fredag den 3. oktober 2014

Solskinsbilleder fra i går

I dag er det nemlig gråt her og noget blæsende, så heldigt jeg tog billeder i går.
nordbedet

Jeg arbejder stadig i den gamle have, jeg skærer kanter, ikke noget jeg er god til, men det pynter altid lidt. Herinde mellem stenene finder jeg mange snegleæg, de bliver kvast, så godt jeg kan.
I bedet står denne smukke hortensia, der er lige en enkelt frisk blomst.
For et par år siden plantede jeg en klatreplante op af stakittet, hvor der også vokser en benved. Den anden klatreplante har fået godt fat, nu er den på vej op i et lille bøgetræ, som står bag stakittet.
Solskinskig i den gamle have, til venstre på billedet ses min rosenmandel
og til højre en dahlia som blomstrer
her min rosenmandel, som blev klippet helt ned efter blomstring, fordi alle grenene visnede ned, det troede jeg ikke, den kunne klare, men den ser ud til at have det fint igen.
I indkørslen står to asketræer,som I kan se, har de meget forskellige løvfarver.
Foran huset har vi hundehaven og nøddegangen bagerst
Her ses nødderne inde fra den store have, de er også ved at få efterårsfarver nu, det er flot sammen med den blå himmel.
Jeg har to granitbænke i haven
her er udsigten fra bænken
 og her
og til højre mod regnbedet
I regnbedet står min meget fotograferede bænk
 i det bed er der en del asters
de er ret omsværmede, jeg talte mere end 10 bier på en gang, men de ville ikke sidde stille
Denne bi har misforstået et eller andet, den sidder på bagsiden af Newbiscus :)
Clematis Huldine
Dusksalvie er så fin i solen
Det samme er græsserne
En Chrysanthemum er ved at blomstre
Parykbusken er flot i solen
 Astrid Lindgren
 Ghita Renæssance
 Julie Renæssance
 De sidste rester af min yndlingsmosrose, farven er stadig smuk
 Odyssey
Schneewittchen
Ja så blev det weekend igen, jeg håber, I får en god en af slagsen.
Lige et billede af den smukke udsigt i går
20 kommentarer:

 1. Dejligt med solskinbilleder. Jeg har ventet og ventet på det sol, de siger vi har her lige nu. Nix, heller ikke i dag. Men så fik jeg skrevet et blog-indlæg endelig :) Og så må solen altså komme i weekenden. Læste lige dit indlæg fra i går - kan se at Schippo trods alt har fået lov til at komme med ud i dag, kan godt forstå du blev forskrækket.
  Knus Anne Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne Mette
   Ja det er noget helt andet, når solen skinner, billederne bliver meget kønnere. Nej de sidste dage har det knebet lidt med solen i det Sjællandske, vi har været lidt heldigere med sol den halve dag. Godt du har fået skrevet et indlæg, så må jeg ind og kigge. De lover sol i morgen, gad vide om vi kan regne med det. Ja det var en slem forskrækkelse med Schippo, men han kan jo ikke have stuearrest for evigt. :)
   Knus Lisbeth

   Slet
 2. Sjovt at se jeres hundehave. Her løber hundene i hele haven, og det er ret anstrengende, for de larmer og skaber sig når der kommer nogen, og Olga er ret glad for at grave huller. Så jeg ønsker mig også en hundehave.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nana
   Hos mig kommer de også i begge haver, hvis jeg er hjemme, når jeg ikke er hjemme, lukker vi lågerne, så kan de ikke løbe ud til vejen og skabe sig, når der kommer noget. Basenjien kan selvfølgelig ikke sige nogen, men den anden kan gør for dem begge. Ja Schippo graver også huller og bider i hostaerne. Det må du have i din næste have, men det kræver, at manden vil lave den :) Det var det første Bent gjorde, da vi flyttede herud i 99.

   Slet
 3. Kære Lisbeth.
  Tak for alle de smukke billeder.
  Her har vi haft det dejligste vejr siden kl 14.
  Jeg havde engang en engelsk setter, der ikke kom når jeg kaldte.
  Jeg lærte på et dressurkursus, at jeg skulle gemme mig for den og kalde. Når man løber efter den for at fange den, tror den at vi leger med den. Det virkede kun imens den var hvalp. Senere kunne jeg altid hente den ude i naboens mose:)
  Kærlig hilsen Eliane

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Eliane
   Selv tak, så tidligt kom solen ikke her, den var næsten 17, inden de viste sig, og den var lidt svag.
   Ja det med at gemme sig virker vist kun, når de er hvalpe. Jeg turde i hvert fald ikke gemme mig, da jeg så traktoren komme i mod os. Jeg nøjedes med at gøre tegn til chaufføren. Schippo var i øvrigt så langt væk, at den ikke en gang kunne tro, jeg ville lege. Det er noget værre noget med de hunde.
   Kærlig hilsen
   Lisbeth

   Slet
 4. Hej Lisbeth

  Ja, det blev en grå dag idag - men ret lunt!
  Og imorgen skal det blive vildt godt:)

  Flotte billeder du viser, Odyssey er stadig favorit!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja grå, men mild det var fint nok.
   Lad os håbe, vi kan stole på dem denne gang.
   Tak - ja det bliver Odyssey nok ved med at være, jeg tror ikke, den holder så længe i år, den er lidt pjevset og bar.
   Tak i lige måde

   Slet
 5. Hej Lisbeth
  Der er helt utroligt så meget der står i blomst endnu. Her er min Morten Koch kommet med en blomst og den dufter himmelsk. Jeg tænker på dig hver gang jeg ser den for det var jo i Høneballehaven jeg blev forelsket i den.
  Der er da kanter nok at grave i din have, det er vel lige før du kan begynde forfra i den ene ende når du er færdig i den anden.
  Her kom solen kun på kort besøg sidst på eftermiddagen.
  Rigtig god weekend til jer derovre på Samsø.
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Ja der er rigtig meget i blomst endnu. Morten Korch rosen har en duft, der slår alle andre roser, den dufter fantastisk, hvis man tager den en, men hvis der kun er den ene blomst, så nænner man det måske ikke.
   Bent plejer at ordne kanterne, men han skal jo passe sit arbejde, så det kniber med at nå det. Jeg fortsætter ufortrødent så længe, det er tørvejr, men jeg begynder ikke forfra :)
   Ja det samme her få glimt af solen ved 17 tiden, så jeg nåede lidt billeder.
   Tak i lige måde.
   Kh Lisbeth

   Slet
 6. Det er en nydelig utsikt du har i hagen din! Hundene dine har god plass til å løpe ;)
  Odyssey er som vanlig min store favoritt. Har ikke sett noen som har den her :(

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marit - ja hundene lider ingen nød med motionen, hvis de gider løbe inde i haven, udenfor er jeg ikke meget for det :)
   Ærgerligt at du ikke kan få fat i Odyssey, kan de ikke skaffes hjem til dig af en planteskole?

   Slet
 7. Kære Lisbeth
  Skønne, skønne solskinsbilleder og en dejlig tur rundt i din have :) Hvor er du bare flittig! Jeg ynder heller ikke at skære kanter, og er heller ikke nogen ørn til det, men det pynter nu alligevel, synes jeg da selv ;) Dine bænke er bare placeret de helt rigtige steder - der er virkelig noget at se på og fryde sig over. Godt at se Schippo se vaks og frisk ud - mon ikke du har tilgivet ham nu? Han er jo svær at stå for! Her er også mange bier og sommerfugle endnu - det er en daglig glæde - flot billede af Påfugleøjet i den lyslilla asters. Græsserne er ganske rigtigt meget smukke i solen - godt, du fik mig startet på det :) Mme Louis Leveque har så fin en farve - den er en af de øverste på listen over must haves - for det er da det, den hedder? Sikke et flot udsigtsbillede - det må have været svært at løsrive sig :)
  Rigtig dejlig dag i morgen til dig - vi får vist sol!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Tak ja det er dejligt med solskinsbilleder. Jeg har gerne villet skære kanter hele sommeren, men først nu er jeg kommet i gang. Der er hele tiden noget andet.
   Ja Schippo er tilgivet, han er jo ikke til at står for, men jeg håber aldrig, han gør det igen. Jeg har før haft strejfende hunde, men han er jo så lille, at jeg er bange for, at de skal over se ham.
   Det er dejligt med både bier og sommerfugle. Ja godt du er hoppet med på græsserne. Du har ret, det er Mme Louis Levique, dejligt at du har den øverst på listen. Jeg elsker at tage billeder fra stenbedet, de bliver så flotte :) med markerne i baggrunden.
   Ja lad os håbe, at det bliver rigtigt denne gang, det er skønt med sol, også dejlig dag til dig.
   Knus Lisbeth

   Slet
 8. God ide at skære kanterne, det hæver havens niveau væsentligt :-)
  Jeg er også i gang med kanterne samtidig med, at jeg udrydder ukrudt i store mængder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Vivi
   Ja det er en god idé at skære kanter, men svært at nå, der er så mange. Der er nok at se til i vores haver endnu.

   Slet
 9. Hej Lisbeth
  Her har det også været mest overskyet dog med enkelte solstrejf sidst på eftermiddagen. Vind har vi dog ikke haft så meget af måske vi her på Nordfyn ligger i læ af Samsø :-)
  Så er det jo dejligt at kikke indenfor hos dig og se nogle skønne solrige billeder fra igår. Nordbedet tager sig fantastisk ud. Ja det pynter lige af få ordnet græskanterne et arbejde som ikke er særligt sjovt men nødvendigt. Din Rosenmandel ser da ud til at den har klaret klipningen fint det er jo altid spændende hvordan sådan noget går. Hvilken skøn udsigt fra bænken håber du får tid til at sidde lidt og nyde det ind imellem :-) Med alt det der stadig blomstrer hos dig er det ikke så sært at du har mange bier og sommerfugle endnu. Det sidste billede kan man da godt falde lidt i staver over hvilken smuk udsigt :-)
  Jeg er lidt sent på den jeg har været på besøg hos min mor og nu har det været en lang dag så god nat herfra.
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Der er nok ikke meget læ fra Samsø, her blæser det en del i dag, så selvom vi får solskin bliver det nok ikke så flot vejr.
   Jeg håber, at Bent vil overtage græskanterne, når han går på efterløn, det må høre med til at slå græsplænen :)
   Rosenmandlen bliver klippet ned hvert år, da den jo visner i grenene, men i år var det særligt slemt.
   Jeg sidder mest på bænken, når jeg skal tage billeder :) Ja jeg har lige været ude igen for at tage billeder af morgensolen fra mit udsigtssted.
   Ja det var sent i går, håber du har sovet godt.
   Knus Lisbeth

   Slet
 10. Skønne oversigtsbilleder, jeres træer i indkørslen er da egentlig blevet pænt store.
  Jeg skal også have ordnet kanter når jeg/hånden er klar til havearbejde igen.
  God weekend til dig. Vores lokale planteskole fejrer 50 års fødselsdag i morgen med 50 kr. marked, jeg må ud og se hvad det er for noget...
  Knus, Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja de træer er ret store efterhånden, men de var her også, da vi kom i 99. Den ene tabte en kæmpegren i 2008, så Bent måtte skære det kraftigt ned, det ses ikke nu.
   Nej ordne kanter er nok ikke en god idé endnu.
   Det lyder spændende, vi hører nok, hvis du køber noget særligt. God tur
   Knus Lisbeth

   Slet