onsdag den 5. august 2015

Mest roser

Skønt der ikke er mange roser i blomst nu, har det alligevel lykkedes mig at tage en del fine rosenbilleder.
Dem får I her:

En rigtig rød rose, til trods for at jeg ikke er vild med rødt, men disse billeder blev helt fine. Erotica hedder rosen.
 Flora Danica
 en enkelt uden navn
 Grace
 Lady Emma Hamilton blomstrer forrygende nu
 også her
Little Mermaid putter sig ved den brogede jasmin
Westerland
 Jacqueline du Pré har sin anden blomstring nu
 Mme Louis Levique med den allersidste pæne rose
 Morten Korch
 Odyssey
 Perle d´or sammen med rød melde
Penny Lane blomstrer fint endnu
Godt jeg fik taget billeder i går, vi fik 10 mm i nat, det var de ikke glade for, så jeg har haft travlt med at klippe. Jeg venter nemlig gæster igen i dag, det hører I mere om i morgen.
Der er også andet end roser, som blomstrer
 Buddleja
 Egebladet hortensia/Hydrangea quercifolia, desværre er hovederne alt for tunge, så de nikker, jeg har talt 15 hoveder på busken i dag.
 Glasbær/Callicarpa
Montbretia
 Hemerocallis Fuchsia Kiss
 Lacy Dolly

Gold Class hedder denne lilje
 ved blærespireaen står denne fine, men er det soløje eller Rucbeckia, jeg ved det ikke helt.
Solbrud / Helenium er også ved at blomstre
 Penstemon/rørblomst som jeg selv har sået

her er det en krydsning af den
den lyseblå rørblomst her er også fin.
fin kombination af røllike og hemerocallis Green Flutter
til slut et solbillede af den fine hortensia.
Fortsat god dag

30 kommentarer:

 1. Hvor har du dog mange smukke roser.

  SvarSlet
 2. Jeg vil gentage, hvad 'Landbohaven' siger." Hvor har du dog mange smukke roser" - jeg følger jo troligt din blog og er imponeret over alle de smukke planter du har - og i særdeleshed roser!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Susanne
   Der er ikke så mange i blomst nu. Dejligt at høre, at du følger med :) Jeg har lige talt mine roser, ja jeg har mange.

   Slet
 3. Søren sprøjtede roserne i dag, ellers ville have taget en runde med at skære dem tilbage. Det er fint, at de blomstrer forskudt, sådan at der altid er nogle smukke blomster at se på. Solbrud er en fin sensommerstaude, det er bare ærgerligt, at den er tilbøjelig til at vælte.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Er det ikke lidt sent at sprøjte, jeg er holdt op med det, og tager de bare ben og grimme blade med. Ja det er nemlig en god ting, at de blomstrer forskudt, nogen er næsten færdige med første omgang, og andre lige begyndt på den næste. Og nogen står helt stille.
   Jeg binder solbrud fast til blærespireaen, så går det fint.

   Slet
 4. Så mange roser du likevel har i blomst, for her er det nesten ingen nå. Men de remonterer de fleste heldigvis, så annen runde er snart her igjen :)
  Flotte eikehortensia du har med mange blomster!

  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja der er alligevel en del i blomst, når jeg nærkigger :) Ja det er godt, at de remonterer, så er der stadig noget at glæde sig til.
   Ja Egehortensiaen er helt fantastisk for første gang.
   Klem

   Slet
 5. Hvor fine blomster :0)....altid en fornøjelse at få et kig i din have.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Jean
   Det glæder mig, at du kigger ind :)

   Slet
 6. Hej Lisbeth
  Hov en rød rose så,er vi da igang med roserne :-) Kan se at flere af dem er at finde i min have. Nu hvor anden blomstring er igang er mine Jacquline du Pré kommet op i den rigtige højde så jeg rigtig kan nyde dem. Ærgerligt med de tunge hoveder på den egebladet hortensia og at den har fået regn gør det jo nok ikke bedre. Montbretia det har jeg kun blomst i den meget røde Lucifer den orange er der ikke rigtig gang i endnu. Solbruden jeg fik af dig har lidt lidt under at det har været tørt men efter alt det regn vi fik bla i forrige weekend gjort godt så nu står den med fine knopper. Den Penstemon du have med er også rigtig fin gad vide om den kommer med blomst. Solens stråler i hortensiaen ser bare godt ud.
  Her på Fyn har det været fint solskin idag (sagde min svigermor) men hvor vi har været har det mest været overskyet. Det var hyggeligt at besøge Blomstertøsen og der er da også planter for enhver smag. Hun har godt nok mange flotte Streptocarus :-) jeg købte dog kun nogle stauder bla en brogetbladet dagøje " Loraine Sunshine og en brogetbladet geranie "Jesters Jacket". Mogens forelskede sig i en pink hestemynte :-) den var jeg så nødt til at købe men jeg har før forsøgt mig med dem men de fik altid meldug. Nu må vi se men så har jeg da noget jeg kan brokke mig over.
  Imorgen må blive en hjemmedag i haven for jeg syntes godt nok at ukrudtet pibler frem alle vegne. Det blir nok temperaturen der bestemmer farten for det blir vel lummert igen.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja i dag bliver der startet med manér :) Ja det er rarere, hvis roserne vil blive noget højere, så er de nemmere at nyde. Ja det er en skam med den egebladede hortensia, men jeg er stolt af, at den blomstrer. Jeg har kun den orange Montbretia, det er godt nok, for den breder sig da noget. Solbruden skal nok klare sig, hvis Penstemon klarer sig, skal den nok få blomster, men måske først næste år, og den er lidt sart.
   Ja vi har også haft fint solskin, det er spændende planter, du har købt hos Blomstertøsen, jeg kan heller ikke have hestemynte, jeg havde ellers en, der ikke fik meldug, men den forsvandt i vinter.
   Ja ukrudtet kommer hurtigt nu.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 7. Kære Lisbeth
  Ja, det er jo imponerende så mange roser du kan fremvise.
  Jeg har også blomster i min Penny Lane.
  Det hele ser jo så flot ud. Du har da vist mange gæster i år, --- hvordan får du dog tid til det, når haven også skal passes------
  hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Ja der er jo alligevel en del roser, selvom jeg ikke synes, der er så mange. Godt din Penny Lane også blomstrer nu.
   Ja jeg har mange gæster i år, det kniber lidt at passe haven også, men endnu kan jeg tage aftenerne til hjælp, de bliver så brugt til at dræbe snegle i.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 8. hej Lisbeth

  En rød rose! Hvordan kan det dog være - var det en gave?
  Jacqueline må blive dagens favorit blandt de mange flotte!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja det er noget værre noget, jeg har selv købt den for mange år siden, der skulle være røde roser i varme farver i det bed, og røde i kølige i det andet. Erotica falder for hurtigt, så jeg er ikke så vild med den.
   Ja Jacqueline er jo fin og en af yndlingene.
   Så er du vist hjemme igen :)
   Tak i lige måde

   Slet
 9. Kære Lisbeth
  Sikke da en skøn rosenfest, du disker op med - ja, i mit hoved står alt lige nu i rosens tegn, og jeg suger til mig som en svamp :) Lady Emma Hamilton er da helt suveræn og lige en af de farve, jeg har i tankerne til mit nye bed - Lasse er på meget hårdt arbejde, men han brokker sig ikke :) Røllike og Green Flutter er et helt fantastisk match - mon det er tilfældigt? Tror jeg nu ikke, for du har virkelig et sikkert øje for at få placeret planterne helt rigtigt! Kan se, at Montbretia mangler i min have - den er flot. Dine Penstemon er så fine. Jeg fik nogle af Ulla og Malcolm, men de er ikke kommet i blomst endnu.Dejligt billede af hortensiaen i sol - her blomstrer de også nu, men Sommerfuglebuskene lader vente på sig.
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Ja er den ikke fin. Du sover nok på roser i nat :) bare de ikke stikker dig. Ja Ladyen er meget smuk. Godt Lasse ikke brokker sig. Sørger du for livretter måske :)
   Jo det er tilfældigt med røllike og Green Flutter, mine stauder er tit heldigt anbragt, men ret tilfældigt. Monbretia kan du få af mig, det husker jeg lige, den breder sig ret meget, skal du vide. Ja jeg fik også Penstemon af Ulla og Malcolm, men de kommer ikke i blomst i år, tror jeg.
   Ja hortensiaen er ret flot i solen.
   Kan du nu gå i seng :)
   Knus

   Slet
 10. Kære Lisbeth Skal da ellers lige love for at rosenfesten stadig er igang hos dig! Mine Austin har også lagt an til endnu en overdådig blomstring. Især Pilgrim har været helt fantastisk. God fornøjelse med gæsterne. Kh Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Tina
   Ja der er gang i den her, det er dejligt med remontering.
   Jeg har googlet rosen Canstance Mozart, den er fin.
   Kh Lisbeth

   Slet
 11. Hej Lisbeth!
  Tak for de skønne billeder, jeg falder som vanligt for noget, i dag er det Jacqueline du Pré og Odyssey, hi hi:-) Kan se din gule røllike er gul, heldige dig, mine gule er alle blevet hvide/rosa, husker pludseligt om jeg har sagt det før...
  Rigtig god fornøjelse med gæsterne i dag:-)
  Solhilsner og kram fra Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Selv tak, ja de to er også skønne, flere på fb faldt også for dem. Ja du har skrevet om den gule røllike, der er heller ikke så mange tilbage hos mig, vi får se, om de kommer.
   Tak - det var i går :)
   Solhilsener og kram tilbage

   Slet
 12. Hej Lisbeth, der er så smukt med alle dine roser :o) hos mig er Jaqueline også favoritten. Jeg har hørt fra pålidelige kilder at der skulle være en der er lige så smuk, den hedder "Rosa Sweet Pretty" prøv at Google den :o) den må jeg have i min have :o)
  Rigtig dejlig dag til dig.
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Ja det er dejligt med alle roserne, Jacqueline er fin lige nu.
   Gad vide om Jas har den, den ser fin ud. Jeg havde set den før.
   Også dejlig dag til dig
   Kh Lisbeth

   Slet
  2. Jeg ved ikke om JAS har den? den skulle være ret ny. Jeg kan jo spørge ham når jeg kommer derover igen i næste uge :o)
   Kh Linda

   Slet
  3. Du kan jo godt spørge ham, for det fik jeg ikke gjort :)
   Kh Lisbeth

   Slet
 13. Jeg synes nu nok du har fundet en del roser:-) Her er der rosenpause, undtaget i Odyssey.
  Dine dagliljer er så flotte, det ser ud som om sneglene går uden om dem?
  Også dit hortensiabillede med sollys er smukt, det er skønt at vi har sol og sommer i disse dage.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja det må man sig, men der plejer jo at være mange flere :)
   Sneglene plejer at gå i dagliljerne, men i år er det gået fri, det er dejligt.
   Åh ja hvor er det godt, at vi endelig har fået lidt sommer.

   Slet