fredag den 14. februar 2014

Flere fristelser og lidt sol

Koldt men med skiftende sol og skyer, det er stort set det samme hver dag, men jeg er så heldig, at jeg indtil videre har sluppet for byger af forskellig art. Til gengæld har der været rimfrost i nat, og der var en flot måne til morgen, desværre nåede jeg ikke at tage billeder.
Men her her et billede af solen, da den stod op

Her kommer planter med V
Vedbendtorskemund er en yndig lille sag, jeg fik frø fra Bente med bloggen Elmbjergs Eden, de kom fint op, jeg synes de er kønne, de stod i ørkenbedet, jeg håber de har sået sig selv, for jeg fik ikke taget frø.
 Purpurkongelys
 eller Verbascum er fine planter, den hvide har jeg selv sået af frø, jeg har fået af Gitte H. fra bloggen Fra frø til blomst. Den anden har jeg købt færdig.

Vernonia købte jeg forrige år, i 2013 blomstrede den så fint.
Vibeæg/Fritillaria Meleagris købte jeg i potter sidste år, jeg har også lagt løg og fået nogen foræret af en bekendt, gad vide om der kommer lidt flere op i år. Nogen af dem er på vej, har jeg set.
 Viburnum Burkwoodii med dejlig duft
Jeg har rigtig mange Viburnum købt forskellige steder
 Viburnum sargentiana Onondaga
 også her

Viburnum davidii
 Viburnum Lentago er
 købt hos Anne Marie Lønbæk Planteskole
 Plicatum pink Beauty er købt i Lille Malund
Plicatum summer startede med at være lillebitte, det er den ikke mere.
Jeg har flere endnu, det er en taknemmelig plante, og køn er den også
Vinget benved har fint løv og en fin opbygning Vinterasters fik jeg af Rose fra bloggen Min haves flora og dyreliv til blogtræf, de har blomstret så flot, nu står der nogen i pavillionen og venter på forår, så de kan blive plantet ud igen.
Rosen i dag er også en af mine yndlinge, jeg har mange, kan I nok høre :)


Morten Korch er bare så skøn og velduftende, blomsterne holder længe, den kan anbefales.
Jeg købte en for et par år siden hos Planteshop.dk, desværre viste det sig, at det var Peace i stedet for. Heldigvis sendte de den rigtige til mig efteråret 2012, i sommer fik jeg en mere til blogtræffet, det var sønderjyderne, som var så søde at tage den med til mig. De troede ikke jeg havde den, så nu har jeg to, det er jeg rigtig glad for.
Nå ja så¨købte jeg også lige denne er
dobbelte primula for en flad 10´er i Superbrugsen i dag. Det er da forår.
God weekend til jer, der kigger med her.

41 kommentarer:

 1. Ja, du har så mange forskjellige vakre blomster, det er helt sikkert! Viburnum har jeg ingen av, men det skal jeg gjøre noe med til sommeren. Har du noen gode sorter å anbefale?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hei Marit
   Ja det har jeg godt nok, også flere end jeg selv lige ved af :) Hvis du ingen Viburnum har vil jeg klart anbefale duftsnebolle Viburnum Burkwoodii, den første jeg viser, den er smuk og jeg tror bestemt, den er hårdfør, men ikke nok med det, den har den skønneste duft, den må du have.

   Slet
 2. Hej Lisbeth Skønne kongelys! Og den primula er da fantastisk og så til en tier! God weekend.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tina
   Tak ja det er rigtig fine. Primulaen var et fund for en 10´er, jeg må have flere i morgen, hvis det ikke er for sent.

   Slet
 3. Kære Lisbeth
  Sikke et dejligt billede af solen, der står op - her havde vi også solskin frem til middag, hvorefter den sædvanlige regn indfandt sig, men lidt har også ret :)
  Hvor er dine kongelys bare flotte! Jeg har sået to slags og er spændt på, om de bliver til noget - bakkerne står ude under tagudhænget sammen med resten af "staudebanden" - uha, det er spændende, hvor meget, der kommer op!
  Plicatum er ny for mig, men hvor er de fine - den pink er da virkelig en beauty! Fylder de meget, når de når op i fuld højde og bredde?
  Roserne er også smukke - jeg synes, det er dejligt, at du har mange favoritter - det kan jo næsten ikke undgås, og jeg ved fra mig selv, hvor svært det er at skulle vælge den ene frem for den anden, for de har jo næsten alle nogle fortrin, der gør dem til noget særligt.
  Fin, dobbelt primula til at sætte weekenden i gang, og til den pris er man jo næsten nødt til at tage den med hjem :)
  God fredag aften - kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Tak ja det var rigtig skønt, godt I også fik lidt sol i dag, selvom det blev regn igen.
   Kongelys kan godt være lidt længe om at komme i gang, men pas på fuglene, de er slemme til at ødelægge det hele. Dine stauder skal nok komme op, når det bliver lidt varmere i vejret.
   Ja Plicatum er fine, den anden er også fin, billedet er bare ikke så godt. Den er lidt ældre og fylder ret meget nu. Jeg vil tro 1.20 x 1.20, jeg håber ikke den bliver større, men ellers må jeg bruge en saks, det er jeg nu ikke så god til, jeg kan ikke nænne det.
   Ja når man køber så mange roser, må der komme en del favoritter, dem der gror bedst og blomstrer mest.
   Ja den er så fin den dobbelte primula, dumt jeg ikke købte flere.
   Kh Lisbeth

   Slet
 4. Hvor er den sød den vedbedstorskemund, og Morten Kock den falder jo lige i min smag :-) hvor er den smuk. Jeg havde nok ikke kunne dy mig Lisbeth og kun købe en dobbelt primula :-) hvor er den fin, jeg købte en sidste år i lyserød den hed noget med ballet ?jeg plantede den ud i mit staudebed så den er jeg meget spænd på om kommer igen i år.
  Rigtig god weekend til dig Lisbeth fra Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Ja vedbendtorskemunden er rigtig sød, og Morten Korch er helt fantastisk, den må du have. Jeg ærgrer mig også over, at jeg kun købte en primula, jeg tænkte mig slet ikke om. Jeg synes altid primulaer kommer igen, men mange af mine fra sidste år, står da fint og blomstrer derude nu.
   Tak i lige måde

   Slet
 5. Sikken god ide at gennemgå alle planter i haven efter alfabetet. Til stor inspiration for os andre. Og, med alle de skønne planter du har i haven bliver det jo næsten et helt planteleksikon :-)

  God weekend
  Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Ja jeg kan mærke, at det er en god idé, folk læser virkelig med og får inspiration, så ønskelisterne bliver endnu længere :)
   Ja det er lige før, det kan blive til et planteleksikon.
   Tak i lige måde.

   Slet
 6. Flot solopgangsbillede.
  Hvor er din kongelys smuk. Jeg har KUN den gule.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Aase
   Ja kongelys er smuk, du må have fat i nogen andre farver.

   Slet
 7. Hej Lisbeth
  Vedbendtorskemund er velnok en fin lille sag- håber for dig, at den kommer igen.

  Kærlig Hilsen og god weekend.
  JetteMajken

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Ja lad os håbe, at vedbendtorskemund kommer igen, den er så sød og passer godt i ørkenbedet.
   Kh Lisbeth

   Slet
 8. Hej Lisbeth

  Der står Vibeægene fint foran parasoltræet, og mon ikke de kommer fint igen i år!
  Tror sidste år var ideelt for mange fritillaria!
  V er da et godt bogstad også!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja vibeæggene står fint foran parasoltræet, de er på vej op i hvert fald nogen af dem.
   Ja V er også et godt bogstav.
   Tak i lige måde

   Slet
 9. Hej Lisbeth
  Jeg skal da lige love for, at morgenstund har guld i mund på den lille ø, skønt billede ;)
  Vebendtorskemund er en rigtig lille lækkerbisken, så lad os håbe den har smidt frø.
  Gad vide om din rosa kongelys, er den samme som jeg har sendt til dig. Jeg er lidt usikker på om mine småplanter har klaret sig, men smuk det er den ihvertfald ;)
  Morten Korch rosen er så lækker, jeg kan godt forstå den er blandt dine yndlings ;) Skøn primula

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi
   Ja det var en rigtig fin solopgang med guld i mund, tak :)
   Ja jeg håber det bedste med vedbendtorskemunden, den er så fin.
   Ja det er ikke til at vide, om det er den samme, jeg kan ikke huske, hvor jeg satte den. Jeg satte nogen ind i pavillionen, de ser ikke alle for godt ud, de var lidt små, men jeg fik nogen af en anden også, jeg kan ikke huske, hvad for nogen, der var fra dig, så jeg håber, dine har klaret sig.
   Ja Morten Korch rosen er en rigtig marcipanrose :) Jep

   Slet
 10. Hej Lisbeth. Ja, jeg synes også morgensolen er flot hos dig. Vi stod op til regnvejr, men i løbet af formiddagen kom solen frem og den har skinnet hele dagen. Det var rigtig dejligt. Sikke nogle dejlige planter du har med V, der er mange, der er interessante, så jeg skriver mig bag øret! Mange tak.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Ja det var en flot morgensol, godt I også nåede at få sol hos jer. Ja der er også mange med V, ønskelisterne kan nå at blive mange. Selv tak

   Slet
 11. Hej Lusbeth
  Ok vejr idag men uha noget grimt vi har i vente og lige som det er weekend og jeg har tid til havearbejde
  ØV!!! Den lille Vedbend torskemund er da en lille yndig sag. Kongelys er flotte men ikke noget jeg har måske en overvejelse værd med de nye slags man kan få der ikke er så voldsomme. Vibeæg lagde jeg en del af i efteråret da de solgte ud i vores Jem&Fix til 5kr pr pk :-) Viburnum har du da mange af de ser rigtig fine ud. Vinterasters uha de er flotte kan de godt overvintre i pavillonen selv om der kommer frost? for så må de også kunne klare det i drivhus. Jeg har sørme fået en vallentins buket. Det er ellers ikke noget vi går op i for manden ved at jeg ikke er så vild med de meget røde buketter så har har fået lavet en med lyserøde roser og gerbera og nelliker i meget mørk rød næsten sorte. Den er super flot. Så kan det kun blive god weekend trods vejret :-) Flot Primula til en rimelig pris.
  Fortsat god fredag aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja sådan kan det går med pølsefingrene, når man ikke lige ser, hvad man skriver :)
   Ja de lover ikke godt vejr i weekenden, det er ærgerligt.
   Ja vedbend torskemund er en lille fin en. Mon ikke jeg har nogen planter, som har sået sig selv, af de der kongelys. Vibeæg er så fine. Ja og jeg har mange flere Viburnum en jeg viser her. Ja vinterasters står fint i pavillionen, ingen problem. Næ hvor er du heldig at få Vallentins buket, det går vi heller ikke højt op i her i huset, men jeg får nok en en anden dag, tænker jeg. Det lyder som en meget flot buket, så må du trøste dig med den i weekenden.
   Knus Lisbeth

   Slet
 12. Nu har pølsefingrene igen været for tykke da jeg skulle stave dit navn. Håber du tilgiver mig
  Knus

  SvarSlet
 13. Hej Lisbeth.Vi har haft rigtig smukt vejr i dag.........og vi er så småt i gang med at fjerne alle de visne stauder..........men lader alle bladene blive lidt endnu.
  Flotte verbascom du viser...........kender dem ikke så godt.
  Og den smukke primula skulle du vist havde købt lidt flere af.
  Godaften knus Jette
  Men din vinget benved er også rigtig fin.

  Men de smukke vinterasters er jeg vild med.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Dejligt med smukt vejr, så I kunne komme lidt i haven. Jeg har heller ikke fjernet bladene endnu, kun klippet lidt stauder ned.
   Ja de er rigtig fine de Verbascum. Jeg skulle bestemt have købt flere primula, jeg må se i morgen, om der er flere.
   Den vingede benved står så jeg kan se den herinde fra computeren, vinterasters holder forhåbentlig til næste år.
   Knus og god aften

   Slet
 14. Kære Lisbeth
  Flot morgenbillede og et sødt billede af din nye Primula.
  Vinget Benved må lyse dejligt op i haven.
  Vibeæg er altid søde, dem har jeg også.
  Og Morten Korch rosen er bare så smuk (en rigtig rose, du ved)
  God weekend

  hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Tak skal du have, ja primulaen er rigtig fin. Ja om efteråret lyser den vingede benved fint op i haven. Vibeæg er et must, godt du også har dem. Blodurt er på vej op, har jeg set, så tænker jeg på dig :)
   Ja Morten Korch er en rigtig rose, det har du ret i.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 15. Dejligt at se dine Viburnum trives så godt hos dig. Jeg har fået fat i en del nye, så du kan lov til at afprøve. Især en kvalkved med gule blade og masser af røde bær, som kan syltes som tranebær.Nr.863 på hjemmesiden.
  Den er virkelig fin den dobbelte primula. Jeg har lige fået den grønne fra Thybosminde, som hun viser på sin blog.
  Mange hilsner fra West
  Anne Marie

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne Marie
   Ja alle de fine Viburnum har det godt her hos mig. Det lyder godt med nogen nye, jeg har en med gule blade, men jeg kan godt se, at det ikke er den. Den jeg har er lantana Aurea også købt hos dig.
   Ja primulaen er sød, den grønne fra Thyboesminde har jeg, hvis det ikke er en ny.
   Mange hilsener fra midten :)

   Slet
 16. Masser af SMUKSAKKER i denne del af alfabetet også.

  Dine Verbascum er så smukke, jeg venter spændt på om mine små planter bliver til mere her i år.

  Til noget andet: Jeg har noteret mig blogtræf-datoen den 24. maj - men er der egentlig et link til et tidligere indlæg under billedet øverst til højre på din blog ? (og til venstre med den anden dato)?

  God weekend og knus fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja der er også mange smuksakker i V. Mine Verbascum så heller ikke ud af meget, men de kommer sig heldigvis :)

   Jeg tror lige, jeg vil klappe hesten med det andet, google driller noget i denne tid, så jeg håber på, at det bliver godt igen. Jeg holder øje, men tak for du lige skrev det.
   I lige måde - Knus Lisbeth

   Slet
 17. Hej Lisbeth. Ja endnu en fin liste med V - inspiration. Torskemund er bl.a. skrevet på ønskelisten! God weekend!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karin
   Ja godt med lidt inspiration, torskemund er en sød lille en, jeg kan godt forstå, den kom på ønskelisten.
   Tak i lige måde

   Slet
 18. Fantastiske så mange Virburnum du har. Dem har jeg ikke en eneste af.
  Glad for at den lille vedbendtorskemund kom så fint hos dig. Den kommer igen til foråret. Det har den gjort hos mig ihvertfald.
  Jeg har ikke engang samlet frø af torskemund i år jeg kan jo se, at der er flere der har dem på ønskesedlen.
  V er da slet ikke ikke ringe bogstav hos dig, for hvor har du mange smukke med V også. Vibeæg Fritillaria er jo nogle af mine yndlinge indenfor forårsbebudere. Men dem jeg efterhånden mange af, så en af dem da.
  Så fin den er den lille primula du slutter af med.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente
   Godt at se dig :) Ja jeg har rigtig mange Viburnum, det er fordi Anne Marie er god til at sælge dem :) nej jeg har også købt andre steder.
   Ja den lille vedbendtorskemund har jeg været glad for, og jeg er glad for, at du mener, den kommer igen til foråret, for jeg har ikke fået samlet frø.
   Nej også V er et godt bogstav her. Vibeæg kan ikke undværes i haven. Primulaen var jeg bare heldig med.

   Slet
 19. Hej Lisbeth, jeg taber helt pusten over alle de billeder du lægger på bloggen hver dag, det er da helt utroligt hvad du har og når. Tak for det :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej
   Godt du følger med, nu er alfabetet snart slut, men mon ikke jeg finder på noget nyt :)

   Slet
 20. Primula Francesca er vist i hendes sidste indlæg.
  Hilsen
  Anne Marie

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det var det, den hed, den købte jeg for et par år siden hos hende.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 21. Sikke en masse viburnum. Jeg har planer om at købe en Viburnum davidii, når det bliver til at lave nyt bed her forhåbentlig inden så længe. Dagens rose er meget smuk. Jeg har lige noteret mig navnet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej May
   Ja jeg har mange viburnum. Det er en fin plante, som er stedsegrøn, jeg havde den først stående et tørt sted, det var den ikke glad for, nu står den i regnvandsbedet.
   Godt du har noteret dig Morten Korch rosen :)

   Slet