torsdag den 17. april 2014

Stilhed før blæsten

Den dejligste dag i går, blev afløst af en kedelig blæsende dag, nu med regn, tror jeg. Det er kun lige begyndt her hos os. Jeg vil nu også hellere have regn end blæst, men jeg tænker, jeg får begge dele.
Dagen er brugt til lidt opbinding af clematis og renklipning af hortensiaer, der var en del vissent. De har det ikke alle lige godt, måske skal jeg skifte nogen ud.
Tre damer gik forbi og kiggede nysgerrigt ind, de blev inviteret indenfor havelågen, som årets første gæster udefra.
Alle billeder er taget i går, jeg havde kigget lidt på vejrudsigten og kunne godt se, at det nok ikke blev fotovejr i dag.
Endelig sprang hundetanden ud, denne her er pagoda

Anemonerne står flot, der kommer flere i løbet af de næste dage
Jeg må give Marie ret, blodurten er ikke nem at tage billeder af, jeg glæder mig til, de breder sig noget mere.
Springklap/cardamine pentaphyllos ser ud som om den altid har boet i min have, den er jeg glad for Anne.
 De franske anemoner står lidt rundt om i haven, her er det nordbedet
 Hasselbror er stadig fin, nu er den ved at få blade
Heuchera Midnight Rose
Clematis Jan Lindmark, nu er det liiige før det sker

Småhjerte har jeg fået af søde havebloggere det første år jeg havde blogtræf
Iris Wilmothiana blomstrer stadig tre steder i ørkenbedet, den er meget villig.
Se så fint den orangegrenede lind står lige inden udspring
 Træponbedet i solskin, her er 7 knopper fordelt i tre planter
Peonia delavayi med en stor fin knop
 R. Wiltonii har store fine knopper, flere viser farve
R. Schlippenbachii er også tæt på udspring
R Makinoi - vi må jo have en der blomstrer nu
Den første blomstrende storkenæb i år, den er meget tidlig og rigtig sød.

Lathyrus Vernus/vårfladbælg er i fuldt flor nu
 min primula er godt på vej, men det er svært at bestemme navnet, jeg har billeder fra sidste år taget 8.5.
Lidt sjov farve på en hyacint, synes jeg.
Til slut en rigtig påskehilsen med ønsket om en fortsat god påske med solskin

36 kommentarer:

 1. Tak for dejlige billeder, Lisbeth! Og fortsat god påske til dig! Det bliver vist smukt vejr i weekenden :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nana
   Selv tak for det. Ja lad os håbe, det bliver smukt vejr i weekenden, i dag har i hvert fald været træls :)

   Slet
 2. Vårfladbælgen er rigtig flot, nu den er sprunget ud.
  Her indfandt regnen sig til sen kaffetråden, men da var vi også ved at være godt brugte. Vi er jo kontorfolk til dagligt.

  Det var vel dejligt at få havebesøg sæsonen skudt igang?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja den er rigtig fin og fanger øjet, når den står i modlys.
   Ja næsten en hel dag i haven, kan godt gøre os møre. Her regner det også nu.
   Ja det er fint at få sæsonen skudt i gang, men officielt er det først 1.5.

   Slet
 3. Du har så mange fine og interessante planter: Marieklokken jeg fik af dig sidste år står så fint i min have, og jeg glæder mig til blomstringen og er spændt på farven.
  Her har det været sol hele dagen - men blæst temmelig meget.... og lige nu er det begyndt at dryppe..... hov hov, jeg har vist vasketøj ude..... hej hej og god påske

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sussi
   Nå fik du Marieklokker, det havde jeg glemt, det bliver spændende, hvilken farve de har, glæder mig, det klarede turen med Post Danmark.
   Her drypper det også nu og blæser en halv pelikan, så du har nok fået vasketøjet tørt :)

   Slet
 4. Hej Lisbeth
  Vi har haft 16 grader men det har vi ikke fået meget ud af for hold da op for et blæsevejr især i eftermiddags. Jeg går først til gårsdagens indlæg. Det sprøjtemiddel du omtalte er det mod lus eller? Uha det er grimme ting man kan komme i en sprøjte. Her omkring tror jeg ikke at der er nogen der sprøjter vi har da en del bier. Personligt kunne jeg aldrig finde på det. Det er jo bare en have og jo flere dyr og insekter jo bedre :-) Så er sæsonen for åben have skudt i gang. Mon ikke de håbede på at du var i haven og inviterede indenfor. Hvor er den fin den lille hundetand. Ligeså blodurten måske jeg skal prøve sådan en ser ikke ud til at fylde så meget. Småhjerte har jeg lige fået af min nabo en lille rosa en. Så fin :-) Orange grenet Lind hvor er den flot. Storkenæb i blomst allerede er det en tidlig sort eller er den bare begunstiget af det tidlige forår? Den der primula glæder jeg mig til at se i blomst den ser altså spændende ud. Jeg har i dag været på besøg hos Staudefeen og fået det jeg havde bestilt og så havde hun tilbud på dobbelte påskeklokker så der sprang lige er lysrosa op i favnen på mig :-) Så har jeg fået det hele plantet og nu er regnen nået til Nordfyn så kan det blive vandet lidt.
  Rigtig god skærtorsdag aften herfra
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja vi havde også 14-15 grader, men det var alt for blæsende til at være sjovt at være ude.
   Ja Calypso er mod lus og for den sags skyld liljebiller også. Heldigvis er vi mange, som ikke bruger det, men der er nok flere, som gør. Landbruget sprøjter jo også, de er vel tæt på dig.
   Det var turister, så de vidste ikke, der lå en fin have på deres vej, men de var glade for kigget.
   Blodurten skulle gerne komme til at fylde noget mere, jeg overvejer om jeg skal flytte den til en noget lysere plads. Den storkenæb er den første jeg anskaffede mig, tilfældigvis er den meget tidlig og har et fint løv. Mon ikke jeg skal finde en til dig. Den primula er vist en af de lidt finere, tror jeg, den blev købt for 15 kr. til et plantemarked.
   Godt du har fået dine nye planter ved Staudefeen og endda en dobbelt påskeklokke.
   Tak i lige måde
   KNus Lisbeth

   Slet
  2. En så tidlig storkenæb vil jeg da gerne eje. Sjovt at man huske de første man har fået. Min første storkenæb er en lilla en fra mine forældres landbohave den har nu over 30 år på bagen her hos mig og de sidste nye har jeg fået idag. Vi har ca 1 km til den nærmeste landmand og jo de sprøjter jo nok. Det kan jo nok ikke undgåes men vi haveejere kan da godt leve med lidt utøj. Her bliver der spulet med vandslangen hvis lusebestanden bliver for stor. Der skal jo også være nogle til mariehønerne og svirrefluerne

   Slet
  3. Ja og til fuglene :) Jeg gemmer en storkenæb til dig. De visner helt væk, når de er afblomstret, så jeg skal tage dem i tide.

   Slet
 5. Paeonia delavay har jeg også, men den har aldri blomstret her, for den fryser alltid helt ned. Men det har den ikke gjort i år, så kanskje det kommer noen :-) Hvis ikke, så får jeg se på dine! Dine gule anemoner er så søte.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Lad os håbe din delavaiy også kommer til at blomstre i år. Min blev købt sidste år, du må gerne kigge på min også selvom din egen kommer i blomst :). Ja de gule anemoner er vældig fine.

   Slet
 6. Hej Lisbeth

  Ja det var godt nok en hård vind idag - og tør var den!
  Så godt vi får regnen nu!
  Pagoda præsenterer sig flot må man sige - flot marmorering!
  Og blodurt - jeg forstår ikke helt hcvad der er så specielt svært med denne?
  Og du har jo et super kamera!
  Hov jeg laver da lige et nedslag med den:)
  Peonia delavayi er kommet langt hos dig - min er da godt på vej men står meget i skygge så den er noget mere langmodig!

  Dejlig regnvejrs døgn herfra!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja et forrygende blæsevejr, jeg glæder mig også over regnen.
   Ja Pagoda er rigtig fin. Blodurten har jeg kasseret rigtig mange billeder af, den kommer ikke til sin ret på billederne, enten kommer jeg for tæt på, eller også er der for meget højlys i, det irriterer mig, at jeg ikke kan tage et ordentligt billede af den. Fint det må jeg se.
   Min delavayi står også meget i skygge, får først sol klokken 16 og derefter, men den er ved at se fin ud.
   Tak i lige måde

   Slet
 7. Kære Lisbeth
  Her er der næsten vindstille nu, men det regner fortsat - en god vædende regn, der gør planterne godt - heldigt jeg fik mig kæmpet igennem den langhårede græsplæne i går :)
  Hvor er hundetanden flot i blomst og ligeledes Vårfladbælg - de er noteret i ønskebogen, for forårsblomstrende planter kan man ikke få for mange af! Dejligt med den tidligtblomstrende Storkenæb - jeg har et par stykker, jeg købte på plantemarked, som står på spring, men de er der ikke helt endnu. Hvor er den orangegrenede lind fin - jeg mangler at lære meget om forskellige træer, så her er du med til at åbne en stor, ny verden for mig - herligt :)
  Din hyacint er mørkere pink, end dem man normalt ser - flot! Jeg har to, der er bordeaux - så det var en positiv overraskelse, da de dukkede op :)
  Dagen i dag er gået med påskehygge og mange tegninger af planer for den bagerste del af haven - jeg har heldigvis stadig en del jord at lege med :)
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Ja det kan vi ikke prale af, det blæser kraftigt hos os, men heldigvis regner det også. Det er helt sikkert godt for planterne.
   Godt du har noteret nogen forårsblomstrende, jeg satser på at have blomster det meste af året, så måske finder du flere senere. Godt du får lært noget om træer, jeg har kigget meget på Lønbæk og Solhøj, læser lidt om de forskellige træer og noterer mig dem, som lyder spændende. Jeg har også købt nogen i Lille Malund, har du været der? Ellers er det en god idé. der er ikke så langt for dig at køre dertil.
   Ja hyacinten er lidt mørkere pink, lidt for mørk synes jeg. Bordeaux har jeg vist aldrig set.
   Dejligt at planlægge nye bede og at du stadig har jord at lege med :)
   Kh Lisbeth

   Slet
 8. Vi har været i legoland hele dagen, smukt vejr imorges.. og nu voldsom blæst og noget der indimellem minder om slagregn.. vejr er noget underligt noget.
  hundetanden er smuk :)
  jeg syntes tit hvide blomster er svære, jeg syntes dog tit det er nemmere når det er overskyet eller tidligt eller ret sent på dagen.. nogengange med blitz.. tror de reflektere lyset for meget så de bliver flade.. men jeg ved det ikke, ved egentligt ikke rigtigt noget om foto :) din blodurt er i alle tilfælde en smuk lille blomst.

  KH
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marianne
   Godt det var smukt vejr fra morgenstunden, jeg har været i Legoland i regnvejr, det var ikke rart. Ja det blæser også voldsom her hos os.
   Du har helt ret, hvide blomster er svære at tage billeder af, mine blev taget i aftenbelysning. Jeg har lige fået et kursus i kameraet af Bent, så må vi håbe, jeg kan huske
   :) ja det er en smuk lille blomst.
   Kh Lisbeth

   Slet
 9. Det var godt nok en tidlig geranium, men hvor er den sød. Hundentanden er virkelig smuk og værd at vente på. Er din småhjerte lilla? Det ser næsten sådan ud, den er fin:)

  Ja, hr. Lindmark er ved at være klar til det store show. Øv for et regn-og blæsevejr her i eftermiddag, det skulle gerne blive bedre vejr resten af påsken.
  Knus, Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja det er en tidlig geranium, og den er faktisk sød, mon jeg skal potte en til dig? Jeg mener, at du var en af dem, jeg fik småhjerte af for to år siden. Måske også fra Lone, det var hvid og lyserød, men farven er ikke helt rigtig på billedet, tror jeg.
   Ja nu sker det snart med Jan Lindmark, jeg tror det bliver samtidig.
   Lad os håbe de næste påskedage bliver bedre, i dag har været træls.
   Knus Lisbeth

   Slet
 10. Hej Lisbeth. Jeg synes også din geranium er fin og meget tidlig. Du har mange blomster i planter allerede. Jeg tror, jeg må skrive nogle af disse planter ned, for i min have er der ikke så meget iblomst lige nu og det vil jeg gerne gøre noget ved. Heroppe hos os begyndte regnen ved middagstid og dethar blæst hele eftermiddagen, så jeg har været inde og fået lavet en del-

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Ja den geranium er en lille let sag. Jeg gemmer en til dig, gad vide om du kommer her i år, eller du har for travlt? Du må have fat i noget, som vi blomstre i det tidlige forår, det er dejligt at have. Det har været træls blæsende i dag, regnen startede først rigtigt ved 18.30 tiden.

   Slet
 11. Hej Lisbeth
  Det var godt, du var forudseende og tog nogle billeder i går. Jeg har de små hjerter i lyserød og vidste ikke, at man også kan få dem i hvid. Den breder sig en del her hos mig, så jeg er glad for at den er i et bed, som den ikke kan vokse ud af. Spændende med en så tidlig blomstrende Geranium, den må jeg sætte på ønskelisten.
  HA' en dejlig aften

  SvarSlet
 12. Hej Laleh
  Ja det var alt for blæsende til billeder i dag. De små hjerter er også søde i hvid, jeg har dem også et sted, hvor de godt må brede sig.
  Ha du set, at jeg holder blogtræf? Du er selvfølgelig også velkommen, jeg skriver snart lidt om det igen. Det er jo desværre lidt dyrt at komme til Samsø, men der plejer at komme nogen.
  Tak i lige måde

  SvarSlet
 13. Tak for dine skønne billeder.
  Altid dejligt når nogen kigger forbi ens have.
  Her har det bestemt også blæst og regnet, ja kl. er 23,30 og det regner endnu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak Aase
   Ja det er godt med besøg i haven. Det var holdt op med at regne hos os kl. 23.30, men vejret var ikke godt i går.

   Slet
 14. hej Lisbeth.Ja !! så virker min bærbare igen.Irriterende når teknikken driller.Man er helt handikappet.
  Er blevet lidt varm på en hundetand.Og din lilie blodurt ligner min.........troede ikke den kom i år.
  Har forgæves forsøgt med Franske anemoner...........lidt ærgeligt for de er så smukke.
  Alle mine pæoner er godt på vej..........også den lille træpæon.
  Jeg har den samme farve hyacint som du viser.......synes den er smuk.
  God aften knus Jette


  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Ja det er træls, når teknikken ikke virker, godt du har fået gang i den igen.
   Min blodurt var også længe om at komme, den er lidt langsom. Hundetanden er en smuk plante.
   Ærgerligt med dine franske anemoner.
   Ja nu er det snart pæontid, men først træpæonerne.
   Nå har du også den hyacint, ja den er fin.
   God dag til dig
   Knus

   Slet
 15. Kære Lisbeth.
  Tak for dejlige billeder. Også rigtig god Påske til Jer.
  Kærlig hilsen Eliane

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Eliane
   Selv tak og ha´ det godt.
   Kærlig hilsen Lisbeth

   Slet
 16. Sikke meget der blomstrer udover hyacint og narcisser. Det var dog et fantastisk skue, alle de Rhodendendron og clematisen sikke en fin farve!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tina
   Ja der er meget i blomst allerede nu. Tak skal du have, ja der kommer mange rhodoer nu.

   Slet
 17. Ja, det blev da et værre vejr igår, men nu ser det godt ud igen. Småhjerte er virkelig fin og det er hyggeligt at du har dem fra dit første blogtræf.
  Det var da også hyggeligt at du havde de første gæster i haven igår - jeg tror at de var glade for at blive inviteret ind:o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja efter lidt grå skyer skinner solen dejligt her og himlen er blå, dog med skyer.
   Ja det er hyggeligt med planter fra nogen man kender.
   Det virkede som om, de var glade for at komme ind og se haven :)

   Slet
 18. sådan er vejret osse her. men lur mig om påsken ikke bliver vejrmæssigt god alligevel. dejlige fotos du har taget og dejligt forår i din have
  http://fastersnyttehave.blogspot.dk/

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Dorte
   Nu er det solskin med blå himmel og fine skyer. Jeg tror også det vejrmæssigt bliver en god påske. Tak for det ja nu er det forår i haven.

   Slet