fredag den 31. oktober 2014

Sidste oktober dag

Der har været en del sure dage i oktober, men de har også været milde. Heldigvis har der også været dejlige solskinsdage, i går var en af dem, selvom man mærkede, at det var blevet køligere.
morgenen startede smukt
men der var rim i græsset
smukt var det især mit yndlingsmotiv græsserne
denne her er særlig elegant, opdagede jeg, da jeg så alle dugdråberne på den
Ahornen var også smuk, der lå masser af blade under den, de blev revet sammen og lagt under rhodoerne i nordbedet


 så smukt når den lave sol skinner ind i pavillionen.


 Den fine iris blomstrede stadig i går
og en helt ny er på vej, gad vide om den når det
 Astrantiaen blomstrer ufortrødent
 også dusksalvien
 Jernurten
og hjortetrøst Chocolate
kvanen er næsten smukkere nu end i sommer
 roserne
 Burgundy Ice og Queen Elisabeth
 Charles Austin med dugdråber
 King´s Macc
Mary Rose
Scepter d´isle

hen på eftermiddagen i går kom der skyer og nu er det igen kedeligt vejr, det følger med de milde temperaturer, vi håber stadig på godt vejr i weekenden.


Rigtig god weekend til jer

22 kommentarer:

 1. Kære Lisbeth
  Det bliver lige til en dobbeltkommentar for i går og i dag :) Hvor er det nogle spændende clematisindkøb, du har gjort. Jeg har rigtig nærstuderet, og de er smukke hver og en! Også spændende link i det hele taget, for her sælges helt sikkert sorter, som ikke findes i enhver planteskole. Her har vejret været gråt og fugtigt hele dagen, men lunt - ikke særligt spændende. Dine billeder af græsser er så smukke - specielt græshavet med "skumtoppe" på billede 2 samt græsset med dugdråber - dejligt syn :) Godt, at bænken stadig står på sin plads - det er det perfekte sted. Jeg har besluttet at så Dusksalvie næste år, for det er da helt utroligt så megen glæde, du har haft af din. Det bliver et kapløb med tiden, om Irisknoppen når det, men jeg tror, du er heldig :) Det bliver spændende at se, hvad du gør med dine nye Clematis her i weekenden, så vi må vente tålmodigt :) Smukke himler både i går og i dag - du kan bare det der!
  Hav en dejlig danseaften!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Ja men det er ok med en dobbeltkommentar, jeg savnede dig jo i går :) Mon ikke du skal med på clematisvognen, dem må du have lidt pladser til. Ja det har været træls vejr, jeg har stort set ikke været ude i dag og slet ikke i haven. Jeg syntes også at skumtoppen i græsset blev over al forventning. Den dusksalvie håber jeg selvsår sig, jeg har ikke fået set efter frø, men det skal jeg have gjort. Jeg håber irisknoppen klarer at blomstre. Nu må vi se, hvad det bliver til i weekenden, jeg er desværre ramt af en slem bihulebetændelse, det kender du jo. Tak - ja jeg elsker himmelbilleder - og alle de andre.
   Jo tak for det - og i lige måde, men der er du nok ikke med?
   Knus Lisbeth

   Slet
  2. God formiddag til solskin :)
   Øv, hvor er det bare træls for dig, at du er rendt ind i en bihulebetændelse - håber, du slipper for penicillin, for jeg synes man bliver så sjasket af det bagefter. Jo, jeg skal helt sikkert have flere clematis, og der er mange skønne at vælge mellem på dit link :) Nej, jeg ser ikke ikke Vild med dans - tror, det har noget at gøre med, at min mor "tvang" mig i danseskole hver eneste onsdag i 6 år iført laksko, der klemte og pæne kjoler - ikke godt for en pige, der hellere ville lege vilde lege med sjove drenge og klatre i træer - er vist ikke helt kommet mig over det endnu ;) Det skal lige siges, at min mor gjorde det i den bedste mening - hun havde selv været vild med at gå i danseskole :)
   Rigtig, rigtig god bedring til dig!
   Knus Linda

   Slet
  3. Hej Linda
   Lige nu forsøger jeg at klare det uden penicillin, for jeg er heller ikke meget for det, men slemt er det, og stemmen er næsten væk :) så Bent har det dejligt fredeligt.
   Man kan nemt blive fristet til at købe clematis, når man kigger ind til Westphal.
   Ærgerligt at du har det sådan med dans, det er ellers en god udsendelse. Jeg var nu heller ikke så vild med danseskolen, da jeg var barn, jeg kan huske, at jeg boredemine små fingre ind i lærerindens arm :)
   Tak skal du have
   Knus Lisbeth

   Slet
 2. Hej Lisbeth
  Ja der har da været sure dage her i oktober men de bliver hurtigt glemt på de gode der heldigvis også har været nogle stykker af :-) Hvor er der bare en skøn stemning om bænken. Det må du vise Bent mon så ikke han kan se at den ikke er så slem endda ;-) Ikke noget at sige til at græsserne er yndlingsmotiv de er også utrolig smukke. Billederne af pavillonen er også super den lavtstående sol giver noget helt specielt. Spændende med den Iris kan jo håbe på at det ikke bliver alt for fugtigt for det er vel fjenden. Dusksalvien er da rigtig fin den er da værd at kikke efter når det bliver tid for frøbestilling selv om Mogens mener at det godt kan springes over :-) Dine jernurt er også stadig flotte. Der er ikke meget farve på mine. Kvanen er rigtig flot ærgerligt at den blir så stor ellers ville den også være at finde hos mig til næste år. Den nyder jeg så hos dig. Lad os håbe at vejret blir fint i weekenden selv om jeg ikke får så meget tid til haven da vi skal have spisende gæster i morgen aften og min mor skal have besøg søndag. Så har jeg sat mig tilrette foran flimmeren :-)
  Ha en rigtig god danse aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Jeg vidste, det var din kommentar, som klikkede ind 2 min. før Vild med dans startede :) Jeg har planer med bænken, men dem har jeg ikke indviet ham i endnu, det kender du :) Mon ikke du selv styrer frøindkøbene, det får Mogens nok ikke lov at blande sig i :) Jeg skal se efter, om de har frø, jeg har ikke rigtig set nogen endnu. Nogen af mine jernurt er fine endnu, de er nok begyndt senere end dine. Kvanen går jo meget i vejret, så måske kan du få plads til den, jeg har jo frø, så bare sig til, ellers må du nyde den hos mig ja.
   Ja så har du nok at se til i weekenden, kan jeg forstå. Lige nu er der pause, kan jeg se på fb :)
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 3. Kære Lisbeth
  Flotte morgenbilleder du starter med og godt billede af rim i græsset.
  Også skønne billeder af haven især med dine græsser.
  Dusksalvien er dog fin, det er Astrantiaen, jernurten, Hjortetrøst og Kvanen også. Du har godt nok meget.
  Smukke roser igen igen og et skønt billede med skyer du slutter med.
  God weekend
  hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Tak skal du have, ja det var virkelig flot i går morges.
   Jeg har meget i blomst endnu, det er dejligt.
   Skyerne var noget helt særligt på det sidste billede.
   Tak i lige måde
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 4. Så vakre bilder! Tenk at du også fikk litt frost i oktober :) Her regner det bare i dag og det er så kjedelig.
  Ha en god weekend!

  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marit
   Ja en enkelt nat med lidt rimfrost blev det til, nu må vi se, om vi får lidt sol i dag.
   Tak i lige måde

   Slet
 5. God morgen Lisbeth:-)
  Som altid dejlige billeder, og godt at se de områder med de store træer, og lidt mere åbne områder, og stemningen ved din bænk er godt fanget:-) Har også stjerneskærm her, den var vældig forsigtig i sommers, og blev næsten væk, men den har dog overlevet, tror den skal have ny plads. Skal så kvanen i dag, glæder mig.
  Også en god weekend til dig
  Hilsen Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. God morgen Anette
   Tak skal du have, ja der er lidt store træer her omkring også. Den tørke var ikke god for vores stjerneskærme, men nu har de taget revanche. Det er fint, du får nok masser af kvan.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 6. Godmorgen Lisbeth

  så kom den lette frost til dig - Blomsterne ser da ud til at have klaret det fint!
  Og idag ja - der satser vi på sol! Og det blæser jo ikke meget - dejligt!

  Ha en dejlig dag

  SvarSlet
  Svar
  1. God morgen Karsten
   Ja det gjorde den så, men det var hurtigt overstået, så blomsterne tog ingen skade. Solen prøvede at trænge igennem her, men det lykkedes ikke helt, måske senere på dagen, håber vi. Her er selvfølgelig let vind som altid, så skyerne er blæst for solen.
   Tak i lige måde

   Slet
 7. Hej Liseth.En lille hilsen fra en lidt tåget morgen.................men dejligt lunt.
  Her har vi fået alle krukkerne i drivhuet.og de sidste løg i jorden.
  Men de sidste dahlia i jorden får lov til at stå lidt endnu.
  Dejlige billeder fra din have................og er da lidt misundelig på dine skønne stjerneskærm.
  Og skal da vist også have en kvan..............for den er da bare smuk lige nu.
  Rigtig god lørdag Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Her er det også lidt diset, men solen prøver at trænge igennem. Jeg kan godt forstå, at du lader dahliaerne blive ude, man kan jo lige så godt nyde dem så længe det varer.
   Tak skal du have, ja stjerneskærmen er fin. Jeg har da frø af kvan, hvis du vil have.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 8. Meget smuk afrunding på oktober, som jeg mest husker for det milde og det farverige. Nu er det spændende hvad november bringer.

  Rigtig god bedring :)
  Knus, Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ulla
   Du har ret, oktober har været mild og farverig, men den har før været mere farverig. Ja nu er det spændende om november bliver lige så mild.
   Tak skal du have :)
   Knus Lisbeth

   Slet
 9. Smukke og farverige efterårsbilleder, du viser :-)

  SvarSlet
 10. Hej Lisbeth
  Dejligt at høre, at vejret hos jer har været fint, her ved Frederikssund har det været overskyet, diset og småkoldt- øv. Kedeligt, at du er ramt af sygdom. Dejlige billeder du har lagt ind. Rigtig god bedring. De bedste hilsener. Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Kirsten
   Ja vi har haft dejligt vejr, men jeg har hørt noget om, at det ikke var så godt på jeres kanter, håber det bliver bedre i morgen. Ja det er træls at være syg.
   Tak skal du have.
   Rart med en lille hilsen fra dig Kirsten.

   Slet