søndag den 16. august 2015

Regnvejrsbilleder igen

Vi var så heldige at få 12½ mm i går, det blev ikke til meget udendørsvejr,  men jeg fik da lidt tid til at gå med at slå snegle ihjel i aftes. I dag er jeg i gang med at rydde rosenbedet for visne blade, der er mange.
Jeg fik taget lidt billeder lige efter regnen i går formiddags
om eftermiddagen kom der et par mm mere
dagliljerne er flotte med regndråber en hortensia stikling fra genboen
 Fredløs skal snart graves væk, indeni står Winchester Cathedral
 Hydrangea Villosa
 Kvanliljerne er også fine med regndråber
 Palmelilje/yucca
og den fine lyserøde phlox
Solhat Aloha
 En af de store flotte sommerfuglebuske
sumpcypressen kan snart ikke længere være der for Gunneraen
trods bare ben er der heldigvis alligevel roser i blomst
 Clarét
 Deep Secret
 Midnight Blue
Munstead Wood
 Nigrette er ny og nikker med hovedet, men sikken en smuk mørk farve
Odyssey
 Eden
James Galway
Rigtig god søndag, nu er her finregn og let vind med grå himmel.


31 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth

  Godt med lidt regn - det frisker godt op!
  Munstead ser stadig ud til at være noget fra sidste års dybe kulør - men er blevet klart bedre!
  Midnight Blue præsenterer sig jo godt - lige bortset fra navnet!
  Igen en amerikaner - de kan noget derovre!

  Godt at regnen har lokket så mange snegle frem - det dør de af:)

  Ha en dejlig eftermiddag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja det er godt at få noget regn.
   Jeg synes, at Munstead er rigtig flot nu, nu har den også fået højde, det har Midnight Blue til gengæld ikke, men den har en skøn mørk farve ligesom Nigrette.
   Vores snegle viser sig desværre først om aftenen, så vi må gå derude i mørket, derfor har vi købt sneglegift Sluxx HP fra LInds, men de er sejlivede, jeg har strøet flere dage i træk, men jeg er stadig ude og slå ihjel om aftenen. Heldigvis lever vinbjergsneglene i bedste velgående, så det påvirker ikke dem.
   Tak i lige måde.

   Slet
 2. Nå er det din tur til å få regn, for nå har det ikke kommet noe her. Odyssey er så vakker, og til min store ergelse så er den ikke å få kjøpt her :(
  Jeg får nyte din, og det er jo hyggelig :)

  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja vi har da fået lidt regn, men det var kun kort i dag, heldigvis fik vi i går. Det er synd, at du ikke kan få fat i Odyssey, må I heller ikke købe hjem fra England. Der har jeg købt to af mine.
   Du må meget gerne nyde min, jeg synes også, at det er hyggeligt )
   Klem

   Slet
 3. Ha, jeg kiggede lige en ekstra gang for at få øje på rosen inde midt i den hvide fredløs, men forgæves. Det er bestemt en staude, der vil frem i verden. Det har været godt for haven at få noget regn, vi har fået ca. 20 mm de sidste par dage.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Det kan jeg godt forstå, det er knap, jeg kan finde den, selvom jeg står ved siden af, så det er høje tid at få den fredløs væk. Så har I fået mere end os, det blev ved de 13½ mm her.

   Slet
 4. hej Lisbeth.Ja !!! her fik vi kun 5 mm.............så vi er stærkt i underskud.
  Hvid fredløs viser jeg også................og kan da heller ikke se den rose.
  Men mange smukke mørke roser du viser.Kunne godt tænke mig en.
  Også flotte liljer............mine bliver slet ikke så høje som dine.
  Har lige set at de har lovet rigtig flot vejr i næste uge.
  Rigtig god aften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Ja I bliver godt nok noget snydt for vandet hos jer. Vi har fået lidt af og til, men vores tørkeindeks er stadig på orange, så godt er det ikke.
   Ja de mørke roser er jeg blevet glad for, du må se, om du kan få plads til en. Mine er købte som det de kalder træliljer, så skulle de blive højere.
   Ja men så må vi nyde det gode vejr, august har været noget bedre end de andre sommermåneder.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 5. Du var da heldig at du fik en tår vand, vi fik nærmest ikke noget og vi kunne godt trænge

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sussi
   Det er jeg også glad for, vi trængte også, men derfor kunne jeg godt unde jer noget også.

   Slet
 6. Hej Lisbeth
  Haven kunne nu godt lide at få noget regn og vi har også fået lidt idag. Mon ikke at ukrudtet så myldrer frem igen men noget skal jo holde os beskæftiget. Her er dagliljerne ved at være slut (Har et par stk der kan lidt endnu) men heldigvis er der mange knopper i de alm liljer endnu :-) Phlox er også fine endnu og jeg har fået en ny (selvsået) i en meget lysrosa farve så de krydser sig åbentbart også. Roserne er smukke med dråber på. Mon ikke Nigrette vil blive mere stærk med tiden min hænger også lidt i blomsten efter regnen.
  Her nåede græsset lige at blive slået inden det begyndte at regne ellers er der ikke rigtig blevet lavet så meget men det har nu også været meget godt med en weekend hvor der er blevet slappet 100% af.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det var rigtig godt for vores haver med det regn, det holder nok bare ikke så længe, men ukrudtet skal nok komme. Det lakker også mod enden med mine dagliljer, men der er da til nogle dage endnu i nogen af dem. Dejligt med krydsninger bare de får en fin have. Min Nigrette hang ikke på grund af regnen, men allerede da jeg kom hjem med den, det har nok været for varmt i bilen på vej hjem.
   Godt med en afslappende weekend, havearbejdet lokker ikke så meget i august. Har I fået regn i dag?
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
  2. Vi har fået en enkelt mm i eftermiddag. Formiddagen var rigtig fin og det lykkedes lige akkurat at få en maskinefuld tøj tørt inden.
   Jeg har lige været i drivhuset og klippe toppen på tomaterne. Der er vidst ingen grund til at de skal sætte flere blomster så nu kan planterne bare koncentrere sig om at færdigøre det der er tilbage. Det har ikke været et ret godt tomat år :-( men planterne har da været fri for både svampesygdomme og kravl så det er da altid noget.

   Slet
  3. Nå ok - vi fik finregn i kort tid i eftermiddag, ellers har det været fint, men lummert i dag.
   Ja jeg skal nok også have klippet toppen af mine tomater, de var ikke så gode sidste år, men i år er de ringere, jeg prøver nu igen næste år, det smager så godt - bare lige at plukke og spise. :)

   Slet
 7. Hej Lisbeth

  Hvor er Aloha dog fin. Jeg vil helt klart holde øje med navnet især fordi der er plantemarkedet i Lyngby på et tidspunkt, hvor der vil komme en hel del specialklubber.
  God dag fra én som har været i Jelling i dag :0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jean
   Jeg er også meget begejstret for Aloha, den fanger straks øjet. Du må se, om du kan få fat i den, ellers kan den bestilles fra Staudestedet.dk
   I Jelling - nå det var langt væk, hov har du været ved Rosenmageren?
   God aften til dig.

   Slet
  2. :0) :0) :0)....nu er jeg så afsløret og vi mødtes også lige på min egen blog. Har du evt. også Tangerine Dream(?) tror jeg den hedder.

   Slet
  3. Ja det er du :))) Nej den har jeg ikke.

   Slet
  4. PS----staudestedet.dk der har jeg en laaang ønskeliste kørende. Så - næste jyske udflugt må blive derop. Sikken nogle dejlige steder man opdager i blogverden. Både Gadstrup Rosenplanteskole, Rosenmageren og Staudestedet er kommet i denne sommer.

   Slet
  5. Ja der findes mange dejlige steder rundt om på bloggene og mange skønne fristende planter. Hos Staudestedet kan du få planterne sendt, det kan du nu også på mange af de andre netplanteskoler. Du har ikke prøvet Jas, I må have kørt lige forbi (næsten)

   Slet
  6. Nåhr....ja --- jeg synes blot generelt at fragt "sluger" en hel del af prisen, og så jeg er heldigvis tit på ture rundt i landet, så jeg kommer faktisk også af og til ..Århus og så er der ikke langt til Djursland. Jeg har faktisk været på Fyn og helt ned forbi "Roserne til haven" men der var marken ikke åben. :0( Så du mine frø indkøb?

   Slet
  7. http://nissensmor.blogspot.dk/2015/08/note-to-self-about-peony-seeds.html. Jeg købte også lidt flere pæoner og et par rosenfrø.

   Slet
  8. Ja du har ret i at fragt sluger en hel del af prisen, men det er jo også dyrt at køre, men er du af sted alligevel, betyder det ikke så meget. Det er hurtigere at køre ind til Jas og han har fine billige planter,men de er nu også ok ved Rosertilhaven.dk.

   Slet
 8. Kære Lisbeth
  Ingen regn af betydning lige her.
  Vil blot sige flotte liljer og skønne roser.
  hilsen jessie

  SvarSlet
 9. Tak for det Jessie
  Synd I ikke får noget regn.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
 10. Hej Lisbeth. Vi fik også en masse regn i går, så nu kan jeg vente nogle dage med at vande krukkerne. :) Din nye mørke rose er meget flot, men jeg kan godt lide alle dine roser, de ser flotte ud, selvom nogle har lidt bare ben! Desværre har det blæst meget her og det kommer vist igen i morgen, det kan mine planter ikke så godt lide. Jeg har bundet de højeste op, men alligevel står de ikke helt lige så flot i krukkerne som før og jeg gruer lidt for blæsten i morgen. Jeg har været meget grundig i hele haven for at den skal tage sig så flot ud som muligt til på tirsdag, hvor jeg får gæster, og så ærgrer det mig meget, at det nu igen igen ser lidt forblæst ud! Det er et meget mærkeligt sommervejr!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Ja I fik nok mere regn end os. Jeg er ret vild med de mørke roser. Synd med den blæst, når du skal have gæster tirsdag, jeg har set de lover blæst ja. Men gæsterne kan jo godt forstå, at du ikke kan gøre noget ved vejret, så det går nok. Held og lykke med det.

   Slet
 11. Vi har også fået regn - haven trængte, men ikke bondemanden! Men da regnen fik sat en midlertidig stopper for høstarbejdet, blev der jo pludselig tid til nogen af alle de andre opgaver, som trænger sig på - og det var godt. Det ser jo ud til at høstvejret vender tilbage i denne uge.
  Dejligt haverne fik vand - de kommer hurtigt til at se lidt trætte ud, når de trænger.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er godt med lidt regn, bare ikke når man skal høste. Men med det fine vejr i næste uge, når han det forhåbentlig. Vores haver var glade for regnen, det var bare ikke alle, der fik. Sjællænderne blev snydt.

   Slet
 12. Hvor er dine dagliljer smukke.
  Her fik vi også regn.

  SvarSlet
 13. Tak Aase
  Ja men nu varer det nok lidt, inden vi får regn igen.

  SvarSlet