lørdag den 15. august 2015

Regn og torden

Allerede kl. 8 blev det mørkt, men der kom ingen regn på det tidspunkt. Det gjorde der så en  time efter.  Det har buldret lidt i det fjerne, men pludselig kom der et ordentligt lyn lige uden for mine vinduer og straks derefter et stort brag. Sådan noget kan vi ikke have, synes Schippo, så han skældte ud. Det hjalp efterfølgende kom der ikke mange brag :)
Billeder fra i går:
Den store hortensia i stenbedet er på sit højeste nu, hold da op hvor er den blevet stor.
Kaprifolien dækker buen godt nu, det dufter dejligt, når vi går under den.
nu vi er ved den familie, vil jeg vise de fine bær på Lonicera
Kæmpeverbena blomstrer fint rundt om i haven, og der er flere små planter på vej
 Hemerocallis Lulaby Baby med Rozanne som baggrund
 Anastasia udsender en dejlig duft
Liljen ved bænken er nu også sprunget ud, skønt at sidde der i duften og nyde synet af haven.
 sommerfuglebuskene blomstrer flot
også den gule jeg fik foræret sidste år.
Busken står sammen med solhattene i bedet ud til vejen
Roserne har det meget forskelligt
 Odyssey har lange bare ben, men heldigvis med blomster på vej
Der er heldigvis mange, der ser sådan ud. King´s Macc fra rosertilhaven.dk
 Munstead Wood
 Alfred Colomb
 Big Purple
Wolfgang von Goethe
Deep Secret
En helt ny rose hos mig er Midnight Blue, er den ikke smuk? Foreløbig en af favoritterne.
Cloe Renæssance er meget smuk, men ikke så blomsterivrig
 Jacqueline du Pré har fint løv, mange blomster og knopper
Louise Bugnét med besøg
Zonta må jeg lige vise igen, rigtig fin rose
 Lady of Shalott
Peace er smuk men svær at holde pæn i løvet
 Little Mermaid har blomstret over lang tid nu, der er stadig en del knopper tilbage.
Pegasus
Solen stod som en orange kugle i aftes, inden den gik ned. Kameraet kunne desværre ikke fange det ordentligt, her er det bedste billede.
Det regner endnu, jeg sidder og venter på tørvejr, så jeg kan komme ud igen, men haven fryder sig over de foreløbig 10 mm, vi har fået. Mon ikke jeg kan tage regndråbebilleder senere.
God lørdag til jer. 

27 kommentarer:

 1. Her er der kommet sølle 5 mm indtil nu...tror nok at der regnvejr som sædvanligt gik på hver side af os. Nu har vi vel i det mindste fået støvet lagt, så jeg kan gå ude uden at blive sandblæst hver gang der kører en bil ned til naboen ;o))
  God dag til dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Rita
   Det kommer på mandag, det tror jeg bestemt :) Men 5 er godt nok ikke meget, dog mere end hos Karsten i Kbh. de fik ingenting.
   Tak i lige måde - forhåbentlig med en ordentlig regnbyge.

   Slet
 2. Hej Lisbeth

  Ja, og vi har intet fået - men jeg har hørt rumlen i det fjerne og mod vest er det mørkt - men har skinner solen gennem skyerne - og det er lummert:)
  Ja, Midnight Blue ser godt ud - bare de havde kaldt den noget andet end "Blue".
  Jacqueline begejstrer som altid - og ja du har ret: Flot løv.

  Ha en dejlig dag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Og igen blev I snydt, men de lover vel mere, så måske er der håb.
   Jeg synes heller ikke navnet er perfekt, men det kan rosen jo ikke gøre for.
   Ja Jacqueline er fin og løvet med.
   Tak i lige måde.

   Slet
 3. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet 4. marie15. august 2015 kl. 14.52

  Vi hørte også lidt rumlen, og selvom vi ikke havde en hund til at genne det væk, blev det ikke til ret meget tordenvejr. I formiddags fik vi dog dejlig stille regn.Hortensierne har det med at blive høje, alt for høje, og hvor meget skal de så skæres tilbage, det er det store spørgsmål. Blå roser er jeg ikke vild med, selvom jeg har rhapsody im blue; men den er jo også mere lilla end blå, og det er din smukke nye favorit jo også.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Der var kun det ene høje brag ellers kun rumlen. Vi har fået regn igen her over middag, så det har ikke været havevejr i eftermiddag. Det er ikke højden, der generer mig med hortensiaen, men derimod bredden, den har næsten lukket en sti for mig. Jeg klippede af den sidste år, men nu er den nærmest større. Ja den er nemlig mere lilla, der er vel ikke nogen af dem, der er helt blå.

   Slet
 5. Så fina bilder från en lika fin trädgård! Kul att se!
  Önskar dig en skön och solig helg...
  Titti

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det Titti
   Også god helg til dig.

   Slet
 6. Hej Lisbeth
  Her var der noget bulder i morges og vi fik også omkring 10mm plus 4mm som er kommet i løbet af dagen så jeg slap for at komme ud og vande :-) Nej havevejr har det ikke været syntes nu heller ikke at jeg rigtig havde energien efter den første arbejdsuge efter ferien. Kæmpeverbena er en fantastisk plante og i år har jeg rigtig mange efter et par milde vintre og en del selvsåning. Solhattene er bare nogle smukke sensommer planter. Har stadig en der ikke er sprunget ud en frøplante af Green Envy som jeg har fået af Hanne. Spændende om den er grøn når det nu er en frøplante så ved man jo aldrig hvordan de falder ud. Midnight Blue er rigtig fin godt du fik den. Her er Nigrette sprunget ud og hvor har den små smukke blomster der ligner velour. Du kan godt glæde dig for jeg går ud fra at din ikke er i blomst endnu da du ikke har vist den.
  Idag har jeg plukke de første tomater på min udendørsplante og har besluttet at jeg skal have nogle flere udendørs næste år og så lidt færre i drivhuset. Der er jo god plads langs carporten. Der er bare god smag i dem og mon ikke jeg kan finde andet der kan fylde pladsen med i drivhuset :-)
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Så har I endnu en gang fået to mere end os :) vi har fået godt et par stykker i eftermiddag. Ja det er godt at slippe for at vande, og for en gang skyld også for haven, lyder det til. Jeg har også mange kæmpeverbena, som har sået sig selv - små frøplanter. Ja det bliver spændende, om din Green Envy er grøn, den har jeg mistet et par gange, så jeg har den ikke mere, tror jeg. Jeg er rigtig glad for min Midnight Blue. Jeg har lige været ude og kigge efter Nigrette, efter flytningen til Samsø bøjer den hovedet, så man lægger ikke mærke til den, og den er svær og fotografere, men nu fandt jeg den, den er ganske rigtig som velour at se på.
   Ja tomater smager faktisk bedre, når de står udendørs, jeg har jo begge dele. Jo jeg vil tro, du kan finde andet til drivhuset :)
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 7. Hej Lisbeth
  Jeg tog turen ned gennem Jylland i aftes, jeg var lige et smut inden omkring Anette i Randers og der skal jeg da lige love for der kom regn og det buldrede meget højt.
  Så højt at da jeg talte med JAS for at høre om han var hjemme kunne jeg ikke høre hvad han sagde. Nå men han var ikke hjemme så turen gik videre til Slagelse uden Roser :o/ så jeg må over til Jas i næste måned.
  Og så er det jo lige du viser Louise Bugnet, den må jeg da bestemt huske at skrive på listen.
  Midnigth Blue er godt nok fin.
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Nå de fik regn i Randers, ja men det har Anette sørme også sukket efter. Var det ellers ikke i går, hendes forældre havde guldbryllup.
   Jas har sikkert også noget at byde på i september, men lidt ærgerligt, når du alligevel kom forbi.
   Louise Bugnét må du have.
   Ja Midnight Blue er rigtig fin, godt jeg købte den.
   Kh Lisbeth

   Slet
 8. Kære Lisbeth
  Ja, din hortensia er vel nok stor - den ser da flot ud.
  Fint billede med kæmpeverbenaen. og så fine liljer du har.
  Din sommerfuglebusk er også stor og flot.
  Ingen regn her.
  hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Ja hortensiaen er nok den største jeg har, den gror meget hvert år.
   Jeg er heldig med både sommerfuglebusk, kæmpeverbena og de fine liljer, og ikke mindst med regnen. Ærgerligt at I ikke har fået noget.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 9. Kære Lisbeth
  Det er betryggende at vide, at de himmelske magter har respekt for Schippo og holder inde med larm og ballade, når han siger stop ;) Her har vi fået omkring 15 mm vand, og det var i den grad tiltrængt! Torden og lyn blev det også til en times tid, og mørkt i vejret har det været hele dagen, så jeg har været flittig indendøre i stedet. Din store hortensia er helt fantastisk, og jeg synes, du skal lade den blive ved med at være stor og mægtig, for hvor den altså et imponerende syn. Jeg glæder mig også over Jaqueline de Pre her - hvor var det godt, at du anbefalede mig at købe den - søstrene Bugnet er også noget af et fund :) Ligesom dig er jeg meget begejstret for Midnight blue - det er en smuk, smuk rose, og jeg glæder mig over, at den kom med hjem fra Jas :) Alfred Colomb tegner også godt - kan bedst lide den, når blomsten mørkner. Jeg har noteret Zonta til måneskinsbedene foran huset - hvor høj bliver den mon og dufter den? Ja, kæmpeverbena er også et hit her - desværre gik nogle af dem til i vinters, men jeg har skam fornyet bestanden :) Nu er der endelig blomsterstande i mine mange gladiolus, men ikke nogen, der er sprunget ud endnu - så er der noget at glæde sig til :) Flot solnedgang - vi blev snydt i går. Fortsat god aften!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Ja det er godt at vide, at der er respekt for Schippo :) Vi har fået omkring 13, det var også tiltrængt, vi var på orange i tørkeindeks, det er vi nok stadig. Ja det har været noget mørkt i vejret, det regnede også her i eftermiddag, så jeg var nødt til at støvsuge :) Problemet med min smukke hortensia er, at den har snuppet hele stien oppe i stenbedet, så man kan ikke gå rundt mere. Jeg klipper nok lidt der, men ikke i højden, jeg synes også selv, den er flot. Ja godt du fik Jacqueline du Pré og og søstrene Bugnét. Midnight Blue er rigtig fin, den må du have næste gang. Ja jeg kan også bedst lide, når blomsten er mørkere. Jeg har Goethe stående her ved siden af mig, den dufter skønt. Zonta dufter, den er ikke særlig høj nu og bliver det heller ikke kan jeg se på Rosenposten. 50-90 cm bør dækkes, medium duft. Jeg har ikke sparet så meget ved den, den koster 68 kr. der :)
   Ja kæmpeverbena kan vi ikke undvære. Jeg har kun set en gladiolus med blomst, gad vide om der er flere.
   Det var lidt underligt med solen, at den var orange, inden den gik ned.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 10. Midnight Blue var lekker, ja! Blå er den ikke, men de kaller roser for blå hele tiden...Blå er de langt i fra...
  Så store og flotte dine sommerfuglbusker er!

  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja den er nemlig rigtig lækker, selvom den ikke er blå, noget værre sludder at kalde dem blå.
   Ja de fleste af mine sommerfuglebuske er store, selvom jeg klipper dem ned hvert forår.
   Klem

   Slet
 11. Hej Lisbeth!
  Jo jo det var fredag de gamle havde guldbryllup:-) Linda lurede også at vi var så tidligt hjemme, det gjorde vi også selv lidt, men havde holdt fest fra kl 8-17 , så det var hyggeligt lige at få sagt dav til Linda og Alma, samt datteren:-) Her buldrede og bragede det næsten uafbrudt fra fredag aften til engang i aftes, og med masser af regn. Sjovt nok har mine roser ikke taget skade af vejret, ikke som de gru billeder jeg har set hos dig og Nette, men har jo også kun 11;-) Må dog sige at jeg har en Gråsten i en krukke som er sunket lidt under vandmængderne, og den rige blomstring. I dag vil jeg en tur i billig blomst, bare for at kigge;-))
  Ha en rigtig god søndag
  Kram fra Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Ja men det var jo godt, I nåede det hele, det er også længe at feste fra 8-17, så hyggeligt også at få hilst på Linda og co. Så fik du endelig noget regn, det var der ikke mange sjællændere der gjorde, ser det ud til. Godt dine roser ikke har taget skade. Det lyder som en god idé med en tur i Billigblomst, der tager jeg hen i morgen :) også bare for at kigge.
   Tak i lige måde
   Kram

   Slet
 12. Hej Lisbeth,
  Dejlige billeder som altid.
  Ja vi har fået 0,5mm vand - det er ikke meget. Så hvis der ikke er mere på vej må der vist vandes lidt med en solrig uge i vente. Har nu nydt at småpusle lidt i haven og varmen gør jo blomstringen ikke mindre skøn. Duftene morgen og aften er dejlige. Mine ærteblomster sender en sky af duft forbi år jeg luker drivhuset om aftenen. Dine roser er så fantastiske. God søndag

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Tak skal du have. Hvor er det synd, at I ikke får noget vand hos jer, I trænger nok lige så meget som vi gjorde og snart gør igen. Der er en dejlig duft derude ja, det er skønt.
   Også god søndag til dig.

   Slet
 13. Kære Lisbeth Her på Amager er der først til morgen kommet regn, hele dagen igår var det supertørt. Det er dejligt med lidt vand i tønden igen for der er blevet brugt meget vandingsvand de sidste par dage.
  Sikke en liljefest du holder kan forstille mig duften også af den skønne kaprifolie. Her er der lidt rosen pause men knopper på vej i enkelte. Men i år har jeg også mange nye så de skal nok lige have fat. Dejligt at se de stadig holder fest hos dig :-) hav en dejlig søndag. Kh Tina

  SvarSlet
 14. Kære Tina
  Godt at høre, at I endelig har fået regn hos jer, planterne er helt sikkert glade for noget regn.
  Ja her er liljefest med gode dufte. Mine roser er også så småt på vej igen, nogen er ikke helt begyndt at remontere endnu.
  Tak i lige måde
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
 15. Hej Lisbeth.Så er jeg i gang igen efter en skøn dag på bakken i går.
  Og her fik vi en enkelt byge og lidt torden til morgen.Kunne godt bruge noget mere vand.
  Men hos dig ser der dejligt ud.Skønne liljer du viser.
  Og mange smukke roser har du da også stadigvæk.
  Her sværmer alle de smukke sommerfugle omkring mine buske.
  Rigtig god søndag knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Det er godt, og godt at du havde en god dag på Bakken.
   Vi er mange, der mangler vand, men I er da blevet noget snydt i de sidste måneder.
   Det er dejligt med alle sommerfuglene nu.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet