torsdag den 27. august 2015

Mere regn og en blomstereng

Men regnbillederne får I først i morgen, nu skal vi have dem fra i går. Vi har fået 22 mm siden i morges, det regnede temmelig kraftigt i formiddags, nu er det opholdsvejr med nogen vind og lidt sol ind i mellem.
I formiddag blev det så til støvsugning og gulvvask, nu var det vejr til det.
lad os starte med blomsterengen. Jeg har før vist jer en tidselmark, ved siden af den blomstrer denne smukke eng. En dame fra byen har en jordlod, i noget af den har hun sået en blomsterblanding, det ser kanon ud.

min lille blomstereng er ikke helt så overdådig, men jeg er glad for den.
både i går morges og i formiddag havde vi besøg af rådyr, der var tre, men jeg fik kun de to med. Det er sværere at tage billeder nu, fordi hegnet er i vejen.
Her kunne jeg lige stikke kameraet ind gennem en af maskerne, så her generer hegnet ikke.
Der er flotte kig igennem haven nu


her fra stenbedet i den gamle have ind over den nye
 se nu min fine dahlia, næsten helt intakt og der er flere knopper

gladiolus er der også et par stykker af

 solhatte er fine både tæt på og lidt længere væk
 Sølvlys White Pearl var blevet væk for mig, jeg fandt dem i regnvandsbedet, der plejer de ikke at stå, så jeg må have flyttet dem, eller også har jeg købt en ny.
 Endelig er der lidt blomster i mirakelblomsten
 voksurt blomstrer fint nu
en enkelt åkande er der endnu
Clematis Viticella purpurea plena Elegans fylder hele rionettet nu, tidligt i sommer var det piilu, som fyldte det.
 Marieklokkerne blomstrer også endnu
 Rose de Rescht har aldrig været så flot som i år
 Johan Wolfgang von Goethe (jeg er meget betaget af denne skønhed, derfor får I den igen og igen:)
 Jacqueline du Pré holder godt - også i regnvejr, smuk og enkel.
 Nigrette i forfald, men selv i forfaldet er den smuk
 Peace
 Pierre Oger er virkelig glad for jernstativet
 St. Cecilia yndig og velduftende
The lark Ascending kommer fint igen, dejligt.
 Valencia er så fuldendt en rose
 Westerland
solhimmel fra i forgårs, jeg fik ikke taget den i går, der var nu heller ikke så mange skyer.
Fortsat god dag, jeg håber, I der trængte har fået noget regn.

18 kommentarer:

 1. Næh, hvor ER den skøn, den blomstereng! Helt fortryllende! Og din Rose de Rescht er også imponerende. Mine har tabt bladene og svæver i yderste fare for at blive gravet op og smidt ud!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nana
   Ja jeg er også vild med blomsterengen. Rose de Rescht har virkelig også imponeret mig, jeg har aldrig været begejstret for den, men i år er den flot. Jeg håber, din kommer over faren :)

   Slet
 2. Jeg merket meg de du kaller for Marieklokker. Har du noe latinsk navn på de? De var veldig fine.
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Marieklokker er campanula medium. De er fine og i år har det blomstret længe. De er toårige og sår sig selv.
   Klem

   Slet
 3. Nissen besøger også Samsø, kan jeg forstå, og flytter rundt på planterne. Din kæmpeverbena er høj og flot. Jeg plejer at lade den så sig selv, men i år er det småt med resultatet, sikkert pga det kolde forår. Din de recht har forbløffende mange blomster i betragtning af tiden på året, synes jeg. Vores har kun en enkelt eller to.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja ham Nissen må have været på spil :) Min kæmpeverbena lever op til sit navn, det er en selvsået eller en der har overvintret. Ja jeg er også imponeret over min de rescht, aldrig set den så flot før.

   Slet
 4. Hej Lisbeth

  Godt at se Jacqueline holder sig så fint i regnen - og så har Goethe da en lækker farve!
  Ja vi må finde andre gøremål når det sådan regner - har skal det først stoppe engang i aften.

  Ha en dejlig eftermiddag

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja Jacqueline holder sig fint, Goethe holder også fint i regnen, glæder mig til den bliver større.
   Her får vi også regn igen.
   Tak i lige måde

   Slet
 5. Kære Lisbeth
  Det var lige, hvad jeg trængte til oven på en l-a-n-g og lidt anstrengende dag på arbejde :)) Når man man både får serveret Goethe, Nigrette og Sct. Cecilia i samme indlæg, så bryder smilet frem, for hvor er de skønne! Fantastisk som din De Rescht strutter af sundhed og blomsterlyst. Mine plejer at være havens pryd, men i år er de skæmmet af grimme blade - de er dog ved at sætte nyt løv og små blomsterknopper. Kæmpe Verbena er en fantastisk staude - her sår de også sig selv, men der er ikke så mange, som sidste år, og de er mindre. Også et skønt billede af blomsterengen - kan godt forstå, du lige måtte have den med i kassen :) Godt, at haven nu er hegnet helt ind, så kan du bedre nyde besøg af rådyrene. Din Clematis er meget smuk - den er noteret. Også dejligt med en solnedgang - her har det regnet i stride strømme, så vi måtte undvære.
  Fortsat god aften!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Det var godt, jeg kunne glæde dig med rosenbilleder, de er skønne alle tre. Rose de Rescht er ualmindelig heldig i år, det er aldrig sket før, så nu fik den et billede en af hele den :)
   Kæmpe Verbena har også sået sig selv her, der er rigtig mange. Jeg beundrer blomsterengen hver gang, jeg går forbi den. Her har det også regnet det meste af dagen, ingen solnedgang i aften.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 6. Hej Lisbeth:-)
  Skønt med regnen, vores sand er våd også når der graves lidt ned så noget må vi have fået:-) hyggeligt med rådyrene så tæt på, mon de længtes efter en bette rose....
  Lækker blomstereng, og fine kik gennem hegnet.
  Ha en god aften, kram fra Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Ja det er vist meget godt med regnen, men nu har vi godt nok fået meget. Ja rådyrene vil nok gerne have en rosenknop eller to.
   Tak og godt aften til dig med
   Kram

   Slet
 7. Hej Lisbeth
  Staus på regnmængden her til aften er 12mm men det småregner heldigvis her nu. Kan godt ønske lidt mere men det er da bedre end ingenting. Ja sådan en blomstereng er da smuk. Så der er da noget kønt at kigge på udenfor haven. Rådyrene er da også søde. Her myldrer det med frøplanter af kæmpeverbena men de kommer nok ikke i blomst i år mange af dem er spiret sent og varmen har jo ikke rigtig været med dem. Måske de klarer vinteren :-) her har Mirakkelblomster blomsterne har blomstret et stykke tid men selv om jeg købte nogle i foråret som skulle være rosa så er de hvide, gule og tofarvede rosa/hvid allesammen. Jeg skal vidst have tage frø af dem. Så på FB at en havde fået mange sjove farvekombinationer ud af frøsåning. Det blir så næste år at jeg får fine Marieklokker. Den du havde med til mig har stadig fine grønne blade. Lader du dem ikke bare så sig selv?
  Ja Nigrette er smuk i alle faser. Glad for at jeg også fik den ellers er det jo Jaquline de Pré der er farvoritten. Tænk at noget så enkelt kan være så smukt :-)
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   12 mm hele dagen? Ja så følges vi da slet ikke vejrmæssigt, vi har også her til aften fået 22 mm, så der er mange større pytter i haven. Skyerne må godt trække syd på til jer nu, jeg puster lidt :)
   Ja blomsterengen er ret smuk, den nyder jeg. Også rådyrene - bare de er udenfor hegnet. Jeg har også mange små kæmpeverbena spirer, de store er nok nogen, der har klaret vinteren. Ja så må du prøve med frø, jeg fik en gang knolde af fru Friis, men de blev nu ikke til noget. Ja jeg lader marieklokkerne så sig selv, til en vis grænse, de er ret gode til det. Jeg har solgt og foræret rigtig mange væk.
   Ja de er smukke begge to, også i dag efter 22 mm stod Jacqueline fint, men hun har heller ikke så mange kronblade, der kan blive ødelagt :) Goethe er også fin, synes jeg.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 8. Kære Lisbeth Først tillykke med søde lille Bellis, hvorfra hun kær! Dejligt, at vi fik regn det var tiltrængt, regnvand er nu bedre og indrømmet jeg var lidt træt af at vande. Det er ekskone Zinnia bed du har dejlige farver. Tænker jeg også vil udvide min bestand af disse næste år. Hvor er det skønt, at der er gang i dine roser endnu. Kh Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Tina
   Tak skal du have, ja hun er rigtig kær. Ja man kan godt blive træt af at vande, så det var godt, I også fik noget. Vi kan vist klare os noget tid med det vi har fået i dag. Jeg er så glad for, at jeg fik Zinnia af Anne, jeg såede selv, men det gik ikke så godt :)
   Ja det er dejligt med roserne, snart kommer der mange flere :)
   Kh Lisbeth

   Slet
 9. Hej Lisbeth! Så fina rosor, Johan Wolfgang har en mycket vacker färg.
  Vi fick en skur igår och en idag, men bara korta stunder. Annars har det varit varmt och behagligt väder.
  Ha det fint!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Maribel
   Ja Johan Wolfgang er en smuk og holdbar rose med en dejlig duft.
   Her har det ikke været koldt, men vi har fået meget regn.
   Tak i lige måde

   Slet