tirsdag den 14. oktober 2014

Gråvejr, men heldigvis flere billeder fra i søndag

Høstrøn Sorbus Dodong, billedet er fra i søndags, i dag er den endnu smukkere.
Ja ja ja de bliver jo ikke ved at slå til billederne fra i søndags, så lidt fra den grå dag må vi også have med.
Tak for alle kommentarerne til mit indlæg i går, jeg er glad for, at I synes, det er en fin idé. Så må vi se, hvornår den bliver ført ud i livet. Jeg er så småt ved at planlægge, hvad der skal vokse i stativet.
 Planen er at fjerne busken og granitbænken og sætte havegyngen lidt skråt her ved bassinet, som ligger til højre. Så kan vi sidde og lytte til springvandet, mens vi har duften af roserne i næsen :) Samtidig er der mulighed for et lidt større bed i forbindelse med bassinet, dermed er problemerne med plæneklipning væk.
Her under det store fyrretræ, hvor stolen står, er det min plan at flytte granitbænken hen. Roserne fylder for meget til at man kan kigge hele vejen gennem haven, til gengæld kan man sidde og nyde synet af dem.
Jeg tog lidt flere billeder, nu jeg var ude med kameraet
 Astrid Lindgren
 Sidste billede af tre roser på Audrey Wilcox, de er så småt ved at falde
men den har nu gjort det godt, nu er der ikke flere knopper på den.
 Charles Austin, de er nu kommet med ind i vasen
 Charles Austin igen, den blev skånet
 Golden Celebration
Teasing Georgia
Schneewittchen
Sommerfuglebusken kan lidt endnu
 også kvanen har fået en genblomstring
men min smukke ask er ved at tabe bladene
Det var fra i dag, nu får I lidt billeder fra i søndags
 Aster Marina Wolkonsky
 Bispehuen har fine farver nu
 Dusksalvie
Echinacea Sunrise
 Italian White
Vinterasters
Nu vi er ved de gule, skal vi lige have den gule chrysanthemum med
Så tager vi lige de gule roser med solskin, flere er med på en ny blomstring
 Charles Austin
 Crownprincess Margareta har også fået et par enkelte blomster
 Graham Thomas
 Teasing Georgia hang også med hovedet i søndags
Wollerton old Hall
Vi slutter af med et dejligt solskinsbillede fra haven.
Nu er regnen så småt startet her, det er nu mest støvregn endnu.
God regnvejrsaften til jer.

28 kommentarer:

 1. I dag er vejret virkelig gråt i gråt. Smart løsning på placeringen af dit nye arrangement. Græsslåningen bliver ikke generet, og gyngen kommer til at indgå i en helhed.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja det har været meget trist i dag. Tak - det er jeg glad for, at du synes.

   Slet
 2. Kære Lisbeth
  Det lyder som en rigtig god ide at udskifte bænken med rosengyngen og så i tilgift få klukkende vand og et større bed med i købet - jeg tror, det bliver helt perfekt :) Også fint at flytte bænken hen, hvor stolen står - jeg ved jo, hvor dejligt et syn, der møder en der. Skønne billeder af roser i både solskin og gråvejr - Teasing Georgia har en helt perfekt form - det har ingen af mine af slagsen opnået endnu. Til gengæld har min Crownprincess Margaretha sat den smukkeste rose, og der er flere knopper - den har ellers været noget karrig med blomstringen indtil nu. Synd, at din Ask begynder at tabe bladene nu - man kunne få lyst til at lime dem på igen, men det går jo ikke ;) Her regner det pænt nu - ellers har det været gråt og vandkoldt. Jeg var på planteskolen og fik to roser med hjem til halv pris: Gertrude Jekyll og James Galway :) Jeg har også bestilt den grønne rose, Rosa Viridiflora, på nettet - mest fordi den er så anderledes og har en spændende historie - den er jeg spændt på! Hvor har Bispehuen fine efterårsfarver - det er så dejligt med røde blade til at varme og skabe liv på denne årstid.
  Også rigtig god regnvejrsaften til dig - her gror græsset helt vildt :)
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Godt du også synes om idéen, den kom lige til mig, da jeg stod derude, og Bent har sagt god for den. Ja du er vist en af de få, der har siddet på den stol, udover Bent og mig selvfølgelig. Det sker da, at vi sætter os der. Ja Teasing Georgia har den helt perfekte form, det er også den, jeg bedst kan lide. Godt du har knopper i kronprinsessen, jeg tror ikke, der er flere på min. Ja det er ærgerligt med min ask, men jeg gider nu ikke sætte bladene på igen :) Jeg synes ikke, det har været så koldt i dag, jeg har været en del derude, men mørkt har det været. Fedt at du fik fat i Gertrud Jekyll og James Galway, de er meget fine. Den grønne rose har jeg ikke mod på. Ja Bispehuen har fine farver og beholder løvet, det er godt.
   Ja græsset gror, men det er for vådt til at blive slået.
   Knus Lisbeth

   Slet
 3. Kære Lisbeth.
  I dag har jeg haft tændt lyset hele dagen. Det har bare været SÅ mørkt og gråt. Det er også så koldt, at jeg ikke har haft lyst til at gå ud.
  Tak for alle de dejlige billeder fra haven. Teasing Georgia er rigtig smuk begge dage. Hvilken slags er din Bispehue? Jeg har en gul Bispehue, den får ikke så røde blade. Den trives vældig godt i krukker og er så dejlig at bruge bladene af i buketter.
  E. Sunrise er stadig meget smuk. Jeg fortryder lidt at jeg ikke købte den ved Staudestedet, men der er ikke flere tomme krukker. Ak. Det er synd for dem der har ferie i dette dårlige vejr. Sender en hilsen til alle Jer derude i haverne. Rigtig god aften.
  Kærlig hilsen Eliane

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Eliane
   Ja det har jeg også, ellers kunne jeg ikke se noget. Jeg synes nu ikke, det har været så koldt i dag, jeg har været en del ude. Jeg har ikke navnet på min Bispehue, men den har gule blomster. Det er en jeg har fået foræret.
   E. Sunrise er så fin, jeg kan godt forstå, du fortryder, at du ikke købte den, men der skal jo også være plads til den.
   Ja det er rigtig synd for dem, der har efterårsferie nu.
   Tak i lige måde
   Kærlig hilsen Lisbeth

   Slet
 4. Kære Lisbeth
  Godt med planer --
  Kvanen har nogle fine blomster ja, det har din vinterasters og chrysanthemum også.
  Igen søde roser og et fint slutbillede af haven.
  hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Ja det er godt med planer.
   Der er mange fine blomster endnu, jeg er heldig :)
   Tak for det.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 5. løsning på placeringen af havegyngen skal nok blive godt.
  Hvor har du dog endnu mange smukke blomster.
  Her har vi fået regn hele dagen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Aase - ja lad os håbe, det bliver godt.
   Vi får også regn nu, så nu er det ikke sikkert der er så mange smukke blomster mere.

   Slet
 6. Kære Lisbet
  Dejligt med et solskinsbllede. Jeg kan godt lide din græssti! Her regner det og regner...

  Kærlig Hilsen
  JetteMajken

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære JetteMajken
   Ja det er dejligt med solskinsbilleder, når det regner. Ja det regner, og det skal fortsætte i morgen.
   Kærlig hilsen
   Lisbeth

   Slet
 7. Hej Lisbeth

  Altid godt med planer - og slyngroser og clematis op af det hele, var det ikke det?
  Har du tænkt på Wrams Gunnarstorp?
  Imponerende så meget du har i blomst, selv mine asters lider slemt, gårsdagens regn har lagt de fleste ned. Dagens regn har netop nået os.

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja det er godt med planer, især her i vintertiden :)
   Jeg har før overvejet Wrams Gunnarstorp, men når jeg googler er den rød!!! nogen steder og lyserød andre steder. Den lyder ellers god, men jeg er lidt bekymret for, om den bliver for voldsom, det er jo et forholdsvis spinkelt stativ, og 2-3 meter står der, tja måske. Jas har den i hvert fald.
   Ja men det har jo ikke regnet så voldsomt her, men jeg havde nu heller ikke regnet med, at roserne klarede det, så jeg var heldig igen.
   Ja og regn hele dagen i morgen, men så må vi finde på noget andet, jeg er ved at kigge på mine frø, der er snart mange til dig.
   Også dejlig aften til dig.

   Slet
 8. Sikke et efterår vi har - med så meget i blomst! Og så kan jeg - som Jette - virkelig godt lide jeres græssti.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nana
   Ja det er dejligt, at der er meget i blomst. Det er godt, I kan lide min græssti, nogen synes, den er for bred :)

   Slet
 9. Hej Lisbeth
  En rigtig grå og kedelig dag det har været og så har det småregnet fra midt på eftermiddagen uden det dog har givet det helt store. Det lyder da fint at udvide bedet lidt så der bliver plads til havegyngen der og så er problemet med græsslåningen jo også løst :-) Det bliver da helt perfekt at sidde der med lyden af vandets rislen og rosers duft :-) Det blir da også rigtig spændende at få valgt de helt rigtige roser til formålet. Fint at kvanen lige tager en genblomstring den har så fin en farve. Ja bispehuen er en af de stauder der har et fantastisk efterårsløv. Stadig rigtig mange blomsterne planter hos dig Italien White er super skøn :-) Åh hvor de gyldne roset frister men Mogens har sagt at nu graver vi ikke mere græsplæne op. Jeg har heller ikke lige ideen lige nu til hvor der kunne graves men måske jeg får en god ide næste år ;-) og når de nye roser står i fuld flor til næste sommer så kan han måske overtales. Dejligt lige at slutte med et solskinsbillede for sol får vi vist ikke meget af de næste dage.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det var godt, vi havde en god solrig weekend, så der er lidt at tære på disse frygteligt grå dage, som åbenbart skal fortsætte, jeg er ved at løbe tør for billeder, så hvis det regner i morgen, må arkivet i brug.
   Jeg tror også det bliver godt med det nye bed til havegyngen, så må vi se, hvornår Bent har overskud til at lave det, det er hårde tider for ham, og der er ikke lang tid, når man kommer hjem fra arbejde, det kender du. Jeg kigger meget på roser nu, jeg skal jo gerne have nogen med hjem fra Jas næste gang, jeg skal til Fyn. Dagen er ikke bestemt endnu. Jeg tænker, det kommer til at knibe med blomster nu efter regnen. Ja de gyldne roser er også fristende, men du må vente lidt og se, om du kan overtale Mogens først :) Nå nej du graver jo selv, så behøver du ikke at spørge, nå det går nok ikke, I må bevare husfreden :)
   De første år kan roserne godt være lidt skuffende, de skal lige gro til, men så bliver det godt.
   Ja jeg må finde solskinsbilleder i kartoteket i stedet, hvis det går helt galt de næste dage, men det er jo lidt for tidligt at gøre brug af det.
   Tak i lige måde.
   Knus Lisbeth

   Slet
 10. Hej Lisbeth. Det var en god idé med din hængegynge, det tror jeg du bliver glad for. Der er mange flotte farver i haven nu, mine roser er der også stadig blomster i, men de er ikke så pæne mere! Vi får vist masser af regn i morgen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Ja det lader til, at de fleste synes, det er en god idé, jeg håber, jeg bliver glad for det.
   Ja du har også roser nu, det er dejligt, I har vel heller ikke fået regn i dag, de har det bedst i tørvejr.

   Slet
 11. Ja, nå er det mange trær som mister bladene. Dine roser er stadig flotte! Her ser mine ikke ut, for etter alt regnet har de blitt så stygge. Men sånn blir det når en får mye regn, men det slipper jo du ;)

  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hei Marit
   Ja det varer desværre ikke længe, inden de smukke blade er faldet ned. Det regner også godt her, så jeg har ikke de store forventninger til at de er smukke mere. Jeg slipper så ikke helt, og det er nok meget godt :)
   Klem

   Slet
 12. Hej Lisbeth,
  Det bliver spændende at følge dit projekt.
  Smuk er din have virkelig her i efteråret.
  I arbejder så flittigt og det ser meget flot ud trods alt flyttehalløj..

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja jeg er selv spændt på det. Tak skal du have, ja jeg er vild med alle høstfarverne.

   Slet
 13. Det er da utroligt, så mange roser der stadig blomstrer hos dig! Smukke billeder!

  SvarSlet
 14. Hej Susanne
  Det styrtregner, så nu er det nok slut med roserne, i hvert fald for en tid.
  Tak

  SvarSlet
 15. Hej Lisbeth.Ja !!! her er vejret regnfuldt og mørkt..............så jer holder mig indendøre. i dag.
  Men du har da stadig smukke blomster i din have og dejlige efterårsfarver.
  Din Italien White og sunrise lyser så dejligt op.
  Og godt du stadig har alle dine smukke roser at nyde.
  God dag Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Det samme her, så jeg har også mest været indendørs i dag.
   Det kniber lidt med blomster efter de 27 mm i nat, men lidt fandt jeg da, kan du se i mit nye indlæg.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet