mandag den 13. august 2012

Liljer, roser og andet godt

Jeg havde besøg i haven i formiddags, det var 8 personer fra Århus, som havde set, at det var muligt at komme på besøg i en åben have på Samsø. De havde været rundt på hele øen og nydte udsigten og sluttede af her i min have.
De var meget glade for at have set min have, vi gik rundt og hyggesnakkede en times tid. Noget af det, de var meget betaget af var disse skønne liljer:
Den sidst udsprungne lilje her hedder hotline, den tegner til at blive meget smuk.
Der var et ægtepar imellem de besøgende, som var meget liljeinteresserede, så man må sige, de kom på et rigtigt tidspunkt.
De skulle også have flere rhododendron, så jeg henviste dem straks til Rhododendronhaven ved Tørring, og til at tage ind og se Lille Malunds Have. Der var heldigvis også mange rhodoer at kigge på her hos mig, så de blev meget inspirerede.
Astrantia, i bunden ses Sct. Hans Urt med de mørke blomster, en ganske god kombination, som de selv har lavet.


Clematis Niobe

Et kig over haven med den nye stenbelægning i baggrunden.
Dette syn møder gæsterne, når de starter på havevandringen. Den lyserøde lilje ses i baggrunden af træet.

Det næste de møder, er ovenstående motiver.

Nye høstanemoner er sprunget ud, den sidste er Pamina, den første kan jeg ikke huske navnet på.
Staudelathyrus i fuldt flot
Nu blomstrer den syriske rose
Det første motiv der mødte mig, da jeg kom ud af døren var denne stokrose i modlys, det kunne jeg ikke stå for.
Penstemon Raven blomstrer endnu, men se så lige her
Lillesøster er sprunget ud nu, hun hedder Penstemon Blackbird

Mine skønne dahliaer

Og til slut kommer rosenbillederne, der er mange som sædvanlig


Den ER ægte med duft, men ligner en marcipanrose :o)Penny Lane
Fortsat god dag derude.

24 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth Det er flotte liljer du har ! den første lyserøde/pink er det Anastasia ?

  SvarSlet
 2. Hej Jan
  Tak skal du have, ja den første er Anastasia, fantastisk flot.

  SvarSlet
 3. Det må have været ekstra hyggeligt at have havebesøg, når du kunne fornemme en ægte interesse. Vi har også Niobe, og den er jo både smuk og længeblomstrende, men synes du ikke, den skal have noget hjælp for at kunne klatre?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja det har været en skøn dag, for de var alle meget interesserede. Jo det er første gang i år, den blomstrer hos mig, men jeg binder op og gør ved, så går det. De skal være nogle år, før de klarer det selv.

   Slet
 4. Dine havegæster må uden tvivl være blevet dybt betaget af sådan en oase, som du har. Og sikken en mangfoldighed! Skøn marcipanrose:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente Lund
   Ja du kan tro gæsterne var betagede, det er dejligt at vise frem, når gæsterne virkelig kan se det fine i haven. Ja jeg synes også det ligner en marcipanrose :o)

   Slet
 5. Hold da op hvor er dine liljer dog flotte, jeg har ikke liljer i haven og heller ikke forstand på dem, men dine ser da ekstra fine og kraftige ud. Mange gange syntes jeg at der bare står nogle lange ranglede stængler med et alt for stort hoved i de haver som jeg kommer forbi på min færden,men sådan behøver det så ikke at være, kan jeg se her. Dejligt med gæster i haven i dette fine vejr. Skønne billeder er vild med stokrosen, smukt smukt motiv, godt set ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi
   Ja de var også meget betaget af liljerne og spurgte om jeg gjorde noget særligt, men det gør jeg ikke. Ikke ud over at plante løget, nemmere kan det jo ikke være. Jo der er en ting mere, man skal købe dem det rigtige sted, tror jeg på. Jeg køber dem på plantesamling.dk det må du prøve. Jeg skal nok sige til, når det er tid.
   Ja det er bedre at have gæster i haven i fint vejr end i regnvejr.
   Tak for ros til billedet af stokrosen, jeg synes også, det var fantastisk :o)

   Slet
 6. Hvor er dine liljer smukke.
  Rart med havebesøgende. Jeg forstår godt, at de var betaget af dine skønne liljer.
  Ha´ en god aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Tak skal du have. Ja det er dejligt med besøg i haven, og heldig de var interesserede i liljer og lig kom da de blomstrede.

   Slet
 7. Jeg kan heller ikke lige huske, hvornår jeg har set så fine liljer i en have ... men jeg er nu særligt imponeret af sammensætningen af Astrantia og skt. Hans urt. Det ser så fint ud, og jeg sidder selv her med udkig til mine skt. Hans urt (der endnu ikke er sprunget ud) og overvejer, om der kan klemmes Astrantia ned i mellem planterne.
  VH Nina

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nina
   Ja den sammensætning er meget speciel, og så ser det rigtig godt ud. Du må lige prøve om du kan klemme en Astratia ned mellem Sct. Hans urten. Det er bare godt, men ikke noget gæsterne bemærkede. Men jeg går jo også rundt længe og kigger efter specielle motiver :o)

   Slet
 8. De liljer kan man da ikke undgå at være betaget af. Penstemon er også spændende, måske jeg skulle gøre alvor af at prøve den til næste år.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej May
   Jeg kan kun anbefale penstemon Raven, men får rigtig meget for pengene. 40 kr. pr. stk. har jeg givet, det er da billigt for så lang en blomstring. Den er lidt kuldefølsom, så jeg vil prøve at dække den til vinter, ellers må jeg investere i en ny. Det er jo ikke dyrere end sommerblomster, som kun holder en sæson.

   Slet
 9. Hej Lisbeth

  Du har vundet min sommerkonkurrence! I flere omgange, men det må jeg forklare en anden gang. Send mig lige din adresse (igen)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marianne
   Det lyder godt, jeg har sendt adressen på facebook privat besked. Men ellers er det Høneballevej 15 8305 Samsø

   Slet
 10. Clematis Niobe er som det smukkeste stykke bordeauxfarvet fløjl. Hvor er den flot!
  Penstemon Raven har da også blomstet utroligt længe....og nu med en lillesøster.
  Det er da langt I er kommet med stenbelægning, som nu er helt færdig. Der sker noget hos jer!
  Ja den nærmest bordeauxfarvede rose kunne jeg også godt falde for. Den ser helt kunstig ud!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente
   Ja Niobe er skøn og Raven med lillesøster ligeså :o)
   Ja nu er vi færdige og Bent har fået sin frihed i 5 dage :o) han er heldig ikke også?
   Ja på det billede ser den kunstig ud, men den dufter så dejligt, at den ikke kan være kunstig.

   Slet
 11. Du har ret, astrantia sammen med sct. hansurten er en skøn sammensætning. Du har så mange skønne blomster hele tiden Lisbeth. Næste gang jeg besøger din have skal være når dine roser blomstrer (og alt det andet)

  Gitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte
   Så er det godt, jeg har besluttet to blogtræf til næste år, når rhodoerne blomstrer og når roserne blomstrer. :o)

   Slet
 12. hej Lisbeth.Jeg er også vild med dine smukke liljer.Og den skønne astrantia og sct. hansurten er da bare super.Dejligt at dine gæster nød din have.Så er der noget ved at vise den frem.Jeg tager en tur til Nice på torsdag og er først hjemme igen mandag aften.Håber på at tage en masse dejlige billeder dernede.
  God dag til dig Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Det er godt du er vild med mine liljer, det er jeg godt nok også selv. Og de andre to fryder jeg mig også over flere gange om dagen. Jeg lokker flere ind og se min have, alle er glade for at se den :o)
   Det bliver da dejligt med en tur til Nice, du får sikkert mulighed for at tage en masse billeder.
   Ilm.

   Slet
 13. Hej Lisbeth.
  Stor kompliment til fotografen - det er virkelig flotte billeder. Når jeg læser din blog nyder jeg altid de dejlige billeder.
  Du efterlyste på et tidspunkt i et af dine indlæg navnet på en Echinacea/solhat - navnet er Fatal Attraction og er virkelig flot med de røde stængler. Har haft min igennem nogle år og ser frem til at den springer ud, da den er speciel i forhold til andre Echinacea.
  Vi talte om din Penstemon Raven, da vi besøgte dig, men jeg kan ikke huske, hvor du har købt den - så det må du lige hjælpe mig med ..
  God sommerdag og hilsen Vibeke

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Vibeke
   Dejligt du kan lide at se mine billeder. Jeg kiggede ind hos frk. Solhat og fandt Fatal Attraction, så kunne jeg godt huske jeg havde den, men tak for hjælpen. Det er en af de rigtig skønne solhatte.
   Penstemon Raven er købt ved Stovby Stauder, hun har netbutik, så du kan finde den under stovbystauder.dk
   Jeg har forsøgt at finde dig på fb. men det kniber, når jeg ikke kender efternavnet. Jeg ville være ven med dig, så jeg kan se billeder fra din have.
   Også god sommerdag til dig

   Slet