fredag den 21. februar 2014

Flere forårstegn og clematis

I dag er det dejligt vejr, solen skinner ikke hele tiden, men det er mildt og godt. Efter min gåtur til vandet, synes jeg, det var lidt varmt. Det var det også, der var 9.4 grader. Jeg har også været i haven i formiddags og luget, delt og plantet igen.
Se hvad jeg fandt. Jeg vidste, at jeg havde sat den der, men havde ikke kunnet finde den før. Først da jeg var i øjenhøjde med den så jeg den. Iris reticulata Katherina Hodgkins, det varer ikke længe, inden hun kommer i blomst. Tvivlen om de blomstrer igen året efter, kan vi altså godt glemme, min blev sat i vinteren 2013 og var købt i potte.
 lidt flere Dorothealiljer
 Krokus - endnu har jeg kun det blå
Påskeklokker i klokkehøjen

Clematis fortsat


Mrs. Cholmondeley blomstrer overdådigt i maj juni, den klatrer op i filippa æbletræet, æblerne tager ingen skade, og det er en blomstring, der bliver lagt mærke til. Beskæringskode 2.

Nelly Moser kravler op i et paradisæbletræ, hun hører også til gruppe 2.
Niobe har en flot farve, den hører til gruppe 3, jeg har to af den, fordi jeg troede, den førstkøbte var gået ud, det var den så ikke. Begge klatrer op i et egetræ


Her har vi Piluu, som også blomstrer overdådigt. Nogen af blomsterne er dobbelte. Den hører til gruppe 2, men hos mig har den indtil videre kun blomstret en gang om året. Hos Ulla frk. Anemone derimod blomstrer den to gange. Den klatrer op i et birketræ, men på et tidspunkt var rådyrene for hårde ved dem, så vi satte hønsenet om, nu klatrer den i det i stedet.Pink Fantasy hører til gruppe 3, den blomstrer op i et paradisæbletræ.


Rosemoore klatrer op i en hvidtjørn, den hører til beskæringsgruppe 2

Roser:

Rosa Mundi er en gallica rose, som kun blomstrer en gang, jeg skulle have et par år, før jeg begyndte at kunne lide den, den er meget speciel, og jeg havde ikke selv valgt den. Nu holder jeg meget af den.


Mosrosen Salét er meget sart overfor regn, så det er ikke altid, den blomstrer så meget. Den er finest om efteråret.
Til sidst Olive som stadig venter på lidt mere sol og varme.
I må have en dejlig weekend, forhåbentlig med sol.


41 kommentarer:

 1. Du er så heldig! Jeg blir nesten dårlig av å se alle dine flotte vårtegn ;-)
  Her fikk vi se solen til slutt i dag og det er jo en god ting det også.
  God weekend!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hei Marit
   Ja jeg var også ved at skrive til dig på din egen blog, at du hellere måtte springe min over i dag :) Godt du fik lidt solskin i til sidst i dag.

   Slet
 2. Hej Lisbeth

  Ja, sikken du kan:) her var det lunt hele dagen og der var solglimt indimellem - Katharine H er nok en af de mest robuste og sunde reticulata typer, du risikerer at få ligesom en pude af dem!'
  Lækker mat farve på Niobe!
  Og olive sådan lidt halvudsprunget , hun ser da sund ud!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja jeg er ret godt med. Vi fik regn kl. 16, hvis det kan trøste :) men det har været en skøn dag. Dejligt med en hel pude af Katharine, det vil ikke gøre mig noget.
   Ja Niobe er fin, og så er den ikke dobbelt :)
   Olive har det fint og er blevet mere harmonisk efter at jeg har klippet nogle grene ind.
   I lige måde.

   Slet
 3. Hej Lisbeth
  Også ok vejr der kom regn sidst på eftermiddagen. Dejligt at se det hele kommer op der er næsten noget nyt hver dag og vi er kun februar det er da fantastisk. Flere clematis på kandidat listen. Mrs Cholmondeley og Pilou er jeg lidt vild med selv om de ikke er helt enkle. Det er ikke fordi at jeg ikke kan lide de dobbelte men jeg har læst at de er sarte over for vind og der er jo ikke meget læ i et ungt træ. Mon ikke de nævnte kan gå. Flot rose den har en skøn rosa farve. Nu står Olive da på spring og de lover da lidt sol til den i weekenden. Der var kommet løg og knolde i Kvickly så der røg lige nogle liljeløg i kurven. 2 løg for en 20 er. Det må siges at være OK. Det blev til 2 ps helt hvide. Mon ikke det bliver til nogle havetimer i denne weekend :-)
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Også regn her sidst på eftermiddagen. Ja der sker rigtig meget derude nu. Jeg har ikke tænkt over, om de dobbelte er mere sarte overfor vind, men jeg må sige, at de skal have nogen år på bagen, inden de tager ordentligt fat. Ja Olive kommer snart, ingen tvivl om det. Ja det var billigt for liljeløg, husk kun at købe, mens de er friske, de har ikke godt af at ligge i butikken ret længe. Jo jeg satser på haven her i weekenden.
   Knus Lisbeth

   Slet
  2. Liljeløgene så rigtig fine ud med friske skud. Det er første gang jeg køber nogen i et supermarked dem jeg har er alle købt på nettet og med godt resultat. Jeg tror at de bliver plantet i en krukke nu og så ud i jorden til efteråret så er det nemmere at se skal stå.
   Tak for informationen
   Knus

   Slet
 4. Kære Lisbeth.
  Ja, nu kan man rigtig se foråret er på vej, med al det der er på vej op.
  Vi må håbe på lidt varme så R. Olive kan blomstre.
  Igen flotte clematis.
  hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Ja nu er der gang i den derude, der sker meget nyt fra dag til dag allerede nu.
   R. Olive skal nok komme til at blomstre, bare der ikke kommer frost, det lover de heldigvis ikke.
   Ja der er mange flotte clematis.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 5. Du må gerne vise den lille iris Katherine når den kommer i fuld blomst. Den ser sød ud.
  Ja, det er rigtigt at Piilu blomstrede to gange sidste år, nu glæder jeg mit til at se hvad der sker i år.

  Jeg har set de første anemoner i blomst i min have !!!! :)

  Husker din skønne Mrs. Chamo... Mrs. Cholmondeley (en hel spiritusprøve....) da vi var hos dig til blogtræffet, den er helt uovertruffen. Jeg bliver helt elektrisk når jeg ser alle dine smukke clematis og vil bare have flere selv. Du skrev at du ville bestille i udlandet - er det i Tyskland? Jeg har selv været ved at undersøge det, skal have suppleret nogle stykker og også et par nye.

  Den stribede rose er nu skøn - ikke alting behøver at være pænt lyserødt eller gult, vel?

  God weekend, knus Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja det vil jeg da håbe, jeg må, jeg kan jo slet ikke lade være. Det bliver nok i morgen eller i overmorgen, vil jeg tro. De er langt fremme.
   Ja spændende hvordan det går med din Piluu i år, de bliver jo kraftigere år for år.
   Ja Mrs. Cholmondeley er flot og svær at skrive :) Jeg vil købe hjem herfra http://www.clematis-westphal.de/shop/duftclematis-fragrant-clematis/index.htm
   Her køber Elmer Aagesen har han skrevet på fb, og han har rigtig mange flotte clematis. De er ret billige der i forhold til clematis Danmark. Koster kun det halve.
   Ja Rosa Mundi er fin, men den var ikke lige min smag fra start, det var Ida, som sagde jeg skulle have den :)
   Tak i lige måde
   Knus

   Slet
  2. Så er det samme "butik" jeg har kigget på, ja de er billige.

   Slet
 6. Hej Lisbeth
  Hvor er de fine de små Iris reticulata - knoppen er så flot og spids,
  de ser ud til at få en dejlig farve i udspring.
  Kærlig Hilsen
  JetteMajken

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Ja den iris er rigtig fin også i udspring, bare vent og se.
   Kh Lisbeth

   Slet
 7. Kære Lisbeth
  Skønne forårsbilleder - den lille iris er vel nok fin. Her har vejret været fint med sol ind imellem, så jeg nåede ud og klippe klematis gruppe 3 ned, så nu er det heldigvis gjort. Det viste sig, at jeg havde 4 i denne gruppe og faktisk også flere klematis i haven, end jeg først troede :) Nu er der styr på navn, udseende, gruppe og placering - det var der ikke for et par dage siden. Jeg får lyst til mange flere klematis med alle de dejligheder du viser, og jeg noterer flittigt.
  Rosa Mundi er meget speciel og en af de helt gamle roser - jeg kan egentlig godt lide den, men har den ikke. Salet har jeg to af, og den er jeg glad for - altså undtagen i regnvejr, men den dufter så dejligt, synes jeg.
  Rigtig god weekend - kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Tak for det - ja den iris er bare så smuk, og så holder den nok længere end sidste år, hvor den stod i en potte herinde.
   Det var da en dejlig opdagelse, flere clematis end du troede. Godt du fik styr på det hele, der kommer flere fristelser i morgen :)
   Rosa Mundi fylder ret meget i bedet, men den er meget flot, når den står i fuldt flor. Ja Salet er fin, når det ikke regner.
   I lige måde
   Kh Lisbeth

   Slet
 8. Det er så skønt med forår i februar. Denne vinter har da lige været til at klare! Jeg er helt vild med dine clematis. Jeg sidder om drømmer om flere i min have.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nana
   Ja det er tidligt at det er forårsagtigt, men det skal vi ikke klage over, det har været en ok vinter - trods mangel på solskinstimer i januar. Ja du må have flere clematis.

   Slet
 9. Hej Lisbeth.Ja Her hos mig har vejret også været lidt blandet.........så jeg fik sået lidt og begyndt at ompotte mine pelargonie.
  Er glad for at se at den lille iris blomstre.........for jeg satte 4 eller
  fem i efteråret.
  Den er bare smuk din clematis med det svære navn.
  Jeg har også både Piluu og Pink Fantasy..........men skal helt klar have flere clematis.
  Godaften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Så har du fået tid til indendørs sysler, det skal jo også gøres.
   Det er rigtig, det var dig, der var i tvivl om de kom igen, men det gør de heldigvis.
   Ja det er en fin clematis Mrs. Cholmondeley, det har taget mig flere år at lære navnet :) Der er vist mange som skal have flere clematis, lader det til.
   Knus Lisbeth

   Slet
 10. 9.4 graders varme, så er det jo næsten forårstemperatur hos jer. Det ser også ud til, at dine planter er godt i gang med at fejre forårets komme.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Vivi
   Ja med de temperaturer går det stærkt, de er godt på vej.

   Slet
 11. din fine klump iris bliver da skøn lige om lidt :) fantastisk :)
  har straks informeret min mand om jeg ønsker mig en Mrs. Cholmondeley den er vældig fin og anderledes :)

  Dejlige varme og lys :)


  KH
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marianne
   Ja det kan ikke vare længe, inden den blomstrer. Skønt.
   Det er godt at give besked i god tid, der er længe til din fødselsdag :) men måske en mors dags gave?
   Kh Lisbeth

   Slet
 12. Kære Lisbeth

  Dejligt at erfare at de små iris kommer igen, for jeg har nogle stående i en potte, som jeg da gerne ville se ude i haven til næste forår.

  Dejlige klematis du har. Jeg kan se, at du har en forkærlighed for gruppe 2.

  Rosa Mundi er helt rigtigt en lidt "mærkelig" rose. Jeg har desværre ikke plads til den i min lille have. Til gengæld har jeg Salet, som jeg er helt vild med. Hos mig blomstrer den meget flittigt, selvom det er rigtigt, at blomsterne ikke klarer sig godt i heftigt regnvejr. Sjovt som roser opfører sig forskelligt afhængigt af, hvor de står.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Nette
   Ja det er godt at vide, selvom de er billige er det jo rart at vide, at vi ser dem igen året efter.
   Gruppe 2 har de mest prangende blomster, så det er nok det, man falder for først, jeg gjorde i hvert fald. Nu er jeg ved at prøve at få flere i de andre grupper. Det er jo godt nok med både tidlige og sene clematis også.
   Rosa Mundi er speciel ja, jeg kan godt forstå, hvis du ikke har plads til den, den er ret voldsom i opbygningen. Godt at høre at Salet opfører sig godt hos dig, det er rigtig, at de opfører sig meget forskelligt afhængig af, hvor de står.

   Slet
 13. Efter planterne at dømme, så skulle man tro, at foråret er på vej.
  Håber det holder stik...

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja lad os håbe foråret er på vej Aase.

   Slet
 14. Fantastiske billeder af clematis, de er så flotte hos dig. Vi er.enige om rosa mundi den kan man ikke lade være at holde af, den er blevet min yngling.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have Tina. Ja Rosa Mundi er noget helt specielt.

   Slet
 15. Hej Lisbeth.
  Sikke skønne clematis du har. Jeg har aldrig haft held med dem, de fik visnesyge. Jeg havde engang Miss Bateman, den var jeg meget glad for.
  Katharina Hodgkin er utrolig smuk og nem. Jeg plantede den i krukke i efteråret og den skyder lystigt.
  Rigtig god weekend til dig og din mand.
  Mange hilsner fra Eliane

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Eliane
   Ja jeg har mange skønne clematis. Selvom de får visnesyge kommer de jo igen næste år. I øvrigt er det bedst at holde sig til gruppe 1 eller 3, hvis de får visnesyge, det er gruppe to, som miss Bateman hører til, der har størst problemer med det.
   Ja Katharina Hodgkin er god til at komme igen, det er dejlig. Og ja foråret er godt på vej, jeg har dog ikke blomstrende violer eller hørt solsorten endnu.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 16. Jeg glemte at fortælle at vores violer blomstrer og solsorten fløjtede så smukt forleden morgen......jeg tror virkelig at foråret er kommet.

  SvarSlet
 17. Er lidt misundelig over, at du allerede er i gang med at dele stauder. Mit arbejde tager altså meget af min fritid :)
  Man bliver så glad, når de små iris pludselig står som ranke spid. Nogle gange synes jeg det er som om de skyder frem, medens man lige vender ryggen til.

  SvarSlet
 18. Hej Ulla
  Ja det kan jeg godt forstå, du er misundelig over, det er slemt at være på arbejde og bare længes efter at komme hjem i haven :) Snart bliver det lyst om aftenen, så kan du nå noget mere.
  Ja du har ret, det er lige før, de skyder op, mens man vender ryggen til.

  SvarSlet
 19. Hej Lisbeth
  Dejlige forårsbilleder fra din have, er det ikke skønt som det hele pibler op i øjeblikket - tænk at vi stadig kun er i februar.
  Her var der også solskin hele dagen igår, så nu er jeg snart færdig med at klargøre haven ;)
  Hvor er Mrs. Cholmondeley smuk, den kan jeg ikke huske at du har vist før.... men det har du sikkert ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi
   Jo det er fantastisk med alt det, der pibler op allerede, når vi sammenligner med sidste år især. I dag er det koldt, gråt og blæsende, så jeg har ikke den store lyst til haven.
   Ja Mrs. Cholmondeley har jeg vist før, men det har være i den travle tid, så ser man ikke så meget :)

   Slet
 20. Utroligt, at der allerede er iris på vej. Foråret er godt nok kommet tidlig i år - til min store glæde :-)
  Knus Signe

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Signe
   Ja det er meget tidligt med iris, de andre jeg har, er heller ikke nået så langt. Ja det er meget tidligt forår i år, det er der mange, som glæder sig over - og det er rigtig godt for dig :)
   Knus

   Slet
 21. Hej Lisbeth.
  Tak for mange dejlige billeder. Man bliver så glad af at følge din blog.
  Det var nu ikke miss Bateman der fik visnesyge, men Cardinal Rouge. Den så forfærdelig ud hvert år, så jeg klippede den ned.
  Mange hilsner fra Eliane

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak Eliane, dejligt at du er glad for at følge min blog.
   Ja så er der ikke meget ved at have en clematis, lige netop den har jeg ikke, men måske skal du prøve en fra gruppe 1 eller 3 i stedet. Dem fra gruppe 2 er værst til at få visnesyge.
   Hilsen Lisbeth

   Slet