søndag den 6. november 2011

Øjenbæ!!! Hvad snakker I om?

Sådan noget har jeg virkelig ikke i min have, troede jeg, indtil jeg kom ud med kameraet. Hvor mange vil I have i aften?

En af de nemme ting at klare, men det er altså ikke gjort endnu

Her vores varmepumpe og vores vandbeholdere, ikke særlig kønt, men et sted skal det jo være.

Hundenes egen indgang og en snavset mur

Vandbaljer har stået der i flere år, nu har jeg i det mindste tømt dem i dag ;-)

Lige over for disse grimme ting er mit nordbed fyldt med smukke rhododendron. Det er her haverundvisningen starter, så lidt forskønnelse vil være godt.

Her indgangen til min skov, masser af ukrudt sammen med staudesolsikkerne, som plejer at blomstre her. Foran små hortensiaer, som måske bliver til noget næste år.

Her ser I rhodobedet som Bent lavede til mig i foråret, det så for et år siden ud som billedet
før, så der er håb endnu.

En af dem, som er nemme at klare :-) heldigvis

Masser af græs imellem iris ud til vejen

Jordvolde og ukrudt ved det nye vandbassin

Og så dette her, som irriterer mig allermest. Vi har hegn hele vejen rundt om den store have, alle vegne gror græsset op i hegnet, hvordan kan man styre det? Allergrimmest er det om sommeren :-(

Havedammen er heller ikke for køn.
Men så er der heller ikke mere, var det ikke nok?

I får lige kronprinsessen til at forskønne lidt på det hele


Og Gertrud Jerkyll
Håber det kan opveje alt det grimme :o) og at I får en god start på ugen.

25 kommentarer:

 1. Ha, ha, ha Lisbeth den er god med dig - du fik altså også hjælp af en novembergrim dag for flere af dine billeder vil være skønne i solskin:0) Men ja det føles helt godt at få alle øjebæerne frem i lyset så der kan gøres noget ved dem. Det lange græs i hegnet er ikke nemr at have med at gøre, jeg har ikke lige en god løsning andet end en heftig græstrimmer.

  SvarSlet
 2. Bare overskriften...så sad jeg og smålo. Jeg havde jo lige varmet op på nogen af de andre bloggers indlæg. Det er bare så sjovt at se at vi "alle er i samme båd" - ret befriende. Min mand har lige været en runde hos jer allesammen på bloggene og har også moret sig stort over "alt det vi går og gemmer for kameraet".
  Dejligt med et par smukke roser til sidst :o)

  SvarSlet
 3. ...smiler når sneen kommer er alle haver ens ,,,det blir godt til foråret

  SvarSlet
 4. Stop-stop-stop - jeg kan ikke tage flere.... og jeg kan slet ikke holde op med at grine...

  Lisbeth, for pokker, det er da ikke noget særligt at snakke om, det meste af det kan der da nemt gøres noget ved. Det grimmeste er nok varmepumpen og vandbeholderne, men de er jo nyttige tingester, som skal være der. Mon man kunne sætte nogle forskønnende krukker med roser derhen for at aflede øjet... ? Den beskidte væg kan du da bare male til foråret...

  Tak for god underholdning.

  Knus Ulla

  SvarSlet
 5. Smil - der er vist ingen/meget få af os (så er jeg helgarderet ;-))der ikke har et par hængepartier eller flere et eller andet sted.

  Vi viser ofte alt det pæne, det er nu engang sådan, at det er det, der føles bedst at udstille for langt de fleste ;-)

  Håber da alle er bevidste om, at der sjældent er noget der er perfekt :-)

  Vi vil alle gerne se skønne ting, og det bliver der heldigvis vist en masse af på bloggene.

  Jeg siger ofte at verden vil bedrages, og det bliver den.
  Lad os nyde skønheden, men stadig have i baghovedet at andre nok ikke har det ret meget bedre/pænere end os selv.

  SvarSlet
 6. Tak for jeres kommentarer, jeg er glad for, at jeg kunne bringe smilet frem. Nu er det mig, der smiler over jeres kommentarer.
  Jeg skal nok få ryddet lidt op, inden I kommer. Men jeg lover ikke, at vi når at få malet væggen :-)
  Vivi: Hvis det hele var perfekt, var det jo kedeligt, så det er jeg bevidst om.
  Jeg kan heller ikke nå at få det perfekt, men jeg kan da rydde vandkanderne væk ;-)

  SvarSlet
 7. Jamen dog, hvorfor skulle det dog være anderledes hos dig, end hos de fleste af os. Næ, jeg holder også på den med sneen. Det dækker og alt ser smukt ud. Lige indtil de smelter.
  God oprydning.

  SvarSlet
 8. *SMILER* søde Lisbeth.......i modsætning til så mange andre områder så er du på øjenbæ-plan ikke oppe i superligaen ;0) Det er jo småtingsafdelingen.

  Men jeg vil sige at et lille sort stkit om vamepumpen og et par klematis måske ikke ville være nogen skade til .......

  Tak for dit inlæg i legen.....sjovt som man ofte tror at græsset er grønnere hos naboen ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 9. Nå men nu behøver vi andre jo så ikke vise noget frem, pyha :))

  Men hvorfor skal vandopsamlere/beholdere enten være tudegrimme (ja, altså næsten ikke dine, vel?) eller hundedyre, hvis de bare er lidt pæne. Hmm. Og når man så 'gemmer dem', så er det besværligt at tanke vand. Gemalen mumler noget om en motor og så kan man gemme beholderen og pumpe vandet dertil, hvor man ønsker det. Men så koster det jo el og ja, så er noget af det gode jo ligesom lidt væk... Nå, det var min hade-ting. Og varmepumper, åh nej, få mig ikke startet, udendørs som indendørs. Men de gør en masse godt jo....

  Tak for smilet, Lisbeth :)

  Ang. blogtræf - jeg har måske desværre og øv-øv problemer (endnu ikke 100%) med den weekend I taler om. Til gengæld kommer vi på for-sommerferie på Bornholm fra 02.06 og en uge frem - måske må jeg/vi komme forbi og kigge lidt der? Det kan vi jo altid lige aftale.

  SvarSlet
 10. Ja, jeg grinede godt nok også :-)
  Det har da været en ret undeholdende weekend her i det uperfekte haveblogland - tak for dit bidrag til det gode humør :-)

  SvarSlet
 11. Hej Anne
  Nyt at se dig her, du har ret, sneen dækker det hele, men så alligevel hellere rydde op :-)
  Dorthe: I det tilfælde vil jeg gerne være i småtingsafdelingen.
  God idé med sort stakit, håber Bent ser det. Og clematis op af, ikke dårlig idé.
  Knus til dig.
  Anne Mette: Nej nu kan I andre bare slappe af, jeg har vist det hele.
  Vi er glad for varmepumpen, men kønt er det ikke. Det har dog en fordel, når der er mænd med på rundvisning, kan de altid tale om den.
  Selv tak for smilet, skulle det være en anden gang :o)
  Jeg er da ked af, du måske ikke kan komme med på bloggertræf her i maj. Men hvad mener du med for-sommerferie på Bornholm??? Så er der godt nok langt til Samsø, men det var måske også Samsø du mente??? Du/I er i hvert fald velkommen her, nårsomhelst ;o)
  Jeg vil glæde mig til at hilse på dig.
  Knus

  SvarSlet
 12. Rolig nu Lisbeth, der er jo grænser for hvad vi ordensmennesker kan klare...!! Hvis det her skal stå på hele november måned, bliver jeg også nødt til at bede om noget sne, - og så langt ud skulle man da nødigt komme!!

  Nå pjat, bortset fra græsset i hegnet som kan kræve en hel hær af ansatte i sommermånederne, så var de andre ting jo noget der rimelig hurtigt (ja-ja hids jer nu ikke unødigt op...!!) kunne gøres noget ved.

  Du kan jo vælge at sige at blogtræfdagen til foråret istedet bliver til en blogarbejdsdag i din have, så bliver alle "småtingene" ordnet i en ruf og fremover står blogfolket i kø for at holde blogtræf... ;o)))

  Tak for kigget og Kronprinsessen var da en værdig afslutning :o)

  SvarSlet
 13. Gode billeder Lisbeth ;o)
  Så fik du dit overstået - og rigtig underholdende indlæg, ikke mindst.
  Det lyder godt med solskin og Samsø d. 19 maj - jeg skal dog lidt længere frem inden jeg kender min vagtplan, men du skal nok få besked i god tid.
  Kh Helle

  SvarSlet
 14. OK Så er det vel heller ikke værre...
  De fleste har da forhåbentlig et eller andet sted hvor man har "lov til" at ha lidt rod.
  Det tør siges, at hvis nogen har det ja så er det nok os. Vi kan ikke nænne at smide noget væk.. Måske KAN det bruges..smiler...
  Jeg havde engang en nabokone der sagde, at man må godt kunne se, at her bor og lever mennesker, og det er da så sandt som det blev sagt.

  Hvor er dine Roser smukke.
  Tak for kigget.

  SvarSlet
 15. Småting de småøer :)) Naturligvis er det Samsø, har absolut ingen ide om, hvorfor jeg skrev Bornholm. For nej i så fald var det nok ikke en ide at smutte forbi lige den uge. Jeg var lidt ophidset over designs, tror jeg :)

  Det lyder godt at vi kan ses der i stedet, for jeg vil også rigtigt gerne møde dig, og Bent, hvis han er hjemme - og se jeres have. Vi har lejet et firmasommerhus - og jeg tjekkede adressen mod din i din blogprofil, det er faktisk uhyggeligt tæt på :) Men lad nu se, når vi kommer lidt længere hen. Det er vildt ærgerligt, hvis jeg må gå glip af blogtræf, men som det ser ud lige nu, er weekenden fyldt med familieting.

  Nå, nu skal jeg i seng, vi 'tales' ved :)

  SvarSlet
 16. Ja, jeg er altså rystet, Lisbeth. Her kommer jeg for at nyde billeder af din smukke have, og hvad ser jeg så?.... min egen have :-D Eller ihvertfald rod, som ligner mit :-)
  Jeg synes nu også at dit er i små-tingsafdelingen ;-) Men derfor kan man godt blive irriteret over det ind imellem.
  Jeg vil forestå rionet og flere clematis op ad din varmepumpe med mindre den selvfølgelig skal bruge luft omkring sig. Det skal udluftningen fra vores gas nemlig. Det gør det lidt besværligere.
  Jeg har også taget billeder af bæ'er, men jeg er for træt til at lægge dem op i aften, så det må blive imorgen. Glæd dig ;-)

  SvarSlet
 17. Glemte selvfølgelig lige at sige, at jeg synes at hundenes indgang er skøn. Og så med altan :-)
  Jeg ville gøre en dyd af nøden, eller hvad man siger, og male det som et lille hus med tag og måske et par vinduer. Og så hænge en altan-kasse på altanen :-D

  SvarSlet
 18. Hej Lisbeth.
  Ha, ha.....lige et indlæg, man kan smile af.
  Hvorfor skulle du ikke også have nogle "skønhedpletter" i din smukke have.
  Ønsker dig en god mandag.
  Knus Hanne Bente ♥

  SvarSlet
 19. Kære alle søde havebloggere
  Hvor har vi det fedt, der blev garanteret grinet rundt om i de små hjem, også her hos mig. Tak for opmærksomheden, så meget opmærksomhed har jeg da aldrig fået før ;-) Hvis jeg skal ud og ordne alle disse store og små ting, når jeg nok ikke lige at kommentere hver enkelt, men hvor var det sjovt. Har I lagt mærke til, at søndag aften er den fedeste bloggeraften, alle fyrer bare løs til hinanden. Så fedt :-)
  Jeg kunne nu godt lide Fru Friis´s forslag om en blogarbejdsdag. Så slår vi telte op i haven og knokler løs alle mand. Nå det går nok ikke, til den tid vil I sikkert gerne hjem til jeres egne haver igen, så er der jo nok at gøre.
  Anne Mette: Jeg tænkte jo nok, at det var en stor slåfejl med Bornholm, sådan kan det gå.
  Jeg håber stadig, du kommer med til bloggertræf, men det forhindrer da ikke, at I kommer igen i den uge. Det er nærmest et must, bare de 14 dage senere gør jo, at der er andre spændende ting at se på. Og så må du lige fortælle mig, hvor firmasommerhuset ligger. Det er jeg da lidt spændt på. Nu er der jo ikke noget herovre, der er langt væk for andre end os øboere, men jeg gætter på Ballen eller Egernvej.
  Hanne: Rionet og clematis går ikke, den skal ganske rigtig have luft, og det der kommer ud af den er iskoldt, så clematis eller andre planter kan nok ikke tåle det, så jeg må vidst leve med synet af den.
  Det lyder flot med ideen til hundeindgangen, jeg er ikke så kreativ med den slags selv.
  Glæder mig til at se dine bæ´er i dag.
  Knus til jer alle fra havenørden på Samsø :o)

  SvarSlet
 20. Hov, jeg når f.. Fisme altid med som en af de sidste, nå det er jeg jo selv ude om.

  Lisbeth, det er dejligt at se det virkelige og levende i det ellers perfekte.

  Måske er det bare sådan, at ens eget skrammel er sværest at se på. For jeg synes slet ikke det ser så slemt ud hos dig. Så skulle du se hjemme hos mig (kik på bloggen, min).

  Vedr. Blogtræf på samsø: Hvis jeg er i lodret d. 19. Maj, kan du regne med mig!

  SvarSlet
 21. Hej Marianne
  Det gør ikke noget, om du er en af de sidste, bare du er med.
  Det er måske ikke så slemt med mig skrammel, men problemet er, at jeg har så travlt med det alt det andet, så jeg aldrig når til det, som er min øjenbæ, men så må jeg glæde mig over, at I andre ikke synes, det er så galt.
  Jeg håber, du er lodret d. 19. maj, selvfølgelig er du det, netop den dag er du bare frisk, for du skal til Samsø ;-)Det vil være så hyggeligt at se dig også. Så mange som muligt er dejligt.

  SvarSlet
 22. Hi, hi - ja sådanne steder har vi alle !

  Og netop det med græsset langs hegnet - det kan også irritere mig helt vildt - hvis der altså er bed. Har selv været ved at fjerne det langs vores kastanjehegn, hvor jeg har været ved at lave et nyt bed. Man kan godt få sådan nogle bedafgrænsninger af plastic, men jeg synes ikke, det hjælper i længden. Græsset gror bare henover.

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 23. HIHIHIHIHAHA. Jeg troede virkelig også, at din have var helt perfekt, men nu er jeg mere rolig, så behøver jeg ikke at være så flov over mine "Rydde-væk-i-skyndningen-ting". Jeg kan nogle gange blive helt flov og nærmest gå rundt og undskylde for vores gæster, hvis der et ukrudt her og der eller hvis der er visne blomster på planterne. Hvorfor er man så dum? Man viser jo bare hvordan hverdagen er i sit hus og have. Der var engang én, der sagde til mig, fordi jeg skulle skynde mig hjem og gøre orden, inden jeg fik gæster, at hvorfor ikke bare lade det ligge, det ville du jo have gjort, hvis du ikke skulle have gæster. Tja, jeg ved ikke om jeg kan efterleve det. Jeg synes, det er lidt pinligt, hvis der ikke er orden! Men nu vil jeg sidde her og grine for vi er allesammen åbenbart ens på det område!

  SvarSlet
 24. Hi hi hi, ja vi er heldigvis ikke perfekte wonderwomen og det er dejligt befriende og se at det grimme rode rundt om i blogland.
  Knus
  Annette

  SvarSlet
 25. Birgitte og Annette:
  Nej hos mig er der heller ikke perfekt, men pyt med det, vi har alle fået os en sund latter over det uperfekte. Det er så herligt :o)

  SvarSlet