tirsdag den 3. december 2013

Lidt forårstegn 3.12.

Gråt og halvmørkt hele dagen, så lidt af en udfordring at tage billeder. Det lykkedes med de fleste, her kommer en stak blandede billeder:
Her er da lidt kulør på, Bent var så sød at tage en fin buket med hjem til mig i går, han har selv valgt de forskellige blomster, det er han god til. Hvor er jeg bare heldig.
Den orangegrenede lind har ikke fået sit navn uden grund
Dette cedertræ blev købt d. 13.4., det så lidt modfaldent ud fra start, men så blev det flyttet, det ser ud til, at det hjalp.
De forskellige cypresser står flot grønne nu
Det samme gør denne lyng
Glasbærrene står stadig fint, denne her vinder prisen for de største bær, det var den, jeg købte i Billigblomst for 40 kr.
Erodium Pelargonium har stadig knopper på vej
En enkelt eller to juleroser er på vej her
Nogen af påskeklokkerne er også ved at have knopper.
Her har vi Helleborus Abschasicus, købt hos blomsten og krukken for ikke længe siden, og der er allerede to knopper i. Når jeg googler den, kan jeg se, at den blomstrer i februar allerede, så den er meget tidligt på den.
Mon ikke det er knopper, der er i træpæonerne, de vokser da pænt til, undtagen den ene af dem, jeg har købt hos Pæoneksperten, den ser ikke for frisk ud, men den lever da.
og her et rigtigt forårstegn, det er nogen af de løg, jeg har lagt i efteråret. Det kan jeg sige med sikkerhed, for det er i det nye bed ved terrassen ved pavillionen.
I dag er der lidt nye rosenbilleder
 En ny knop på Charles Austin er ved at springe ud
 En ny på Crocus Rose
King´s macc en helt nyudsprunget og fin sart blomst, som jeg lige fik øje på.
 Mary rose
 og Penny Lane
Og her har vi Odyssey, skønheden er ved at gå af den, men den har gjort det godt.
I dag har jeg taget stiklinger af flere roser og sat i jorden, så må vi se om, de bliver til noget.
Jeg har været i haven et par timer, det er jo stadig mildt vejr.

I går købte jeg et lysfad i Netto for 10 kr. Så jeg forsøgte mig med at lave en dekoration. Da jeg gik ved stranden, kom jeg i tanke om, at det kunne blive flot med tang i mellem, der er også et par roser i, de holder sig godt, når bare dekorationen står udenfor.
God tirsdag aften

25 kommentarer:

 1. Hvor dejligt med en buket fra manden, den slags værdsættes... :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Fru Friis
   Ja det er nemlig rigtig godt med en buket på denne årstid, den bliver stillet køligt om natten, så håber jeg den holder længe :)

   Slet
 2. Kære Lisbeth
  Det var da en skøn buket - sådan noget varmer på en lidt småkedelig, grå dag - betænksom mand du har med god smag :)
  Igen i dag dejlige billeder fra haven. Jeg MÅ bare have fat i glasbær, for hvor er den smuk!
  Jeg er også glad for dine rosenbilleder, for roser er nok det, jeg går mest op i. Også min Crocus roser sætter nye knopper og har været fantastisk til at blomstre hele sæsonen, og man bliver bare så glad over blomstrende roser i december :)
  Fin dekoration, du har lavet! Jeg er slet ikke begyndt endnu udendørs, men nåede da at få samlet mos og kogler i en pause mellem to møder, så mon ikke der sker noget i morgen? Det er altid nemmere, når alle materialer er inden for rækkevidde, og det er de nu:)
  Hav en god aften!
  Mange hilsner fra Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Ja det var en skøn buket, som jeg selvfølgelig blev meget glad for. Ja han er meget betænksom, han ved godt, at det er på denne årstid buketterne skal gives, og så ved han, at der ikke skal være postkasserøde blomster i :)
   Ja glasbær er skøn, gad vide om de har den endnu i Billigblomst, har du været der?
   Så kan du glæde dig til at komme og se min have i uge 30, jeg har mange roser, håber de stadig blomstrer overdådigt i den uge.
   God fornøjelse med dekorationerne, håber du når det i morgen.
   Tak i lige måde

   Slet
 3. Hej Lisbeth

  Ja uha det har været gråt idag - som skumring hele dagen!
  Men du fandt da alligevel et stribe fine motiver!

  Og ja det ligner da unægteligt blomsterknopper på din træpæon - det ser godt ud!
  Hvis pæonen fra "eksperterne" bliver ved med at vantrives, så ville jeg nok tage den op til næste efterår og kigge nøje på den, hvis der er rødder fra den rigtige pæon ville jeg nok fjerne det meste af den rod man har podet på den. Det lader ikke til at være gjort ordentligt.

  Ja Odyssey har gjort det godt - den kan da anbefales!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja i dag skulle vi have lys hele tiden indendøre. Jeg er glad for, at det lykkedes mig at få taget de billeder, jeg var ikke helt sikker på, at de blev gode.
   Godt at høre, at du også mener, det er knopper på min træpæon. Tak for råd til træpæonen fra "eksperterne" , det må jeg tjekke op på til efteråret. Den anden træpæon fra dem ser stadig godt nok ud. Det er kun den der, der er lidt træls at se på.
   Ja Odyssey kan jeg bestemt anbefale.
   Tak i lige måde.

   Slet
 4. Godaften Lisbeth.Smuk buket du har fået af Bent......det er han da bare god til.Din glasbær ser fin ud......min står i drivhuset.
  Utrolig at forårsblomsterne allerede er på vej op.Men knopper i juleroserne har jeg også.
  Nu kan man godt se at roserne synger på sidste vers.......men de har også gjort det godt.knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. God aften Jette
   Ja det var en fin buket, Bent fik bundet til mig, han har lært lidt om farvesammensætning. Jeg bryder mig nemlig ikke om dem de selv sætter sammen i butikken. Ja min glasbær står ude, det går fint.
   Ja forårsblomsterne har været på vej længe i det bed, men de andre har jeg ikke set endnu. Jeg har såmænd kun de to sølle knopper i juleroserne :)
   Jeg synes nu kun, det er på Odyssey, at roserne synger på sidste vers, resten jeg viser i dag er da fine.
   Knus Lisbeth

   Slet
 5. Dejligt med en fin buket især her i vinterhalvåret. Det er jo skønt med en betænksom mand især hvis der ikke er en speciel lejlighed til en buket. Håber at din julerose springer ud inden der kommer sne eller kulde. Den ene af mine har stået i fuld flor i godt en uge nu, mine påskeklokker er der ikke så meget at se i endnu. Hvor er glasbærrene kønne så er det at haven igen er alt for lille :-(
  Fortsat god aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det var skønt med en buket nu her om vinteren, der var ikke nogen speciel lejlighed, og han havde ikke lavet ulykker :)
   Ja nu må vi se med julerosen, jeg føler mig ikke overbevist om, at den når det. Jeg har ikke så meget held med juleroser, de dør ofte hos mig, det går bedre med påskeklokkerne. Ja glasbærrene er skønne, ærgerligt at du ikke har plads til dem.
   Tak i lige måde.

   Slet
 6. Hej Lisbeth
  Jeg gentager mig selv fra sidste år ved denne tid... Utroligt at du stadig har blomstrende roser! Mine seneste er for længst blevet brune, og jeg tvivler på at de sidste knopper folder sig ud.
  Bedre sent end aldrig, men jeg har først lige læst tilbage, og vil hermed ønske Tillykke med den nye flotte bil!! :-)
  Hvor er det et skønt skovområde du viste billeder fra forleden, jeg kan rigtig godt lide de gamle mosgroede birkestammer. Sådan en skovtype findes der også på en sandbakke ved Vejle fjord, hvor jeg boede noget af min barndom, så jeg holder meget af den slags landskab!
  Hvor høj er din rose Odyssey egentlig? Jeg syntes jeg havde læst at den hørte til de lavere, men det ser din i hvert fald ikke ud til at være :-)
  Fortsat rigtig god aften herfra!
  Kh Alice

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Alice
   Godt at høre lidt fra dig igen. Ja det er utroligt, men åbenbart ikke usædvanligt her på Samsø, jeg mener også, at jeg plejer at kunne vise dem næsten til jul.
   Tak skal du have - ja det blev lige til en ny bil, jeg skal lige vænne mig til den, savner den røde lidt :)
   Det er også så fint med mosgroede birkestammer, jeg kan godt forstå, du holder af den slags landskab, når du er opvokset i nærheden af noget lignende ved Vejle fjord, der er nu også smukt.
   Tja Odyssey er ret høj, i hvert fald den ene af grenene, den er over 1.80. De andre har været ca. 1.5 m. men den her kravlede op i mit papegøjetræ :)
   Tak i lige måde.
   Kh Lisbeth

   Slet
 7. Kære Lisbeth

  Ja, det var en sød buket du fik af Bent, jeg ved godt du er heldig.
  Det er da helt dejligt med lidt forår i haven, jeg har også et par juleroser som er pænt fremme og påskeklokkerne er der også tegn på knopper.
  Så den skønne Peggy Lane.
  hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Ja ikke, du må lige lære din mand lidt, kan du ikke vise ham buketten :)
   Ja det er dejligt, at man kan ane foråret også i din have.
   Ja den er skøn Penny Lane.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 8. Tillykke med den fine buket. Den lyser op her hvor der ikke rigtigt er noget tilbage i haven.
  Smuk dekoration du har fået lavet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Tak skal du have, ja det er dejligt med blomster nu, hvor der ikke er noget i haven.
   Tak for det, jeg er også glad for dekorationen.

   Slet
 9. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 10. Den orangegrenede lind er vel nok et smukt eksempel på, hvor vigtigt at man også tænker farver ind i haven på en anden måde, end bare som blomster. John kom hjem med nogle gule pyntegrene fra Rema i dag. De er sat ved juledekorationerne i forhaven og de giver lige et tvist til alt det grønne.
  Men jeg må sige, at i dag tager Charles Austin altså 1. prisen. Hold op hvor er det fantastisk med så smuk en rose i december måned.
  Det er jo snart ved at være et lille julemirakel.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente
   Hvor er jeg glad for, at du lagde mærke til den orangegrenede lind, den er nemlig rigtig fin her i den mørke tid.
   Godt John havde gule grene med hjem, det er godt med noget, der bryder det grønne.
   Jeg er så glad for, at Charles Austin nåede det, den har ikke blomstret meget her i efteråret, så det lykkedes. Ja man kan da godt kalde det et lille julemirakel :)

   Slet
 11. Skøn buket, lige til at få humøret til at stige adskillige grader :-) Tænk at der allerede er forårs bebudere på vej, skønt.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Ja det er en skøn buket, så jeg blev glad. Ja det er skønt, at man allerede kan se forårstegn.
   Knus

   Slet
 12. Kære Lisbeth. Ja det er altså ikke så tosset med en opmærksom mand. Skøn buket. Det var da utroligt som dine roser kan. Jeg har en enkelt hvid, der forsøger sig, men uden meget held.
  Kh
  Lise Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lise Lotte
   Dejligt at høre lidt fra dig igen. Det er nemlig godt med en buket fra manden her i den mørke tid, når der ikke er noget i haven. Ja mine roser er flittige.
   Kh Lisbeth

   Slet
 13. Hej Lisbeth. Sød buket, Bent har købt. Jeg kan godt forstå, at du blev glad! Nu er det lige før, jeg synes, der går sport i at se hvorlænge dine roser kan blive ved. Jeg tror aldrig jeg har oplevet noget sådan med roser før? Jeg har også stadigvæk både knopper og blomster og de fleste af mine roser har stadig blade. forhåbentlig blæser det hele ikke i stykker i morgen. Jeg frygter virkelig stormen og må ud og stormsikre lidt hist og pist.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Ja det var en sød buket, som jeg blev glad for.
   Ja vi må se, hvor længe vi kan blive ved med at have roser og knopper, måske er det sket i morgen. Jeg har plukket lidt ind, så bliver de da ikke ødelagt af stormen. De er meget længe om at springe ud efterhånden.

   Slet