lørdag den 5. november 2011

Nye planter igen igen !!!!!

Ja nu gjorde hun det igen, hende den skøre på Samsø ;o) Bent og jeg kom til at snakke om, at der stadig manglede læ fra øst. Da jeg er glad for nødder, foreslog jeg hasselbuske, de læer rimeligt godt, når de først er blevet store. Så jeg gik på planteshop.dk der kan man få sendt planter for 175 kr. i fragt. Så jeg bestilte 4 hasselbuske, men til den fragtpris måtte jeg da have andet med, det kan I da godt forstå ikke? Så jeg bestilte samtidig 3 clematis og en rose.
Jeg havde ventet planterne med posten igår, men der kom ingen. Til gengæld kom der i dag en fragtbil med en kasse med planter. Service må man sige.

Nu vi I jo nok gerne vide, hvilke clematis jeg har købt. Det kommer her:

'Comtesse De Bouchaud

Niobe

Madame le Coultre

Rosen hedder Morten Korch, den ser meget sød ud. Det var godt nok en anden, jeg ønskede mig, men den var desværre allerede udsolgt for i år.
Jeg skal også lige tilføje, at jeg ikke har et pengetræ i haven ;-), men som efterlønner har jeg mulighed for at finde de gode tilbud, desuden har jeg ikke hjemmeboende børn, det er også en besparelse.

Nu får I lige et billede af mit hjælpemiddel, som jeg bruger, når jeg kravler rundt på alle fire i mit stenbed.


Bent er god til at finde gode redskaber til mig. Denne her sidder jeg på, når jeg skal pille visne blomster af mine rhodoer, min ryg kan ikke lide, når jeg bukker mig.
Når jeg skal kravle rundt, vender jeg den om, der er en tynd pude til at skåne knæene. Jeg er ikke særlig gelassen til at blive rejst op, derfor bruger jeg benene på skamlen til at tage fat i, når jeg skal op. Som I kan se, er den ganske uundværlig for mig.

Nu er der snart kun bare stammer, men alligevel synes jeg, det er smukt.

Jeg glemte at fortælle at alle de nye planter er plantet, og denne her lille japanske ahorn blev flyttet til det nye staudebed i samme omgang.
Her kommer dagens roser

Julie Rennæsance

Pegasus


Rhapsody in Blue fra forskellige vinkler

Scepter d´isle

Ghita Renæssance

Crocus Rose

Til slut klatrerosen Barock

Rigtig god aften

28 kommentarer:

 1. Tillykke med dine nye køb.
  Held og lykke med det hele.
  Hvor er de ny clematis dog smukke.
  Dine Roser er skønne. Lige før man kan mærke duften.
  Et godt redskab du der har. Jeg kan desværre ikke liggge på knæerne, ellers ville det jo have været en god hjælp.
  Tak for kigget.

  SvarSlet
 2. Tak skal du have Aase. Det ser ud til at være smukke blomster de Clematis, jeg har købt, så håber vi bare de vil blomstre.
  Det er da en skam du ikke kan ligge på knæene, det var ellers for din og Anne Maries skyld jeg viste den, men sådan får vi jo forskellige dårligdomme med alderen.

  SvarSlet
 3. Hej.
  Sikke en fryd på Samsø. Flotte roser har du stadig. De må stå helt rigtig.
  Der er da kommet mange planter til må jeg sige, men I har jo plads. Glæder mig til at følge det hele. Clematis er en uundværlig plante rundt i haven. God lørdag.

  SvarSlet
 4. Fin hjælpemiddel du har fået dig :-) Smart at den er anvendelig på mere end en´ måde.
  Stor respekt for dig, fordi du ser muligheder frem for begrænsninger!!

  SvarSlet
 5. Tillykke med plante forøgelsen. Og så kunne jeg rigtig godt tænke mig og se din have en dag :-) Tror nemlig at din og min have stil er rimelig ens??

  Ha' en dejlig aften ;-)

  SvarSlet
 6. Hej Anne
  Du har ret, vi har plads til mange planter. Clematis er helt uundværlig, glæder mig til at de skal blomstre.
  Tak Vivi men jeg har det jo bedst derude, så må jeg finde en god måde at arbejde på.
  Katy: jeg regner da med at se dig herovre sammen med alle de andre bloggere, datoen er foreslået til d. 17. eller 19. maj. Tag bare mand og campingvogn med, der er flere campingpladser herovre :-)

  SvarSlet
 7. Dejligt med nye planter :-)

  Sikke alle de roser du har i din have - det er næsten som om, man nyder dem mere her i efteråret, synes jeg.

  SvarSlet
 8. Det har du ret i Marlene. Om sommeren er der næsten for mange, men efteråret er så skønt og roserne gløder mere intenst, i øvrigt holder de også meget længere om efteråret.

  SvarSlet
 9. Jeg kan sandelig godt lide din havekvindelogik!! Selvfølgelig skal du da have så meget som muligt med i fragtprisen, sådan skal det lyde!! ;o)

  Lyder godt med hasselbuskene og dine clematis er jo skønne. Jeg købte også en Niobe sidste efterår men i foråret fik den desværre visnesyge. Endelig kom der er et lille skud igen, altså levede den stadig - så kom jeg til at knække det.... lige nu er der igen et skud, så mon ikke den er så livskraftig at jeg får glæde af blomsterne næste år... håber jeg sandelig :o)

  Fortsat god week-end til dig :o)

  SvarSlet
 10. PS! Glemte lige at sige at din skammel er ret smart, måske jeg skulle kigge mig om efter sådan en, gode hjælpemidler er altid godt :o)

  SvarSlet
 11. Smart skammel :)

  Nye planter igen ?? Jeg skal da vist snart på efterløn...

  Jeg har både Mme le Coultre og komtessen... det var hende, der lige nåede at komme med på en blomstring her hos mig, den står for øvrigt med blomst to nu...

  Så må du i haven igen i morgen og plante, eller har du nået det hele i dag, i det skønne vejr?

  Ulla

  SvarSlet
 12. Hej fru Friis
  Ja på det område er min logik god, det er godt at være god til noget.
  Jeg har også prøvet at knække et skud af min Nelly Moser, nej hvor var jeg ærgerlig, men den kom fortrøstningsfuld igen, heldigvis.
  Skamlen er god specielt hvis man er tung bagi eller har dårlige benmuskler.

  SvarSlet
 13. Hej Ulla
  Ja du må på efterløn, hvis der er noget der hedder det til den tid :-) Ja men jeg har jo set de to skønne hos dig, så jeg glæder mig.
  De er plantet i dag, Bent hjalp mig heldigvis.

  SvarSlet
 14. Smiler.... selvfølgelig måtte du fylde indkøbsvogen til randen nu fragten var den samme,,flotte køb,,

  SvarSlet
 15. Hej Jonna
  Hyggeligt at se dig her igen. Velkommen tilbage ;-) Ja man kan jo lige så godt benytte sig af det, ikke sandt?

  SvarSlet
 16. Hi hi, ja, jeg havde ihvertfald også fyldt op, så fragten er blevet betalt :-D
  Jeg har jo også Niobe. Den er smuk, men jeg tror den får visnesyge meget, efter hvad jeg har hørt. Men bare hold ud, for til sidst bliver den god. Det var min ihvertfald i år.
  Madame le Coultre har jeg også. Men den visnede helt ned i vinters. Skød så et pænt skud i sommers, men så visnede den igen.
  Men belært af erfaringen giver jeg dem altid et par år. Den er rigtig smuk. Jeg har haft mange blomster i den de forrige år, så jeg ved ikke hvorfor det gik så galt i år.
  Og jeg har sørme også sådan en skammel :-D Jeg glemmer bare tit at bruge den. Men den er virkelig smart med de to funktioner.
  Det er vildt som dine roser stadig blomstrer. De er så smukke :-)

  SvarSlet
 17. Skønne billeder af dine roser... det er en smuk plante, som desværre ikke har det godt i min have, så jeg har ingen.
  Jeg er vild med din lille skov, det ku være dejligt at ha sådan en :)

  Go weekend...

  SvarSlet
 18. Jeg kender god den form for havelogik, jeg bestilte mine plataner fra planteshop.dk og der faldt da også lige 3 roser ned i kurven, tror nok de stod lidt vakkelvorne der på hylden....Er indtil videre meget godt tilfreds med Platanerne og roserne de har været overordentligt grokraftige.
  Jo mere jeg ser og læser om jeres milde klima på Samsøe jo mere misundelig bliver jeg. En bro med afkørsel på Samsøe ville nok føre til en populations forøgelse af de større på det grønne hjerte i Kattegat.
  Henrik

  SvarSlet
 19. uuuh, de der clematis - hvor er de bare lækre.
  Sund snus-fornuft at stoppe indkøbskurven for samme fragtpris - der er vist ingen herinde, der vil sige dig imod ;o)
  Sådan en god skammel vil jeg da holde øjnene åben efter, for det re også rart at kunne skifte stilling under arbejdet.
  Nyd søndagen du "skøre" fra Samsø :o)

  SvarSlet
 20. Et Hasselhegn er perfekt til en stor grund som jeres. Jeg har en gammel hassel som stod her da vi flyttede ind og min hund Luffe og jeg synes at det er skønt at gå og spise nødder om efteråret - jeg forelskede mig i en rødhassel for nylig, men har desværre ikke plads.
  Hold op hvor er dit foto af træstammerne skønt - som taget ud af en romantisk film.
  Det er svært at begrænse sig når man elsker planter og liiiiige kan se dem for sig på deres rette plads i haven - jeg gik amok i Bilka igår hvor løgene er sindsygt billige.

  SvarSlet
 21. Sikke du har shoppet! Tillykke med det og jeg kan godt forstå, at du skulle have dækket fragten! Jeg er blevet mere og mere glad for roser, også her er der stadig knopper og blomster! Dine er dog utroligt flotte. Det ligner jo sommer!

  SvarSlet
 22. Skønne plantekøb du har gjort dig.
  Uha sådan nogle hasselbuske kunne jeg også godt tænke mig. Elsker friskplukkede nødder.
  Jeg er helt vild med dine roser. Min søster har en "Crocus" rose, og den dufter helt vild fantastisk godt. Dufter din "Barock" rose? Den er usædvanlig smuk. Jeg går og skal planlægge, hvad vi skal have af planter i haven, når entreprenøren har været her og plane haven ud. Det er meget spændende. Og jeg har en ide´om nogle roser dels i nogle rosenbuer, og op af et hegn. Men de skal dufte. Heldigvis er der masse af roser at vælge imellem. Så er det jo godt jeg kan få masse af inspiration på alle de spændende haveblogs der findes ;-D
  Undskyld det blev en lidt lang smøre.
  Efterårs hilsner fra Marianne i Hvam.

  SvarSlet
 23. Hej Hanne
  Ja men helt ærlig, hvem ville ikke have gjort det, vi skal da have noget for pengene ;-)
  Niobe er en 2er og iflg. Dorthe er 2erne slemme til at få visnesyge, så måske er det ikke så godt et køb. Derimod er Madame le Coultre en 3er, så den burde jo ikke gøre det, men vi får se. Håber de vil blomstre. Jeg har to fra Clematis Danmark købt for to år siden, som endnu ikke har blomstret.
  Jeg har også haft min skammel et par år, men har faktisk ikke brugt den så meget, som de sidste to dage, så du må have din frem, den er god.
  Hej Møllebakkehaven
  Du må have dig en skov, det går ret hurtigt. Plant en masse træer, lad dem gro nogle år og find ud af, hvor stierne skal være. I løbet af knap 10 år har du en skov. Hvad går der galt med dine roser? Hvorfor har de det ikke godt i din have?
  Hej Henrik
  Skal man ikke bare købe lidt ekstra med? Jeg troede det bare var sådan noget, man gjorde :-)Du har jo heller ikke fortrudt det, det håber jeg heller ikke jeg gør.
  Niks du en bro over Samsø, nej det vil vi ikke have, men du kan flytte herover og pendle med færgen, så kan du også få gavn af vores milde klima. Du er så velkommen, vi mangler indbyggere :-)
  Hej Helle
  du kan tro jeg har nydt søndagen. Du kan roligt anskaffe dig sådan en skammel, den er god :-)
  Hej Lisbeth
  Sådan en rødhassel kan du have i haven mod nord, den er rigtig flot og nødderne smager godt.
  Heldigvis fik jeg del i nogle af de billige løg fra Bilka i sidste weekend, ellers ville jeg have været misundelig. Tak for ros til mit foto, jeg er også vild med det. Jeg vil have lavet postkort af det.

  SvarSlet
 24. Hej Birgitte, ja jeg har shoppet, det er dejligt, faktisk lige dejligt hver gang, men sjovere live. Jeg skal altid have noget for pengene, så når nu fragten alligevel skulle betales ;-)
  Roser er bare så dejlige.
  Marianne: De der hasselbuske var faktisk billige, de kostede kun 66-68 kr. pr busk, det var ikke galt.
  Jeg har mange dejlige roser, især Crocus er jeg vild med, men den har nu ikke så stærk en duft, synes jeg. Jeg har andre, der dufter af meget mere. Min Barock dufter også, men mere om sommeren. Lige nu er der ikke så meget duft ved dem.
  Du er velkommen til at spørge, hvis du vil have råd til duftende roser. Jeg har jo mange og jeg køber kun roser med duft, ellers gider jeg ikke have dem.
  Du må gerne skrive langt, det gør jeg selv ;-)
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
 25. Jeg er bare ikke go til at passe roser, så det er slet ikke rosernes skyld :)
  Angående skoven, så 'nøjes' jeg lige med den bøgeskov jeg har lige ovre på den anden side af vejen... det er nu heller ikke så ringe endda... :)

  SvarSlet
 26. Møllebakkehaven: Nej så er det ikke rosernes skyld og heller ikke havens, det er en anden snak. Hvis du meget gerne vil have dem, finder du nok ud af at passe dem :-)
  Klart du ingen skov skal have, hvis du har en lige på den anden side af vejen.

  SvarSlet
 27. Hej Lisbeth.
  Tusind tak for dit svar. Det kan godt være jeg skriver en dag og spørger om roser, hvis ikke jeg kan finde svar på mine spørgsmål andet sted på nettet.
  Så har jeg lige en rettelse til det jeg skrev for et par dage siden. Jeg fortalte min søster har en "Crocus" rose. (Det kan også godt være hun har det) Men den´ jeg tænkte på var den, der hedder "Fresia" kender du den? for den dufter fantastisk af Fresiaér.
  Ha´en super god dag.
  Hygge fra Marianne i Hvam.

  SvarSlet
 28. Hej Marianne
  Du er velkommen til at spørge om roser til hver en tid.
  Ja jeg kender godt Fresia rosen, den dufter dejligt af Fresiaer, det har du ret i.
  God dag til dig også.
  Lisbeth

  SvarSlet