lørdag den 11. august 2012

Regndråber og morgenbilleder

I aftes blev det regnvejr, vi fik 5 mm og ikke mere sol den dag, men det blev alligevel til en masse  billeder af skønne planter med regndråber, både med og uden sol.
Stjerneskærm
Bananacream
Den sidste blomst i denne daglilje
Hot n´ sweet chocolate
Echinacea Alba

Også den er smuk med regndråber
Phlox
Hejrenæb
Lilje
Staudebedet
Staudelathyrus

Skovkig
Montbretia fanger øjet i denne tid
Jeg har haft besøg i haven af et par gamle elever fra højskolen. Trine havde denne fine tobaksplante af egen avl med til mig. Den er rigtig fin. Hun fik lidt bytteplanter med sig herfra.

Her kommer skønne rosenbilleder med regndråber

Udsigt til kirken og skøn aftenhimmel
Og til Bent som må slide i det, men det går fremad :o)
Og tænk jeg har fået lov at hjælpe til, nu er jeg blevet håndlanger, så går det lidt hurtigere. Han er en stædig rad, kan selv/vil selv :o) men måtte dog indrømme, at det var rart jeg hjalp til. Vi er nået til de sidste omgange, de er lange.
Fortsat god dag.

24 kommentarer:

 1. Har altid synes godt om astrantia, den har en flot blomst og godt løv, er lidt ærgelig over jeg ikke kan dyrke den her så godt, men måske vil jeg prøve fra frø!
  flotte fotos !!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jan
   Ja Astrantia er en skøn blomst med godt løv, jeg har fået nogle ekstra ved at smide nogle frø i en potte. Jeg havde glemt, at jeg havde sået nogen, men de kom heldigvis op alligevel. Hvis du vil have frø af mine, vil jeg gerne sende til dig, når den tid kommer.
   Tak skal du have.

   Slet
 2. Nøj, hvor er I heldige at i fik lidt vand :-) Men I mangler det vist egentlig ikke, vel. Det gør vi faktisk her. Jeg kunne ikke forstå at her er så tørt, men så så jeg på DMI er vi faktisk er i det orange felt. Så kan jeg bedre forstå det.
  Jeg har opgivet at få vandet i haven, så det klarer sig forhåbentlig. Krukkerne skal have en ordentlig tår inden de skal passes fra imorgen.
  Det er smukke billeder med dråber på. Og wow, hvor bliver det spændende med jeres nye hyggehus. Jeg kan godt forestille mig, at de sten må tage lang tid, godt du kunne give en hånd med :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Hanne
   Det var dejligt med noget vand, vi kunne sagtens bruge det, jeg troede egentlig I havde fået regn hos jer i ugens løb, men det har I så ikke.
   Ja du må sørge for at der bliver vandet grundigt i morgen, når de skal være alene hjemme en uges tid.
   Jeg var rigtig glad for, at jeg fik lov at hjælpe, han måtte jo indrømme, at det havde været en god hjælp, pludselig var vi færdige. Jeg skal jo sørge for, at han kan nå cykelturen også, så han kan få lidt frihed. Pavillionen kommer på torsdag har de lovet :o)

   Slet
 3. ja, tiden går: stjerneskærmen begynder sin genblomstring, og dagliljerne takker snart af. Men roserne kan vel blive ved længe endnu. Godt med noget samarbejde, når det kan lade sig gøre.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja det er jo sensommer, men det har været en dejlig dag med solskin, og roserne har gang i nye knopper, så vi kan nyde dem længe endnu.
   Ja jeg var glad for, at der endelig var noget jeg kunne gøre.

   Slet
 4. Herlige havebilleder, intet slår blomster med dugdråber. Skøn lille naturstenssti du har i staudebedet og herlig skovhave med den skønne lilje. Hvor skønt med en mand der gider ligge sten i fine cirkler, her er det fruen selv der må igang med den slags - min mand vil hellere fiske :)
  Kh Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Helle
   Du har forsømt at opdrage ham ordentligt :o) mænd til havetosser er nødt til at hjælpe deres koner, der er ikke tid til at tage ud og fiske.
   Tak for ros til mine billeder :o)
   Har du ikke set på andre blogge, at mændene laver alt det hårde arbejde, du må lige have fat i fiskemanden igen.
   Held og lykke med det
   Kh
   Lisbeth

   Slet
  2. Haha, jeg tror desværre det er for sent at genopdrage ham, nu har jeg prøvet i 26 år :) Heldigvis er min hænder skruet rigtigt på og med viljestyrke og gode armkræfter efter mange år i haven klare jeg det meste selv.

   Slet
  3. Det er aldrig for sent at lære noget nyt, men det kan jo godt være, han synes :o)
   Heldigt at du kan selv og har hænderne skruet rigtig på, så må han fange fisk og tilberede i stedet :o)

   Slet
 5. Montbretia lagde jeg nogle knolde af i foråret, men der er desværre ikke kommet noget op. De er ellers skønne. Det ser godt ud med stenlægningen, godt du må hjælpe til:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte
   Disse her montbretia fik jeg sidste år af en beundrer af min have, hun ville gerne forære mig dem. Det var en hel staude, som jeg fik en bid af.
   Jeg er glad for, jeg fik lov at hjælpe til, nu er han færdig med stenlægning :o) lidt gavn har jeg da gjort.

   Slet
 6. Hvor er det smukke billeder af roser med vanddråberne, smukt!!!

  SvarSlet
 7. Det bliver en flot stensætning. Gætter på at du tæller ned til pavillionen kommer. Måske jeg også skulle lede efter en staudelathyrus, den er rigtig sød.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej May
   Ja det ser rigtig godt ud nu med de fine sten. Jeg tæller ned til torsdag, det bliver spændende :o)
   Du må gerne få frø af staudelathyrus, den er nem at få til at spire.

   Slet
 8. Smukke regnvejrsbilleder.
  Hvor ser jeres stensætning godt ud. Fin du måtte hjælpe. Det bliver spændende at se når pavillionen kommer på plads.
  Smuk aftenhimmel.
  Ha` en dejlig aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Aase
   Ja det bliver spændende, når den endelig kommer op. Det ser ret godt ud med den cirkel derude nu.
   I lige måde

   Slet
 9. Sådan Lisbeth, nu kan du så også skrive brolægger assistent på dit CV. ;o) Der er intet så forfriskende som blomster billeder taget lige efter en regnbyge smukt smukt

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt med titler, det vil jeg gøre :o)
   Nej du har helt ret, hvis der ikke er kommet for meget regn, så er det smukt med regnbilleder.

   Slet
 10. Flot billeder. Raindropperne klæder virkelig blomsterne.

  SvarSlet
 11. Hej Lisbeth.Her har vi skønt vejr,og det havde vi også i går til vores vejfest.Jeg er også vild med den mørke stjerneskærm.Og godt at du fik lov til hjælpe Bent med stenene.Det bliver vel nok flot.Er spændt på at se
  pavillionen når den kommer op.God søndag til dig og Bent Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Det var godt I havde godt vejr til jeres vejfest, det lader til, at det holder nogen dage med det gode vejr, det er jo dejligt.
   Ja den mørke stjerneskærm er skøn. Jeg er også spændt på at se pavillionen :o)
   Også god søndag til dig.

   Slet