lørdag den 25. oktober 2014

Arkiv solbilleder og knæk cancer

I dag skal vi have solskinsbilleder, selvom det betyder, at jeg er nødt til at bruge arkivbilleder. Jeg tror bestemt, at vi trænger til solskinsbilleder her i den grå og regnfulde tid. Vi fik 10 mm i nat og lidt finregn i løbet af dagen. Det er ret vådt derude, men der står ikke vand, støvlerne slæber meget pløre med ind.
 Vi starter med udsigten en sommerdag
og en septemberdag
Hvor vil jeg nu hen med knæk cancer?
Jo på torsdag er det et år siden, vi mistede vores kære blogven Hanne til den pokkers til kræft. Et tab som vi stadig husker, jeg mindes stadig Hanne, når jeg går forbi en plante, som vi havde skrevet sammen om, det var et stort tab for haveblogverdenen.
Men jeg ved også, at flere medbloggere kæmper med eller mod sygdommen. Derfor har jeg besluttet, at jeg vil donere 2 kr. for hvert billede, jeg sætter ind i dag. Samt 2 kr. for hver kommentar, I lægger til mig, og 5 kr. for hver fast læser, som tilmelder sig min blog. Så lad os i dag se nogen kommentarer. Jeg værdsætter hver og en og svarer som altid. Det behøver ikke være lange kommentarer, hvis du ikke har lyst til det.

















Måske husker I nogle af billederne, de er fra forskellige tidspunkter forår, sommer og efterår.
 lidt roser må vi også have med

Mens jeg sad og lavede dette indlæg, skete der noget. Solen kom pludselig frem, så her kommer billeder fra i dag med sol på :)
 Det første jeg gik efter var selvfølgelig høstrønnen, for nu er det også nok snart slut med den.
 på vej ind igen tog jeg dette billede
Ahornen står i indkørslen
 dette er taget fra indkørslen
 papegøjebusken måtte også med i solskin
R. Jack A. Sand
 solen skinnede i skoven
 det måtte jeg også have med
pavillionen set fra skoven, jeg har zoomet lidt, læg mærke til de smukke farver i baggrunden
Det blev rigtig dejligt vejr, her et af yndlingsmotiverne: birketræer og blå himmel
Endnu en gang må vi konstatere, at solskin gør underværker på billederne
 Grace
og Penny Lane. Billederne af roserne er taget før solen kom frem
Til slut en buket til jer, der kommenterer.
35 billeder har jeg lagt ind, det er 68 kr. kom nu, hvor mange flere skal jeg sætte ind? Det er et farligt eksperiment på en lørdag, da der ikke er så mange, som kigger med, men Bent og jeg dobler op, hvis der bliver for få kommentarer.

56 kommentarer:

  1. Jeg kommenterer selvfølgelig gerne - også i dag :-) Og at jeg så samtidig kan bidrage via dig til det gode formål er fint!

    Derudover vil jeg bare sige at I har en fantastisk udsigt - både sommer og efterår!!

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja søde Nana - du er altid flink til at kommentere, tak for det.
      Ja det har vi, nyder den bestemt også :)

      Slet
  2. Hej Lisbeth sikke et godt initiativ, ja den frygtelige sygdom trænger sig desværre ind hos nær og fjern. Jeg donerede derfor også i går via Vild med Dans. Dine billeder er som altid en fornøjelse at se på. Er på vej hjem fra Århus , hvor der er købt stort ind af dekorationsmaterialer til min åbne julehave. God lørdag aften!

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Tina
      Tak skal du have, ja hvem kender ikke nogen, som har eller har haft kræft. Der var heldigvis mange, som donerede i går, jeg venter til i dag. Det var langt at køre til Århus for at købe dekorationsmaterialer, kan det nu også betale sig, men det er måske i Billigblomst.
      Tak i lige måde.

      Slet
    2. Hej Lisbeth Det var nemlig i Billigblomst, men vi fik også,et pænt stort oliventræ til Orangeriet og mange store terracotta krukker til fordelagtig pris. :-)

      Slet
    3. Tænkte det nok, ja men det lyder da godt, jeg har et stort ønske om at komme der igen, men det bliver nok ikke i år, jeg har kun været der en gang.

      Slet
  3. Hej Kære Lisbeth, ja vil kalde dig kære, for du viser enormt storsind, du berøre dybt med sådan et tiltag, hvad mere skal jeg sige, jo Hanne som jeg aldrig nåede at stifte bekendtskab med, men jeg fulgte hende på sidelinjen i den sidste stund, og jeg fulgte jer bloggers aktivitet, og dybfølte og inderlige initiativer og stemninger, alt dette gjorde stort indtryk på mig, men også familiens eftermæle på hendes blog.

    Har lige her i dag været sammen med en veninde som er ved at miste sin mor til den sygdom.


    Utroligt dejlige solskinsbilleder du viser i dag, her har solen også skinnet og haven har stået for tur.
    Endnu engang flot gjort af du og Bent!
    Mange hilsner fra Anette

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej kær Anette
      Tak for dine søde ord, Hanne var en helt fantastisk sød pige, som altid havde en frisk bemærkning til os andre, når hun orkede det, det gjorde hun til sidst, så vi troede, hun var på vej op igen, sådan gik det desværre ikke.
      Selvom de når langt med at knække koden, så er der desværre stadig nogen, som ikke klarer det, det er trist.
      Hos os kom solen første senere, men den blev nydt, og det er en dejlig stille aften.
      Tak og mange hilsener tilbage.

      Slet
  4. Hej Lisbeth.
    Vidste godt dit hjerte var af guld, men at du også donerer fra dine lommer varmer mit hjerte <3 Efter at have været indlagt det meste af ugen er det meget klart at der mangler ressourcer på sygehusene. Så håber at nogle af indsamlings pengene går til flere læger, yderligere undersøgelser og mere undersøgelses udstyr. Held og lykke til alle kræftramte som læser med på din blog <3
    Og go aften til dig skønne Lisbeth.
    Knus Lotte

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Lotte
      Tak for dine søde ord. Vi må få samlet nogen penge ind, så der kan blive sat flere ressourcer ind.
      Tak for hilsen til de kræftramte og tak fordi du skrev. Jeg håber af hele mit hjerte, at du har det godt søde Lotte.
      <3 Knus Lisbeth

      Slet
  5. Hej Lisbeth
    Selvfølgelig er det også en kommentar fra mig på denne knæk cancer lørdag. Her I huset er vi medlem af kræftens bekæmpelse og bidrager gerne til den gode sag. Jeg har selv mistet min far til kræften. Det er så forfærdeligt at være vidne til at dem vi holder af sygner ind til ingenting. Håber af hele mit hjerte at det lykkedes knække denne grimme sygdom. Hvor er alle dine billeder bare fantastiske. De varmer helt ind til hjertet på en grå dag med et trist tema. De bringer minderne frem om mit besøg hos dig i sommers :-)) Skoven er skøn både sommer og efterår er bare vild med den :-)
    Jeg er tidlig på den idag for jeg skal over til en tidligere kollega og spise. Hun har mistet sin mand til kræften i sommers og har lige fået sig en lille hund som jeg skal over og se :-)
    Her har det det mest været finregn vi har fået 3,5mm siden midnat. Fra kl 15 har det været tørvejr og lidt solskin.
    Ha en rigtig god aften
    Spændende hvad det beløber dig op i for jer. Super godt initiativ :-)
    Knus Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anne
      Heldigvis er der altid en kommentar fra dig, trist at du også har mistet et nært familiemedlem til kræften. Ja det må være forfærdeligt at se, hvordan en af sine kære sygner hen. Her hos os ser vi desværre tit folk på færgen, som skal på sygehuset i Århus, for hver gang vi ser dem, er de sygnet mere ind, det er så trist. Heldigvis er der jo også mange som klarer den.
      Jeg tænkte nok, at jeg kunne glæde nogen med mine smukke sommerbilleder. Både du og Linda kan mindes en varm sommerdag her i min have.
      Ja så må du over og se den lille hund, nu du er græsenke, så kan I to + vovsen hygge jer.
      Tak i lige måde - foreløbig er der vist kun de sædvanlige, som kommenterer :) men tak
      Knus Lisbeth

      Slet
  6. Hej Lisbeth

    Det var da en passende idé - Mon ikke alle kender nogen hvor sygdom har sat sine spor?

    Håber der kommer mange kommentarer!

    SvarSlet
    Svar
    1. Hov Lisbeth

      Glemte jo helt at kommentere billederne!
      Og det er da dejligt med sol igen! Her østpå blev det en trist grå dag - solen nåede ikke hertil.

      Hvordan er Little Mermaid iøvrigt? Er det en sund rose?

      Ha en dejlig aften

      Slet
    2. Hej Karsten
      Ja jeg fik lige idéen i aftes. Jeg tror, vi alle kender mindst en, som er ramt af sygdommen.
      Ja lad os håbe, der kommer mange kommentarer, ellers må de lægge to som dig :)
      Ja det var en stor lettelse, at solen endelig kom frem, det blev også stille vejr. Jeg håber, I får sol i morgen og gerne flere dage.
      Little Mermaid ser fin sund ud, men den holder ikke længe iflg. Hugo Lykke. De har haft 4 eksemplarer på det tidspunkt, hvor han skriver bogen. De dør simpelt hen om vinteren. Jeg regner med at tage min ind i pavillionen til vinter. Signe havde jo også et eksemplar, som døde efter et par år, det er åbenbart normalt. Det var hos hende jeg læste om den og så billeder af den.
      Tak i lige måde

      Slet
  7. En lille alf prikkede mig på skulderen i dag, gad vist hvem der sendte den. Ja Hanne er frygtelig savnet og jeg savner naturligvis også mine forældre, endnu mere i denne uge selv om det jo er mange år siden nu. Der må og skal være fokus på at vi kan få knækket koden, der er alt for mange der rammes.
    Som Karsten også skriver, så var det det tåge og trist herovre, vi trænger til lidt sol, håber den trænger igennem i morgen, det lover de. Dejligt at se dine sol-billeder.
    Knus Anne Mette

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anne Mette
      Jeg er da glad for, at alfen prikkede dig på skulderen :) Jeg tænkte også på, hvem der pludselig fik solen til at titte gennem skyerne. Ja Hanne er frygteligt savnet, og selvfølgelig savner du dine forældre, selvom det er mange år siden, kommer man nok aldrig helt over det. Ja det er rigtig godt med sådan en indsamling, der kommer mange penge ind, heldigvis.
      Vi håber på sol til jer i morgen ja til os alle. Godt du nød mine solbilleder, en gang var det dig jeg tog solbilleder til, det har jeg så også gjort i dag.
      Knus Lisbeth

      Slet
  8. Kære Lisbeth
    Hvor er det bare et flot initiativ, du her tager, for vi kender alle nogen, der har tabt kampen mod den forfærdelige sygdom! Det er så fint, at du netop bruger det mest livsbekræftende, der findes til at samle penge ind, nemlig billeder af alt det levende og smukke, som menneskehænder kan skabe. Faktisk blev jeg helt rørt af de tanker, du giver udtryk for her :)
    Hvor er det dejlige billeder, du viser, og som Anne også skriver, så er det som at være på besøg igen på den skønne sommerdag i juli - det er præcis sådan en stemning, der er med til at bære igennem i den lange, mørke vinter, som vi heldigvis endnu ikke har taget hul på. Her har vi haft solskin det meste af eftermiddagen, og det var fantastisk at få ordnet en masse i haven - mine grønne roser er bl.a. blevet sat efter alle gode råd :) Skønt billede af pavillionen med det fine efterårslandskab bagved. Smuk buket, du sender til os alle - hvor er det fint med Fontænegræs ind imellem - du er god til at inspirere :)
    Håber, rigtig mange kommenterer - også hilsen til Bent!
    Knus Linda

    SvarSlet
    Svar
    1. Kære Linda
      Tak skal du have, ja vi kender alle nogen, som har tabt kampen mod den grimme sygdom. Tak for dine søde ord.
      Ja også du kan mindes en skøn meget varm sommerdag her i haven. Det er godt med gode billeder,når vinteren kommer over os, men det varer heldigvis lidt endnu.
      Godt du endelig fik solskin, så du kunne få sat din grønne rose :)
      Tak - nå har du slet ikke tænkt på at bruge fontænegræs i buketter, prøv det og sæt den under en lampe, så kan du rigtig se fontænen, den er fantastisk.
      Ja lad os håbe på flere kommentarer. - jeg skal nok hilse Bent.
      Knus Lisbeth

      Slet
  9. God ide Hanne. Ja, der er rigtig mange som savner nogen, der ikke er mere på grund af den dumme sygdom. Mistede selv et barnebarn på ti år for seks år siden og i torsdags var vi til begravelse med en haveveninde, som har kæmpet med en hjernesvulst i næsten tre år. det er uhyggeligt , hvad den sygdom gør ved mennesker. Dejlige billeder, solen kom også til os til middag, det har været en utrolig trist og grå uge. Hilsen til dig og Bent fra os i Vendsyssel.

    SvarSlet
    Svar
    1. Nå ja du skrev Hanne, pyt med det har jeg hørt før, min kollega de sidste år på højskolen hed Hanne :)
      Åh hvor uhyggeligt med et barn på 10 år, så trist - hvor dør der mange alt for unge af den fæle sygdom. Det er meget uhyggeligt.
      Godt I også fik sol, og godt vi har vores billeder, så vi kan komme igennem en lang vinter, vi ønsker ikke for mange af den slags grå dage, det har været meget trist.
      Tak for hilsenen til os
      hilsen fra Bent og Lisbeth

      Slet
  10. Undskyld- der skulle jo selvfølgelig stå Lisbeth.

    SvarSlet
  11. Kære Lisbeth
    Ja, det er dejligt med sol-have-billeder.
    Man kan næsten ikke huske hvordan det var.
    Der ser jo skønt ud.
    Jeg er lige kommet fra stranden, hvor jeg har lagt net over mine azalier og slået græs, håbede det var sidste gang i år, men det er det ikke, kan jeg se.
    Tak for den søde buket. Sødt af dig at mindes Hanne.
    hilsen jessie

    SvarSlet
    Svar
    1. Kære Jessie
      Ja solbilleder og solskin kan vi alle lide, det er for længe siden, vi sidste har set solen, heldigvis fik vi den at se i dag.
      Nej mon ikke du får en tur mere til stranden i år.
      Selv tak - jeg mindes Hanne og tænker på alle dem, jeg kender, som er ramt af kræften.
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  12. Kære Bent og Lisbeth.
    Tak for et dejligt initiativ og for alle de skønne solskinsbilleder. Her har det regnet mere eller mindre hele dagen.
    John og jeg er begge to et bevis på, at man kan overleve en ret ondartet kræft, så vi støtter også KB. De støttede os da vi havde det svært.
    Rigtig god aften til alle havefolk derude.
    Kærlig hilsen John og Eliane

    SvarSlet
    Svar
    1. Kære John og Eliane
      Selv tak - øv hvor trist med regn, her har det heller ikke været tørvejr hele tiden.
      Godt I har overlevet kræften både du og John,
      Tak i lige måde
      Kærlig hilsen
      Lisbeth

      Slet
  13. Hej Lisbeth, sikke en god ide. Ja vi savner Hanne og hendes kæmpe viden og varme. Hun følger os er jeg sikker fra sin stjerne. God aften til dig og Bent.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anne
      Tak skal du have - ja vi savner Hanne rigtig meget.
      Ja jeg tror Hanne sendte solen, da jeg begyndte at lave dette indlæg.
      Tak i lige måde

      Slet
  14. Tak for flot initiativ......og tak for altid fine billeder

    SvarSlet
  15. En storsindet og uselvisk ide I har fået her på bloggen.
    Jeg savner også Hannes gåpåmod i havesammenhænge og pudsige indlæg i hendes sidste svære tid.
    Dine billeder giver os anderledes syge et dejligt positivt løft i dagligdagen.
    Vi har ikke haft kræften inde i familien (endnu), men jeg følger min nabokone's kamp for at overleve kemoen.
    Endelig en dag med fuld sol hele dagen. Det giver energi i hjernen:o).
    Hils Bent
    Anne Marie

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anne Marie
      Tak skal du have, ja vi savner Hanne rigtig meget, jeg har lige siddet og læst hendes allersidste indlæg, der havde du også skrevet.
      Dejligt at jeg kan glæde med mine billeder. Vi skal være så taknemmelige for ikke at have mødt kræften i vore familier.
      Ja du skriver overleve kemoen, det er en hård omgang med kemog.
      Godt I har haft fuld sol, det har vi så ikke.
      Tak - hils Per
      Lisbeth

      Slet
  16. Dejlige solskinsbilleder og et flot initiativ.

    SvarSlet
  17. Du er en pige med et stort hjerte, men det havde jeg allerede opsnuset inden dette fine initiativ. Tak for dine altid smukke og positive indlæg fra haven.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak for dine søde ord Sussi.
      Jeg elsker at lave indlæg :)

      Slet
  18. Kære Lisbeth! Du får også lige en buket roser herinde. Super initiativ, du har taget. Har en nær haveven, der har kæmpet med sygdommen i flere år.
    Først lymfekræft og så fik han en svulst i hovedet og kræft i knoglemarven som følgesygdomme. Han kan ikke mere gå i haven, så vi har haft gang i værktøjet hos ham. Dejligt, at vi måtte og kunne hjælpe, så han kan nyde synet af sin have og glæde sig til foråret.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak kære Elwa
      Godt I kan hjælpe den nære haveven, det er en uhyggelig sygdom, men han har uden tvivl gavn af stadig at kunne gå ud og nyde sin have, godt I hjælper ham. For haven betyder meget for mange af os.

      Slet
  19. Godt initiativ! Jeg kendte ikke Hanne, men læste ofte hendes blog. Og har tænkt på hende i de seneste dage, hvor jeg har lagt "glædespakker" i haven. Et udtryk Hanne brugte på sin blog for at beskrive forårsløg.

    mvh Lone

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Lone
      Jeg kendte heller ikke Hanne uden på mail og på bloggen, men vi var blevet meget tætte gennem vores skriven til hinanden. Det var et utrolig dejligt udtryk, hun opfandt "glædespakker", jeg husker det tydeligt, desværre fik hun ikke selv set glædespakkerne, men mon ikke hendes familie tænkte på hende hver gang en ny blomstrede.
      Kh Lisbeth

      Slet
  20. Godt initiativ Lisbeth. Jeg støtter hvert år knæk cancer og kræftens bekæmpelse, og håber at forskerne indenfor en overskuelig fremtid løser gåden.
    Dejlige solskins billeder - mon ikke du har sat rekord i antal billeder i blogindlæg.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Gitte
      God idé at støtte knæk cancer, det er der heldigvis mange som gør. Lad os håbe, de får løst gåden.
      Tak - Jo det kan godt være, jeg har rekord i antal billeder, jeg tager også mange billeder.

      Slet
  21. Som vanligt er jeg lidt sent ude, men en kommentar skal du da ha'. :)
    Hvor er du kreativ Lisbeth og hvor er det en fin tanke. Du er altså et dejligt menneske. :)

    SvarSlet
  22. Hej Fru Friis
    Bedre sent end aldrig :)
    Tak for dine søde ord :) det samme mener jeg om dig.

    SvarSlet
  23. En flot tanke. der findes nok ikke mange der ikke har haft den sygdom inden for familien eller omgangskreds. Hos min familie er den en krævden følgesvend og har været det lige siden min bardom. Jeg passede selv min mor til hun fik fred og samtidig med min mor fik sin cancer diagnose, fik min lillesøster også sydommen for anden gang.Det var hårdt at miste min lillesøster, der var min sjæleven ,men det man ikke kan ændre, må man få det bedste ud af . Tirsdag skal min mand havde taget biopsi for at af eller bekræfte sydommen. jeg om nogen, er glad for forskning der foregår,det kræver penge så tak til dig Lisbeth for din smukke gave, med skønne foto fra din have. Knus Leila

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak for det kære Leila
      Nogen familier er hårdt ramt af den grimme sygdom, det så vi en del til i aftes i knæk cancer udsendelsen. Jeg forstår godt, at det er hårdt at miste sin nærmeste familie og at du er glad for forskning.
      Jeg krydser fingre for, at din mand ikke har sygdommen, det må være svært for dig at skulle blive ved med at forholde sig til det.
      Knus Lisbeth

      Slet
  24. Smukke billeder og et godt initiativ!

    SvarSlet
  25. Hej Lisbeth
    Ser desværre først dit smukke og rørrende initiativ nu, ikke var hjemme da du lagde dit indlæg ud igår.
    Ja desværre, kender vi jo alle nogle der enten har overvundet eller tabt kampen til den lede cancer. Tænk er det allerede et år siden vi sagde farvel til vores kære Hanne.
    Skønne skønne solskinsbilleder til et alvorligt og trist emne, og dejligt med et tilbageblik på alle sommerens skønheder.
    Her skinnede solen hele dagen igår, og jeg nåede da heldigvis at nyde det fine vejr i haven, inden jeg skulle til fødselsdag. Idag er det grå og blæsende vejr atter vendt tilbage...
    Tak for dit gode initiativ ;)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Heidi
      Det er helt i orden, jeg har jo ikke lagt nyt ind endnu, så det gælder stadig :)
      Ja det er en meget trist sygdom, som mange har stiftet bekendtskab med på den ene eller den anden måde. Ja underligt, at det allerede er et år siden vi måtte sige farvel til søde Hanne.
      Tak skal du have, ja vi trængte til solbilleder, men du havde så selv solen, den så vi ikke meget til, heller ikke i dag. Den prøver at trænge igennem, men det lykkes ikke rigtig. Ja og blæsevejr har vi også nok af.
      Selv tak :) for kommentar også

      Slet
  26. Hej Lisbeth

    Jeg har hatt det så travelt, så jeg har ikke lest dette før nå. Kjempefint påfunn av deg! Ja, hvem kjenner ikke noen som er rammet av kreft...
    Jeg kjenner mange dessverre. Ønsker deg en god aften!

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marit
      Sådan kan det gå, men jeg er glad for kommentaren alligevel. Ja vi kender vist alle nogen som er eller har været ramt af kræft.
      Tak i lige måde

      Slet
  27. Sikke en flot ide og du savnede helt sikkert min kommentar i går - jeg har været uden for pc'rækkevidde hele weekenden.
    Glæder mig at du fik en del kommentarer - og det var dejligt med solskindsbilleder.

    Knus, Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Ulla
      Ja man kan jo ikke altid være online, det er fint nok. Nu kom din kommentar jo. Jeg kunne jo nok regne ud, at du var andre steder, det skal man også en gang imellem.
      Ja solskinsbilleder kan man altid bruge i denne mørke tid.
      Knus Lisbeth

      Slet