torsdag den 25. august 2016

Tåget morgentur, clematis og roser

Her var det temmelig tåget i går morges,  men jeg tog alligevel den lange tur, lidt diset var det, men det kan der også blive spændende billeder ud af.
 Solen på vej over bakketoppen

 der bliver kigget langt efter os både her
 og der
Blomster langs golfbanestien
Nu må vi hellere tage en tur i haven i stedet, der er stadig nogle clematis i blomst
 Multi Blue
 Princess Diana
den står ligesom Wollerton old Hall op af rosenlysthuset
her blomstrer også Kathleen Harrop
også clematis Viorna Elfe har fået en del blomster
Der er de skønneste kig gennem haven også nu
 men efteråret trænger sig på, smukke rønnebær
 og dejlige farver (tryk på billedet, det vil du ikke fortryde:)

 morgendug
 og roser
Hemerocallis Summerwine med en sidste blomst
her er den i aftensolen
 Kaprifolien
og Gloire de Dijon deler portal, det går vældig fint. Ved det andet ben står A shropshire lad, den har det ikke nær så godt, men den står også lidt i skygge.
 Comte de Chambord
 Gertrud Jekyll
 Mrs. John Lang, en af de nye, desværre er der kun den ene knop
 Odyssey i aftensolen
 Scepter d´isle
 St. Cecilia
 Susan William Ellis
William Morris
 Hot Chocolate med dugdråber, den er ikke helt så sund i løvet mere, den er nærmest lidt barbenet.
Lark Ascending er sund i løvet nu.
Ingen solnedgang i dag, men
Et modlysbillede af Helenium.
Dejlig solskinsdag til jer, her er sol og en del vind.

18 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth, hvor er det en skøn morgentur du går. Og lang er den også. I dag på Almas og min morgen så jeg at træerne er begyndt at smide bladene, det syntes jeg ikke om.
  Susan William Ellis, syntes jeg ikke du har vist før eller er det bare mig der har overset den. Den er meget smuk, dufter den ?
  Hot Chokolate ser fin ud i løvet her hos mig ...Endnu! Jeg har ikke set den de sidste par dage, det arbejde tager meget af min fritid :o) Og Alma startede til Agillity i aftes, så dagene de smutter bare. Men med den varme der kommer nu skal vi over og haven og vande i aften. Rigtig dejlig dag til jer alle sammen i Høneballehaven.
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Ja det er en dejlig tur, jeg går ikke så langt hver dag. Nej det er ikke rart, at træerne begynder at smide bladene, det er for tidligt.
   Susan William Ellis kom med hjem fra Jas, sidst vi var der. Jeg har ikke været så langt nede, den er ikke så høj endnu, så jeg bliver dig svar skyldig.
   Det kom pludseligt med tab af løv på mine Hot Chocolate. En af de sundeste jeg har er helt sikkert Elfe, den står med det flotteste løv, men ingen knopper :)
   Agillity ja det tager tid, så er det ikke nemt at nå i haven også, men lidt vanding skal der nok til.
   Også dejlig dag til jer.
   Kh Lisbeth

   Slet
 2. Deilige bilder og farger, ja! Rosene dine er veldig fine til tross for både tørke og regn. Her er det 21 grader og veldig høy luftfuktighet og overskyet. Meldt om torden i natt, og det kan jeg tro på at kan komme. Veldig fint det siste bildet!
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marit
   Ja nu er de ved at starte igen de kære roser, regn har vi ikke fået meget af, så det kan ikke plage dem. Ja så får I nok torden, her skinner solen, men det blæser en del som sædvanlig. Tak for det :)
   Klem

   Slet
 3. Hej Lisbeth! Vilken härlig morgontur med många nyfikna blickar runt om. Fina översiktsbilder och härliga rosor. S:t Cecilia är ju helt underbar, vilken fin färg.
  Ha en trevlig helg/Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marika
   Ja det er en dejlig morgentur, selvom der er nogle, som kigger efter os :) St. Cecilia er smuk og velduftende.
   Tak i lige måde

   Slet
 4. Tak for turen. Fine billeder som altid.
  Her er det det fineste solskinsvejr man kan tænke sig. Kl. 15 over 30 grader.
  Ha´ en god eftermiddag/aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak Aase
   Her er det også solskin, men det blæser en hel del, alt for meget når det i forvejen er for tørt.
   Tak i lige måde

   Slet
 5. Hej Lisbeth

  Håber Aases termometer står i solen:) - ellers er der da lagt godt op til årets overvarmeste dag imorgen...

  Nå, Lark Ascending præsenterer sig jo superflot nu - Og HC har tabt de nederste blade. det er jo naturligt. Men ser løvet også sygt ud?

  Imponerende med din summervine! Jeg får selv pludselig lyst til et lille glas, måske lidt sydligt - Apulien ja!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja det vil ikke være sjovt, her blæser det med varme, så det er til at holde ud, men det tørrer bare endnu mere.
   Ja Lark Ascending er meget flot, løvet på HC ser ikke sygt ud.
   Ja det passer jo meget godt med et lille glas summerwine :)
   Tak i lige måde

   Slet
 6. Det er nogle dejlige oversigtsbilleder du viser fra din have i morgendisen :-)

  SvarSlet
 7. Hej Lisbeth
  Smuk frisk diset morgen tur du tager os med på. Dejligt syn af dyrerne på markerne.
  Py ha det er godt at det lufter lidt for denne pludselig varme er jeg ikke rigtig gearet til. Brok brok brok ja det er sørme ikke nemt at blive tilfreds :-) Det gode er at man kan sidde ude og nyde aftenen. Desværre bliver det bare hurtigt mørkt nu så der mærkes det at efteråret er på vej.
  Summer Wine er for længst blomstret af her men Ed Murray har et par knopper endnu. Godt at der så er roser på vej. Wow Susan William Ellis er da så smuk og lidt speciel.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det var en kølig diset morgen i modsætning til i dag. Vi har ikke haft det så varmt som I andre, det har blæst en hel del, så jeg brokker mig også, for det tørrer frygteligt ud. Ja det bliver noget hurtigt mørkt, det mærker man tydeligt nu.
   Summer Wine tog også lige de sidste blomster for denne gang, men den er jo også stor. Ja så må vi glæde os over roserne. Susan William Ellis er desværre også færdig, den får nok ikke flere knopper i år.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 8. Kære Lisbeth
  Her har det nærmest været vindstille i dag, og naboen fortalte mig, at vi var pænt over 30 grader i skyggen, så ikke noget at sige til, at det nærmest føltes kogende efter kl. 10. Faktisk er det først nu, at det er dejligt at være udenfor :) Skønt, at komme med på morgenturen - der er mere efterår at se nu til forskel fra sidst i juli. Dit rosenlysthus må da være helt fantastisk nu med både klematis og roser i blomst - det var simpelthen en genial ide, du fik der :) Måske du vil tage et billede af hele lysthuset - kunne være spændende at se, hvor meget, der nu er dækket. Gloire de Dijon ser vel nok fin og sund ud - det er hermed bevist, at det ikke er en l-rose ;) Her blomstrer Susan William Ellis også - den er blevet stor og har sat mange knopper. Hvor har du mange roser i blomst - det er virkelig en fornøjelse med rosernes remontering, som tager over efter mange stauder ikke vil mere. Var Mrs. John Laing en af dem fra Jas? Den ser fin ud. Solbrud er da lige den helt rigtige solnedgangsplante på en dag som i dag :)
  Fortsat god aften!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Ja det har været noget varmere hos jer, her har det blæst, så vi havde "kun" 25 grader. Ja det er ved at være lidt efterårsagtigt at se på det hele. Jeg skal nok tage billeder af rosenlysthuset, men der skal lige være lidt mere, der blomstrer på det først. Der er vist andre, der klager over Gloire de Dijon, det er ikke kun Jas, der siger, det er en l---rose. Men min har det godt, der hvor den bor. Jeg glæder mig til min Susan William Ellis bliver stor og flot som din, der var kun tre blomster i, og de er færdige nu. Jeg har skrevet fejl, det var Frederic Mistral, jeg viste billede af. Mrs. John Lang står med fine knopper endnu, den er fra Jas, så den får I at se, når den blomstrer.
   Ja solbrud var fin i stedet for solnedgangen.
   Sov godt
   Knus Lisbeth

   Slet
 9. Smukke billeder fra din morgentur. I går var det bare varmt, og lige nu sidder jeg også og sveder. Efterårsfarverne er så småt begyndt på træerne, og luften er anderledes. Men der er stadig masser af skønne blomster i haven. Wollerton Old Hall er lækker

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Gitte
   Ja det er en fin tur, det har været meget varmt længere inde i landet, det er ikke så slemt her hos, vi er jo tæt ved kysten. Ja efteråret nærmer sig med raske skridt, men vi kan glæde os over de skønne roser, der nu kommer på grund af varmen. Ja og den dufter dejligt.

   Slet