mandag den 20. oktober 2014

Billeder fra da regnen holdt op

Som bekendt regnede det hele dagen i går, næsten. Ved ca. 16 tiden blev det tørvejr og fru Høneballe styrtede ud med kameraet :)
Her er billederne:
 Det var lidt gråt
 men solen trængte igennem
og sendte sine stråler ind i haven. Der er stadig blade på tulipantræet
 også papegøjebusken har løvet endnu
 Nu er Tupelotræet Nyssa Sylvatica også ved at få efterårsfarver
Et fint lille træ købt her
Cimicifuga White Pearl blomstrer stadig
Tolmiea også kaldet mor og barn har jeg fået foræret.

også Zinnia har jeg fået foræret, den er meget smuk
Min nye egebladede hortensia er ikke nær så smuk i løvet som den gamle.
Sjovt nok var der lidt roser i går, trods regnen
 Reine de Violett
 Rose de Rescht
Julie Renæssance
 Scepter d´isle
Piece
 King´s macc
 Lady Emma Hamilton
 Sofia Renæssance
Westerland
Summer song forstår at placere sig de helt rigtige steder
I aftes havde vi kameraet med ud på hundenes aftenluftetur
uden for haven vokser hjortetakstræets skud ukontrolleret
også her på en tom grund oppe i byen, de er jo ganske pæne nu, men pallerne pynter ikke.
 en fin himmel
fik vi taget oppe på Bertels bakke.
I går fik vi 10 mm, meget tidligt i morges fik vi 10 mere, mon ikke vi kan klare os til i morgen, hvor de har lovet mere regn. I dag blæser det en del, vi havde solskin i formiddags, så billederne til i morgen er taget :)
God dag til jer

28 kommentarer:

 1. Ja hold nu op hvor det regner i de her dage, vi har fået 67mm siden 8.10. Det er jo mildt nok i dag, her i hvert fald, men det blæser, blæser og blæser lidt mere. Himlen var så smuk i går ved solnedgang, pludselig får haven helt andre farver og udseende.
  Knus Anne Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne Mette
   Ja vi får da en del regn, i dag har det nu ikke regnet om dagen, så jeg har været i haven i sol og blæst :) For ja det blæser også voldsomt meget. Solnedgangen var ikke så udpræget smuk her i går, men jeg fangede da lidt stemning.
   Det er rigtigt at haven i solnedgang er helt anderledes smuk at se på.
   Vi har fået 93 mm siden 1. oktober.
   Knus Lisbeth

   Slet
 2. Hjortetaktræet er virkelig smuk lige nu.
  Vi har den og jeg nyder dens farvespil hver dag.
  Smukke himmelbilleder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Jeg bemærkede godt hjortetakstræet på dine billeder, det er utroligt smukt.
   Tak skal du have.

   Slet
 3. Ja, nå er det ikke annet enn regnvær her, bortsett fra i går og i dag. Du har vel fått nok du også nå antar jeg? :) Det er godt å se solen innimellom igjen. Rosene dine er stadig skjønne!

  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja når I har fået omkring 200 mm, kan jeg godt forstå, at I er ved at være trætte af regn, men vi trængte til det, nu kan vi godt holde en pause en uges tid.
   Tak skal du have
   Klem

   Slet
 4. Jeres tulipantræ er noget foran vores i sin farveudvikling, og mens vores bliver rent gul, er jeres vel mere over i det rustfarvede. Vi har næsten ikke haft regnvejr i dag, og solen har det med at kigge frem for en kort bemærkning sidst på eftermiddagen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja det er åbenbart ikke ligegyldigt, hvor træet står, vores træ er meget i de gyldne farver, det er utrolig smukt. Vi har heller ikke haft regnvejr siden tidligt i morges. Men sol havde vi i formiddags og sidst på eftermiddagen. Det hjælper altid med lidt solskin.

   Slet
 5. Hej Lisbeth

  Jo, tror også vi lige klarer den til imorgen. regnen er vist allerede begyndt i Jylland.
  Imponerende at din Cimicifuga "White Pearl" stadig blomstrer så fint. Tror det er den nogen også kalder Actaea matsumurae?

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja i morgen til middag siger de, og alle får del i glæderne, hørte jeg lige. Ja det kunne det godt se ud til, på skiltet står der Cimicifuga, men jeg mener også, at de nu hedder Actea, det undrer mig, at der står Cimicifuga, for det er ikke mere end to år siden, jeg købte den.
   Tak i lige måde.

   Slet
 6. Ja, sikke et regnvejr, det har været - vi svupper rundt i haven.

  Dine høstfarver varer ved, hvor er det bare flot altsammen.

  Schippo er da en værre en til at grave huller, men han hygger sig jo... Det ser Arthur også ud til at gøre der ved Vesterhavet :)

  Knus, Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja vi får pænt med regn nu, men her hos os, var vi jo også i kraftigt underskud, så vi tager bare i mod.
   Ja det er lækkert med høstfarverne.
   Dejlig at se, at du følger med :)
   Knus Lisbeth

   Slet
 7. Det er jo et helt maleri du lægger ud med. Herligt igen at se lidt til solen, efter al den regn. Den skinnede stadig lidt, da jeg nåede hjem. Scepter d'isle er en fin rose. Er det ikke en af de gamle?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak May
   Ja mange siger, at min udsigt ligner et maleri. Godt du nåede at se lidt til solen. Ja Scepter d´isle har jeg haft en del år.

   Slet
 8. Kære Lisbeth
  Her har det heller ikke regnet i dag, ja, der har ovenikøbet været lidt sol, og det var dejligt :) Også bare skønt, at du igen er den hurtige fru Høneballe, der bare styrter ud med kameraet for at fange solens spil i de glødende efterårsfarver - du gør mange glade med dine fine billeder! Alle de viste træer og buske er så smukke i løvet - måske den egebladede hortensia kan nå det endnu? Summersong står rigtig fint sammen med makkeren - godt tænkt, da du satte den. Også dejlige billeder fra jeres aftentur, og du har ret i, at pallerne ikke pynter - måske nogen kunne bruge det til havemøbler, for det er vist meget moderne lige nu. Flotte aftenhimler - de blev nydt :)
  Hav en god aften!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hov, glemte lige at fortælle, at mine Viridifloraroser kom med posten i dag, og det er så første gang, jeg skal plante barrodsroser. Foreløbig har jeg sat dem i en spand vand efter råd fra Ernst Jensens rosenbog, men vil lige spørge dig, om du har et godt råd, jeg kan følge?
   Knus

   Slet
  2. Kære Linda
   Dejligt at I ikke har fået regn, men sol i dag. Ja jeg styrter af sted med kameraet, når der er noget, jeg gerne vil dele med jer. Heldigvis er der mange smukke farver, når solen skinner i bladene, men det varer jo ikke ved.
   Ja jeg håber hortensiaen når at få lidt flere høstfarver. Ja det kan være, nogen kan bruge dem til havemøbler. Bent bruger dem til at stavle brænde på. Grunden hører til et hus, der står tomt, derfor er der ingen, der rydder op og ingen, der slår græs.
   Fint du har fået din rose, god idé at sætte rosen i vand. Hvis du har en gammel hovedpude med fjer, er det en god idé at fodre hullet med fjer, det er bare ikke nemt, hvis det skal blæse :) Ellers er der jo RhizoBio, jeg har lige sendt bud efter en ordentlig portion til mine roser. Prøv at google det, så kan du se, hvad Ernst skriver om det.
   Knus Lisbeth

   Slet
  3. Har lige været i kælderen og fundet en oldgammel pude, så det skal prøves :) Så må jeg bare stole på de lokale vejrudsigter, der lover, at det ikke blæser alt for meget i morgen, fordi den gamle orkan tager til Tyskland og Holland i stedet. Det er synd for dem, men håber på, vi slipper!
   Knus

   Slet
  4. Det var godt :) Ulla (frk. Anemone) brugte fjer, da de plantede deres rosenhæk. Ja lad os håbe, at vi i hvert fald slipper for blæsevejr i morgen, så du kan få plantet din rose.
   Hvilke roser vil du sige, er dine de bedste? Jeg vil gerne have lidt idéer :)
   Knus

   Slet
  5. Godmorgen :)
   Hvis jeg skal nævne, de bedste inden for både blomstring og pænt løv/sundhed, så er det Austinroserne Lady of Shalott (orange), Munstead Wood (bordeaux), Susan William Ellis (hvid) og England´s rose (pink) De var nogle af de første til at komme i blomst, har blomstret hen over sæsonen, og er også nogle af dem, der blomstrer fint nu og stadig har knopper. De dufter også dejligt og har køn form på blomsten. Af de historiske havde Maidens Blush en helt fantastisk blomstring, men den er jo altså kun sommerblomstrende og bliver ret stor. Ellers har Comte de Chambord og Rose de Rescht været fantastiske, men dem har du jo. Det samme med Queen of Sweeden - den har du også. Lady of Shalott og Munstead wood vinder dog kapløbet samlet set.
   Håber, du får en dejlig dag!
   Knus

   Slet
  6. God morgen
   Lady of Shalott og Munstead Wood er på ønskelisten, dem kigger jeg lige på, men du nævner også nogen, jeg slet ikke kender, dem på jeg lige læse op på. Jeg ved jo, du har mange, så det var spændende at høre om dine. Tak skal du have, vi får vel regnvejr, så kan jeg kigge lidt på det.
   Dejlig dag med plantning til dig.
   Knus Lisbeth

   Slet
  7. Jeg læser også lige lidt med her.... ja, det er rigtigt at vi brugte fjer i plantehullerne da vi plantede rosenhækken, det anbefaler Ernst Jensen også.

   Jeg glædes over dine rosende ord om Munstead Wood og Lady of Shalott - dem så jeg både hos Ernst Jensen og hos Austin Roses i år og de står allerøverst på min rosenønskeseddel.
   god aften til jer begge :)

   Slet
 9. Hej Lisbeth
  Her har det været tørvejr siden igår eftermiddags men det bliver der nok ændret på i løbet af i morgen. Desværre skal det jo også blæse en del. Flot med solen mellem træerne og så fik du også lige nogle flotte himmelbilleder. Tupelottræet er rigtig fint det kender jeg ikke så jeg må lige se hvad min gode ven Google har at sige om det :-) Dejligt med White Pearl man glædes over alt der blomstrer så sent på året. Zinniaerne er også rigtig fine også her men mon ikke de bliver ved til frost. Dejligt at de regnvåde roser også ser fine ud og summer song vil da også være efterårs smuk. Det er så ærgerligt når ting flyder. Jeg har aldrig kunne forstå at man ikke kan se at det ser forfærdeligt ud selv om det bare er gamle paller.
  Mogens har slået græs idag for vi ved jo ikke hvornår vi får en tørvejrsdag igen og fredag meget tidlig morgen tager han til Italien med firmaet så kan den nok klare sig til i næste uge når han er hjemme igen.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Nå I har ikke fået tidlig morgenregn, som vi har, det regnede kraftigt her i hvert fald. Ja det er træls med det blæsevejr, det kan vi ikke lide. Ja prøve du at læse lidt om Tupelo træet, jeg har det selvfølgelig, fordi det har smukke efterårsfarver. Ja Zinniaerne er fine, dem tog jeg med, fordi jeg fik rigtig gode billeder af dem :)
   Der bor ikke nogen i huset, hvor grunden hører til, så der er ingen til at rydde op, ejerne bor i Nordjylland. Ved siden af ser der endnu mere rodet ud, der er rodet på hele det stykke vej.
   Bent har også slået græs i dag, det er med at benytte sig af det, når det er muligt. Så skal du være græsenke, du må hilse og ønske god tur.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 10. Kære Lisbeth

  Det var da nogle flotte billeder fru Høneballe fik taget...

  Du har jo stadig meget at byde ind med, igen fine smukke roser og flotte himmelbilleder .hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for ros til billeder og roser søde Jessie :)
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 11. Hej Lisbeth.Ja !!! regn tror jeg vi alle har fået nok af.
  Men dejlige efterårsbilleder fra din have.
  Smukke Zinnia..............dem er jeg blevet helt vild med.Og utroligt at du stadig har så smukke roser i blomst.
  Har selv kun nogle ganske få...............men har da lige opdaget nogle knopper på min rose de rescht .Så må vi jo bar håbe de når at springe ud.Alfred er faldet helt sammen med al den regn de har fået.
  Smukke billeder fra Bertels bakke.
  Rigtig god dag Knus Jette.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Jeg tager gerne det regn med, de har lovet i eftermiddag, men så må det godt holde tørvejr i et par uger.
   Ja jeg er også pjattet med de zinniaer, de er skønne. Ja lidt roser kommer der stadigvæk, min rose de rescht blomstrer pænt nu. Alfred er også færdig hos mig, den kunne ikke lide at vælte ned fra pælen.
   Tak skal du have også god dag til dig.
   Knus Lisbeth

   Slet