mandag den 20. august 2012

Aftenhygge, solhatte og høstanemoner m.m.

Ser det ikke hyggeligt ud? :o)
I denne varme kan vi kun bruge pavillionen om aftenen, og da skal vi jo lave alt det, vi ikke kan lave om dagen, så det bliver ikke til så meget. Vi skulle have det køligere i dag, men det har vi nu ikke mærket noget til, den har været oppe på 29 grader, det er rigeligt til mig. Så jeg måtte trække indendøre.

Først havde jeg dog besøg af Solvejg, som er ivrig følger af min blog. Hun ville lige se på nogen af mine orange roser, så vi blev enige om at købe roser sammen til efteråret. Vi gik lige en lille runde i haven, mens sveden tapløb af os, lige der hvor roserne står er der aller varmest.Om Solvejg blev fristet, ja det kan I tro, hun blev. Valget faldt på Pat Austin og Flora Danica.
Anastasia kan endnu
Bronzefennikel
Drejeblomster
Elefantgræs
Min smukkeste floks står gemt her omme bagved.
Næsten samme sted fandt jeg en violfrøstjerne gemt bag min tretorn. Jeg havde glemt, at jeg flyttede den fra staudebedet, heldigvis gjorde den opmærksom på sig selv, smuk som den er.

Jeg er ved at have en lille fin samling høstanemoner
 Pamina
 Huspensis splendens
                                         
 Bressingham Glow
Whirlwind
Konvalbusken dufter dejligt
New Zealands hør


Skønne purpursolhatte har jeg stadig også nogle stykker af

Syriske roser hvide og lilla
I foråret købte jeg stokroser i Netto, det var stauder, som blev plantet her op ad skuret. De er lidt svære at fotografere, og det er kun den enkelte blomst, som er værd at se på. De har nemlig som alle andre stokroser fået rust, så de har bare ben.

Jeg var spændt på farverne, for på posen var der alle mulige kulører, men jeg var heldig, der var en dyb mørkrød og en hvid.
Til slut kommer
Denne skønne åkande
Jeg håber, I kan finde et køligt sted, hvor I kan nyde resten af dagen.

32 kommentarer:

 1. Pyha 29 C det lyder meget varmt. Ved ikke hvor varmt det har været i Vejle, men det føltes temmelig ulideligt at gå og arbejde i solen det meste af dagen, selvom jeg ikke tror, vi har haft helt så høj temperatur som hos jer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Vivi
   Ja det må have været forfærdeligt at arbejde i solen det mest af dagen, det havde jeg ikke klaret. Bent har helt givet fortabt, han kan slet ikke holde til at være ude. Mon ikke det snart går den anden vej igen.

   Slet
 2. Dejlige blomsterbilleder og smuk pavillion ;-)

  SvarSlet
 3. Hvor har du altså mange skønne blomster.
  Der ser rigtig hyggeligt ud i din pavillion.
  Håber i kan nyde aftenen der ude.
  Tak for kigget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Tak skal du have, ja nu er vi endelig krøbet ind i pavillionen og nyder den smukke solnedgang.
   Selv tak

   Slet
 4. Hvor ser det bare hyggeligt ud inderes nye havehus,,, de stokroser er da bare vildt skønne ,

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Jonna
   Ja jeg er også vild med stokroserne, selvom de har bare ben :o)

   Slet
 5. Hvor ser det hyggeligt ud med alle de lys i pavillonen. Når først temperaturen falder igen, måske allerede i morgen så bliver den mere anvendelig om dagen ;o). Det er godt violfrøstjernen kan råbe dig op, når du sådan går og glemmer den ;o). Jeg syntes altid der går rust i stokroserne, jeg tænkte faktisk tidligere i dag, at jeg til næste år vil plante sommerblomster foran til at kamuflere lidt ;o)

  SvarSlet
 6. Ja, det har været varmt også i dag. Alle vinduer står åbne her så det kan lufte lidt. Skønne blomster allesammen. Jeg købte Whirlwind sidste år, men har ikke set noget til den endnu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja meget varmt, alt for varmt.
   Jeg tror vi fik Whirlwind samtidig, jeg fik min på Glud marked :o)

   Slet
 7. Hej Heidi
  Din kommentar er blevet væk, men jeg svarer dig alligevel. Lad os håbe temperaturen falder i morgen. Lige nu sidder vi herude og hygger os, men det er snart svært at finde tastaturet trods levende lys :)Himlen er meget smuk lige nu, så det er skønt at sidde og betragte den.
  De nye stokroser har faktisk mere rust end de gamle, jeg har. Underligt jeg troede at de nye var mere sunde.

  SvarSlet
 8. Kære Lisbeth.
  Dejlige billeder igen igen, - jeg kan også godt lide stokroser, de har noget hyggeligt over sig!!!!
  Også syrisk rose er smuk - jeg har en blå (kun lille endnu) og en støtte lyserød, men noget har ædt barken på stammerne - så der er ikke så mange blomster i år --- ærgerligt!!
  Jeg købte en purpur solhat, på markedet i går, håber den formerer sig!!!!!!!!
  Ja, Lisbeth, det må vikelig være skønt at sidde inde i pavillionen, og især med levende lys, det ser hyggeligt ud!!!!!!!!!
  hilsner jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Tak skal du have, ja stokroser er hyggelige, men jeg har nu aldrig haft de dobbelte før.
   Ærgerligt med din lyserøde syriske rose.
   Purpursolhatten skal nok formere sig, du kan også tage frø af den og så. Lad være med at klippe hovedet af den til vinter, og tag så frøene til foråret og så dem, så skal du bare se :)
   Du kan tro det er skønt, jeg sidder i pavillionen nu med masser af lys. Gad vide om jeg kan se at finde ind :)

   Slet
 9. Hvor er det bare super hyggeligt i jeres pavillon.... helt fantastisk med alle de lys. Og ja - det er jo med at nyde det som man kan - uanset vejret.
  Også skønne billeder af blomsterne - elsker især dine roser... dém er jeg nemlig ikke så heldig med.
  Tak for kigget.
  Mange hilsner fra Susan

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Susan Durup
   Ja det er skønt med alle lysene i pavillionen, jeg nyder det også om aftenen.
   Mine roser er fine i år, for jeg har for første gang sprøjtet, ikke noget jeg er vild med, men det hjælper.
   Selv tak fordi du kiggede forbi og lagde en kommentar :)

   Slet
 10. Hvor er der bare mange smukke og sunde roser i din have, er det Rhabsody der er så smuk hos dig, mine har meget små hoveder og ikke så mange kronblade, det er første sommer for dem. Måske de bare skal vokse sig kraftigere til næste år.
  Henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Henrik
   Som du kan se i min kommentar til Susan Durup, så har jeg sprøjtet for første gang i år, jeg bryder mig ikke om det, men det hjælper.
   Det er ganske rigtig Rhapsody in Blue, den har nogen år på bagen, men den er slem til at få stråleplet trods sprøjtning. Jeg synes, det hjælper på alle roser, at de bliver lidt ældre :)

   Slet
 11. Nå ja, det er en rigtig dejlig pavillon I har jer, en af de elementer alle have burde have især i Danmark med vores lunefulde vejr. Perfekt til en kop kaffe eller aftensmad, eller bare til lidt refleksion de sidste lune solskinsdage i oktober.
  Henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også rigtig glad for den, det har bare været lidt for varmt i disse dage, så vi har kun kunnet bruge den om aftenen. Men det bliver jo ikke ved at være varmt, så vi skal nok få brugt den meget om dagen også. I aften nød jeg at sidde og kigge på himlen :)

   Slet
 12. Nej hvor ser det hyggeligt ud med lys i pavillionen! Et rigtigt stemningsfyldt billede.
  Ja pyha vi har rundet de 30° i dag, og det blev ikke til meget havearbejde.
  Vi sumpede langs hækken i skyggen, for hverken på vores ene eller anden terrasse er der til at sidde, når det er så varmt! Så vi sad på græsset og John fik skiftet en pumpe til vores lille springvand/springsten og denne rislen af vand gav os en dejlig kølighed, synes vi!
  Ellers har vi kælderen, når man lige skal lade batteriet op.....aahh der er dejligt
  højst 19°.
  Du har stadig mange flotte blomster men løvet på din tretorn er smukt, og så viser du noget ved den grønne solhat med broget løv. Hvad er de for noget? Ja jeg er jo meget glad, når noget nyt dukker op og det har da vist ikke været vist før?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente
   Ja jeg synes også det ser skønt ud med lys derinde, jeg sad der til klokken 22 i aftes, et par gange gik jeg lige en runde for at nyde synet :o)
   Heldigvis er det køligere i dag, der er skyer som dækker for solen, det hjælper lidt. Det er da dejligt med en kælder, hvor der kun er 19 grader.
   Tretorn bliver smukkere og smukkere, indtil den smider bladene for i år, den er meget skøn.
   Jaaa jeg ved nu ikke om jeg vil fortælle dig det :o) jeg blev ikke regnet med i dem, der kigger efter broget løv, du skrev om det på en anden blog :O))) ha ha, nej her kommer det. Det er en Jakobsstige, jeg har faktisk to en med hvidbroget løv og en med gulbroget. Købt hos Staudestedet, da vi var i Kolding Grundlovsdag. Den kan købes på nettet www.staudestedet.dk
   Den må du have fat i ;)

   Slet
 13. Så mange flotte planter du har! :-)

  SvarSlet
 14. Ja, hvis man vil have smukke roser, må man sprøjte - det er i hvert fald vores erfaring. Her til morgen er temperaturen tydeligvis dalet nogle grader, så jeres daglige rutine kan komme til at ende med aftenhygge i pavillionen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja den erfaring har jeg også gjort mig nu. Dejligt at temperaturen er dalet, så længe himlens store lanterne ikke er tændt, bliver det ikke så varmt, så måske kan vi spise frokost i pavillionen.

   Slet
 15. Kære Lisbeth.
  Hvor er det bare blevet skønt med den fine pavillion, den bliver I overlykkelige for :-)
  Jeg er ked af at jeg ikke får besøgt din blog så meget for tiden, plejer at kunne blogge mens jeg arbejder, men lige i øjeblikket er der andre opgaver og jeg når det ikke.
  Hils Bent og ha' det godt på jeres smukke ø.
  Kh Lone

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lone
   Tak skal du have, ja vi er allerede meget glade for den.
   Der er mange, som ikke får tid til at lægge kommentarer og nok også mange som ikke får tid til at kigge forbi, så det er ok. Der er jo også meget andet, der skal passes i denne tid og arbejdet skal jo også, så det er helt i orden. Heldigvis ved jeg, at du bestemmer selv, når du så ikke har tid til at blogge, tager jeg det som et godt tegn for firmaet :o)
   Du må også have det godt.
   Kh Lisbeth

   Slet
 16. Kære Lisbeth. Ja jeg måtte også trække indendørs. Jeg kan slet ikke klare de varmegrader i øjeblikket. Det var dog en skøn samling Høstanemoner du har dig. Jeg har masser af de lyserøde (fra svigerfar) og en enkelt sølle hvid, som er kommet af sig selv et mærkeligt sted i haven. Den passes der på.

  Og hvor er den pavillion hyggelig.

  Kh Lise Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lise Lotte
   Det har været alt for varmt, men i dag er det tåleligt med mange skyer, så solen kan ikke trænge igennem. Jeg er såmænd lige ved at fryse i de korte bukser :o)
   Jeg har bevidst købt forskellige høstanemoner, de bliver nok aldrig til så mange som de almindelige, men fine ser de ud mellem alle de andre.
   Ja pavillionen er hyggelig, jeg sad ude til kl. 22 i aftes, det var dejligt.
   I dag kan vi nok spise frokost derude.
   KH
   Lisbeth

   Slet
 17. Jo, det ser skisme hyggeligt ud i din nye pavillon - tillykke med den :-)

  Som du da kan vise fra din have - du må have en overdådighed af blomster lige nu.

  Kh. marlene

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marlene jeg er også vild med pavillionen.
   Jo du kan tro, der er en overdådighed af blomster lige nu, det er skønt.
   Kh
   Lisbeth

   Slet