onsdag den 24. august 2016

Duften af efterår og blomster med regndråber

Eller skal man sige lugten, for vi synes vist ikke helt, at det skal være efterår endnu, men det kommer snigende, duften er umiskendelig. Jeg mærkede den tydeligt, da jeg gik rundt i aftes og kiggede efter snegle. Inde i haven fandt jeg 15, og uden for tog jeg 73, men der var mange flere. Vi havde finregn meget af dagen i går, og efter de 5 mm mandag aften var det rigtigt sneglevejr.
Hundene holder øje med mig, mens jeg går rundt.

 Lathyrus ved hegnet ind mod Bents skov
 Penstemon Raven er endelig sprunget ud, den er flot sammen med benvedens frugter.
 Vi bliver i samme farvetone, Rævehalen/Amarant er så flot
 Sct. Hans urt
 Dråber i havefuchsiaen
 også i Hibiscus/syrisk rose
Voksurten er helt fantastisk nu, jeg må huske at tage frø.
toaterne modnes efterhånden
Her kommer roser med regndråber:
 Abraham Darby
 Aprikola
 Augusta Louise
 Buff Beauty
 Clarét
 Cressida

 Golden Celebration
 Jacqueline du Pré
 King´s Macc
 Lady of Shalott
 Mia er begyndt sin anden blomstring (rose far Rosenmageren)
Sally Kane
 Comte de Chambord er så småt i gang
 Eglantyne
 Heidi Klum
 Morten Korch
Penny Lane
 Himlen før solnedgangen
Da jeg var gået ind, så jeg dette, så måtte jeg ud igen.
Dejlig dag til jer, her er det tåget, solen har været igennem, men nu trænger tågen sig rigtigt på, men det er jo også kun morgen endnu.

24 kommentarer:

 1. Jeg har også mærket duften. Og en duft er det da :-) Efteråret byder på så mange dejlige oplevelser ude, så ikke et ondt ord om det, selvom det kommer før vinteren - naturens hviletid.
  Kh, Karen

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karen
   Vi er helt enige, efteråret er også dejligt, men for mange betyder det, at sommeren er forbi. Det generer ikke mig, selvom sommeren er en dejlig tid. Vinteren er både naturens og vores hviletid.
   Kh Lisbeth

   Slet
 2. Jeg synes også jeg kan dufte efteråret, især om morgenen. Det er lidt tidligt synes jeg, og håber på dejlige dage i september, med noget sol. Sikke en flot amarant, mine bliver kun små. Dejligt billeder af jeres hunde. Vi får en ny lille hvalp midt i september, vi glæder os.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte
   Ja især om morgenen, når det hele er fugtigt, dufter det af efterår. Vi skulle gerne have sol og blå septemberhimmel i næste måned. Ja amaranten er ret flot, jeg må huske at tage frø.
   Så dejligt at få en lille hundehvalp, selvom det giver ekstra arbejde, jeg kan godt forstå, at I glæder jer. Håber du viser billeder.

   Slet
 3. Ja, efteråret er på vej, og flere af mine buske er begyndt at få efterårsfarver. Det er en lidt speciel plante Pensteton Raven - er det ikke? Smukke roser, du viser:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Susanne
   Ja det kan vi ikke komme udenom. Jo Penstemon Raven er lidt speciel, jeg har haft den en del år. Tak :)

   Slet
 4. Duften er skøn, synes jeg, og jeg nyder også duggen i græsset om morgenen. September er tit en herlig måned fra et haveperspektiv, så den ser jeg i grunden frem til. Der er ikke noget som vanddråber til at skabe en romantisk stemning.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja det er en skøn duft og duggen er også dejlig, her er tågen lettet, så det er en dejlig sensommerdag. Jeg når det ikke er for meget regn, bliver det smukke romantiske billeder af roserne. Vi ser frem til en september med blå himmel.

   Slet
 5. Skjønne farger du viser i dag! Jeg er veldig glad i purpur, og dine amaranter er jo helt nydelige!
  Det dufter høst her også, men jeg vet ikke om jeg liker det for jeg ville gjerne hatt sommer i en måned til, minst... ;)
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marit
   Ja Amaranterne er flotte nu, de bemærkes rigtig meget.
   Nej jeg viste at du ikke ville bryde dig om efteråret, lad os håbe, vi får mere sommer i september.
   Klem

   Slet
 6. Hej Lisbeth

  idag føles det som sommer. næsten lummert!
  Flotte billeder af blomsterne med regn. Os der ikke kun har forårsblomster har et par gode måneder foran os!

  Ha en dejlig dag

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja mon ikke vi lige får et par sommerdage nu.
   Ja der er heldigvis meget at glæde sig til endnu.
   Tak i lige måde

   Slet
 7. Hej Lisbeth
  Ja dagene er blevet kortere og efteråret kommer stille snigende, enten vi vil det eller ej. Jeg håber og satser på at vi får et fantastisk efterår som kompensation for den lidt kedelige sommer vi har haft.
  Men idag er vejret helt sommerlig, så det med at nyde dagen i fulde drag ;).
  Skønne rosenbilleder med regndråber, godt der også kunne blive nogle få mm til dig. At regnen så får de forbandende snegle på banen, må vi desværre leve med.
  Smuk solnedgang, jeg håber du får en smuk dag i haven ;)
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi
   Ja vi må tage det hele med og håbe på et par gode måneder endnu. I dag er det også dejligt vejr her, så jeg nyder det.
   Ja det var ikke mange millimeter, vi fik, men roserne blev flotte af dråberne, det er værre med sneglene, lige nu har de gemt sig væk, men de skal nok komme frem i aften.
   Tak for det, også du ønskes en smuk da i haven.
   Knus

   Slet
 8. Jeg har også lagt mærke til duften af sensommer/begyndende efterår. For mig gør det ikke noget, jeg er vild med årstiderne og håber da at vi får en pragtfuld september, det har vi jo før haft - og vi har vist lidt til gode her i år, ikke ?
  Kan du egentlig godt kende forskel på hundene på billedet ?? Ha-ha, det er lidt som at spørge tvillingeforældre om de kan kende forskel på børnene, og det kan de jo. Men jeg kan altså ikke på dette billede.
  Skønne bordeaux-farvede blomster du viser, godt at penstemonen nåede at komme i blomst.
  Vi har også tiltagende antal snegle for tiden, så nu har Malcolm sat ølfælde op og så samler vi ind. Det bliver nok ikke så slemt i aften, fordi solen har bagt her i dag.
  God aften, knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Jeg er bestemt også glad for de skiftende årstider, og september håber jeg bliver god med høj blå himmel.
   Ja jeg kan godt se forskel på hundene, mere bemærkelsesværdigt er det at, hende der solgte os hundene også kan se forskel på det billede. Det er egentlig nemt, for de har forskellig ansigtsform, Schippo har mere rund pande. Desuden vejer han 1½ kg. mindre end Bellis, men det kan man vist ikke se på billedet :)
   Ja de bordeaux-farvede blomster er så fine, jeg var også spændt på penstemonen, men den nåede det heldigvis.
   I aften var der ikke nær så mange snegle, de har fået lidt feramol og solen i dag har nok også jaget dem væk.
   God aften og knus

   Slet
 9. Hej Lisbeth. Jeg har ikke lagt mærke til duften endnu, men synes jeg kan se på mine blomster, at det største flor har været der. Mange sommerblomster begynder at gå i frø. Jeg kigger efter sneglene om morgenen, når jeg skal ud at fodre fuglene før jeg cykler på arbejde og jeg har ikke set nogen. Jeg er en lille smule urolig for om det kan være sandt, så jeg tror jeg skal ud og løfte noget mere på planterne. Penstemonen er flot og den ser høj ud. Jeg kan også så godt lide de mørke farver.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Jeg mærker duften om morgenen, men det gør du så ikke endnu. Ja mange af sommerblomsterne er ved at gå i frø nu. Godt du ikke ser snegle, så må vi håbe, de ikke er der, men det er de nu nok ikke. Det er værst med sneglene lige når det har regnet, du kan også se, om der er huller i bladene især hosta. Ja det er flot med de mørke farver.

   Slet
 10. Hej Lisbeth
  Selv om vi får temperaturer der er højsommeren værdigt ja så lurer efteråret rundt om hjørnet men det er nu også ok bare vi kan blive fri for blæsevejr hele tiden. Skønne vinrøde og lilla farver du starter ud med idag. Voksurt blir nok bedst hvis de forspires. Her er der dukket nogle selvsåede op men jeg tvivler på at de når at blive til ret meget.
  Dejligt at kunne plukke sine egne tomater men det går jo nok ikke så hurtigt med dem i år. Manglende sol og varme er jo ikke rigtig tomat vejr.
  De to små sorte nyder livet ser det ud til og godt de holder øje med at du får lavet noget :-)
  Smukke regnvåde roser men lidt surt med det finregn I fik for det kan jo ikke rigtig bruges til noge bortset fra sneglejagt. Det fik vi ikke noget af. Mon ikke sneglene går lidt i hi hvis vi får et par dage med op til 30 grader.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja vi kan ikke komme uden om efteråret, men blæsten kan vi godt undvære, jeg synes faktisk, det har blæst rigeligt her i dag, men det har heldigvis ikke været køligt. Ja det er åbenbart bedst med forspirede voksurt, jeg tror nu, jeg satte nogle sidste år eller måske forrige, hvor det gik godt nok.
   Ja det går lidt langsomt med tomaterne, og måske er jeg kræsen, for jeg er lidt skuffet over smagen.
   Ja de små sorte holder øje med mig :)
   Ja det var ærgerligt med finregn og sneglevejr, idag var der heldigvis ikke mange, så det går nok.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 11. Her har det næsten været som på en varm sommerdag.
  Dejligt billede af dine 2 hunde.
  Håber du har haft en god dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Ja det har været en dejlig dag i dag, men lidt blæsende her hos os.
   Tak skal du have, ja jeg har haft en god dag.
   Sov godt

   Slet
 12. Kære Lisbeth
  Det er altså bare de smukkeste rosenbilleder, du viser - med regndråber ser de faktisk ekstra indbydende ud. Øv, for alle de dræbersnegle! Jeg er også efter dem med spaden, men skal vist også have lagt noget Ferromol ud, for de spiser lige rigeligt her - bl.a. har de ribbet tre prydtobak i en krukke. Det er simpelthen det skønneste billede af hundene - man skulle tro, at de var dresseret til det :)
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Ja roser er smukke med regndråber, hvis de ikke ligefrem er druknet i regn. Ja det er træls med sneglene, men nu er det tørt igen og de har fået lidt at spise, så nu ser jeg ikke så meget til dem mere.
   Ja jeg synes også, det var et godt billede af de to små. Nej de er ikke dresseret, men det burde de nok være :)
   Knus Lisbeth

   Slet