lørdag den 30. marts 2013

Omsider forår og mange billeder

I går morges så det sådan ud her, og min sandten om det ikke også gjorde det til morgen. Sneen væltede ned, men, men, men foråret er på vej. Solen skinnede lige ind i ansigtet på mig i eftermiddags da jeg sad ved computeren, så måtte jeg ud. Til trods for at det var koldt i formiddags, ja så var det  lidt forårsagtigt. Mest fordi det var stille vejr, for temperaturerne er ikke høje 2 grader, men sneen fra i morges er væk, så nu er der kun de gamle klatter tilbage, jubiiii.
Som I kan se er der gang i en del krokus
Lupinerne som jeg såede forrige år er også på vej op nu, de nåede ikke at blomstre sidste år.
Pieris med brogede blade
 Dagliljerne er også godt med
og geranierne
Påskeklokkerne vil også gerne være med, men det blev heller ikke i dag
Pæonen Gardenia er også på vej
Blomst fra sidste år
Rosenskovmærke er jeg meget glad for, den har fine blomster og en kraftig løgduft
sommerbillede fra 2012
Den nye vortemælk er på vej, jeg kan ikke huske navnet på den
Hvis nogen af jer, der fik Vortemælk Fireglow af mig sidste år, ser sådanne spirer hos jer, så er det altså denne her.

R. Bernstein har store fine knopper nu
Billedet her er fra maj 2011
 R. Kokardia i dag
Og juni 2011
 R. Patty Bee stadig med lidt sne omkring sig
Her i blomst 27.4.2012 der er ikke længe til
 R. Mogambo
12.6.2012 den er da smuk
Til slut dagens rose, billedet er fra 10.7., jeg har ingen navn på det, men gætter på at det er den engelske ros Pegasus
Fortsat god aften

35 kommentarer:

 1. Ja til aften var det helt forårsagtig,men solsorten fløjtede ikke,så vi må vist vente lidt endnu,men dejligt er det med alle spirerne i sneen.God påskelørdagaften og husk uret inden du går i seng.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Jeg sad her og filosoferede over hvem der havde skrevet det, men tænkte godt nok på dig, det var så rigtigt nok. Der var heller ikke solsortefløjt hos os, men duerne kurrede, det er også lidt forårsagtigt.
   Tak i lige måde - ja vi skal nok huske at stille uret frem, men det er for tidligt med havemøblerne, desværre.

   Slet
 2. Undskyld -- Hilsenen var fra Ulla Milbak

  SvarSlet
 3. Dejlige forårsbilleder.
  Vi har bestemt ikke haft solskin i dag.
  Ha´ en god aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Tak, nej det var heller ikke så meget solskin vi havde, men lidt har også ret, og så var det stille vejr.
   I lige måde.

   Slet
 4. Sikke langt dine krokus er fremme, og dejligt at se det pibler op. Rart at sneen er væk igen og den sidste skal jo også nok forsvinde. Her er alt sne borte, og jeg kan slet ikke lade være med at kigge efter alle de små forårstegn. Selv jorden i nogle af højbedene er ved at tø op.
  K.H. Anette fra Fru Pedersens have

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Ja de krokus er ved at være godt med, det er dejligt. Noget af vores jord er tøet op, det fryser ikke så meget om natten hos os, og sneen har nok isoleret.
   Kh
   Lisbeth

   Slet
 5. Yes, i morgen er det forår. Det manglede også bare, når vi nu går over til sommertid. Man lærer at sætte pris på de allertidligste stauder. Jeg så også, at vortemælken kiggede forsigtigt frem.
  Rosenskovmærken prøvede jeg for et par år siden, men den blev ikke pæn. Måske skulle jeg prøve et andet sted i haven, for din ser rigtig fin ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja så må det være forår, når vi stiller uret frem. Ja det er dejligt, når stauderne begynder at vise sig.
   Rosenskovmærke er selvfølgelig kønnest, når den blomstrer, den har det med at se meget vissen og kedelig ud både forår og efterår, men den skyder med nyt fra bunden, så jeg rykker det visne af. Den er ellers køn, synes jeg.

   Slet
 6. Ja nu sker der pludselig noget. Vi havde også sne til morgen, og haven var dækket. Men så brød solen frem, ikke længe, men nok til at mærke den forandring der er på vej. Om eftermiddagen var den oppe på 5 gr, og sneen forsvandt lige så stille igen.
  Det er næsten forår. Hmmmm dejligt! Det ser også meget forårsagtigt ud i din have lige nu!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente
   Ja lad os håbe, det var starten, men det ser ikke lovende ud igen efter mandag, desværre.
   Heldigvis går det hurtigere nu med at sneen forsvinder igen, så der er da lidt fremskridt. Jeg har lige set 14 dages prognosen, den var desværre ikke lovende. Men ja der kommer da lidt op i haven, det må vi glæde os over.

   Slet
 7. Ja, vi får håpe at det blir vår nå som det blir sommertid. Men jeg er pessimist, for yr.no melder om -4 om natten 10 dager frem, så jeg er redd for at april også blir kald. Dine rhododendroner er så flotte! Jeg må ha flere av de tror jeg etter å ha sett dine bilder :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Efter at have set 14 dages prognosen er jeg også lidt pessimistisk. Det lover desværre ikke godt, men vi må prøve at tage det med godt humør, selvom det er svært.
   Altid godt med flere rhododendron :)

   Slet
 8. Hej Lisbeth

  Dejligt at se de kraftige forårsspirer hos dig.
  Det er jo godt at foråret banker på, nu hvor jeg får varer fra vore skotske venner hos Edrom, Vi havde også flot nysne i morges - men den forsvandt hurtigt, næsten for hurtigt, var jeg lige ved at skrive!

  Jeg ønsker jer et godt hop ind i sommertiden:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja det er skønt, det hele begynder at vise sig nu. Ja lad os håbe foråret kommer nu, men dine planter skal nok alligevel mellemlande i en potte, din jord er nok ikke tøet op endnu.
   Ja sneen var hurtigt væk, men mon det alligevel ikke var ok.
   Tak i lige måde, så skal vi tidligt op i morgen :)

   Slet
 9. Jeg synes det ser ud som om alting er længere fremme hos jer, end her hos os. Men nu kommer foråret for alvor, har jeg hørt, så smelter vores sne vel også ...

  God søndag til dig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nana
   Ja at bo her midt i Kattegat giver et mildere klima, derfor er vi længere fremme. Jeres sne smelter forhåbentlig også snart. Jeg er desværre bange for, at det varer lidt endnu med foråret iflg. prognoserne.
   I lige måde.

   Slet
 10. Her har vi de sidste par aftener haft duel mellem to solsorte, der fløjtede om kap. Det er en lykkebringende lyd.
  Og her til aften har vi for første gang kunnet lugte mulden da duggen faldt.
  Det har meget længe været lav luftfugtighed (51-55%)og det er ekstremt. Man kan se, hvordan vintersæd og græs er brunt af udtørring. Men troligt vælter forårsløgene op alligevel hos dig også. Håber det fortsætter i morgen med lidt mildning.
  Hilsen
  Anne Marie

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne Marie
   Ja når solsorten begynder at fløjte, så bliver vi glade, det har vi ikke hørt hos os endnu. Kun duernes kurren og musvitterne.
   Det overrasker mig, at der er så meget udtørring, det tror jeg ikke, der er hos os, måske skal jeg prøve at måle fugtigheden, jeg regner med at sneen har givet jorden fugtighed mon ikke med alt det vand vi har haft stående i vinter.
   Ja lad os håbe på mere mildning i morgen og mange flere dage, men desværre er det ikke noget, de lover på DMI.

   Slet
 11. Kæreste Lisbeth, hvor jeg dog beundrer dig :o) Jeg har ikke fået blogget et stykke tid nu, så jeg har lige været gennem alle dine indlæg jeg ikke har fået læst... og det er da utroligt at du den ene dag efter den anden kan lave indlæg som er spændende og meningsfulde, og med masser af smukke billeder til... fantastisk :o)
  Jeg vil ikke kommentere på alle indlæggene, men i hvert fald ønske dig - om end forsinket - et stort tillykke med fødselsdagen... og så kan jeg se at jeg bliver nødt til at besøge Lønbæk Planteskole, for de har da godt nok nogle spændende træer ;o)

  Fortsat god påske...

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for roserne Bettina, nu rødmer jeg, men det varmer, også det at du giver dig tid til at læse op på mine indlæg gør mig glad. Tak for det.
   Ja du skal besøge Anne Marie Lønbæk, hun har mange skønne og spændende planter, hun er god at gæste, for hun fortæller meget om planterne, så det kan jeg kun anbefale og giver sig altid god tid til den enkelte kunde.
   Tak i lige måde.

   Slet
 12. Hej Lisbeth - Meget hellere billedregn, end billeder med alt det underlige hvide på. Dejligt at se at alle dine løgplanter forsøger at indhente det forsømte. Her er de ikke rigtigt vågnet op endnu.
  PS. Jeg håber jeres lille projekt lykkedes ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi
   Ja det der grimme hvide, det håber jeg, at jeg ikke skal vise mere i denne sæson. Ja det er skønt, at løgplanterne nu er ved at vise sig, men de lover desværre ikke bedre vejr.
   Ja det gik fint med projektet, nu har Bent styr på det, det bliver flot :)

   Slet
 13. Kære Lisbeth.
  Ja, nu kan vi se hvordan det hele er igang, hos dig.
  Rosenskovmærke ser meget smuk ud. Og R. Patty Bee er da også sød.
  Der er stadig meget sne hos os, så det bliver ikke til strandbesøg eller havebesøg i den kommende tid--- ærgerligt.
  Flot rose, du slutter med i dag (også)
  hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Ja i dag synes jeg, at der var lidt mere gang i den.
   Rosenskovmærke er smuk når den blomstrer og det gør den længe. Hvis du kommer herover, kan du få en bid med hjem :) R. Patty Bee er rigtig sød og blomstrer tidligt (håber jeg)
   Ja det er ærgerligt, at der ikke snart kommer lidt mere varme, så vi kan komme i haven, men de lover det desværre ikke.
   Tak ja den er også sød.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 14. Sikke dog en masse dejlige forårstegn du har i haven Lisbeth! Det ser vidunderligt ud! :) Det er virkelig en nydelse at se! Så kommer det forhåbentlig også snart hertil, selvom vi har fået endnu et snelag, og der ikke er sket nogen forskel siden mit seneste indlæg, jeg venter stadig på at jorden tør nok til at jeg kan hive trådhegnet fri af den frosne jord.
  Ønsker dig en fortsat dejlig påske!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Alice
   Ja det er dejligt med alle forårstegnene, håber de også snar kommer til jer. Hvor er det træls med alt vores frosne jord. Her var der rim i græsset, da vi stod op, men det fryser ikke så hårdt som hos jer.
   Også fortsat god påske til dig.

   Slet
 15. Hej Lisbeth,
  skønt indlæg som sædvanligt.
  Nu må de godt være slut med sneen.
  Frosten om natten bliver ved noget endnu.
  Dejligt med billeder fra 2012 til at glædes over.
  God påske til jer. Er netop hjemvendt fra ferie.
  Din Fireglow glæder jeg mig til at se. Købte en der dersværre gik til hos mig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anne
   Ja nu vil vi ikke have mere sne, men frosten slipper vi ikke lige. Den gode varme forsvinder hurtigt, når solen går ned.
   Du kan få en ny ved mig, har du planer om en tur til Samsø d. 25.5. eller 29.6. til blogtræf, så kan du få en ved mig.
   Også god påske til dig.

   Slet
 16. Hej Lisbeth. Det var dejligt at se alle dine forårsvækster på vej op. De er meget længere fremme end her hos os, men jeg blev glad alligevel for så ved jeg, at om et par uger ser det ligesådan ud hos os! Tænk at jeres sne er væk igen allerede. Her hos os i dag har termometeret sneget sig helt op på 11 grader, så vi har været ude at gå en lang tur. Solen skinner stadig fra en skyfri himmel, så noget godt er der trods alt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Ja vi er som altid lidt længere fremme, men så kan du se, hvad du kan glæde dig til. Vi har små klatter sne rundt omkring, men det er det gamle, det nye forsvinder i løbet af et par timer. Så varmt blev det ikke her, jeg tror ikke vi nåede over 10 grader. Men det har været dejligt vejr i dag.

   Slet
 17. Kære Lisbeth. Er du sød lige og sende det forår herned til mig :) vi mangler. Men solen har været fremme i dag. Så det har jeg nydt.

  Skønne billeder - nu må foråret godt komme.

  Kh
  Lise Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lise Lotte
   Godt at se, at du igen er ved at dukke op fra vinterdynerne. Solen gør rigtigt meget ved ens humør, det er helt sikkert, godt du har nydt det.
   Ja det forår må gerne komme, jeg vil ikke sende det over til dig, men jeg vil gerne dele med dig :)
   Kh
   Lisbeth

   Slet
 18. hey there and thank you for your info – I have definitely picked up something new from right here.

  I did however expertise some technical points using this site, as I experienced to reload
  the site lots of times previous to I could get it to
  load properly. I had been wondering if your hosting is OK?
  Not that I'm complaining, but slow loading instances times will very frequently affect your placement in google and can damage your quality score if advertising and marketing with Adwords. Anyway I'm adding
  this RSS to my e-mail and can look out for a lot more of your respective interesting content.
  Ensure that you update this again very soon.

  Also visit my site; click here

  SvarSlet
 19. Basehor laser treatment rosacea

  My web-site: Shaw Island rosacea treatment

  SvarSlet