søndag den 26. oktober 2014

Urene blev stillet tilbage og Tak for i går :)

Tak for alle jeres søde kommentarer i går, det blev jeg rigtig glad for. I alt 26 kommentarer blev det til, det var flot, der kom også en del på facebook, så jeg lagde det hele sammen og sendte 300 kr. til det gode formål.

Lige inden solen gik ned i går, så det sådan ud på markerne bag haven, jeg måtte selvfølgelig ud og tage billeder. Alt i mens kom der en lille byge, den var lidt kraftigere, end jeg havde regnet med.

Nu giver en folkepension jo ikke til de helt store bidrag til knæk cancer.
 Denne her spirea var blevet lidt for stor, så jeg solgte den.
 Bent er ved at grave op, der var i alt 9 buske samlet i en cirkel.
De blev solgt, pengene givet til Knæk Cancer,  og Julia blev glad, for de var pænt store med fine store rodklumper, kan I se.
 Jeg blev også glad, for jeg fik et nyt bed :)
Jeg havde jo potter stående med planter, som bare ventede på at blive plantet.  Zelkova serrata, broget blåskæg/Caryopteris, dværglærk og himmelsk bambus/Nandina Domestica. Min lille Stewartia blev der også plads til, så den er netop blevet flyttet derhen. Alt i alt gav det noget mere luft i haven, og spireaerne havde haft deres tid, nu kan de gør gavn som hæk i en anden have.
Klatrehortensiaen er fin endnu, men snart skal jeg have klippet lidt af grenene af
ellers kan jeg ikke kigge ud på det fine fuglefoderhus, som vi fik af Ulla og Malcolm. Der er ivrig aktivitet hele dagen, fuglene kan lide både hus og menu.
Hortensiaen Aysha har fint efterårsløv nu, heldigt der ikke har været frost, for bladene bliver straks sorte, når den får frost. Heldigvis kommer den altid igen, og i år har den blomstret.
Enkelte dahliaer blomstrer endnu. Her Eveline.

Der er stadig lidt hostaer, som endnu ikke er visnet ned, men lidt sneglebid har de.
Min iris står fint til efterårsfarverne
Klokkerankerne havde jeg ikke den store succes med, men se nu her, der er blomster på vej, jeg tvivler nu på, at de når at blomstre.
Hortensia og Penstemon Ravens farver står fint sammen

Jeg har stadig mange vinterasters, se bare hvor de gule vælter ud, jeg har ikke rigtig fået dem bundet op, nå det fremgår vist tydeligt.
Roserne:
 jo de er med endnu: her Astrid Lindgren
 Augusta Louise
Burgundy Ice
 Eglantyne
 James Galway

 Penny Lane
Golden Celebration


Til slut en prægtig solopgang. I aften er der ingen sol, vi har ikke set meget til den siden i morges, og uha det bliver da tidligt mørkt.
Rigtig god aften til jer.
Schippos bed :)

32 kommentarer:

 1. Kære Lisbeth
  Det var bare et flot resultat på din indsamling og med baggrund i en sød og anderledes ide :) Dejligt, at du nu er blevet indehaver af et splinternyt bed - det skal du såmænd hurtigt få fyldt op med lutter gode sager - så får du alligevel plantet den himmelske bambus på et blivende sted, inden vinteren er over os. Også fint, at Julia nu kan glæde sig over en fuldvoksen spireahæk med fine rodklumper. I dag er jeg imponeret over dine flotte hostaer - mine er bare slimede, sorte blade liggende fladt hen over jorden - ikke et indbydende syn! Kan godt forstå, du vil klippe Klatrehortensiaen ind, så du får kig til det fine fuglefoderhus, Malcolm har lavet - starter han en produktion, er jeg bestemt kunde :) Jeg tror heller ikke, at klokkeranken når at blomstre mere - mine Gladiolus er høje og fine, men der kommer ingen blomster - lader dem dog stå, som du har gjort.Skønne rosen billeder som sædvanlig - hvor er Eglantyne smuk i formen - den er noteret. Helt fantastisk solopgang, du har fanget! Uh, hvor er det mørkt nu efter vi har skiftet til vintertid - allerede kl. 17 var det slut med havearbejde :(
  Herligt billede til gengæld af Schippo - han forstår at udstråle ejerskab :)))
  Rigtig god aften!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Ja det var da meget godt, jeg var glad for alle kommentarerne, og det gik jo til et godt formål.
   Jeg vovede at plante himmelsk bambus i det nye bed, jeg håber, den klarer det, den er så smuk nu. Jeg overvejer at købe en mere. Det var dejligt med et nyt bed, for det hele stod jo bare og ventede på at blive plantet ud, og nye bede det kan vi lide :) Ja hostaerne blev jeg også overrasket over, de står jo egentlig flot endnu. Jeg skal vist have delt nogle flere en af dagene. Ja jeg er nødt til at kunne nyde fuglene og Malcolms fine foderhus. Der er vist flere, som har spurgt, jeg tror ikke lige, han vil starte en produktion. Den klokkeranke jeg viser har ikke blomstret før, så jeg var da helt glad for bare at se knopper. Jeg er ikke så vild med de roser, som bliver flade, så Eglantyne er ikke min yndling, men den er flittig til at blomstre, det skal den have :)
   Ja nu må vi vænne os til at det bliver tidligt mørkt, det går nok også, men føles underligt de første dage.
   Ja Schippo forstår det, han har aldrig ligget der før, så jeg måtte lige have et billede.
   Tak i lige måde.
   Knus Lisbeth

   Slet
 2. Så flott at du fikk samlet inn så mange penger! Alt hjelper til det gode formålet!
  Vakre roser og solnedgang!

  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det var et godt formål pengene gik til, så det var godt, at der var mange, som kommenterede.
   Tak.
   Klem

   Slet
 3. Flotte landskabsbilleder du starter og slutter med. Schippo er ved at være en pænt stor hvalp, ser det ud til.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marie, ja det så godt ud, men så var det også slut med solen.
   Desværre snyder billedet, Schippo er ikke særligt stor, og slet ikke så stor som jeg havde ventet, men pyt han er sød alligevel.

   Slet
 4. Hej Lisbeth
  Rigtig flot resultat på en super god ide. Af folkepension blivet man jo ikke rig så er det jo super at der kan suppleres med plantesalg. Flotte store planter Julia fik der :-) Så måtte Bent på hårdt arbejde men hvad gør man ikke for en god sag eller to for mon ikke fru Høneballe også er ganske godt tilfreds med noget bart plantejord :-) Ja du må klippe lidt i klatrehortensiaen så I har udsyn til det flotte fuglehus nu når der bliver mere og mere aktivitet i fuglenes ta selv bord :-) Den Iris er da bare perfekt i farven i efterårshaven. Jeg har også en del små knopper i klokkeranke men jeg tror nu ikke at de når at blomstre for nu varsles der jo køligere nætter. Sikken en blomst på Eglantyne hvor er den flot. Nå så Shippo har rigtig fået ejerfornemmelser så skal han jo huske at der ikke kun skal graves :-)
  Ja som du har set på fb har jeg været på havebesøg hos Hanne Nash. Rigtig hyggeligt at få en rundvisning i hendes store gamle have og så fik jeg jo noget rigtig guf med hjem. Fik bla et par rigtig spændende stauder som jeg aldrig har set eller hørt om. Francoa sonchifolia rogerson's form "Maidens Wreath" Den er lige så flot som navnet er langt :-) Fik også Saruma Henryi. Så det bliver rigtig spændende næste år.
  Rigtig flot udsigt over markerne og solopgangen er bare så flot. Vi har nu heller ikke set så meget til solen og vinden har været kold så det varme tøj måtte i brug da jeg gik på havearbejde i eftermiddags. Godt med en time mere i dag men det blev pludselig meget mørkt :-( Så nu bliver der lidt mere tid til strikketøjet.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja jeg synes, det var pænt med kommentarer i går, så det nyttede da lidt, og der kom lidt penge først i min kasse og senere i Knæk cancer kassen. Det var lidt hårdt for Bent, Julia ville selv grave op, men de var for store for hende, men hun prøvede da. Du kan tro fru Høneballe var glad for bar jord, de var nu også blevet for kompakte der, så det var fint nok. Bestemt skal jeg kunne se fuglene og det fine foderhus, så kan jeg måske også tage nogle fine billeder. Næh jeg tror heller ikke på blomster i klokkeranken, men alene det, at den prøvede var da glædeligt.
   Schippo var så sød lige da den lå der. Vicky var der også lidt, men så gik den igen, mens den lille blev liggende.
   Jeg kunne også godt tænke mig at se både Hannes og din have, men på en dags ture til Fyn når vi ikke mere end to besøg. Den gang min mor stadig boede på gården var det nemmere, så kunne vi godt have hundene med og overnatte der, men det er længe siden nu. Det lyder til at være spændende planter, jeg må nok lige google :)
   Det har ikke været det flotteste vejr nej,. og mørket må vi vænne os til, selvom det er svært.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 5. Hej Lisbeth

  Ja, nu må vi en time tidligere op, for at få det samme ud af dagen - mørkt nu ved 17 tiden og værre skal det jo blive - Havearbejdet løber selvfølgelig ingen steder så det må bare blive i en anden rytme og tempo!
  Astrid Lindgren har egentlig en smuk og enkel form, og hun skrev jo kanongode bøger!
  Har hørt at roser har en fin duft?

  Super med det nye bed, hvad mon du putter i det?

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja det har du ret i, men nu er det jo også lyst lidt tidligere, så længe det varer. Vi vænner os til at det hele bliver mørkere, men det er lidt træls til at begynde med. Der er vel heller knap så meget at lave i haven nu.
   Astrid Lindgren er ganske smuk ja, og hun skrev også gode bøger, og rosen dufter dejligt.
   Ja men det står da under billedet, hvad jeg har plantet der :)
   Tak i lige måde.

   Slet
 6. Kære Lisbeth.
  Tillykke med det flotte resultat i aftes.
  Hvor er det også smukke billeder du viser os i dag.
  Jeg synes Eglantine er meget smuk.
  Jeg har haft en meget lang dag, så det er godnat herfra.
  Kærlig hilsen Eliane

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det kære Eliane
   Ja jeg var heldig med solen i går og i dag. Eglantyne er smuk ja.
   Sov godt Kærlig hilsen Lisbeth

   Slet
 7. Det var så flot en solnedgang, helt betagende. Og hvor var det flot med din Knæk-cancer kampagne på dine egen blog til minde om Hanne og til støtte for dem der er ramt. Jeg har været på sommerhusweekend med familien i Nordjylland og vi har slet ikke været online, så derfor måtte du desværre undvære min kommentar.

  Tak for de søde ord om Malcolms fuglefoderhus, vi er glade for at I kan bruge det og at fuglene også har taget det til sig. Malcolm kan såmænd nok lave et enkelt eller to mere, men en egentlig produktion er der ikke planer om - med hilsen til Linda :)

  Knus, Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja det var en skøn skøn solopgang. Jeg fik pludselig idéen og synes den var helt god. Nu har jeg jo fået din kommentar, så det er helt fint. Det lyder hyggeligt med sommerhusferie med familien.
   Det er et super fuglefoderhus, mon ikke Linda bliver glad, hvis Malcolm vil lave et til hende, det vil jeg tro :) Fuglene var ikke længe om at tage det til sig, det var vi heller ikke :)
   Knus Lisbeth

   Slet
 8. Dejligt du har fået "et nyt bed" :-) Engang imellem kan man godt trænge til forandring, og når de gamle planter endda kan vokse videre i en anden have, er det jo helt perfekt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Vivi
   Ja det er herligt med et "nyt" bed og lidt forandring, og planterne kan nu gøre gavn et andet sted.

   Slet
 9. Hej Lisbeth. Det var vel nok en god idé du fik i går og også et pænt bidrag blev det til. Det var flot! Jeg tror, du bliver glad for dit nye bed at boltre dig på og herligt at de gamle planter kan gøre gavn et nyt sted!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Ja det virkede til at være en god idé, jeg var glad for alle kommentarerne. Ja det var godt med lidt lys og luft og et nyt bed, og en anden kunne glæde sig over de gamle planter :)

   Slet
 10. Hej Lisbeth.
  Du har da stadig fine roser og geoginer som blomstrer i din have.
  dejligt at der stadig er farver i haven.

  Et nyt bed kan altid gøre gavn og spændende er det også.

  Tak for kigget.

  Hilsen
  Bente Busk.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente
   Ja der er lidt roser og mindre georginer i min have, og farver er der også endnu, men nu er det snart slut.
   Ja det er altid spændende med et nyt bed, det kan vi lide.
   Selv tak for besøget.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 11. Kære Lisbeth

  Ingen tvivl om at I bor et vidunderligt sted, hvor naturen i selv egentlig er så smuk, at man næsten ikke "behøver" en have. Alligevel er det jo vidunderligt, at I stadigt har roser og andet guf for øjnene i haven. Jeg tror aldrig, at jeg har været på Samsø, og det er vist en klar fejl!

  SvarSlet
 12. Kære Nette
  Vi bor et helt vidunderligt sted, hvis man kan lide ølivets glæder, og det kan vi. Haven vil jeg nødig undvære, selvom det er en stor legeplads er den skøn at lege i. Du skal være meget velkommen både hos mig og på øen.

  SvarSlet
 13. Hej Lisbeth!
  Flot resultat! Og flot "solnedgang" og opgangs billeder:-) Og godt billede af Schippo, også selvom jeg længere oppe kan se det snyder i størrelsen af hunden, han er bare lækker!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Ja det var da et ok resultat. Solen og omgivelserne var forrygende de to øjeblikke. Det er rigtig Schippo er ikke ret stor, 3.3 kg. lige en mundfuld for din hund :) men han er sød alligevel.
   Brevet til dig afgår i dag, spændende :)

   Slet
  2. troede faktisk han var større:-) ja det er spændende med brevet, skal nok give besked når det kommer, glæder mig til at så, har gjort lidt plads de sidste dage.

   Slet
 14. Kære Lisbeth

  Flotte billeder af jeres udsigt - både dem du starter med og slutter med.
  Fint du stadig har enkelte blomster du kan glæde dig over, når nu du arbejder i haven, dahlier - asters og roser,
  Og så et nyt bed, det er lækkert,---- så kan du muntre dig----
  hav en god dag, det bliver vist havevejr, her er sol.
  hilsen jessie

  SvarSlet
 15. Kære Jessie
  Tak skal du have, ja vi er heldige, når det er fint solskin, så får jeg flotte billeder. Jeg er også heldig med blomster i haven endnu. Jeg kommer lige ind derude fra, men vi har nu ikke stabil sol, kun solglimt mellem skyerne en gang i mellem.
  Også god dag i solen til dig.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
 16. Hej Lisbeth.Ja !!! så er jeg her igen.......................mit netværk har været lukket ned da vi jo har flyttet rundt i mit arbejdsværelse.Men nu går det fremad med sorteringen af alle mine bøger og hobbyting.Dejligt at få ryddet ud i det hele.
  Dejlig initiativ du viste med knæk cancer kampagnen.
  Og skønne billeder du viser.
  Her skinner solen..................men har desværre ikke tid til at komme i haven,da jeg skal på besøg.
  Dejligt med et nyt bed du kan boltre dig i .
  Rigtig god dag til dig Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Ja men det er jo godt, godt du har netforbindelse igen.
   Ja I er heldige med solen, den gemmer sig bag skyerne her hos os. Du er nok også færdig i haven for i år, kan jeg tænke mig.
   Ja det er altid godt med et nyt bed.
   Også god dag til dig
   Knus Lisbeth

   Slet
 17. Kære Lisbeth.
  Nu fik jeg tid til rigtig at nyde dine smukke billeder fra i går.
  Lyset på mark og have er helt fantastisk og din solopgang er utrolig smuk. Det kunne også få mig ud så tidligt på dagen:)
  Her er det bare gråt og blæsende. Jeg har utroligt svært ved at klare kulden i år. Må doble min medicin op for at være nogenlunde smertefri. Det ligger mig så fjernt at rejse sydpå om vinteren, men det ville sikkert gavne mig.
  Klokkeranke tror jeg egner sig bedst til drivhus, ellers er sommeren for kort, til at den kan nå at blomstre.
  Det er dejligt for dig at få et nyt bed, det giver så mange muligheder.
  Schippo er slet ikke til at stå for. Jeg glæder mig til at møde ham til sommer og til at se din have.
  Kærlig hilsen Eliane

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Eliane
   Det var godt, du nu kunne nyde mine billeder fra i går, jeg er selv vild med dem :)
   Jeg bliver da helt bekymret, når du skriver, at du har svært ved at klare kulden i år, det er jo slet ikke koldt endnu, vi har ikke været under 10 grader endnu. Jeg kan godt forstå, at du ikke har lyst til at rejse sydpå om vinteren, det ville jeg heller ikke have, men det er heller ikke sjovt at skal tage så meget medicin. Jeg håber, at du får det bedre trods alt.
   Ja klokkeranke passer vist ikke lige til mig og min have. Ja det er skønt med et nyt bed.
   Det bliver hyggeligt, når I kommer over og møder Schippo og ser min have til sommer.
   Kærlig hilsen
   Lisbeth

   Slet
  2. Nej, du har ret, det er måske mere blæsten jeg får ondt af. Noget med højtryk og lavtryk. Men det startede da sommeren var ovre, derfor har jeg kædet det sammen.
   Vi må se hvad undersøgelserne viser.
   Kærlig hilsen Eliane

   Slet