mandag den 31. oktober 2011

Blade er guld og masser af efterårsstemning

Dagen startede med tåge, en tåge som blev federe og federe og til sidst var helt uigennemsigtig. Mon ikke det har været sådan i det meste af landet. Der var alligevel en særlig stemning, for det var helt stille vejr, og jeg kunne tydeligt høre småfuglene synge i krattet ved siden af haven.
I denne særlige stemning gav jeg mig til at rive blade sammen og lægge dem ind i bedene. Jeg koncentrerede mig mest om mine rhododendron og lagde et beskyttende lag rundt om dem, der hvor træerne ikke havde drysset ned over dem. Næste projekt er rosenbedene, som også skal have et ordentlig lag, når de sidste blade falder ned, det varer nok ikke længe.
I går tog vi billeder i Mårup skov, i dag har jeg taget billeder fra min egen lille skov og haven. Der er stadig mange smukke farver derude, prøv selv at se.


Baghaven med moreltræet

Her min kornel, som stadig har mange blade.

Fyrretræet og paradisæble

Skoven set fra haven


Og fra vejen


Papegøjetræet stråler med alle sine farver, nu er det kommet til sin ret.

Ja så er der også lige min novemberkaktus
Til slut dagens roser


16 kommentarer:

 1. Tak for kigget. Jeg kunne især godt lide de to billeder, men birketræs-stammerne. De var en flot kontrast til de gyldne farver. Det ser rigtig godt ud!

  SvarSlet
 2. Hvor har du mange skønne efterårsfarver i din have :-)

  Selvom det har været diset og støvregnet det meste af dagen, har det været lunt og helt fint at opholde sig udendørs :-)

  SvarSlet
 3. Selv tak Birgitte
  Jeg er også ret forbavset over, hvad de birkestammer giver til billedet. Ret flot når jeg selv skal sige det :-)
  Tak Vivi, ja det har faktisk været lunt og fint at være udendørs, mon ikke det var fordi det var stille vejr, det er vi ikke så vant til.

  SvarSlet
 4. Kolorowo jeszcze w Twoim ogrodzie i w lesie, ale już jesiennie :-(. Pozdrawiam

  SvarSlet
 5. Dejlige og farverige efterårsbilleder der nok en gang på fineste vis viser os skønheden i efterårets forfald, lidt melankolsk men også som løfte om en ny sæson allerede om et par måneder.
  Henrik

  SvarSlet
 6. Hvor ser din have flot ud selv her sidste dag i okt.

  SvarSlet
 7. Fantastiske efterårsbilleder :-)

  Jo, her på Fyn havde også tåge i går - dog ikke tung tåge - og det var stille og støvregnede en smule. Og du har ret; en helt særlig stemning.

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 8. Hvor har du ret.............ikke nok med at bladene er gyldne nu - de ER GULD for haven. Tænk nogen kører dem væk? Det er jo vanvid ikke at beskytte og "fodre" planter og jord med dem :o)

  SvarSlet
 9. Tak for kommentarer, altid dejligt at vide, at nogen kigger med :-)
  Ja det er selvfølgelig lidt trist, men heldigvis kan vi allerede se de nyt knopper, som springer ud til foråret.
  Ja tænk Helle, at nogen kan finde på at køre bladene væk, det forstår man ikke, men de er nok ikke havenørder som os ;o)

  SvarSlet
 10. Hvor er det dejligt at se, at du har lige så mange dejlige brændte farver i haven, som jeg har. Det giver et helt fantastisk sril i haven. Og birkestammerne...WOW.. Var min have stor nok, ville jeg helt klart også have birketræer på grund af de flotte hvide stammer.. Men man må altså stoppe et sted, og bare nyde det andre her på bloggen har af skønheder..

  Ha' en dejlig dag :-)

  SvarSlet
 11. Hej Katy
  Hyggeligt at se dig her, så er der endelig tid til lidt blogging. Vil man have en have, skal der også være brændte farver. Det kigger jeg meget efter, når jeg vælger planter.
  Birketræerne er fantastiske, men der er jo også dem som har birkepollenallergi, dem tager du hensyn til. Birk suger også rigtig meget vand fra andre planter.
  Så du har helt ret, man må stoppe et sted og så nyde dem på bloggen eller andre steder i naturen.
  Dejlig dag til dig også ;-) så må jeg ud på knæ igen.

  SvarSlet
 12. Dejlige, skønne efterårsfarver. Du må da have en kæmpe grund, med alle de træer.

  SvarSlet
 13. Hej Lene
  Ja de er skønne, det er svært at løsrive sig og gå ind. Jeg har ca. 2400 m2, derfor er der plads til dejlige træer og en lille skov :-)

  SvarSlet
 14. Puha, her kommer jeg helt forpustet, så jeg lige kan nå en kommentar også :-D
  Jeg kan slet ikke følge med bloggene lige nu. Vi er igang med at flytte alt tilbage i soveværelset/skabrummet nu, og samtidig er det jo så skønt vejr. Så jeg 'insisterer' på et par timer derude om eftermiddagen, og så ind og videre med at sortere bagefter :-D
  Hvor er det skønne billeder fra din have. Jeg kan godt fornemme på dem, at du også er helt forgabt i din efterårshave.
  Jeg går bare rundt i min med sådan en lille lykkelig boble i maven, fordi der så smukt lige nu :-)

  SvarSlet
 15. Ja, og så glemte jeg selvfølgelig noget. Du kan sagtens få en bid af min gule chrysanthemum til foråret, for de er rigtigt store efterhånden. Men du må være sød selv at huske mig på det, hvis jeg skulle glemme det, ok? :-) Det er for sent at flytte på dem for i år.

  SvarSlet
 16. Hej Hanne
  Jeg kan godt forstå du bliver forpustet, så er der jo nok og se til. Her hos os har det nu ikke været skønt vejr, det har blæst en halv pelikan, men det har ikke forhindret mig i at være i haven
  :-)
  Man kan bare ikke få nok af at nyde efterårsfarverne, pludselig ligger de alle på jorden, men der er de nu også smukke.
  Tak fordi du giver dig tid til at kommentere hos mig trods travlheden, det er jeg glad for.
  Og jeg er meget glad for, at jeg må få en lille bid af din gule chrysanthemum. Jeg regnede med, at du kunne have den med som bytte-bytte til foråret. Så har jeg nok også noget godt til dig :-)

  SvarSlet