tirsdag den 1. november 2011

En beslutning og lidt mere efterår

I dag har jeg kravlet rundt om mit ørkenbed og fjernet græs. Det har nok taget mig ca. 3 timer og jeg er ikke færdig endnu. Det fik mig til at tænke mig lidt om.
Min have er, som flere af jer har bemærket rimelig stor, så der er ret meget arbejde, der skal gøres hele tiden. Hvis jeg vil have den klar til foråret, er jeg nødt til at gøre alt det, jeg kan nu, så længe jeg kan holde varmen derude.
Derfor bliver køkkenskabe og oprydning stadig en overspringshandling. Hvis det pludselig bliver vinter og jorden fryser, så er der jo tid nok til at ordne alt det.
Allerede nu har jeg en bestilling fra et haveselskab på en rundvisning juni næste år. Jeg vil også holde åben have og gerne have besøg af jer havebloggere, derfor vil jeg gerne sørge for, at min have er i orden. Ikke perfekt for det kan jeg ikke, men ok at se på. Så nu har jeg taget denne beslutning uden at have dårlig samvittighed.
Jeg har Bent til det tunge og hårde arbejde, men der er kun mig selv til at luge og hakke og andet forefaldende arbejde. Heldigvis kan jeg godt lide at være ude, og når kirkegårdsgartnere kan, så kan jeg vel også :-) Forskellen er bare, at jeg er min egen arbejdsgiver, så jeg kan gå ind, når det regner eller bliver for koldt.
Nå der er lige lidt flere billeder fra i går, i dag blæser bladene desværre ned.

Lige nu er der smukt her på stykket bagved vores hus. Det stykke som normalt er dækket af vildtvoksende træer og ukrudt.

Benveden her er taget fra hegnet bagved Munkebo Bakke ved mit fødehjem.

Denne skønne birk står i vores indkørsel, den var her, da vi flyttede ind.

Denne græs har stået flot i flere år, men et forår så den lidt syg ud, så blev den flyttet ind mellem nogen træer og glemt. Pludselig en dag kom den frem og nu er den da pæn igen. Håber den overlever vinteren.

De løvfældende azalier stod så flot i går, i dag er bladene næsten blæst af.

Der er stadig liv i klokkerankerne

Op mod skoven, er det ikke bare smukt?

Sorbus dodong i går, nu er det snart slut med bladene

Troldel uundværlig i en have, og den fylder ikke meget.
Goldstern

Sophia Renæssance
I må have en god aften.

12 kommentarer:

 1. Hvor ser det godt ud i din efterårshave.
  Jeg kan forstå, at det ikke kun er her der er ukrudt/græs at fjerne i haven. Jeg har rigtig meget "fin" græs i staudebedene. Hvor kommer det dog fra...
  Hvad hedder din smukke græs?

  SvarSlet
 2. En imponerende stor have du har... blir helt stakåndet af at tænke på alt det arbejde I lægger i det :)
  Jeg er helt vild med alle de flotte efterårsfarver du viser på billederne... :)
  Jeg er spritny Blogger, men har tilladt mig at melde mig som fast læser af din Blog :)

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
 3. Go' beslutning Lisbeth. Men jeg tjekker altså dine skabe, gør jeg :)

  Nej, jeg synes du har taget en rigtig god beslutning. Du skal gøre præcis det du har det godt med, altså at rode rundt i haven. Det er så vigtigt at gøre det man nyder og får energi af.

  Fordelen for mig i det er, at jeg, for tiden, ikke når at se meget af min egen have inden det er mørkt til hverdag, men så kan jeg tjekke ind hos dig og se de fineste billeder af din. Det er dejligt. Så jeg takker for din beslutning :)

  kh Anne Mette

  SvarSlet
 4. Aase: Nej mon ikke vi alle har ukrudt og især græs at fjerne, og vi to har mange bede, så der er nok at se til. Jeg ved desværre ikke, hvad min græs hedder.
  Møllebakkehaven: Tak for din kommentar og velkommen her :-) Som du nok kan gætte er jeg også vild med efterårsfarver.
  Anne Mette: Jeg regner med du kommer til foråret og tjekker mine skabe, gisp det bliver ikke sjov, jeg har nok ikke haft tid til at kigge på dem i et par måneder til den tid :-)
  Tak fordi du synes, det er en god beslutning, det er rart, når man ved at andre synes det er ok. Bent har også sagt god for det :-)
  Jeg er glad for, at du kan få gavn af mine billeder. Jeg husker godt hvordan jeg i tidligere efterår har skyndt mig hjem fra arbejde for lige at nå og se et glimt af haven. Til sidst kunne det ikke lade sig gøre, det var for mørkt. Så jeg føler med dig.
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
 5. Dygtig pige :-D Det var den helt rigtige beslutning.
  Men jeg kan sagtens følge dig, for jeg 'burde' også ordne indendørs i disse dage. Men ved du hvad... lige gyldigt hvor mild vinteren kunne blive, så kan vi alligevel ikke lave meget derude i januar og februar, så der kan vi gøre rent til den store guld-medalje. Indtil da tager vi det bare overfladisk så vi kan holde ud af være her.

  SvarSlet
 6. Hej Lisbeth.
  Utrolig flotte billeder du viser.
  Efteråret er bare så flot.
  Ønsker dig en god onsdag.
  Knus Hanne Bente ♥

  SvarSlet
 7. Hej Hanne
  Tak for det, så er vi enige :-) Sidste år begyndte vinteren d. 20. november, det skulle den nødigt gøre i år, men hvis den gør, har vi jo tid nok til at gøre rent og haveblogge
  :-) Jeg støvsugede igår, så kan der vel gå et par dage igen :o)
  Hej Hanne Bente
  Ja efteråret er fantastisk, men i det hele taget holder jeg meget af de skiftende årstider, så jeg kan ikke tænke mig at bo i noget andet land.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
 8. Du har jo en kæmpe have, så der er da virkelig noget at se til.
  Kan godt forstå du vil nå at ordne så meget som muligt derude inden vinteren. Så klø du bare på udenfor alt det du orker :o)

  SvarSlet
 9. jeg håber også på en god og mild vinter, så jeg stadig kan pusle rundt derude...

  Har noteret bag ørerne at du holder åben have næste år :)

  SvarSlet
 10. Tak Helle, det vil jeg gøre :o)

  Tim: Ja mild vinter, det er hvad vi ønsker os.
  Det lyder godt, at du har noteret dig det, det er hyggeligt, hvis I alle kommer en tur. Måske er der nogen at følges med fra de kanter. Gætter på fru Friis men ved ikke helt, hvor du bor.

  SvarSlet
 11. Hej Lisbeth. Rigtig god beslutning. Jeg er så glad for at se alle dine flotte efterårsbilleder og håber sådan, at vinteren bliver mild i år. Jeg kommer dog sent hjem hver dag, så der er begyndt at blive mørkt, men nogle gange når jeg lige en halv time udenfor, inden jeg behøver at gå ind. Jeg glæder mig til at se flere billeder på din blog!

  SvarSlet
 12. Tak Birgitte :o) Jeg er glad for, at jeg kan glæde med mine eftrårsbilleder. Alle andre efterår har jeg haft det lige som dig, skynde sig hjem, måske kan man lige nå en tur rundt i haven. Det var lige før, det kunne give stress.
  Med hensyn til din syriske rose, så står den bedst lunt ved en mur. Jeg har tre syriske roser, som jeg har fået som frøplanter af en, der bor i vores lille by. De var længe undervejs, men pludselig et år var der knopper i og nu blomstrer de smukt hvert år, hvis jeg ikke klipper dem for langt ned, det gjorde jeg forrige år.
  Det ligner fuldstændig visne pinde med enkelte grønne knopper langt hen på foråret. Men de skal nok komme :-)og så er de smukke.
  Der er mange billeder på min blog af syriske roser.

  SvarSlet