lørdag den 29. august 2015

En dejlig morgen og beskæring

Gårsdagens nedslag/indlæg på Karstens og min blog skabte noget røre i haveblogkredse. Jeg fik rigtig mange kommentarer, det er jeg meget glad for. Som jeg skrev i går, gør det ikke noget, at I ikke kommenterer, jeg holder øje med, hvor mange der kigger ind, som regel er det ret mange, det er jeg rigtig glad for. For jeg vil gerne dele min dejlige have med jer. Det er langt og lidt besværligt at komme til Samsø, så nogen af jer må "nøjes" med mine billeder.
Her er lidt fra fredag morgen:
Hver morgen går jeg en tur rundt i haven, tænk at være så priviligeret at have sådan en dejlig have.
Jeg var især glad for de mange, som skrev, at de kunne mærke min haveglæde, den er også stor.
hele eftermiddagen var vi i gang med at stamme op og klippe af, det gav en masse luft i haven. Og nye idéer til, hvordan der alligevel kan blive plads til flere planter. Der står buske rundt omkring, som kan skiftes ud med noget mere spændende, jo der er stadig plads til nyt. De to små sorte glæder os dagligt :)
men også Vickie er med i haven en gang i mellem, hun skal lige ud og se, hvad der sker. Det har givet meget mere ro til hende, at vi har fået lille Bellis
 Gunneraen gror helt vildt
jeg synes, det var sjovt at se den fra den anden side også, det er som en skov, når man kigger gennem den fra regnvandsbedet.
 dahliaen står lige uden for pavillionen, så den også kan nydes derinde fra
 konvalbusken - denne har lyserøde blomster (Clethra)
 Skæbnetræet blomster er nu helt lukket op (Clerodendron)
 Syrisk rose med to forskellige blomsterfarver i samme busk
i dag er der ikke så mange rosenbilleder, men lidt skal vi have med
Bent er nu sprunget helt ud, den er så smuk
 Bering Renæssance - lidt flosset i kanten
 Mary Rose
Winchester Cathedral er netop begyndt blomstring igen
sidst men ikke mindst The generous Gardener, som har blomstret formidabelt hele sommeren, det er meget smukt.
nordbedet i aftensolen
til slut solnedgangen
Fortsat god dag


36 kommentarer:

 1. Dejligt at følge menneske og hunde i haven på samsø. Jeg kunne specielt godt lide det billed af din syrisk rose. Dejligt at se den blomstrer så flot og frodigt. Jeg venter fortsat på at min blomstrer, og den har også store knopper, men det ser ud som om den ikke rigtig gider at lukke op for alle herlighederne. Men jeg har tålmodighed, så det skal nok komme.
  Fortsat god lørdag
  Kh
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Kirsten
   Det glæder mig, du gerne vil følge med. Du har jo også en dejlig hund, jeg har selv haft en magen til, men det er lidt dyrt i trimning. Min syriske rose må være lidt længere fremme end din, den skal nok komme, men det er rigtigt, at det godt kan se ud som om, den slet ikke vil springe ud.
   Godt du har tålmodighed.
   Kh Lisbeth

   Slet
 2. Ja, det er deilig å se alle dine flotte bilder fra hagen din, Lisbeth!
  Dine roser har som vanlig kommet lengre hos deg. Min Winchester Cathedral er i ferd med å danne knopper nå.
  Jeg gjetter på at det er padder du ikke liker ;)

  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marit
   Godt du kan lide dem. Det er også den første knop i Winchester Cathedral, det var godt den blev befriet for alle de hvide fredløs :)
   Dem kan jeg heller ikke lide, men jeg er ikke panisk for dem. Nej det er noget med pigge :)
   Klem

   Slet
  2. Aha, da må det være piggsvin! :)

   Slet
  3. Ja det er det, jeg var ude for noget lidt traumatisk (altså for et barn) da jeg var lille.

   Slet
 3. Hej Lisbeth

  Ja sikken en trafik der har været på bloggene - og 45 kommentarer hos mig er meget - jeg ved du er vant til masser af kommentarer, men for mig er det usædvanligt, og sikken en tid det tager at svare ordentligt!
  Men det tager vi med - selvom batteriet løber tør nu igen

  Ha en dejlig eftermiddag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja jeg skal love for, at der er run på. Det tager tid at svare ordentligt ja, og i dette tilfælde er det nødvendigt, men du gør det godt. Ja det må vi tage med, vi har selv rodet os ind i det. Det værste er, at du sidder helt deroppe og skal farte frem og tilbage for at få ladet batteriet op, godt du har bil deroppe.
   I lige måde.

   Slet
 4. Klematisen har en vacker färg, har en Clematis Walenburg som har ganska lika färg, med vita inslag. Fjärilsbusken är enormt stor och verkar trivas bra hos dig. Har inte skaffat mig någon, då jag fått för mig att de är svåra att hålla i liv.
  Ha en skön kväll.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Maribel
   Ja clematis Etoile de Violett har en smuk farve. Ja Fjärilsbusken trives godt, mon det ikke er den syriske rose? De er nok ikke så nemme at have hos jer.
   Tak i lige måde.

   Slet
  2. Jeg legger inn en liten kommentar her. Fjerildsbusk er det samme som vi kaller sommerfuglbusker. Altså Buddleia. Jeg blir bare mer og mer glad i latinske navn, for de er de samme i alle land :)

   Slet
  3. Tak Marit
   Så fik vi det på plads, du har helt ret, de latinske navne er bedre, når vi har forskellige sprog :)

   Slet
  4. Tack Marit, skall tänka på det i fortsättningen, men det är inte alltid man kan det latinska namnet, men Buddleja kan jag. Den är i vart fall enormt stor och fin hos dig Lisbeth!
   Ha det fint båda två!

   Slet
 5. Din gunnera har virkelig klaret den tørre periode flot. Når først man får gang i grensaksen, kan det være svært at se, hvornår man skal holde igen, men når man gerne vil have planter i flere etager, skal der egentlig meget lys til.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja Gunneraen står flot nu. Det har du helt ret i, vi skal bare liiige og så ryger der jeg ved ikke hvor meget mere, men som regel bliver resultatet godt alligevel, vi kan jo heller ikke sætte det på igen :) og lys skal der til.

   Slet
 6. Hej Lisbeth. Hvor er billedet af nordbedet godt, men også det sidste solnedgangsbillede.Rosen Bent er fin,godt at du har fået den :) Jeg synes også, at din haveglæde smitter meget af og så er det så dejligt at du kan alle navnene på planterne. Nogle gange må jeg skrive dem ned, hvis nu jeg får plads til dem i min have. Jeg er på alene tur i København denne weekend og hygger mig med min svigermor. Vi har snakket rigtig meget have, men nu tror jeg, hun trænger til en pause. Hun er ikke så haveinteresseret, men vil gerne følge med! Der kom 8 til min åben have i torsdags. Det synes jeg var flot vejret taget i betragtning. I morgen skal jeg hjem og kommer heldigvis hjem til spisetid, så jeg lige kan nå en runde i haven inden det bliver mørkt. Jeg glæder mig også til at komme hjem til Anders igen, men hvis ikke jeg skulle på arbejde på mandag,ville jeggerne være blevet her noget længere for vi hygger rigtigt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Tak skal du have, ja Bent kan jeg da ikke undvære, hverken rosen eller manden :) Det er godt, at du føler min haveglæde gennem bloggen, ja jeg ved jo, du er glad for navnene. Det må være en skøn svigermor, du har, jeg tror ikke nogen af mine svigerdøtre kunne finde på at besøge mig alene. Hils hende :) Jeg kan godt forstå, at du glæder dig til at komme hjem igen til Anders og haven. Dejligt at høre, at I hygger jer.

   Slet
 7. Hej Lisbeth
  Flotte morgenbilleder fra paradiset. Det ser ud til at være fint at få klippet noget mere lys ind i haven og det gir jo grobund for nye planter. Kan se at de to sorte har holdt øje med ar I har gjordt det ordentligt og Vicky har nok holdt øje med de to sorte. Godt at hun har fået noget mere ro på sine gamle dage. Gunneraen er ret imponerende og godt lige at se bagsiden af medaljen som faktisk er ret flot.
  Nå så Bent er sprunget ud!! Som hvad? Nej Spøg til side. Den er sgi flot :-) Nordbedet tager sig godt ud selv om der ikke er så mange farver på mere. Grønt er jo også flot.
  Her har Mogens været flittig idag. Først har han været på arbejde. Efterfølgende har han slået græs og klippet den ene hæk. Nu vasker han bil. Jeg har mest haft gang i indendørs ting som bare skulle gøres selv om lysten mest var til at være udendørs men nu er det jo blevet hverdag igen så er det jo weekenderne der må i brug til de kedelige gøremål.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Tak skal du have. Ja der skal klippes en del, det finder vi altid ud af her i slutningen af august, så er det hele groet gevaldigt. Ja hundene holder godt øje med os og hinanden. Jeg synes også, at det var flot med bagsiden af gunneraen.
   Ja han sprang ud som blomst :) ja den er da fin.
   Det var nu mest den røde ahorn med sol i løvet, jeg ville vise i nordbedt.
   Sikken da en flittig mand, og du har også selv været flittig, i solskin går jeg kun i haven, så kan jeg gøre rent, når det regner, hvis jeg får tid :)
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 8. Hej Lisbeth.
  Jo, det da en pæn tur til Samsø. Det er en flot have du har og rigtig mange dejlige blomster. Man kan da kun blive glad i din have.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Grethe
   Tak skal du have, du er velkommen til at komme og se min have.

   Slet
 9. Tak for dagens tur på Samsø, jeg nød specielt den syriske rose, lyserød konvalbusk og de firbenede.... ;o)

  SvarSlet
 10. Dejlige billeder som altid.
  Endelig et billede af Vickie . Jeg synes den er så sød.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - ja jeg tænkte på dig, da jeg tog billedet :)

   Slet
 11. Som sædvanlig en masse dejlige billeder. Jeg plantede et skæbnetræ for nogle år siden, men det gik ud den første vinter - kunne vist ikke lide frost og blæst! Ærgerligt, for det er et meget smukt træ.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Susanne
   Øv det var da ærgerligt med dit skæbnetræ, mit har vokset sig stort og stærkt nu, der kommer billede af hele træet i dag.

   Slet
 12. Hej Lisbeth
  Skønne billeder og hvor er det dejligt at se din dahlia er blevet så stor. Din syriske rose har godt nok fart på, min står stadig med knopper. Gunneraen er da vokset helt vildt, jeg er især vild med bagsiden skønt billede ;).
  Jeg må da vist lige tilbage og læse lidt op på, hvad der rør sig i blogverdenen i disse dage ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi
   Tak skal du have, ja jeg er glad for min dahlia, tænk nu har jeg hele to i blomst. Den gule bliver godt nok stadig spist af et eller andet, men den blomstrer da. Jeg tænkte også, at gunneraens bagside lige måtte være noget for dig :)
   God idé at kigge tilbage, der sker lidt af hvert her.

   Slet
 13. Din have er utrolig spændende og meget stemningsfuld, det ved jeg for jeg har set den selv og det var en fantastisk flot og hyggelig oplevelse :) Jeg glæder mig til at se den igen ved lejlighed.
  Gunneraen er mægtig og flot. Da jeg bestemt ikke har plads til en selv, har jeg jo udnævnt mine rabarber til mini udgaver for ligesom at have lidt af looket ;) Kornvalbusken; dufter den skønt som liljekonval eller? Bent er jo rigtig smuk, ja rosen altså, men din Bent er da også en flot fyr ;0), mon ikke der også må findes en Lisbeth rose?
  Nordbedet er fortryllende i aftenlyset og himlen ligeså. Hundene er så dejlige at have med på dine billeder og du må meget gerne vise dem meget mere :))
  Rigtig god søndag.
  Kh Rose

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Rose
   Skønt at høre fra dig, ja du er en af dem, der har været her, jeg håber at se dig igen her, for det var så hyggeligt.
   Ja gunneraen er flot både ude fra og inde fra, men da jeg også har været i din have, ved jeg, at den kan du ikke have hos dig :)
   Ja den dufter nok som liljekonvaller, det hedder faktisk en liljekonvalbusk, så det gør den nok. Tak for ros til både den ene og den anden Bent :) nej der findes ikke en Lisbeth rose. Det koster 2500 kr. at få lavet en rose med sit eget navn, det vil jeg ikke ofre, men en andet har gjort det på Bent rosen.
   Tak for ros til nordbedet, ja det er skønt. Jeg skal nok vise flere billeder af roserne.
   Tak i lige måde
   Kh Lisbeth

   Slet
 14. Kære Lisbeth Dejlige billeder fra din sensommer have. Skønt at der er mulighed for at finde ny plads ;-) Jeg har jo stadig en del huller, men arbejder på sagen. Har lige købt 2 syriske roser, håber de bliver ligeså flotte som din busk. Bent rosen er da helt fantastisk! kh Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have Tina
   Ja jeg er rigtig glad for, at der stadig kan findes nye pladser, ellers bliver det så kedeligt. Du skal nok få fine syriske roser, hvis de ikke fryser ned, er de meget nemme. Jeg håber, du har sat dem i læ af huset.
   Ja Bent rosen er så fin.
   Kh Lisbeth

   Slet
 15. Så fandt jeg endnu et billede af din Winchester Cathedral og Mary rose. Jeg er jo så begejstret for min(e) Winchester Catedral at jeg har overvejet Mary Rose, nu hvor jord og beliggenhed tilsyneladende passer roserne godt. Vi bor på en bakketop, så det lufter godt, men jeg har pt. 12 blomster på "den gamle" Winchester og dobbelt så mange knopper..., og det på trods af at den ser forfærdelig ud, fordi jeg ikke har turde klippe den ned i foråret ( den er 2 m høj...)! Den nye har masser af knopper og trives også godt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Louise
   Godt du fandt billeder af de to roser. Min Winchester er ikke helt så blomsterivrig, til gengæld er Mary Rose meget godt til at blomstre. Så må du huske at klippe din Winchester næste år :) den er godt nok høj.

   Slet