torsdag den 12. december 2013

Silkehalen og spejbassinet

I november var der en konkurrence i havefolket, den handlede om det bedste fuglebillede.
Høneballehaven var den heldige vinder, Bent tog sidste år i december mange fantastiske billeder af silkehaler, det var heldigt, for det var den præmie, jeg allerhelst ville vinde af alle de konkurrencer, der har været. TAK FOR STEMMERNE
Sidste fredag ringede Morten fra zinkbakken til mig for at aftale nærmere om forsendelsen.
Det spejlbassin vi vandt var 60 cm i diameter, jeg spurgte, hvad det kostede ekstra at få det på 80 cm. Morten var ikke lige hjemme, så han kunne ikke huske det, men mente det var 3-400 kr. mere, det ville jeg godt give, så jeg bestilte straks det lidt større bassin. Efterfølgende viste det sig, at det var 500 kr. mere, men Morten var meget large, han skulle kun have de 400 kr. Tak for det Morten.
Spejlbassinet ses her, i morgen håber jeg, at det bliver vejr til at "plante" det :) Så skal jeg nok vise jer billeder af forløbet.
De stedsegrønne er uundværlige i haven. Især om vinteren lægger man mærke til dem.


Himalayacederen med fyrretræet i baggrunden.


 Rhodoerne ser også flotte ud
med deres fine grønne løv. Jeg ved godt, at jeg er priviligeret, fordi jeg har så meget plads, netop derfor vil jeg gerne vise jer, hvor meget de betyder for min have.
Senere i indlægget kommer der rhodoer med blomster.
Solen kom frem i dag, men det var godt nok en kold fornøjelse at gå rundt derude, selv med tykke handsker frøs jeg fingrene i formiddags.
Ved middagstid spredtes skyerne og solen kom frem, dog ikke konstant men det blev lidt lunere.
Her er lidt stemningsbillederEt par blomster fandt jeg også:
 Den første blomst i den Hamamelis som Anne Marie fra Lønbæk hjalp mig med at købe hos et hollandsk firma, da vi var i Kolding til plantemarked.
Oktoberkirsebær købte jeg af Anne Marie samme dag.
Her er bedet ud til vejen, i dag vil jeg præsentere jer for de rhodoer, der står forrest i bedet, dem længst væk viste jeg i går.
 R. Boursoult

og Cunninghams White, der står to ved siden af hinanden, de er gode som hækplanter.
R. Tina Heinje er meget rød i udspring som flere af de andre yakushimanum rhodoer jeg har, når de har blomstret et par dage, bleges de temmelig meget, det gør ikke noget.
R. Big smile blev flyttet i efteråret fra det varmt gule bed, den passede ikke rigtigt der, nu er den kommet hen og stå ved siden af Tina Heinje, den blomstrer 14 dage før, så jeg håber, det går an med farverne, ellers må en af dem flyttes igen.
I må have en god aften


36 kommentarer:

 1. Endnu engang tillykke med gevinsten. Du har vel allerede bestemt hvor det skal være. Glæder mig til at se det i funktion.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det Ole, ja det er bestemt, hvor det skal være. Håber at kunne vise det i morgen, hvis det ikke bliver regnvejr.

   Slet
 2. Hej Lisbeth. Også tillykke herfra det bliver spændende at se, hvordan du placerer det. Dejligt med alle dine fine billeder, håber jeg får bedre tid efter julen. Hilsen Ulla Milbak

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Tak skal du have, ja jeg er også spændt på at få det placeret, de lover regn i morgen, men nu får vi se. Ja lad os håbe det, du har jo også meget at vise frem.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 3. Hej Lisbeth

  Jamen, det ser da super flot ud!
  Kan godt forstå at du valgte at få det lidt større - Arealet blev næsten dobbelt så stort!

  Ja vejret var også ok her idag - en del sol - men der var ingen varme i luften og frost på jorden i skyggen.
  Jeg tror egentlig aldrig jeg har set en Rhododendron hæk? Hvordan laver man mon sådan en, man går da vel ikke rundt med en hækkeklipper på de smukke blade?

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja det synes jeg også, og 60 cm var ikke meget, det her gav noget mere. Et større havde jeg ikke råd til, det var over 3000 kr.
   Absolut ingen varme i luften, det var meget koldt at lufte hunde her i aften.
   Jeg har ikke lavet decideret hæk af mine rhodoer, men der står ved flere af dem, at de kan bruges som hækplanter. I Lille Malund har de en hæk af R. Ponticum, jeg har nogen gange været der, når den er nyklippet, så bliver blomsterne klippet af, det kunne jeg ikke nænne. Jo de går rundt med en hækkeklipper, jeg synes, at det er babarisk :(
   Tak i lige måde.

   Slet
 4. Tillykke med det og tak for dejlige billeder.

  Hjerteligst

  SvarSlet
 5. Ja, gratulerer igjen med et flott vannspeil! Jeg hadde gjort det samme som deg, for de er jo enda flottere til større de er.
  Du har mange flotte vintergrønne planter!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det Marit. Jeg ville gerne have haft det større, men det blev for dyrt for mig.
   Tak ja jeg har en del, de er dejlige at have på denne årstid.

   Slet
 6. Til lykke med spejlbassinet. Det skal nok blive smukt!

  SvarSlet
 7. Vejret har været fint idag men ikke varmt. Dejligt at vinde noget man virkelig ønsker sig, men helt fortjent. Glæder mig til at se det når det er plantet mon ikke Bent skal hjælpe?Igår vandt jeg konkurrencen i Havefolkets julekalender JUHU :-)
  Jeg skal hvis lige ud imorgen og se om der også er blomst på vej i min Hamamelis. En meget smuk busk der lyser op i den kolde tid og en busk man lægger mærke til. Kønne Rhodoer igen idag.
  God aften
  Kh Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja fint men hundekoldt. Ja jeg var glad for, at det var det, jeg vandt. Godt du vandt noget i går, det var da skønt, tillykke.
   Jeg synes, det er tidligt min hamamelis blomstrer, jeg har haft en før, den blomstrede først hen omkring februar. Ja det er en skøn busk, efterårsfarverne på løvet er også skønne.
   Tak i lige måde
   Kh Lisbeth

   Slet
 8. Et eget smukt bassin, en god ide at få det en tand større og der er vist ingen tvivl om at I bliver glade for bassinet. Stort tillykke. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Fru Friis
   Ja det er et smukt bassin, glæder mig til at få det op. Tak for det.

   Slet
 9. Stort tillykke med spejlbassinet. Jeg kan godt huske nogle af de smukke foto af silkehalerne i jeres have.

  SvarSlet
 10. Tak for det May, ja det er et år siden nu, at silkehalerne kom på besøg hver dag, så der var masser af billeder.

  SvarSlet
 11. Hej Lisbeth. Et STORT TILLYKKE med den fine præmie. Bassinet havner hos den helt rigtige vinder, jeg vidste jo, hvor gerne du ville have sådan et! Jeg stemte også på Bents billede. Jeg glæder mig til at se det, når du får plantet det i haven.
  Jeg kunne ikke lade være med at smile over dit dilemma med den røde farve, jeg synes, det er morsomt for selv elsker jeg rødt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det Birgitte. Vi er i hvert fald glade for bassinet og glæder os til at få det plantet, helst i morgen, men de lover regnvejr.
   Ja jeg kan ikke gøre for det, rød er ikke min farve, hvis den er den farve rød, mørkrød kan jeg godt lide.

   Slet
 12. Nej hvor jeg glæder mig til at se hvor du placere det vandspejl :) og om det trækker flere smukke fugle til du kan fotografere :)
  Tillykke med præmien :)
  Kh
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marianne
   Håber det kan blive i morgen, hvis det altså ikke regner, det lover de. Ups det kommer til at stå langt væk fra husets vinduer, så det bliver først, når vi kan sidde i pavillionen igen, at jeg får fotograferet fugle, hvis der kommer nogen :) ellers må jeg tage godt med tøj på og sætte mig derud, jeg har slet ikke tænkt på at det selvfølgelig tiltrækker fugle.
   Tak for det Marianne.
   Kh Lisbeth

   Slet
 13. Stort tillykke med gevinsten :-)
  De stedsegrønne planter er simpelthen så flotte specielt i vinterhaven. Jeg skal også have mange, mange flere af den slags planter, efterhånden som jeg arbejder mig frem i vores have.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det Vivi :)
   Jeg er meget glad for mine stedsegrønne, men lige i dag fik jeg ekstra øje på dem, ja så måtte jeg have billeder. Jeg kan godt forstå, at du gerne vil have flere af dem, du har jo også masser af plads til dem, når du når dertil.

   Slet
 14. Godaften Lisbeth.Tillykke med det fine spejlbassin.Kan godt forstå at du gerne ville gave det lidt større.Og er spændt på at se det ved pavillonen.
  Du har rigtig mange dejlige stedsegrønne træer og planter i din have...........de giver karakter og farve her om vinteren.
  For ikke at snakke om alle dine rhodoer med deres forskellige løv.

  SvarSlet
  Svar
  1. God aften Jette
   Tak for det, ja det skulle lige være lidt større, jeg er også spændt på, hvordan det kommer til at se ud.
   Jeg er meget glad for alle mine stedsegrønne træer og også for mine rhodoer. De er gode at have her om vinteren.
   Knus

   Slet
 15. Dejligt at få gevinsten i hus og spændende at få det sat i jorden. Fornuftigt at vælge en større udgave!
  Så skønt med alle dine stedsegrønne planter, for så bliver det ikke helt så afpillet at se på. Jeg er også glade for rhodoerne måske især om vinteren. Ligesom pieris også er en dejlig plante i vinterhalvåret.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente
   Ja det er dejligt at få gevinsten, det tog lidt tid, nu må vi se, om det er vejr til at plante i morgen :)
   Ja jeg er glad for alle mine stedsegrønne især om vinteren også rhodoerne er gode at have nu. Jeg har også en enkelt pieris, som jeg er glad for.

   Slet
 16. Tillykke med Spejlbassinet.
  Som altid dejlige billeder.
  Tak for kigget.

  SvarSlet
 17. Kære Lisbeth
  Tillykke med gevinsten, den skal du nok få glæde af.
  Det er flotte billeder du viser af al det grønne, det lyser op i denne tid.
  Også fine rhodoer. Jeg har ikke så meget plads tilbage til rhodoer, for mine er store nu, men jeg skal nok få puttet nogle ind, især azalier, de bliver ikke så store.
  hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have Jessie, det tror jeg bestemt også.
   Ja det er dejligt med stedsegrønt især om vinteren.
   På et tidspunkt må vi jo stoppe med rhodoer, i hvert fald når der ikke er mere plads, men azalier kan det måske blive lidt plads til.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 18. Åh, netop det spejlbassin har jeg længe drømt om, men så ikke konkurrencen før den var lukket. Gør dog ingenting, for jeg under dig af hele mit hjerte at vinde det...og det havde du ret sikkert gjort under alle omstændigheder;0)

  Kh Katinka...som også synes at de stedsegrønne uundværlige - intet mindre...

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Katinka
   Det var da ærgerligt, du ikke så konkurrencen, den gik ellers over temmelig lang tid. Men tak for dine søde ord, vi har lige fået det på plads, så du kan se det på bloggen senere.
   Det har du helt ret i, jeg er meget glad for mine stedsegrønne.
   Kh Lisbeth

   Slet