søndag den 30. august 2015

En dejlig weekend

Tre dejlige dage har vi haft, tænk flere morgener helt uden vind, i dag er vinden ikke en gang kommet op på dagen. Det er med at nyde det, for der varsles igen vejrforandring. Den tid der er gået godt, kommer heldigvis ikke skidt tilbage, jeg klager ikke over august måned, til forskel for de andre to sommermåneder har denne været fin. Tilpas med vand har vi også fået her på øen, så jeg har sluppet for at vande ret meget, det er jeg glad for.Vi starter som sædvanlig med et kig ind i den i dag så stille have. Billederne er godt nok fra i går morges, men da var det også stille.
 Anisisop/indianermynte/Agatache kært barn har mange navne
den lyser så dejligt op i høsthaven
 Blåskæg/Caryopteris clandonensis er også begyndt at blomstre

                    

 Bronzefennikel fanger øjet, den fylder godt i staudebedet
Dahliaen spejler sig i pavillionen
 Clematis Södertälje er til daglig glæde, især her på min morgentur i modlys
Lidt længere til højre står solbrud, også den er til daglig glæde
 en lidt mørkere hortensia
Jeg vil lige vise, hvor meget ekstra plads, det giver med sådan en opstamning. Jeg har nogle flere hostaer, som trænger til at blive delt, så er der plads til dem.
morgensol igennem stokroserne kan man kun blive glad af.
Roser kan man ikke få for mange af, så nu går det løs:
Først de gyldne
 Compassion
 Golden Celebration
 Lady Emma Hamilton
 Little Mermaid, ja den er da smuk
 Sutters Gold
 Zonta fra den ene side
og fra den anden side, en rose jeg købte hos Jas sidst jeg var der, det har jeg ikke fortrudt.
 Jacqueline du Pré
 Mary Rose
 Munstead Wood
 Pierre Oger sammen med sin rustne ven, hvor de klæder hinanden
 Queen of Sweden
Wild Rover er på vej med ny blomstring
Jeg fangede også en skøn solnedgang i aftes.
Det var alt for i dag, nu må jeg i haven igen. Fortsat god søndag.
Lige et bonusbillede af min lille medgartner til jer, som gerne vil se billeder af mine hunde :)


28 kommentarer:

 1. Ingen tvivl om, at august har været et smukt plaster på vejrsåret. Södertälje er rigtig flot i solen, og det er solbruden også - jeg leder efter en solbrud, som ikke vælter.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja heldigvis blev august god, ellers havde det været en trist sommer. Södertälje er overraskende fin. Min solbrud er bundet fast til blærespireaen, så den vælter ikke.

   Slet
 2. Hvor er din broncefennikel stor, jeg har ikke været heldig endnu, at få en til at gro så flot. her har vi næsten også fået det vand, vi skulle bruge uden at vande med slange, det er nu så meget nemmere. I dag har vi haft et hurtigt besøg af vores søn og svigerdatter, som bor i København. De havde været til en rund fødselsdag i Tina familie. Lille Ava Solvej, som bliver tre i november, ville gerne ha` været hos bedstefar og bedstemor noget længere, men arbejdet kalder i morgen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja min bronzefennikel er blevet pænt stor. Ja det er nemmere, når Vorherre hjælper med vandingen, gerne om natten.
   Nej hvor dejligt med besøg af barnebarnet, det kunne have været skønt at beholde hende lidt længere, men der er langt til Kbh. fra jer.

   Slet
 3. Det har bare været en skøn weekend. Har selv fået lavet en masse i haven. Anisisop er dejlig i alle farver, og solbrud lyser så dejligt op.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte
   Ja dejligt med noget godt vejr i weekenden. Herligt at kunne gå og slappe af i haven for en gang skyld.
   Ja vi er helt enige.

   Slet
 4. Ja, især i går var vejret her helt fantastisk. Her mangler stadig lidt vand fra himlen men det har da hjulpet den seneste uge. Indianermynten holder jeg også meget af og den er så nem og kan klare tørke rigtig godt. Opstamning er supergod til at give plads og noget jeg netop kan bruge i min ikke så store have. Jacqueline du pre og Wild rover er dejlige åbne roser. Oh, og tak for det skønne billede af Bellis i gang med en ynglings gymnastisk øvelse for schipperke hunde: at grave. Herhjemme og på tur forstås: efter mus!
  Kh Rose

  SvarSlet
  Svar
  1. PS: Little Mermaid er også fin men ret få kronblade?

   Slet
  2. Hej Rose
   Ja det var dejligt vejr i går, i dag er der bare ikke så meget sol. Ja I har ikke været så heldige som os med regn, måske får I mere i morgen. Ja det er en godt ting ved indianermynten, den behøver ikke så meget vand. Det er rigtig godt med opstamning, så vi får mere plads, det kan vi lide. Ja roser med få kronblade er rigtig fine - også Little Mermaid :) Ja grave det er noget schipperke hunde kan lide, Schippo kigger forbavset på Bellis, den har glemt, hvordan det var, da den var lille :)
   Kh Lisbeth

   Slet
 5. Det må være deilig for deg å ha noen dager uten vind. Her er det motsatt, for det er uvanlig hvis det blåser her. Herlige roser du har!
  Her har det også vært fint vær siden torsdag. :)
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Du kan tro jeg har nydt disse dage uden vind, men det er vist snart slut med den fornøjelse. Dejligt med noget godt vejr :)
   Klem

   Slet
 6. Hej lisbeth

  Først idag er der helt vindstille - en super aften hernede ved søen i godt selskab.
  Men jeg ser at vejret skifter snart!
  Little mermaid og Jacqueline bliver dagens favoriter her.

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Nå du har ikke haft stille vejr hos dig, men det er godt, du har det i dag, det kan være tiltrængt - også med godt selskab. Ja snart er det sket med det gode vejr.
   Jeg synes, at det var et flot billede jeg fik af Little Mermaid, hun er meget fin, ja det er Jacqueline også.
   Tak i lige måde

   Slet
 7. Hej Lisbeth
  Ja det næsten vindstille vejr er blevet nydt det har der ikke været meget af denne sommer. August har jo nok været den bedste sommermåned. Nu må vi så se hvad september byder på. Har lige talt op på regnmængden i denne måned. 40 mm er det blevet til her så det er stadig tørt her. Dine Indianermynter er ret flotte og fint at dahliaen lige kigger ind i vinduet så den også kan nydes indefra. Ikke noget at sige til at du nyder solbruden. Jeg ser også frem til at der blir noget mere af min men jeg kan da herinde fra sofaen se de to fine stilke den har :-) herfra har jeg også udsyn til min bronze fennikel Som nok er den der stjæler billedet lige nu. Ja det var godt at vi fik Zonta rosen som allerede som ny er fantastisk flot. Den må da blive helt overdådig næste år. Bare de små gravemaskiner nu ikke kommer for godt igang med graverriet.
  Idag har jeg været ude og luge lidt ellers er der ikke så meget at gøre i øjeblikket på mit lille frimærke. Jo jeg skal jo stadig rundt med vandkanden så nu vil jeg gå ud og vande lidt i drivhuset.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja vindstille vejr er vi ikke forvænte med, men det nydes dobbelt, når det endelig kommer. Ja august har været en fin måned, men jeg kan godt se, at vi har fået meget mere nedbør end jer - ja bare på en dag, det er surt. Jeg håber da, at din solbrud bliver til noget mere næste år, ellers må du have mere af mig, måske har jeg været for nærig, der er da nok at tage af. Ja Bronzefennikel kan nemt stjæle billedet. Ja Zonta må blive flot næste år, det var godt, vi fik øje på den. Heldigvis graver gravemaskinerne kun i bar jord under gyngen og sådanne steder.
   Du kan godt få lidt arbejde hos mig :) nå nej der er for langt, jeg har lige luget lidt og dræbt nogle snegle.
   God vanding og god aften
   Knus Lisbeth

   Slet
 8. Det har virkelig været dejligt vejr i weekenden, tænk at vi undgik blæst, som ellers har været en slem plage i denne sommer. Alting ser så kønt ud ud dig, det har hjulpet med regnen I har fået.
  Opstamningen giver ligesom det hele et løft og bonus plads til planter nedenunder.
  Lækre gyldne roser - vi kan slet ikke få nok af billederne :)
  Knus, Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja det har været ren nydelse i denne weekend uden blæsten. Godt det blev en weekend, så I der arbejder kunne nyde det i haven. Ja det har hjulpet med regnen både på krudt og ukrudt.
   Ja jeg kan også godt lide at få stammet op og få mere plads til planter nedenunder.
   Det glæder mig :)
   Knus Lisbeth

   Slet
 9. Hej Lisbeth,
  Skønne billeder af din dejlige have. Den hvide Anisisop er bare fin. Kunne du høste et par frø til mig her i efteråret?
  Jeg har den i blå og nyder den som en rigtig bi plante her i haven.
  God uge til jer derovre.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Tak skal du have, ja det må jeg lige prøve at huske. Jeg har den også i lilla, det kan være jeg skal høste nogen frø fra den også?
   Tak i lige måde.

   Slet
 10. Kære Lisbeth
  Ja, det har bestemt været en skøn dag i haven med sol, behagelig temperatur og helt vindstille :) Dejligt med blomstrende clematis her sidst på sæsonen - jeg har noteret Sødertalje, for jeg mangler en sentblomstrende. Fint med opstamning - det får det hele til at tage sig lettere ud, og ja, så er der jo også plads til mere :) Jeg nyder også mine anisisoper - de både dufter skønt og kræver ingen særlige foranstaltninger. Jeg er især glad for de hvide, der lige nu står med næsten lysegrønne blomsterstande. Hvor har du dog mange roser i blomst lige nu - de fleste af mine har kun små, bitte knopper, så det varer vist noget, inden jeg får min remontering. Som jeg husker det, begyndt din rosenblomstring også meget tidligere end min ved den første omgang. Dejligt at se, at din wild Rover ser sund ud. Min er ikke for køn, men er dog begyndt at sætte blade og knopper igen, så jeg håber, den kommer sig. Piere Oger og rosenstativ er bestemt et fint match :) Skønt med en lille, sort gravemaskine - sådan en måtte gerne flytte ind her :)
  Smuk solnedgang - her blev vi snydt.
  Fortsat god aften!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Ja en skøn dag, og i dag havde du tid til at nyde den. Södertälje bliver skønnere for hvert år. Ja det er godt med opstamning, så der bliver plads til noget mere. Mon ikke jeg har den hvide anisisop fra dig? Den er så fin.
   Ja nogen af roserne er så småt i gang med 2. blomstring, men nogen har ikke en gang tænkt på det endnu. Ja Wild Rover har det fint, det er jeg rigtig glad for :) Ja du må have en lille sort gravemaskine :)
   Det var i aftes, der var solnedgang, i aften var det kun gråt.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 11. Jo, jeg havde da de hvide Anisisop med den første sommer, jeg besøgte dig :) Det havde jeg helt glemt - du husker til gengæld godt :)
  Knus

  SvarSlet
 12. Dejligt at se dine fotos fra arbejdet i haven. Du kan korte grenene på din opstammede fyr, hvis den bliver for bred.
  Hver gang du viser Peace, mindes jeg min mor. Det var hendes yndlingsrose.
  Caryopteris er da vist Parovski ;-)?
  Jeg læste, at du plukkede dine valmuer indenfrøsætning. Har du kylet dem alle væk? Jeg ville gerne tigge nogle forskellige frøhoveder til vild-haven. Det skal være blandet blomster, så hvis du har andet nøjsomt med frø, kan du lave en blandet pose, så bytter vi.
  Vi har kun en hund tilbage og den har tabt humøret, ØV. Jeg tror ikke vi magter to igen.
  Hav en god mandag.
  Hilsen
  Anne Marie

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne Marie
   Tak for råd til fyrretræet, jeg får nok også brug for at korte grenene på den. Det var også min fars yndlingsrose, den blev jævnet med jorden, da andre overtog haven, inden min mor var flyttet, det blev hun ked af.
   Ja det har du ret i.
   Nej nej jeg har gemt masser af frø, du kan sagtens få af dem. De er drysset ud af hovederne, men frø er der nok af. Vil du ikke også have af trælupinen, eller har du fået den?
   Er det den store hund, der er væk. De liver gevaldigt op, når der kommer en ny. Det er synd, når den altid har været vant til, at de var to. Jeg synes, det er nemmere at have to, så underholder de hinanden, især de to små her hos os. Den gamle passer sig selv. Det er en fin blanding Schipperke og pomeranie, de er meget nemme. Desværre har hun ikke flere hvalp igen før til foråret.
   Tak i lige måde
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 13. Kære Lisbeth. Ih dejlige billeder fra din flotte have. Ja skøn weekend, vi brugte dog lørdag på at køre/sejle hjem fra Bornholm, men søndag blev nydt. Skøn lille hjælper I har fået. Kh Lise Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lise Lotte
   Dejligt med en lille hilsen fra dig. Tak skal du have. Jeg kender flere, der var på Bornholm i sidste uge, håber I har haft en god ferie.
   Ja min lille nye hjælper er også sød :)
   Kh Lisbeth

   Slet
 14. Den hvide trælupin har jeg ikke. Kun den gule.
  Vi når nok ikke til plantemarked i Aarhus den 20, da jeg skal være på i Frederikshavn om tirsdagen og det skal jo forberedes. Emne er Acer og hortensia.
  Den 6. er der høstmarked i Geografisk Have. Det når jeg nok heller ikke;-(
  Hilsen
  Anne Marie
  Jeg har frø af hvide og røde Feberurt. Var det noget for dig?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja men så får du frø af den hvide sammen med valmuefrø af mig. Ærgerligt vi ikke ses d. 20., men der er jo nok at se til for jer, kan jeg høre.
   Jeg sår ikke så meget, jeg er ikke så hurtig som dig, så ellers tak :)
   Hilsen Lisbeth

   Slet