tirsdag den 18. august 2015

Mandagsturen og indkøbene

Det var en herlig tur omend lidt kølig. Solen valgte nemlig at gemme sig bag skyerne lige til vi igen kom hjem til Samsø. Der var nu ingen sol, da vi tog af sted, men da de havde lovet mellem 20 og 24 grader var jeg optimistisk. Det kom jeg til at fortryde, men så lærte jeg det for jeg frøs i sommertøjet.
Vi startede hårdt ud i Billigblomst, men tog skuffede derfra, der var ikke meget at komme efter. Det der var lidt interessant var for dyrt, flere af planterne lignede tørstende Netto planter, så  det blev kun til 3 halvvisne solhatte i fine farver. Jeg tror og håber, at jeg redder dem, de er plantet nu. De kostede kun 20 kr. pr. plante, men var bestemt heller ikke mere værd. Desuden købte jeg en klokkelyng og en lille dværgrhododendron.
Da dette var skuffende tog vi straks videre til Blomstertøsens have
hvor Rita stod klar og ventede på os. Her blev vi bestemt ikke skuffede. Der hersker en frodighed overalt,  solhattene sår sig selv og liljerne er mega høje.
Der er en fin salgsafdeling
Cecil gik amok i mormorplanter i Ritas drivhus. Rita har rigtig mange af den slags planter.
grisene gryntede rundt midt i det hele. Søde var de, men det var godt, at der var liljer og floks til at overdøve lugten :)
Hold dig endelig ikke tilbage, Rita vil meget gerne have besøg, hun har en dejlig have og mange fine planter, man kan få lov til at købe. Jeg beherskede mig meget og købte kun 7 planter, bl.a. 2 dagliljer, en aconitum, en gasplante, en geum, en klokkefrøstjerne og en Polygonum Filiforme/pileurt. Den blev delt mellem Cecil og mig.
Efter besøget i Blomstertøsens have gik turen videre til Lille Malunds Have.
 Gunneraen er kæmpestor

 japansk have
 og et tropisk drivhus
 hytte og flotte bede med fine græsstier
sandbede osv.
en smuk have, der altid er et besøg værd. Du kan læse mere om haven her
Jeg har været der mange gange, altid en god oplevelse, salgsafdelingen bliver hver gang nøje gennemgået, men jeg skulle jo ikke have noget, så jeg beherskede mig og købte kun to planter.
En rose, Cressida med stråleplet (det kan man ikke undgå her i august, sagde Stinne), jeg fik den for 50 kr. på grund af udseendet, så det var helt ok. Den anden plante jeg købte var Daphne Retusa, den var rigtig fin, så den måtte jeg have med hjem.
Cressida blomstrede fint med kun denne ene blomst.
 her ses mit køb, bilen var som sædvanlig fyldt op, men der var flest planter i Cecils side af bilen.
jernstativet stod til ½ pris i Billigblomst, det eneste fornuftige, jeg fik der. 150 kr. nu skal jeg bare finde den rigtige placering. Måske skal rosen gro op i den, det er en ret høj hårdfør rose med kraftig duft.
I dag har jeg travlt med at plante og finde plads :)
Jeg måtte selvfølgelig lige rundt i min egen have, for at se hvad der var sprunget ud siden i går.
 Clematis Etoile Violette er endelig i blomst, lettere forsinket.
 jeg fandt også denne skønne ferskenfarvede lilje med en skøn duft, to steder i haven står den. Det må være nogle af dem, jeg satte i foråret.
Cloe Renæssance stod og strålede midt i rosenbedet.
Fortsat god blæsende dag, men solen skinner i det mindste.

28 kommentarer:

 1. Åh ja - det er jo det med Billigblomst, at nogle gange har de en masse, andre gange ingenting, man har lyst til at købe. Det gør det jo svært, når man skal tage helt fra Samsø. Jeg kører jo forbi hver dag, og jeg tager også af og til derind bare for at købe grøntsager - selvom jeg så tit bliver fristet af noget andet også :-) Godt, at de to haver kunne råde lidt bod på skuffelsen. Blomstertøsen er endnu en, der står på min liste... kh, Karen

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karen
   Ja det er åbenbart sådan, det er. Det var kun min 2. gang i Billigblomst, så klart det var skuffende. Jeg får nyhedsbrev fra dem, så må jeg jo bare tage af sted, når der står noget spændende i det. Grønsager og frugt så bestemt spændende ud, jeg kan godt forstå, du køber det derinde.
   Ja det var heldigt, de to andre haver var spændende :) Du må se, om du kan nå Blomstertøsens have :)
   Kh Lisbeth

   Slet
 2. Tak for besøget i går...det var rigtig hyggeligt. Det ser ud til Lille Malund ligner sig selv...vi har ikke nået en tur der ned endnu i år, men har jo været der en del gange.

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak Rita
   Ja det var bestemt hyggeligt. Der er ikke sket de store forandringer ved Lille Malund, der var heller ikke så spændende planter i år.

   Slet
 3. Kære Lisbeth
  Solhatte er vel altid godt at indkøbe. Håber de gror, men billige var de.
  Ja, det er da en have der vil noget den Lille Malunds Have, hvor er der flot, jeg kan jo godt lide, når man også kan se jorden, og stenbedet, hvor er det bare fint.
  Det er en skøn rose du slutter med.
  hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Ja det synes jeg også, jeg kan godt lide solhatte. Der er ikke meget ved, at de er billige, hvis de ikke gror. Lille Malund har orden på kanter og bede.
   Tak ja den rose viser sig fra din pæne side.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 4. Sånn har det vært her også om morgenen i det siste, nemlig temmelig kjølig. Det er bdre å kle på seg litt mer enn å fryse ;)
  Flotte innkjøp du har gjort!

  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja man må klæde sig godt på også om sommeren i år :)
   Ja det var ok indkøb.
   Klem

   Slet
 5. Hej Lisbeth!
  Købte også solhat hos billig blomst, aner ikke hvorfor jeg kun gav en flad tier for den...
  Smukt er det i Ritas have, jeg har tilgode at se den om sommeren, men den 21 maj er der også meget at kigge på der:-) og Lille Malunds have må jeg kigge lidt mere på, for den er aldrig set, men kan se der er meget at kigge på på hjemmesiden.
  Med solskinds og blæsende hilsner
  Kram fra Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Jeg mener da, at jeg gav 20 for mine, de var næsten helt udtørrede.
   Ja der er smukt i Ritas have, vi var der sidst i marts, så der var ikke meget at kigge på, men jeg fik påskeklokker med hjem :)
   Første gang i Lille Malunds Have er en stor oplevelse.
   Ja det er et værre blæsevejr.
   Kram Lisbeth

   Slet
 6. Kære Lisbeth
  Dejlige billeder fra jeres tur :) Jeg nød også at gå rundt i Ritas have - det er imponerende, hvordan det hele strutter af sundhed, og der er, som du også skriver, virkelig højde på stauder og liljer. Det var da ærgerligt med Billigblomst - tror, den minder lidt om vores Lau, hvor man en sjælden gang kan være heldig at finde noget, der ser ordentligt ud. Jeg kan se, at Lille Malund også må på besøgslisten :) Sjovt, at du købte Cressida, som er så smuk - jeg købte den hos Jas, da vi var derovre. Faktisk en Austinrose, som jeg ikke kendte i forvejen.
  Her har det også blæst og gør det fortsat, så jeg må ud og vande, for alt tørrer ud
  Tak for et spændende indlæg :)
  Fortsat god aften!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Tak skal du have, ja du skulle da også med på turen denne gang, så måtte jeg tage billeder :) Der er mange flotte sager hos Rita. Da Cecil og jeg var hos Lau sidst i marts, var der mange fine ting der, men du har ret, de to butikker minder nok om hinanden.
   Næ har du købt den hos Jas, ja det var da lidt sjovt. Jeg kendte heller ikke rosen, og der kommer nok ikke flere blomster i år, den var lidt forsømt i klipningen.
   Ja det er et værre blæsevejr.
   Selv tak :)
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 7. En ny rose :) Den kender jeg ikke, men den ser fin ud.
  Og helt overdådigt frodigt hos Blomstertøsen, dér står solhattene i hvert fald flot og jeg så lige på hendes blog at hun har rå mængder af floks i blomst - det må også have været en oplevelse.
  Ja, Billigblomst kan ikke altid friste - vi kommer der ikke så tit, men har da været der en 3 gange i år. Det var der, vi købte vores seneste hortensia.
  Lille Malund har jeg også til gode, men jeg tror at det skal være et forårsbesøg med de mange rhododendron og azaleaer, som de vist har?
  Nå, endelig kom din Etoile Violette i blomst. Min har faktisk blomstret i lang tid og er helt vild, til trods for at den blev plantet sidste år. Det er imponerende.
  Cloe Renæssance har jeg ikke lige lagt mærke til før hos dig - du har faktisk ret mange renæssance roser - ved du godt det ??? :)

  Knus, Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Nej jeg kendte heller ikke Cressida, og havde der ikke været den fine blomst i, ville jeg ikke have købt den.
   Ja Ritas solhatte var flotte, men det var liljer og floks også, flotte hestemynte havde hun også, men hun ville ikke sælge den, jeg helst ville have :)
   Jeg må nøjes med at tage i billigblomst, når de har reklameret med noget spændende.
   Jeg vil hellere komme i Lille Malund i juli, når roserne blomstrer. Farvesammensætningen i rhodoerne er ikke helt godt, så man skal ikke komme, når azaleaerne blomstrer.
   Min Etoile Violette er noget ældre, men dens støttepædagog måtte væk, så jeg måtte have plantet en anden i stedet :) Det har åbenbart forsinket den, der er masser af knopper.
   Ja jeg ved godt, at jeg har mange renæssance roser, jeg har endda haft flere, den ene blev hevet ud i år Melanie, den anden Sissel var rigtig smuk og blomsterrig, men den gik desværre ud.
   Knus Lisbeth

   Slet
 8. Hej Lisbeth
  Ja det er et værre blæsevejr men mon ikke det stilner ad til de næste dage. 25 grader har vi haft både igår og idag så her har det ikke været koldt. Billigblomst og Lille Malund er ikke steder jeg har besøgt men Lille Malund ser da tillokkende ud så måske det kan være et af de stedet der skal besøges næste år. Ritas have har jeg jo nogenlunde i frisk erindring og det er nemt at blive friste der og det er hyggeligt med grise i haven :-)
  Det ser da ud til at det er fine ting du fik med hjem og det der jernstativ er da ret flot og en rose vil helt sikkert klæde det :-) og jeg er sikker på at du nok skal finde det helt rigtige sted men det får vi jo nok at se :-)
  Det er jo altid dejligt at komme hjem og tage en tur rundt i sin egen have og fordøje det hele. Selv efter en dag væk så er der nye ting at glædes over.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det er slemt som det blæser, vi har også haft det varmt nok i dag, men ikke der hvor vi var i går. Ja Ritas have har du jo lige været i, men Lille Malund er spændende at komme i, især første gang, jeg tror selv Mogens vil synes, der er spændende. Det har endnu ikke lykkedes mig at lokke Bent med :)
   Jeg tror bestemt også, at en rose vil klæde jernstativet, Bent er med på råd, når vi får plantet skal jeg nok vise det :)
   Ja man opdager som regel noget nyt i sin egen have, når man kommer hjem, det kan vi lide.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 9. Hej Lisbeth

  Ja, det var da et temmelig beskedent Høneballe-køb må man sige, Og ja. de solhatte hænger da både med det ene og det andet.
  Men mon i de kommer sig!
  Og indimellem må man jo beherske sig for så at rulle sig ud når det virkelig gælder!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja det var da ret beskedent, men det var der flere årsager til, der var ikke så meget, der lokkede. Og der er flere ture i sigte. Solhattene blev så glade for at blive dyppet i en spand vand.
   Tak i lige måde

   Slet
 10. Blomstertøsens have ser smuk og frodig ud. det gør Lille Malund også, men der var vi for et par år siden, så det bliver nok ikke til et nyt besøg i år. Blæsten var virkelig strid i dag, den er hård de høje stauder, som står udsat.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja der var flot i Blomstertøsens have, det var der også i Lille Malund, men man kan godt springe et par år over :) Fordelen ved den er, at den ligger tæt på Rhododendronhaven :)
   Ja det er træls med den blæst, og så tørrer den det hele ud igen med det samme.

   Slet
 11. Takk for inspirerende tur ! Nye hager å besøke er notert..
  De to siste morgenene har det kun vært 10 grader her, så vi kler på oss for å ta morgenkaffen ute :-)
  Den ferskenfargede liljen din er virkelig vakker.
  Regner med at du har funnet plass til innkjøpene nå :-)
  Nyt dagene.
  Eirin.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Eirin
   Selv tak - ja de haver er gode at besøge, måske næste år?
   10 grader - ja så er I nødt til at tage tøj på for at nyde morgenkaffen. Så koldt var det alligevel ikke her.
   Ja den lilje er smuk.
   Jeg har ikke fået dem alle placeret endnu, men det kommer nok.
   I lige måde
   Lisbeth

   Slet
 12. Ser ud til, at det har været en god tur. Lidt nyt blev det jo også til. Held og lykke med de nye planter.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Ja det var bestemt en god tur.
   Tak for det.

   Slet
 13. Kære Lisbeth Jeg er også glad for at jeg ikke har taget til Billigblomst, dog har jeg søgt sådan et rosenstativ i jern som du har købt. De koster plus 500 DKK herovre. Synes det er lige dyrt nok.
  Blomstertøsens have ville jeg gerne besøge sikke mange flotte planter og hvilken frodighed.
  Jeg var da lige ved at tage kæben da jeg så Lille Malunds græsplæner, wau hvor de er flotte, sådan skal mine se ud en dag ;-) god plante dag. Kh Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Tina
   Jernstativet var et rigtig godt køb, der var nogen, der var større, men de skulle jo også kunne være i bilen :)
   Blomstertøsens have er et godt sted at besøge.
   Ja der er flotte græsplæner i Lille Malund.
   Tak for det.
   Kh Lisbeth

   Slet
 14. Hej Lisbeth.Sikke da en dejlig tur i var på....................billigblomst kender jeg slet ikke her.Men dit rust rosenstativ er da et røverkøb.
  Men Ritas have er vist vær at besøge.Og dejlige planter du fik med hjem.
  Lille Malunds have har jeg jo besøgt to gange sammen med Gitte.
  Smuk have.
  Heldigvis har blæsten lags noget her hos mig.......................så nu skal jeg i haven og samle blade op.
  Rigtig god dag på Samsø Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   JA det var en fin tur, og rosenstativet er jeg rigtig glad for, og så til den pris.
   Ja der er fint i Ritas have og også i Lille Malund, men den kender du jo.
   Det blæser stadig en del her, men ikke så meget som i går, heldigvis.
   Også god dag til dig.
   Knus Lisbeth

   Slet