onsdag den 19. august 2015

Blommetræet

I dag har Bent og jeg virkelig været flittige.
Vi har beskåret blommetræet, det bliver så flot, når alle de lange skud er klippet af. I år har der ikke været mange blommer, så vi har benyttet lejligheden til at skabe mere lys inde i træet. Mange af de grene som var inde i træet blev klippet af, mange visne og dem som ikke længere havde en funktion blev også klippet væk. Tilbage stod et helt flot træ, synes vi da selv.
Bagefter fjernede Bent en stor kornel, som tog alt for meget lys, flere hyldetræer blev skåret ned. Sikken et lys det har givet her mod vest.
Et paradisæbletræ stod også og tog lyset, så den ene stamme blev klippet væk. Fantastisk hvad man kan gøre med en beskærersaks og en sav på en formiddag.
Kryptomerica Japonica Christata er også blevet beskåret, så der bliver mere plads til rhodoen. I det hele taget har rhodoerne nu fået noget mere lys, det bliver de sikkert glade for.
 R. Cowsleep er blevet flyttet ud i lyset, for første gang har den nu dannet blomsterknopper.
R. Hydon Velvet ser fantastisk ud i solen med det flotte indument på bagsiden af løvet.
Purpursolhat er blevet plantet, her ses de i bedet sammen med de andre. Nogen af blomsterne er visne, men der er nye på vej, så de skal nok komme sig.
 Strawberry Candy blev plantet
her i nordbedet foran parykbusken. En fin kombi men det var desværre sidste blomst, så det bliver først næste år, jeg kan nyde den i bedet.
Nordbedet med omliggende træer
Hem. Aquarelle kom i det hvide bed, ikke helt korrekt, men der var en plads.
lige ved siden af Joan Senior, som heller ikke er hvid.
en lilje blev plukket af og sat i pavillionen, duften er for kraftig til at den kan være indendøre. Den stod og skrabede mod et træ, det pyntede ikke på den.
Alle planterne er plantet nu, når vi når længere hen på året, er der også plads i dette bed. Pelargonierne tåler ikke at være udendørs i vinter.
Jeg tror endda, der bliver plads til flere planter, der er flere ture på vej.
Her er tre Hydrangea Limeligt, de to blev klippet ned, den hvide blev ikke, derfor er der forskel på stadiet af blomsterne.
Roser:
 Dronning Ingrid er i gang med sin 2. blomstring
 Grace
 Lady Emma Hamilton
 Mia
 Molineux
Zonta
 Midnight Blue
 Munstead Wood i flere farvenuancer
Odyssey behøves vist ingen nærmere præsentation
til slut en ny blomst i Eglantyne
I dag har jeg begrænset Samsø stilen lidt :)
Fortsat god dag - her lufter det stadig en hel del, og solen skinner fra en skyfri himmel.

16 kommentarer:

 1. Kære Lisbeth
  Det er muligt, at du har begrænset Samsø stilen idt, men der er nu stadig mange dejlige billeder at nyde :) Hvor er jeres blommetræ blevet flot - ja, også de andre træer, du viser, men blommetræet er nu blevet helt særligt elegant. Jeg har et æbletræ, der burde have samme tur. Spændende med R Cowsleep - der bliver noget at se frem til :) Strawberry Candy lever virkelig op til sit navn - den er lækker. Jeg har to H. Limelight, som jeg også går og glæder mig over - de blev sat sidste år, så de er små endnu. Som altid skønne rosenbilleder - jeg er så glad for, at jeg købte to Midnight Blue hos Jas, for den er da et hit.
  Det er sørme en lettelse at vide, at der bliver plads til mere i bedene til efteråret ;)
  Fortsat god solskins/blæsevejrsdag!
  Knus Linda

  SvarSlet
 2. Kære Linda
  Det er heller ikke fordi, jeg ikke har billeder nok at tage af, men det kan jo også blive for mange. Blommetræet er specielt, fordi vi har formet det, Bent er god til det. Vores æbletræer får samme tur, men de har ikke så flotte stammer som blommetræets. Ja det bliver spændende med R. Caowsleep, jeg blev glad, da jeg så, at der endelig var knopper i den. Limelight skal lige have nogen år på bagen, før de bliver ordentlig store. Ja Midnight Blue er en fin lille rose, kønnere end Rhapsody in Blue.
  Ja det er godt at vide, der bliver plads til mere i bedene. Så kan vi tage en tur mere til Jas :)
  Tak i lige måde
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
 3. Jeg er helt med på tur til Jas :) Og mon ikke også Anne vil møde os der igen? Det kunne være så hyggeligt!
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Det må vi se på :) ja rigtig hyggeligt.
   Knus

   Slet
 4. Så fint treet ble etter beskjæring! Det hjelper å få vekk noen greiner, og få lys inn til treet.
  Til neste år får dere sikkert bedrecavling.

  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marit
   Ja vi synes selv, at det er blevet flot. Der er vist generelt ikke så mange blommer i år, men næste år kommer de.
   Klem

   Slet
 5. Søren har skældt mig ud for den famøse bemærkning, så det skal aldrig ske mere. Blommetræet ser rigtig godt ud. Søren er træt af vanrisene, når han beskærer æbletræer; men jeg ved ikke, om blommetræer også producerer dem. Roserne er ved at sætte deres præg på haven igen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Pyt med det, det er jo rigtigt, at jeg sætter mange billeder ind, det er svært at lade være.
   Det er vanrisene, vi fjerner her i eftersommeren, så bliver det så fint. Jo også blommetræet sætter vanris. Ja snart er der mange roser igen.

   Slet
 6. Ja, det er imponerende hvor meget gavn en saks/sav kan gøre :) Er glad for jeg selv er blevet bedre til at klippe...det var jeg ikke det første år...turde vel ikke...men faktum er jo at det blot ser mindre pænt ud et par dage...og så skyder der nyt grønt frem.
  Her blæser det stadig...jeg er SÅ træt af blæsten, der i særdeleshed har været meget hård ved mit bønnestativ...men der er også knækket blomster rundt omkring.
  Håber det passer at den begynder at løje af nu. Har lige været ude og vande og det føles som om, der er mindre vind. Endelig.
  Kunne også se, at der trænger gevaldigt til en "oprydning"/fejning rundt omkring...efter blæsten har smidt alle mulige smågrene, blomster og blade nærmest over det hele.
  Her ser i det hele taget temmelig sjusket ud lige nu, men så er det jo godt det snart er weekend, så jeg kan begynde fra en ende af.
  Hav en god aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Esther
   Ja det har du ret i, jeg har heller ikke været så god til at klippe, men det kommer med tiden. Det er simpelt hen nødvendigt, ellers bliver det til vildnis.
   Ja blæsten er træls, jeg synes, at det er næsten stille her nu. Jeg har lige været ude på sneglerunden.
   Så er det jo godt, at de lover fint vejr i weekenden, så du kan komme i haven.
   Tak i lige måde.

   Slet
 7. Hej Lisbeth
  Ja det er da ganske imponerende hvad der kan udrettes på en formiddag med sav og saks. Jeg syntes at det er flot at træer og nogle buske bliver klippet til. Mit lille æbletræ skal også klippes til da jeg ønsker at begrænse højde og drøjde på det så jeg ikke skal have fat i stigen når æblerne skal plukkes. De er flotte dine nye dagliljer Strawberry Candy uhhh er kun lidt misundelig :-) Det ser ud til at pelargonierne trives godt når de er plantet i bed.
  Love the Samsø style <3
  Her er det nu blevet helt stille vejr så mon ikke al det blæsevejr er slut nu og resten af ugen byder på flotte stille og solrige dage.
  Hvis det bliver til en sommerferie tur til Jas næste år så syntes jeg da at I skulle kigge til Nordfyn og måske der kunne aftales et besøg hos Staudefeen. Hun bor jo ikke så langt fra Jas. Bare et forslag :-) Nå men der er jo længe til næste år.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja vi gik hårdt til den, det kan godt ses :) Vi vil heller ikke have vores så høje, ikke noget med at klatre på stige for at nå frugten.
   Ja Strawberry Candy er fin, det var nok for tidligt at se dem, da du var hos Rita.
   Dejligt at du kan lide Samsø stilen :)
   Ja her er det heldigvis også ved at være stille vejr, det er dejligt.
   Ja tak - nu må vi se, hvornår det bliver. Det kunne da være hyggeligt.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 8. Hej Lisbeth

  Ja det var da en noget amputeret Samsø-stil!
  Hemerocallis "Aquarelle" har en flot farvesammensætning!
  Og sjovt at se 3 Munstead versioner på samme stilk!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja mere kunne det ikke blive til i dag.
   H. Aquarelle synes jeg også er vældig flot, der var mange fine dagliljer hos Rita, hun havde opkøbt et skilsmissebo af dagliljer.
   Jeg tænkte, at det ville interessere dig med Munstead Wood i tre versioner.
   Tak i lige måde

   Slet
 9. God torsdag Lisbeth...Nøj hvor jeg glæder mig til se dine solhatter ..sikken en nøjsom men gavmild staude. Jeg har noget kvikgræs som jeg kæmper med at få væk. Men hvis det sker, så skal jeg have lidt solhat (rettede lidt flere) God dag herfra

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jean
   Ja solhatte er en fin staude, men den er ikke glad for at stå for tæt på andet, sneglene er desværre også glad for den. Jeg har også kvikgræs, det er ikke nemt at slippe af med, men alligevel solhatte må du have :)
   God dag til dig også

   Slet