstrer de også rigt, men nu har den kraftige regn slået en del blomster i stykker. Jeg har fundet ud af, at Brother Cadfael er en ret hårdfør rose med stive grene og stængler og blomsterhovederne er store og robuste. Jeg tror, jeg vil lave et indlæg om denne rose på et tidspunkt. Jeg kan forstå, at I også har haft "børn" i huset. Det har vi også - 3 drenge, så der har været gang i den. Det er nu hyggeligt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Ja det har regnet meget, men nu har vi solskin. Tak skal du have, ja det bliver dejligt med pavillionen, den skal helst slet ikke flytte sig. Bent kan ikke arbejde i dag, der står vand i hullet, han er ved at grave. Så han må tage en slapper/hviledag.
   Jeg har mange roser ja, men de tager også skade af regnen, ærgerligt at de bliver ødelagt igen.
   Jeg glæder mig til at se indlæg om Brother Cadfael den har jeg ikke.
   Ja vi har også haft "børn" hjemme, men nu er det over en uge siden, så roen er faldet over huset igen. Men dejligt at have dem her.

   Slet
 7. Kære Lisbeth
  Hvor er det sødt af dig og vise Audrey Wilcox igen - rosen er bare umådelig smuk! Jeg blir helt varm om hjertet! Audrey må have været et lidt populært navn i sidst 20erne; Audrey Hepburn var født i 29 og min mor i 27.
  Dine andre roser er også fantastiske. Dejligt med Rose Resli på vej i træet. Og farven på Claret og Braithwaite er forrygende i den koralrøde.
  Min sorte Sally er lidt utryg ved torden. Meget værrer er det nytårsaften; der er begge hunde fuldstændig op at køre. Selvom Joe fik beroligende, gøede han konstant og Sally rystede som et espeløv. Der er forhåbentligt ikke ret meget fyrværkeri hvor du bor, da jeg kan tænke mig dine hunde også er helt fra den. Forrige nytår var vi i Indien og hundene på pension. Der havde ingen problemer været, da der var fredeligt, så det overvejer vi at gøre igen i år. Ja, altså nok ikke at tage til Indien ;-)
  Dejligt billede du slutter af med.
  Kh
  Rose

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Rose
   Ja den rose er fantastisk. Knoppen plukkede jeg ind, inden regnen kom. Så din mor er ikke opkaldt kan jeg da forstå, det har bare været moderne.
   Ja det er dejlige røde roser, jeg er ikke så meget til rødt, men de der er nu fine.
   Nytårsaften bryder mine sig heller ikke om, heldigvis er der kun skyderi omkring kl. 24, så det holder de lige til. Det er værre når der fyres af i flere dage omkring nytår.
   God idé at sætte dem i pension, hvis der ikke er skyderi der, det har de så ikke noget imod, kan jeg forstå. Jeg har det bedst med at mine er hjemme, når jeg skal nogen steder, så får jeg nogen til at se efter dem og lufte dem. Men jeg er også højst væk i 2 dage.

   Slet
 8. Vi fik regn fra middag af og en 3 timer, men siden har solen skinnet igen. Det er godt nok et stort arbejde med ændring af petanque banen men det bliver helt sikkert godt med pavillonen der. Ikke mange kommentarer ellers ud over at roserne er utroligt smukke og udsigten fra kaffebordet helt sublim.

  Ha' en god aften.

  Knus Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja det var ca. det samme her 3 timer, det gav godt, men gik lidt hurtigt. Her har også været solskin, og jeg har gået rundt og dræbt snegle i to timer, så nu er jeg træt.
   Ja der er en skøn udsigt fra kaffebordet, og Bent har nok at se til med gravearbejdet, som altså måtte stå stille i dag.
   Knus

   Slet
 9. Synd for hundene at de er bange i tordenvejr.
  Hvor har du dog mange smukke roser.
  Vi har kun fået en enkelt lille regnbyge sidste nat, men omkr. kl 11,30 i dag skal jeg da lige love for, at vi fik regn. Vi måtte pakke sammen i Sdr. Omme i regnvejr. Lidt træsl.
  Her hjemme var der ikke kommet så meget.
  Ha` en god aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Ja det var synd for dem, de var helt i panik.
   Det var samme tid, det regnede meget voldsom her. Mærkeligt at I ikke fik så meget derhjemme.

   Slet
 10. Kan godt hygge mig over de maleriske navne dine roser har! Ikke nok med at de er kønne, de har da også nogle fantastiske navne!
  Ja ak ja de forbistrede snegle. Jeg har faktisk ikke mødt en eneste af dem uden hus de sidste par dage!
  Vi fik 13 mm regn i går nat. Ikke en dråbe hele dagen i Lyngby, men til gengæld fik vi en ordentlig vasker på vej til Gilleleje, og også da vi ankom til byen. Så vi slap for skybrud i denne omgang.
  Det er synd for hundene, når de bliver bange i tordenvejr!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente
   Ja men godt du hygger dig over rosennavnene, dem der navngiver dem, skal have en god fantasi og viden om kendte folk :o)
   Heldige dig ingen snegle at møde, jeg møder mange.
   Det småregner her i dag, så det er ikke rigtig havevejr.
   Ja de små puds de kan ikke lide, det buldrer.

   Slet
 11. Ja min "lille" hund er heller ikke vil med tordenvejr. Han får gispet noget og går hvileløst rundt. Synd for de arme kræ..
  Er simpelthen også så træt af al den regn. I år er vores roser ikke særlig pæne ret længe af gangen. Blomsterne rådner væk næsten før de når at springe ordentlig ud. Øv også.
  Men sikke dog dejlige billeder du viser os. Så sjovt at følge udviklingen og se forandringen fra da vi var der. :)
  Knus Lena

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lena
   Ja sådan nogen hunde for gispet meget, hvis de ikke kan lide tordenvejr eller fyrværkere.
   Mine roser nåede lige at blive pæne efter den gode uge vi havde, men så kom regnen i går, og i dag regner det lidt igen, øv. Det var godt nok med noget vand, men i dag må det gerne blive tørvejr igen.
   Det er nok sjovere at følge udviklingen på billederne, når man selv har været her :o)
   Knus Lisbeth

   Slet
 12. Kære Lisbeth.
  Stadig flotte roser!!!!!
  Også alle de andredu viser er smukke---
  Hvor hyggeligt med kaffebesøg!!!!!!!
  mange hilsner jessie

  PS Jeg fik 20 mm regn natten til lørdag i forbindelse med torden, -- jeg kan ellers ikke lide tordenvejr, men jeg klarede det!!!!!
  Kom hjem i går, så det hele trænger til en "omgang" både ude og inde!!!!!!!!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Det var en lang "ferie" du fik der, godt du klarede tordenvejret. Nu må du så til at arbejde både ude og inde :o)
   Det er ikke nemt med det udendørs, det er for vådt og i sidste uge var det for varmt. Du var da heldigt med godt vejr, mens du var ved stranden.
   Hilsen
   Lisbeth

   Slet
 13. The Canon refurbished cameras are able to provide this quality and reliability because they have been checked,
  repaired and serviced by their manufacturers. A Canon
  Powershot s60 software also comes either for Microsoft Windows operating software or for the Mac operating software, so
  this means whatever operating software you use, you can be sure that your Canon Powershot s60 digital camera
  will work great for you. The wide open aperture should allow great low
  light shots with creative control over the aperture.


  Here is my weblog ... canon 6d review

  SvarSlet
 14. On can buy these online as well as form the retail
  stores as well. The basic add-ons that can be
  considered include carry cases, belt clips, batteries, chargers, travel
  adapters and many more. It is entirely your choice to decide for the deal package that attracts you the most and offer you the maximum while making you invest the least.  Check out my page: samsung s4

  SvarSlet