mandag den 24. marts 2014

En prægtig dag

Det er en prægtig dag.
Det er en mægtig dag,
sindet jubler,
ingen skrupler,
hvorfor sku' man ha' et? Nej.
Det er en herlig dag.
Slet ingen særlig dag,
men den er der,
alle hjerter
jubler rent privat.


Ja denne sang rendt mig lige i hu, det har bestemt været en prægtig dag, selvom den startede med rimfrost og desværre en lidt sveden Isola Bella. Til trods for, at den var dækket med fiberdug, kom der alligevel en del brune blomster i den.
men der var også et tyndt lag is på spejlbassinet i morges og kun o,2 grader, da jeg stod op

På morgenturen fik jeg prægtige billeder af to råbukke, det var fantastisk. De stod bare lige så stille og kiggede på mig, der var lidt misundelse, da jeg kom hjem og præsenterede de billeder for Bent og Kim. 
De var både tæt på og langt væk. Jo det nye kamera er indviet, over 50 billeder er det blevet til i dag.
Her har jeg udsigt til havet i det fjerne og golfbanen
Kigger jeg den anden vej er der kartofler under plastik og helt i baggrunden Tranebjerg kirke
Her Eliane kan du se, at der er glas i pavillionen 
Her kan man se det nye hegn, Bent er lige blevet færdig med den del, som vender mod øst.
Nu er han i gang med langsiden ud mod vejen. Det er hårdt arbejde, for alle steder er græsset groet ind i det gamle hegn, så det er svært at fjerne hegnet.
 I den forbindelse var han nødt til at klippe nogen syrener ned, de stod for tæt på hegnet.
Vi opdagede, at de havde store fede knopper, næsten klar til udspring, så jeg knuste stilkene og satte dem i vand udenfor, spændende om de springer ud, men tænk at de er nået så langt d. 24.3. igen lidt skræmmende. 
R. Daurilut står i nordbedet, så den klarer sig meget bedre end R. Isola Bella. Sidste år havde jeg egentlig bestemt, at den skulle flyttes til nordbedet, men så kom jeg til at købe noget  andet, og så var der ikke plads, det må jeg vist have gjort noget ved.
Flere liljer er godt på vej
Erythronium/hundetand er tæt på udspring
Det er denne Trillium også
mon ikke denne franske anemone springer helt ud i morgen
En knop i træpæonen
 Påskebedet måtte jeg også lige tage billeder af med det nye kamera
Her kommer en stribe påskeklokker taget i dag også med det nye Det var alt for i dag, jeg håber I også har haft en prægtig dag.
I øvrigt er sæsonen begyndt, jeg har solgt de første planter, og gravet Dorothealiljer og vintergækker op til gode blogvenner.
Fortsat god mandag.

46 kommentarer:

 1. Jeg må indrømme at jeg også lige sank en ekstra gang, da jeg kiggede ud til morgen, vi var under -1. Smukke, smukke dyr, dejlige billeder i det hele taget - og hvor Bent god, det går stærkt med det vildthegn.
  Knus Anne Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne Mette
   Ja det er ikke godt med nattefrost nu til alle vores blomster, men til gengæld fik vi dejligt solskin bagefter.
   Tak skal du have, ja Bent er god, han knokler med det hegn.
   Knus Lisbeth

   Slet
 2. sikken nogle dejlige billeder af bukke, jeg kan rigtigt godt lide det med alt sollyset, skønt lys, farvetone og motiv :) forøvrigt lyder det rigtigt hyggeligt at kunne snakke billeder når man kommer hjem.
  hvor er det trist din rhodo blev svedet, jeg ville nok også lade den holder flyttedag for den i nordbedet er smuk.

  jeg syntes det hele har så travlt, fin knop i træpæonen er det normalt nu ? mine pæoner kigger knapt nok op ad jorden..

  hav en dejlig aften
  KH
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marianne
   Der kommer flere bukkebilleder på fb :) så kan du nyde dem der. Ja det er også hyggeligt at snakke billeder, men de blev lidt misundelige :)
   Den rhodo må simpelt hen flyttes eller bytte plads med en af de andre.
   Træpæonen er noget længere fremme end pæonerne.
   Tak i lige måde
   Kh Lisbeth

   Slet
 3. Det går jo strygende med det nye kamera, både ved nærbilleder og landskabsbilleder.Dagen har været fin, men jeg har mest beskyttet ørerne og opholdt mig inden døre. Ærgerligt.Trillium og hundetand er lige på nippet til at springe ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja det går ret godt med det nye kamera, nu har jeg afprøvet lidt af hvert. Ja det har været en skøn dag, ærgerligt med dine ører. Ja det varer ikke længe med Trillium og hundetand.

   Slet
 4. Jeg kan godt forstå at du nyder dit nye kamera. Det er flotte billeder.
  Nu går det altså rigtig stærkt med blomsterne så du får virkelig travlt med "linsen".

  Havehilsen
  Ole

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ole
   Ja du kan tro, jeg nyder mit nye kamera. Tak. Jeg er da også bange for, det kommer til at tage for meget tid, der sker en masse nu :)

   Slet
 5. Dejlige klare og skarpe fotos dit nye kamera tager, og så var det ekstra heldigt at du krydsede et par flotte bukke på din vej. Så vide horisonter i din baghave, hvor er det smukke landskaber du viser. Det hårde arbejde med hegnet, løner sig helt sikkert i sidste ende. Knop i træpæonen, hold da op hvor den kan! Ja, det gælder om at komme så meget rundt i haven man kan, for hu hej hvor går det stærkt med udspring i disse dage :)
  Kh Rose

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Rose
   Ja det gamle var et godt kamera, men det her er endnu bedre. Heldig var jeg med råbukkene, de tog ikke meget notits af mig, når Kim kommer for tæt løber de, mig er de vant til. Ja der er vide horisonter tæt på, det er et dejligt sted at gå tur.
   Ingen tvivl om at det hårde arbejde lønner sig, men det er bestemt også hårdt arbejde. Det går meget stærkt, jeg kan knap følge med.
   Kh Lisbeth

   Slet
 6. Ja, det har været en dejlig dag - og dine fotos af rådyr og blomster er bare så gode :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente
   Ja helt igennem skøn dag - tak skal du have :)

   Slet
 7. Fine billeder af rådyrene :-)
  Der er rigtig gang i blomsterne i din have nu :-)
  Det er ikke lige frem det sjoveste arbejde at fjerne gammelt tråd, har selv lige været turen igennem. Her lå det helt nede i græsset flere steder, et par steder måtte jeg have gang i spaden for at få det befriet, da det sad så fast at det var umuligt at trække det fri uden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Vivi
   Ja jeg var heldig med, at de begge ville stå stille. Ja der er bestemt gang i meget nu. Bent må bruge spaden hele tiden ved det gamle hegn, så I ved begge, hvor hårdt det er.

   Slet
 8. Hej Lisbeth
  Helt enig det har været en prægtig dag. Jeg har desværre mest betragtet den indefra men nu er det så længe lyst at jeg også kan nå en aftenrunde :-) Du har da godt nok taget mange billeder idag og nogle fine af slagsen. Uha det er hårdt arbejde for Bent. Er det den sidste side han er gået igang med? Ærgerligt at rhodoen fik det for koldt her var det minus 0,2. Her er liljerne også på vej men jeg er godt nok misundelig på dine påskeliljer ikke en eneste er sprunget ud endnu. Jeg blev dog i godt humør da jeg her til aften så at Adonis og den gule Bispehue har fået den første blomst :-) Flotte påskeklokker fanget med fugt på. Nå så har du også fået gang i "butikken" Annoncerer du med plantesalg eller er det fra mund til mund og hvor meget forskelligt sælger du?
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Godt det er ved at være længere lyst, så du også kunne nyde lidt af denne prægtige dag. Jeg fik mange gode billeder i dag ja. Det er 3. side han er i gang med, den 4 vender ind mod huset, han er ikke sikker på, at der er nok til den, og vi håber at de tre sider er nok. Næsten alle mine påskeliljer blomstrer nu, men jeg har ikke en våradonis, jeg købte en fin en sidste år, ikke gul, men den har jeg slet ikke set endnu, så det er ikke sikkert, den lever mere, den var ellers så smuk. Min bispehue er også ved at sætte blomster. Vi har en gruppe på Fb, der hedder køb og salg på Samsø, der annoncerer jeg lidt med planter. Jeg skal jo passe lidt på. Jeg sælger bare lidt stauder af dem jeg har rigeligt af.
   Tak i lige måde
   Knus

   Slet
  2. Ja min Adonis er gul og den har fyldte blomster. Den er meget yndig men desværre vokser den meget langsomt så den kan ikke deles endnu. Har læst at den kan såes så måske jeg skulle prøve om jeg kan tage nogle frø.

   Slet
  3. Ja der sker da ikke noget ved at prøve at så dem, men jeg skal bare købe en næste gang jeg er til plantemarked, ærgerligt med den jeg har/havde en var sart lyseblå, jeg holder stadig øje med om den kommer op :)

   Slet
 9. Ja nå er dine nye bilder enda flottere! :-)
  Det er mye du får se på en morgentur. Det var is på bilen her også idag tidlig. Håper dine planter ikke får flere skader av frosten.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det Marit
   Ja der er altid meget at se på på mine ture rundt. Ja lad os håbe, at vores planter ikke tager skade af frosten.

   Slet
 10. Hej Lisbeth. Det har sandelig været en prægtig dag, solen skinnede hele eftermiddagen og mens jeg delte stauder sad Anders på en stol og læste avisen - ren råhygge! Dit kamera tager nogle rigtig gode billeder og du er allerede god til at bruge det. Jeg håber vejret bliver lige så godt i morgen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Ja dagen har været helt igennem skøn. I har rigtig hygget, det er skønt. Tak skal du have, ja mon ikke vi får godt vejr i morgen igen.

   Slet
 11. Vi driller dig nogle gange med at du har ondt i klik-fingeren. Med alle de billeder bliver det da helt galt :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha ha - det har jeg slet ikke tænkt på, det er nok derfor jeg har gigt i den finger :)

   Slet
 12. Kære Lisbeth.
  Tak for nogle rigtig smukke billeder. Jeg er helt vild med lyset i dem.
  Tak for billedet af pavillonen, der ser enormt dejligt ud.
  Men Lisbeth, hvad hedder den sidste påskeklokke, den røde? Uh, hvor er den dog smuk. Er den almindelig mørk eller er den virkelig så rød? Hvis den er fra Spiren, må jeg fluks ønske mig den også.
  Kærlig hilsen Eliane

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Eliane
   Selv tak - dejligt at du har nydt dem.
   Pavillionen er rigtig dejlig, der er lunt og godt, når solen har skinnet hele dagen. De fleste af mine påskeklokker er købt hos Spiren, der er jo kun en af de frøplanter, så der er ikke rigtig navn på, hver plante er unik, så jeg kan desværre ikke hjælpe dig med det.
   Kærlig hilsen
   Lisbeth

   Slet
 13. Kære Lisbeth
  Hvor er din franske anemone langt fremme. Det er flotte billeder du har taget ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Laleh
   Ja den franske anemone er nået ret langt, mon ikke den blomstrer i morgen. Tak skal du have :)

   Slet
 14. Hej Lisbeth

  Det er noget af en tele på det nye kamera, du ender med at blive helt proff - det næste bliver vel at du begynder at fotografere i RAW?

  Du har meget på vej mine tænder og Trillium er kun små spirer endnu.
  Knoppen på træpæonen ser godt ud - og den har allerede et flot løvværk omkring sig!

  Ha en dejlig aftebn

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja den tele kan godt nok noget. Bent og Kim fotograferer i RAW, så jeg hører, at de taler om det, men så proff. er jeg ikke :)
   Det er sjov så forskelligt, det er, du har martagoner, dem har jeg ikke set endnu. Men jeg har trillium og tænder godt på vej i blomst, underligt. Ja mine træpæoner har et ret flot løvværk efterhånden.
   Tak i lige måde.

   Slet
 15. Her har det også frosset.
  Dejlige billeder af rådyrene.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Ja det har det sikkert, mon ikke det har det i hele landet. Tak skal du have.

   Slet
 16. Syntes bestemt jeg kan se på billederne at de er taget med det nye kamera. Det har bestemt været en prægtig dag, lad os bare få mange flere af dem. :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja selvfølgelig kan du se det fru Friis :) og du har helt ret.
   Ja flere prægtige dag kan vi godt ønske os, og med regn om natten, vi trænger.

   Slet
 17. Kære Lisbeth
  Ja, det har virkelig været en prægtig dag i dag :) Jeg kan se på billederne, at du virkelig har nydt den - det er jo helt fantastiske billeder, du har taget med det nye kamera. Jeg er især vild med rådyrene - de er altså herlige - især billede 1 :)
  Han får godt nok noget fra hånden, din Bent - hvad kan det ikke ende med af gode projekter, nu hvor du har ham hjemme hele tiden?
  Her var der også frost i morges, men solen fik hurtigt bugt med det hele. Det er så dejligt, at mærke solvarmen i kinderne.
  Jeg er meget forundret over, hvor langt syrenen er fremme - det er da helt usædvanligt! Jeg må ud og tjekke min i morgen. Det myldrer frem med staudefrø her - godt, at jeg har fået samlet rigtig mange små potter sammen til prikling - måske skulle jeg starte en børnehave-planteskole ;)
  Billederne af påskeklokkerne er utroligt skarpe - det er et godt kamera, du har fået dig.
  Hav en ligeså prægtig tirsdag - kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Ja helt igennem prægtig. - jeg har nydt det i den grad. Tak for det - jeg var meget stolt af mine rådyrbilleder, Kim ønskede netop at få et billede tæt på, og så blev det mig, der fik det, fordi jeg står tidligt op :)
   Ja Bent er en flittig mand.
   Jeg var også forundret over syrenen, jeg vidste godt de var nået langt, men at de ligefrem viste farve, viste jeg ikke.
   Hvor er du heldig med dine såninger, det er da dejligt. Du må til at sælge ud af dem :)
   Tak - ja jeg synes også, at det er et godt kamera.
   Tak i lige måde Linda
   Kh Lisbeth

   Slet
 18. Kære Lisbeth
  Prægtige billeder, dit kamera tager virkelig gode billeder.
  Ja, men Lisbeth, det hele er jo så flot, Påskeklokker, rhodoer, og billederne af pavillonen, og rådyrene, det er flotte, og så har Bent igen været flittig, sig til ham, at han ikke behøver at skynde sig, for det løber ingen steder, al det arbejde.
  hilsen jessie

  SvarSlet
 19. Kære Jessie
  Ja det er et godt kamera, jeg er glad for det.
  Det hele står godt i det fine vejr, og Bent er flittig, i dag har han også slået græs.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
 20. Hej Lisbeth
  Fantastiske billeder dit nye kamera tager, du må kunne lave nogle helt suveræne beskæringer med den skarphed i billederne ;).
  Godt du kunne imponere drengene i fotoklubben.... det er altid rart at kunne nyde lidt god misundelse;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det Heidi
   Ja det kan jeg nemlig, tænk så at jeg mens jeg tager billedet har to hunde i snor :) så jeg er ret heldig.
   Ja det var næsten for meget med den misundelse, men jeg nød det da lidt :)

   Slet
 21. Flotte billeder og flot at du har zoome ind på den måde - og så skarpt.
  Det ender med at Bent låner din kamera, så du ikke overhaler ham indenom!
  Ja det er imponerende og lidt skræmmende så langt al ting er fremme, men det er jo også en mild vinter vi har haft i år. Så mon ikke det har været sådan tidligere i milde vintre? Der er jo først efter at vi er blevet havebloggere, at vi har så meget focus på, hvornår tingene springer ud!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Bente
   Ja det er et ret godt kamera, jeg har tilbudt Bent, at han må låne det, men nej han skal have et nyt objektiv, så han kan zoome mere ind.
   Jo det har sikkert også været tidligt i alle milde vintre, men mon ikke dette slår alt, du har selvfølgelig ret i, at vi har mere fokus på det nu vi er havebloggere.

   Slet
 22. Bliver helt glad af den lille sang og den titel, min dag var skøn i går, og at starte ud med din sang her til morgen, så tegner den allerede godt! Kan godt forstå din Bent bliver lidt misundelig på billedet af dyrene, for de er godt nok tæt på, heldige dig. Ha en god dag på Samsø

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Endelig en som kommenterede på min lille sang, jeg synes, den er så sød. Ja de dyr er rigtig gode, de stod jo lige så stille og ventede på jeg skulle klikke :)
   Også god dag til dig.

   Slet
 23. Hej Lisbeth.Hvor er det nogle gode billeder du kan tage med dit nye kamera.Især dem med rådyrene er jeg imponeret af.
  Og hvor er Bent da flittig med det hegn.........det er jo noget af en opgave.
  Skønne billeder er der også af dine påskeklokker.
  Mine liljer er også begyndt at titte op..........glæder mig rigtig meget til de blomstre.God dag i haven knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Ja jeg er i det store hele godt tilfreds med mit nye kamera, det var ret godt med rådyrene ja.
   Det er en stor opgave for Bent med det hegn, han knokler på. Dejligt at dine liljer også er på vej.
   Knus Lisbeth

   Slet