mandag den 24. august 2015

Byger på Samsø

I dag har vi fået to gode byger, det er tiltrængt. 8 mm er det blevet til, men heldigvis er der også mulighed for at gå ud mellem bygerne. Det blæser en del, men det går nok alligevel.
Det ser jo heldigvis stadig dejligt ud derude.
aftensol igennem blodblommen ser fint ud
også den røde melde er fin i solen
Dagliljen Summerwine med fint besøg
flere af de sidstkøbte planter står nu her i stenbedet i den gamle have, den nye dværgrhodo Azurika og klokkelyngen
sammen med Daphne Retusa
violfrøstjernen Hewits Double er fin sammen med hostablomsterne
 hostaen guacamole har mange blomster i år
desværre også mange huller i bladene
under skæbnetræet Clerodendron med de duftende blomster
står fasanbusken ligeledes med blomster
 i nærheden står den mørke blærespirea sammen med solbrud
Den er så fin nu
solhatten Aloha
 igen igen, den er bare så flot
 det er denne hortensia også, så fin og sart i farverne
Hydrangea Vanilla Fraise er jeg også glad for, jeg har tre, den sidste som står samme sted har ikke en gang sat blomster endnu, underligt.

nu varer det ikke længe, inden liljeblomstringen er slut
en af de riddersporer jeg fik af Anne fra Otterup er nu i blomst.
Roserne:
 Bering Renæssance igen i dag
 Comtessa
 Deep Secret sammen med staudeclematis
Eden Rose
 Eglantyne
 Mia
 Peace
 Penny Lane kan endnu, hvorimod det er slut med New Dawns første blomstring
 Til slut Pierre Oger som er rigtig glad for at stå i stativet
Nu har jeg vist så rigeligt opfyldt Samsø kvoten :)
Alt ånder i øvrigt fred og idyl (lige nu:)
Fortsat god dag


20 kommentarer:

 1. Ja, det har regnet her også et par ganger akkurat nå. Det er meldt om store nedbørsmengder akkurat her, så det blir spennende å se hvor mye som kommer. Det er jo godt å få litt regn nå, for det er jo så tørt overalt. Så søte de to på det siste bildet er! :)
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Det bliver spændende, den stor nedbørsmængde kommer, her bliver det ikke til så meget, tror jeg, selvom vi alle gerne vil have noget. Ja de er kære :)
   Klem

   Slet
 2. Hej Lisbeth

  Her har det ikke regnet - det lover de først til imorgen aften
  Hosta "Guacamole" er jo en stor favorit - allertiders med de flotte blomster!
  Og tillykke med den nye vovse!

  En dejlig dag herfra

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Spændende om du får noget regn i morgen, det er vist ikke de store mængder, der er kommet i DK i hvert fald ikke hos dem, jeg hører fra her.
   Ja der er pænt mange blomster i Guacamole i år, den er flot både i blomster og blade.
   Tak for det :)
   Også dejlig dag til dig, det er jo nok først i morgen.

   Slet
 3. Kære Lisbeth
  I har været heldige med 8 mm! her har der også været et par byger, men det var det rene pjat og ingenting. Til gengæld er her meget blæsende, men temperaturen er fin og sommerlig stadigvæk. Dejlige hostablomster, du viser. Af en eller anden grund har mine ikke blomstret i år. Blærespirea og solbrud er et meget fint makkerpar - her er sidstnævnte næsten afblomstret, men de står også i fuld sol.Flot med riddersporen - jeg såede rigtig mange, og de blev også plantet ud, men er spist af sneglene, de bæster! H Vanilla Fraise er rigtig hvid - den har jeg noteret. Dejlige rosenbilleder som altid - her holdes der pause. Der er nok godt gang i den med de to sorte, men godt, de sover lidt engang imellem, så du også kan få en pause ;)
  Fortsat god dag!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Ja det kunne tyde på, at vi har været heldige med 8 mm, de lover mere i nat, men lad os nu se. Her har det også været blæsende, men ikke koldt. Jeg synes, at en stor del af mine hostaer har blomstret i år. Det er ikke så længe siden min solbrud begyndte at blomstre. Jeg kan forstå på Anne, at riddersporefrøene er fra dig, jeg fik en del planter, men kun den ene blomstrer. Jeg turde ikke plante dem i bedene, jeg kender jo de grimme snegle. Min Vanilla Fraise er fra foråret, så du kan roligt anskaffe dig en, den blomstrer hurtigt. Som jeg skriver har jeg tre, de to er købt hos Lau :) Ja de to sorte leger godt både med hinanden og alene. Der er noget gang i Bellis, vi kom først ind her 20.15, da havde vi været ude over en time. Schippo var blevet træt :)
   God aften til dig
   Knus Lisbeth

   Slet
  2. Tænk, at det var Schippo, der blev træt - der kan man bare se :) Sjovt, at du har købt Vanilla Fraise hos Lau! Han åbner igen her 1. september, og så skal jeg da lige over at kigge :)
   Knus

   Slet
  3. Ja Schippo og Vickie har faste sovetider, næsten hele formiddagen, og igen her til aften. Men Bellis var frisk, den har så heller ikke været ude at gå tur med far som Schippo har. Det er ikke sikkert Lau har Vanilla Fraise nu, jeg købte den i foråret, men så er der måske noget andet spændende :)
   Knus

   Slet
 4. Kære Lisbeth.
  Jeg vil også snart gerne have regn, den af den fine slags, det er ved at være tørt hernede. Træerne smider deres blade, fordi de er begyndt at mærke at det er tørt, så de smider overflødig last væk, for at sparer på vandet. Det er egentlig fantastisk de er indrettet sådan. Og heldigvis for det.
  Mine planter ser noget medtaget ud specielt af den meget tørre vind vi har. Den udtørrer planter så bladene bliver helt pergament agtige. Så det er lidt trist at se på. men på den anden side har vi jo snart september, så det er en del af efterårs kommen der melder sig - tænker jeg.
  Dejlige billeder og to dejlige hunde som jeg håber at de finder ud af det med hinanden
  Kh.
  kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

   Slet
  2. Kære Kirsten
   Ja naturen kan være hård ved planterne, men så må den passe på sig selv, det er den god til.
   Hundene har fundet ud af det med hinanden, det går rigtig godt.
   Kh Lisbeth

   Slet
 5. Hej Lisbeth
  Her startede det ud med lyn og torden i morges lige så strømmen gik men ak det var hurtigt overstået og status ikke engang 2mm. Det begyndte at regne lidt her til aften igen men det blev der heller ikke meget ud af. Her er Summerwine desværre færdig med at blomstre men jeg syntes nu at den har gjort det godt taget i betragtning af at den er ny fra sidste år. Min lille fasan busk som jeg såede sidste år blomstrer og fint selv om den ikke er mere end 1/2 m høj. Ja din solbrud er rigtig flot nu tror at der er to udsprungne blomster i min men den kommer nok efter det til næste år. Dejligt at der er godt gang i Hortensiaerne de lyser op og giver farve til haven nu hvor andet er ved at være slut. Så har du blomst i riddersporer allerede godt gjort mine kommer ikke til at blomstre før næste år. Tror også at de har haft det for tørt. Frøene er fra Linda :-)
  Stativet er smukt med sin rose. Det blir super flot med tiden.
  Shippo ligner en der bare venter på at der blir sat nye batterier det nye legetøj:-) HUSK det skal være DURACELL :-)
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Lyn og torden uden regn, det er for dårligt, øv. Jeg håber på, at der kommer lidt regn igen i nat, det har de lovet, men lad os nu se.
   Ja Summerwine har da gjort det godt, min er mange år gammel. Flot at du selv har sået din fasanbusk, jeg har fået min af Marie. Ja hortensiaerne er skønne at have nu, hvor alt andet snart er slut, ja undtagen roserne. Ja hold da op, jeg har været heldig med riddersporen, jeg troede, du havde blomst i alle dine. Mine blev plantet sammen i to store potter, så sneglene ikke skulle tage dem. Sjovt at frøene er fra Linda :)
   Jeg synes også, at stativet passer godt med rosen.
   Jeg tror, det er Schippo, der skal have nye Duracell batterier, den lille holder længer end ham :)
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth
   Forresten de der anemoner jeg fik af dig, har du plantet dem ud i et bed? Mine står stadig i potterne i pavillionen.

   Slet
 6. Hej Lisbeth. Tillykke med den nye beboer, sikken en sød hvalp. Bellis er et fint navn.:) Dine hortensia er flotte lige nu og også dine roser, du har mange i blomst stadigvæk. Jeg kunne godt lide billederne med blodblommen og den røde mælde. Det er flotte billeder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Tak for det, ja den er sød, og det måtte jo være et blomsternavn til en pige. Ja hortensiaerne er fine og roser er der stadig nogen af, inden de begynder næste blomstring.
   Jeg var lidt i tvivl med de to billeder, så jeg er glad for, at du siger, at du kunne lide dem.

   Slet
 7. Anemonerne er jeg kommet til at forære væk men jeg har jo moderplanten. Jeg fik jo frø fra dig af Leveillei og der har jeg plantet frøplanter ud og de ser ud til at ha det godt så mon ikke du roligt kan plante dem ud de er jo lidt i familie.
  Der er lidt sjovt at det er Shippo der først får flade batterier. Det er åbentbart hårdt at der er kommet en dame mere i haven :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nå for søren, du er da noget gavmild, men ok hvis du har moderplanten gør det ikke så meget. Jo jeg må heller få dem plantet ud, gad vide hvor - der er snart ingen tomme pladser, men det er der jo igen til foråre,t de skal jo gerne klare sig, så de kan blomstre til den tid.
   Ja det er ikke sådan at skulle passe på to damer :)

   Slet
 8. Ih.... den mørke blærespirea og solbruden - sikke et perfekt match. Mine liljer er færdige for i år, men jeg nyder gerne dine en stund endnu. Hortensiaerne er meget smukke - jeg er jo helt forhekset med Annabell, men Vanilla Fraise er nu også smuk - bevarer den sin hvide farve eller bliver den lyserød til sidst?
  Dejligt med lidt regn, det har bare blæst så meget i dag.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja det er et perfekt match, man har jo lov at være heldig en gang imellem :) Der er heller ikke lang tid tilbage med mine liljer, men jeg har en uudsprungen. Ja Annabell er dejlig, men det er Limelight og Vanilla Fraise også. Den er ny hos mig, men jeg skal holde jer opdateret :)
   Ja det har blæst alt for meget i dag.
   Knus

   Slet
  2. Godt - jeg holder øje med frk. Vanilla hos dig :) Ha' en god dag.

   Slet