mandag den 31. august 2015

Sidste sommerdag

Ja godt vi havde fint vejr i weekenden, for i dag regner det. Det er lidt vemodigt, at det nu er den sidste sommerdag, men heldigvis kan det også blive fint i september, så nu vil vi glæde os til septembers blå himmel.
Her er billeder fra dagen i går, som ikke var solrig, men i hvert fald stille.
lidt skyet men med varierende farver i haven
en hosta med fine hvide blomster og sneglespiste blade
 Blåbær er modne på forskellige tidspunkter afhængig af hvilken busk, de sidder på. Disse er sene, vi har plukket blåbær længe
surbær er også ved at være klar til at blive plukket

Endnu en blomst i clematis Rouge Cardinal, som var i krukken fra Tina. Lykkekløveren er blevet lidt solbrændt.
fasanbusken med fine lysegrønne farver og blomster, men også lidt sneglebid ser det ud til.
Her ses Skæbnetræet/Clerodendron med fasanbusken nedenunder
 lige i nærheden står Hydrangea Vanilla Fraise, det blev lige så pænt et bed, som jeg havde forventet.
Kongelys står til den anden side
Jacaranda har jeg fået foræret af en tidligere kollega, hun har selv sået den fra frø. Flot er den, gad vide om den kan klare vinteren.
 jeg har mange høstanemoner, de breder sig meget, men ikke denne her
eller den hvide, som jeg har fået af Ulla og Malcolm
 min staudelathyrus ser enten sådan ud eller lilla
men se nu den fine sag her, det må være et kryds
 Ligulariaen blomstrer også fint trods alvorlige snegleangreb
 i skoven står den sidste lilje og dufter dejligt
 pebermyntebusk/Prostanthera blomstrer igen, den dufter noget anderledes
Penstemon Raven er netop begyndt at blomstre
 En magnolia remonterer
det gjorde den også sidste år, men blomsterne blev nu ikke så pæne.
 Stipa fjergræs stod endelig stille, så jeg kunne få et billede, flot mellem alt det grønne
Sølvlys White Pearl er nu sprunget næsten helt ud
 Compassion er så flot op mod den hvide birkestamme
 Frühlingsduft har en lille remontering
 Molineux morgen
 og aften
 Schneewittchen
nærbillede af blomsten
til slut et hundebillede til Rose og andre hundeinteresserede :)
Fortsat god dag

35 kommentarer:

 1. Ak-ja, den sidste sommerdag ... Vi må håbe at der også kommer nogle gode dage i september - sådan nogle sommerlige dage.
  Hele tre hunde på én gang. De er søde :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Orv, Lisbeth, jeg kom lige til at tænke på om jeg må komme på din blogliste? Hvis du kun vil have rene haveblogs og ikke sådan en blandingsblog som min, bliver jeg hverken sur eller skuffet :-)
   Knus

   Slet
  2. Hej Nana
   Ja det er lidt trist med den sidste sommerdag, som så ikke er så sommerlig. Mon ikke der også kommer gode dage i september, det må vi tro på.
   Ja tre søde hunde, de to små er lidt vilde lige nu :) Ærlig talt så har jeg ikke opdateret min blogliste i meget lang tid, ren dovenskab og mangel på tid, det er ikke ond vilje, at du ikke er på.
   Knus

   Slet
 2. Hej Lisbeth, sidste sommerdag og forhåbenligt en september vi kan glæde os til. Din have har stadig meget at byde på. Jeg er lige kommet hjem fra Tjekkiet, de har ikke de mest inspirende haver. Til gengæld så har de et skønt klima, til roser.
  Keg håber at komme over og se til dig snart.
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Ja lad os håbe, vi får en god september. Ja der er da en del i haven endnu. Jeg har bemærket dit fravær. Ærgerligt at der ikke var inspirerende haver i Tjekkiet. Men lidt roser fik du set.
   Du skal være velkommen.
   Kh Lisbeth

   Slet
 3. Hej Lisbeth
  Ja når man har så mange fine farver i haven som på det første billede, så savner man jo slet ikke blomsterne ;)
  Jeg har også Sølvlys White Pearl, men den er slet ikke nær så langt fremme som din, så jeg nyder lige en forsmag her hos dig.
  Ja det er lidt trist at sige farvel til sommeren, men jeg tror september har masser af godt og byde på.
  Skønt billede af hele klanen til sidst ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi
   Nej det gør man ikke, men der er nu også stadig blomster.
   Jeg er også forundret over White Pearl, den plejer at blomstre sidst og noget sent, men ikke der hvor den står nu. Så kan jeg nyde din bagefter.
   Ja vi regner med, at september har masser af godt vejr til os.
   Ja ikke :)

   Slet
 4. Kære Lisbeth
  Det er helt sikkert vemodigt med den sidste sommerdag med gråt og lidt småsnusket vejr, men heldigvis kan der fint komme lune og skønne dage i både september og oktober - det satser jeg i hvert fald på :) Det var da en imponerende flot Jacaranda, din tidligere kollega har frembragt! Dejligt, at det nu igen er Penstemon Raven tid - den nød jeg meget sidste år. Min Sølvlys, som jeg købte hos Rita, er ikke sprunget ud endnu, men jeg kan se, at jeg har noget at glæde mig til. Den fik en lidt hård start med det varme og tørre vejr, men nu skyder den pænt. Jeg vidste ikke, at Magnolier kunne remontere - det var en god og brugbar oplysning. Gælder det mon alle varianter, eller er det en bestemt en af slagsen? Mine såede Staudelathyrus er kommet op, men kun 3 stks - er spændt på farven. Jeg husker godt dine - store og kraftige og fine farver - sjovt med blandingen :) Stipa Fjergræs tager sig helt sikkert flot ud med den grønne baggrund - fint billede. Her glæder jeg mig også over de skønne Høstanemoner - det er en værdifuld sensommerblomst.
  Skønne roser som altid - i dag er det Sneewitchen, der fanger øjet mest med sin klare, rene farve. Den ser også meget sund og fin ud i løvet. Skønt billede af hundefamilien - tak for det :)
  Fortsat god dag!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Ja der har ikke været meget sommerligt over denne dag, men lad os nu se, om det ikke kommer i september. Jacarandaen er flot, jeg fik faktisk to, de lever begge. Der er ikke meget gang i Raven i år, den står forskellige steder i haven, i nordbedet er den færdig med at blomstre, men nu kom der så lidt i pavillionbedet. Sølvlys er en skøn plante, den mørke er endnu flottere. Nej det er ikke alle magnoliaer , der remonterer, i hvert fald ikke dem jeg har. Det er kun den jeg viser her, der gør det. Du kan sagtens få flere staudelathyrus frø af mig, der er nok af dem.
   Schneewitchen stod så flot, så den måtte jeg tag i helt format :)
   Tak i lige måde
   Knus

   Slet
 5. Ja det er lidt trist at tænke på, at det er den sidste sommerdag!men september plejer nu at være en dejlig måned havemæssigt og er vi heldige kan oktober også bruges :-)
  Din pebermyntebusk ser spændende ud med det lidt krusede løv. Jeg er også helt vild med din penstamon.
  Jeg når desværre ikke så meget i haven for øjeblikket og jeg som plejer at rejse hele landet rundt for at se haver, har slet ikke været afsted i år. Var dog til et dejligt plantemarked i Vildsund i lørdags og går alt vel har jeg bestemt mig til at tage til Aarhus den 20. Jeg trøster mig med at der jo kommer et nyt år og så må jeg tage revanche :-)
  Mvh Lene Jensen

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lene
   Du har ret, måske bliver både sept. og okt. fine, lad os håbe det.
   Pebermyntebusken er fin, men ikke altid så hårdfør, min er vokset godt, så jeg tror, den klarer det.
   Ja du har ikke set så mange haver i år, men så har du været ude og rejse. Så ses vi måske i Århus, der regner jeg også med at dukke op.
   Ja der er et nyt år til havebesøg næste år.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 6. En smule vemodigt ja, men hvor er det godt, at vi endelig fik sommer i august, ellers havde det næsten ikke været til at bære! Forhåbentlig bærer sommeren ind i september også!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Ja vi kan kun glæde os over, at sommeren endelig kom her i august, ellers havde vi været mere deprimerede i dag. September bliver nok også god.

   Slet
 7. Huff, ikke minn meg på det er du snill! ;) Jeg vil gjerne tro at sommeren varer litt lenger enn til slutten av august...
  Her har det vært en nydelig vær i dag også, men i morgen skal regnet komme. Flotte blomster som alltid!

  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja det er trist, men vi må følge med kalenderen ;) Ja vi får nok sommer også den næste måned.
   Her har det ikke været nydeligt, men gråt og regnfuldt.
   Tak
   Klem

   Slet
 8. Sidste sommerdag, og vejret har også forandret sig lidt. Den grønne sølvlys ser ud til at blive fin.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja sådan er det, det er noget gråt i det i dag. Ja den grønne sølvlys er rigtig fin.

   Slet
 9. Kære Lisbeth Det var en vidunderlig weekend vejrmæssigt. Så kan man bedre klare regnvejret i dag. Den der kongelys du viser, ved du hvad den hedder? Den kunne jeg godt bruge i mit nye projekt. Hvor dejligt at clematisen også fik blomst i ;-). Du har ret birkestammer er da den mest vidunderlige baggrund for roser. Kh Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Tina
   Ja det var en dejlig weekend. Jeg kender desværre ikke navnet på den kongelys, måske kan jeg samle frø til dig, hvis du bryder dig om at så dem selv. Det er den 3. blomst clematissen har. Ja birkestammen er rigtig fin baggrund for roser.
   Kh Lisbeth

   Slet
  2. Kære Lisbeth Jeg ville være evig taknemmelig om jeg kunne få lidt frø af dit Kongelys. Vidunderligt med clematisen. Glemte lige at sige hvilket dejlig billede af de 3 hunde. Kh Tina

   Slet
 10. Hej Lisbeth. Der er endnu meget i blomst hos dig. Ja, vejret har været fantastisk i weekenden. Jeg måtte vande krukkerne da jeg kom hjem i går og de sidste blev vandet i dag. Vi har ikke haft regn endnu, men det kommer vist lige om lidt. Det gør mig ikke noget, for jeg tror på, at september bliver mild.:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Ja det er der, det er dejligt. Vi har vist fået omkring 10 mm nu, så må vi se, om der kommer mere i nat og håbe på en god september.

   Slet
 11. Hej Lisbeth
  Denne sidste dag i august har været en lidt trist en af slagsen. 9mm fik vi i timerne omkring middag. Idag ville min svigerfar have fyldt 85 år men det blev i år til en tur på kirkegården istedet for fødselsdag. Nu må vi så se om vi ligger i bæltet for skybrud som de siger. Blåbærrene her en sent modne og som regel når solsortene at hapse dem. I pr er der nu heller ikke så mange på. Rouge Cardinal er meget smuk. Min Miss Bateman skyder rigtig fin igen efter at den blev klippet helt i bund da den jo var helt visnet ned. Staudelathyrus kan man godt blive fristet af men jeg syntes ikke rigtig at jeg har pladsen til en. Dit kryds er meget yndig.
  I en have oppe i byen står der en stor Magnolie og den har også lidt blomster om det er samme slags som din ved jeg ikke det er en gammel en og jeg mener at den har stået der i de 35 år jeg har boet her. Dejligt billede af alle de firbenede :-)

  Tilsidst lige et stort tillykke til Linda med i morgen.

  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det må vi sige, så fik I mere end os for en gang skyld, vi fik 5, men så igen her til aften. Ja sådan kan vi mindes, dem som skulle fylde år, min mor skulle have fyldt 93 d. 23.8. Godt de her fået fred.
   Ja det er spændende om vi får skybrud, så bliver her meget vådt igen. Her har vi ikke problemer med, at fuglene tager blåbærrene, mærkeligt nok. Jeg skal have kigget til mine clematis i morgen, nogen af dem er i en dårlig forfatning. Ja jeg blev også helt overrasket over min staudelathyrus så fin den er.
   Du må se, om magnoliaen har lilla blomster, så er det måske den samme. Jeg har købt min hos Kridtvejs planter, men kan ikke finde den igen, så jeg kender ikke navnet.
   Ja ikke :)
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 12. Jeg synes altid det er lidt vemodigt på den sidste dag i august, fordi det er første efterårsmåned dagen efter.
  Jeg har tendens til vinterdepression, så derfor er jeg ikke udelt begejstret for efterårets komme. Samtidig er jeg ret vild med de flotte farver, der kan være.
  Godt man kan bruge de køligere og mørke efterårs- og vintermånedsaftener på at lægge haveplaner for næste sæson :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Esther
   Ja det er lidt vemodigt, men jeg har det som dig, jeg er også vild med de skønne efterårsfarver, jeg kan også godt lide årstidernes skiften og plejer ikke at lide af vinterdepression, det håber jeg heller ikke jeg kommer til :)
   Ja vi skal nok finde på noget i vinter, og pludselig er det forår igen :)

   Slet
 13. Fine billeder som altid.
  Det sidste billede af dine dejlige hunde er også fint.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Aase
   Ja jeg tænkte nok du kunne lide det :)

   Slet
 14. Kære Lisbeth
  Det ser jo fint ud det hele i haven. Dine Kongelys er flotte det er Høstanemonerne også.
  Billedet med rosen Compassion op mod birketræet er rigtig flot.
  Og igen skønne roser.
  Jeg ser du har fået en ny lille hund, de er jo søde.l
  hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Dejligt at høre fra dig igen, du var savnet :)
   Tak - ja der er stadig en masse fint derude.
   Ja endnu en lille hund, de er skønne alle tre :)
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 15. Hej Lisbeth!
  Hvor var det dejligt med så stille vejr i går, vi både nød og snakkede om det her. jeg kan slet ikke forholde mig til det er efterår, og september kan være noget så skøn:-) Min Ligulariaen blomstre også fint, men bladene er stort set ædt af snegle. Dejligt at se de tre hunde sammen:-)
  Kram fra Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Ja det var skønt med stille vejr, endnu er det stadig stille vejr her, men det skal vist ikke vare ved. Lad os håbe på en god september ja og oktober :)
   Der er heller ikke meget tilbage af bladene på mine ligularia, men blomsterne er fine alligevel.
   Ja det er ikke nemt at få et billede med alle tre sammen, så det blev bagfra :)
   Kram Lisbeth

   Slet
 16. ja... det er trist med den sidste sommerdag for i år :( - tak for rundturen i haven :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tim
   Ja men mon vi ikke får lidt flere sommerdage i september.
   Selv tak :)

   Slet