søndag den 19. oktober 2014

Arkivbilleder på en regnfuld dag

Ja selv her på Samsø regner det, så formiddagen er gået med indendørs hygge. Her i eftermiddag studerer jeg rosenbøger, jeg må jo have fundet ud af, hvilke roser jeg vil have.
Heldigvis har jeg billeder fra i fredags, hvor vejret var bedre her hos os. Der var i hvert fald sol ind i mellem, ses det tydeligt af nedenstående billeder

                           

Solen var der ind i mellem og fik de gyldne blade til at lyse op
 Ambra og
Bjergmynte står side om side i påskebedet, som har været ret tørkeramt i sommerI skoven står forskellige bregner, nu begynder man at lægge mærke til dem
helt ovre bagved står en smuk hosta, som stadig er flot, jeg kender desværre ikke navnet på den.
Xerxes har sat en blomst

Cyklamens fine løv er kommet op. Nogen er købt til plantemarked, andre har jeg fået af Anne, de er så fine. Kan du se, hvad for nogen, der kommer fra dig Anne?

Endelig er glasbærrene ved at være fine, kun den ene busk er der bær på, jeg har tre mere, men de har ingen bær, de skal nok bare have lidt flere år på bagen.
 De hvide blomster i Himlens syv sønner har nu skiftet farve til lyserød i deres nedvisning
Limelight står også med lyserøde blomsterstande
Der er enkelte blomster på kongelys
Her mellem de to sten i stenbedet valgte Schippo, at løgene skulle plantes, det er øverst i bedet, mon ikke det bliver flot

Flere løvfældende rhodoer, det er med at nyde dem, inden bladene falder af
 Charles Austin
 Lady Emma Hamilton
 Penny Lane er færdig, men den holdt længe
I dag vil jeg slutte af med Queen of Sweden
Det var lidt solskin fra Samsø - god regnvejrsdag
Her får I lige en hilsen fra Arthur, som lige har skypet med farmor :) han rejser sig op ved alt og kravler nu. I efterårsferien var familien en tur ved Vesterhavet

24 kommentarer:

 1. Kære Lisbeth
  Hvor er det fint med bregner i haven og dine Hostaer holder da længe, hva.
  Glasbær er fine de lyser jo op blandt al det grønne. Stenbedet skal nok blive flot. med sådan en hjælper.
  Hvor er han dog kær den lille Arthur.
  Her har det regnet og regnet hele dagen igen igen.
  hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Ja det er dejligt med bregner i haven og nogen af mine hostaer holder længe. Jeg er også glad for mine glasbær og glæder mig til der kommer flere bær ad åre. Ja det bliver spændende om Schippo har valgt den rette placering.
   Ja Arthur er en skøn lille en.
   Her har det regnet til kl. 16, men det er lidt træls, at man ikke kan komme ud.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 2. Hej Lisbeth!
  Smukke arkiv billeder, det er som om du næsten viser de smukkeste først i tiden;-) Men hvor er det dejligt at se roserne i dag, og cyklamenblade, der er bare ikke noget sødere, ej det passer ikke helt for hvor er Arthur dejlig, og skype er fantastisk:-)
  Ha en god aften
  Hilsen Anette (og ja det er mig som ikke er kameravandt;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Ja det kan godt være, jeg viser de smukkeste først, men det er jo dem, som kan ses som reklame for bloggen :) Både Arthur, cyklamenbladene og roserne er skønne. Skype er virkelig fantastisk ja, endnu mere for dem som bor meget længere væk.
   Tak i lige måde
   Ja du havde vist et andet billede på før, nu kan jeg huske det med alpehue :)
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 3. Dine cyklamen ser fine ud. Det er stadig ikke lykkedes mig at købe nogle, som jeg kunne holde liv i. Herlige billeder fra en solrig efterårsdag. Her havde vi nogenlunde tørvejr i går, men ingen sol. I eftermiddag har det bare stået ned i stænger. Men jeg nåede da at få flyttet de sidste kaktuser ind fra terrassen, hvor de har stået i ly for regnen et par uger. Herligt foto af Arthur. Hvor er han blevet stor og dygtig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej May
   Ja de cyklamen er fine, jeg købte nogen i pilleform for et par år siden, jeg havde opgivet dem, da de pludselig viste sig. Nå I har ikke haft regn hos jer, men heller ingen sol. Jeg er glad, når der kommer ½ times sol, så jeg kan nå at tage billeder :)
   Ja Arthur vokser godt og kan meget nu.

   Slet
 4. Hej Lisbeth

  tror det har været en indedag for mange - her er der foreløbigt kommet 21mm, så vandet stiger igen...

  Nå, så man læser bøger - så kan jeg regne ud at dine tanker går mod de historiske roser:)
  Bliver det et stort antal?

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja der er nok ikke så mange, der har været i haven i dag. Vi har kun fået 10 mm, selvom det har regnet til kl. 16. Her stiger vandet ikke, målerbrønden er stadig tør, det plejer den ikke at være.
   Jeg har lidt problemer med at finde den rigtige højde til roserne, men det er nu bogen med engelske roser, jeg har studeret i dag.
   Nej det bliver kun 3-4 stykker, tror jeg, der er jo grænser for, hvor meget der kan gro op af stativet. Clematis er også bestilt. Men der er et par huller i rosenbedene, hvor der kan være lidt. Ja og så må vi se, hvad jeg finder på. Jeg kommer jo jævnligt til Fyn, så jeg kan altid supplere op :)
   Tak i lige måde

   Slet
 5. Hej Lisbeth
  Ja det har været de indendørs sysler der har været priorieteret heldigvis er der tørvejr i drivhuset så der er blevet sået lidt mere idag. 18mm har vi fået det stoppede med at regne ved 16 tiden og først nu kan solen ses bag skyerne. Desværre er den jo på vej ned. Godt du havde billeder i arkivet for lidt solbilleder luner på en regntung dag. Flot med blomst i Xerxes køn er den :-) Ja bladene på cyclamen et rigtig kønne og så er de jo grønne hele vinteren. Gætter på at de små på første billede er herfra syntes de ligner mine mest. Dem med de mest grå blade er de hvide? For sådan er det her. Glasbærrene er så flot i farven. Kongelys er også bare så sød. Ja vi får se om Shippo har øje for den rette placering. Det ser ud som et godt valg :-)
  Godt at Arthur kan Skype med farmor det hjælper jo til at han har dig bedre i hukommelsen. Der bor nogle her på vores vej som har børnebørn Tasmanien og der er Skype helt uundværligt for der går jo rigtig lang tid imellem besøgene. Ja han bliver sørme stor Arthur og nu skal forældrene da til at have et øje på hver finger for nu kan han jo begynde at komme omkring.
  God aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja kan man ikke finde på andet, kan man altid så lidt stauder, det har jeg så ikke gjort. Her stoppede regnen også ved 16 tiden, men vi har kun fået 10 mm. Der kom lige lidt solnedgangsskyer, men ikke noget særligt. Jeg farer også ud med kameraet, så snart solen skinner :) så jeg kan servere solskinsbilleder for jer :) Det var sjovt nok at vide, hvilke der var fra dig, så ved jeg det. Jeg har ikke haft nogen hvide blomster kun lidt lyserøde, men ad åre bliver det vel bedre. Ja det bliver spændende når prærieliljerne kommer op, om det ser tosset ud :)
   Ja Arthur er ved at rydde bogreolen, så de skal rigtig holde øje med ham nu. Uha ja Tasmanien er langt væk, så er Skype da helt uundværligt.
   Tak i lige måe
   Knus Lisbeth

   Slet
 6. Dejlig lille krudtugle, du slutter med. Det e dekorativt, når der begynder at danne sig et cyclamentæppe.De er jo ret så robuste på trods af deres diminutive størrelse.Man skal som bekendt aldrig sige aldrig; men roser står ikke øverst på min ønskeseddel lige nu. Så kan jeg jo nyde billederne af dine nye.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marie - ja han er dejlig.
   Ja det er rart, når cyklamen begynder at danne tæppe, det er først i år, jeg kan forestille mig det. Det er utroligt, at de er så robuste, men dejligt.
   Nå du er ikke til roser for tiden, har de drillet, eller har du bare nok?

   Slet
 7. Kære Lisbeth.
  Tak for alle de fine billeder. Dejligt med oversigtsbilleder og endda med solskin på.
  Hvor er Arthur fin. Så varer det ikke længe før han kan gå. Skal han gå om juletræ hjemme hos dig i år? Mit kommende barnebarn skal hedde Herman. Det er rigtigt de gamle navne der kommer frem igen.
  Ja, det er med at nyde de fine farver på rhodoerne, inden de taber bladene.
  Kærlig hilsen Eliane

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Eliane
   Selv tak, ja det er godt med solskin på oversigtsbillederne.
   Ja Arthur er fin, måske kan han gå, inden han bliver et år, han er ret ivrig i hvert fald. Nej han skal ikke gå om juletræ hos mig i år. Ja der er gang i de gamle navne, må man sige, jeg var nu ikke vild med navnet fra start, men man vænner sig jo til det.
   Ja jeg nyder bladene på de løvfældende alt det jeg kan, når bare det ikke regner for meget :)
   Kærlig hilsen Lisbeth

   Slet
 8. Beundrer dine forskellige Cyclamen - er blomsten mon samme farve, jeg synes at mine har samme farve selvom bladene er lidt forskellige.....

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sussi
   Jeg er også glædelig overrasket over mine cyklamen. Ja de blomster, jeg har set er alle samme farve, men måske har alle ikke blomstret endnu, for bladene er jo meget forskellige.

   Slet
 9. Kære Lisbeth
  Det er så skønt, at du viser solskinsbilleder - det var lige det, der skulle til for at få humørbarometeret i vejret :) Her har det også regnet mere eller mindre frem til kl. 16.30, så hver gang, jeg stak snuden uden for døren for at lægge løg, ja, så begyndte det at regne for alvor. I stedet blev det til at hygge med din rhodoliste - her blev jeg meget klogere på de forskellige slags, for slet ikke at tale om de dejlige billeder, som rigtig blev nydt! Det er et fint sted, Schippo har valgt - han er vist en rigtig lille gartnerhund - sjovt, at du lod ham vælge :) Hvor er dine cyklamen søde. Mine er desværre ikke kommet op endnu, selv om Anne havde lavet en fin vejledning til mig, men jeg håber stadig! Dejligt billede af den lille strandløve Arthur - hvor er han kær. Ja, nu bliver der noget at se til for forældrene, for alt kan og skal jo undersøges i den alder - vores tømte altid køkkenskabene :)
  Fortsat dejlig aften til dig!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Ja solskinsbilleder trænger vi til i dag med den mørke dag og alt det regnvejr. Godt jeg kunne få humørbarometret i vejret, for i morgen starter arbejdet igen, måske ikke så opløftende. Ærgerligt du ikke nåede at få lagt løg. Godt du så kunne læse min rhodoliste og at du kunne blive lidt klogere af at læse den, det er jeg glad for at høre :)
   Det var meningen, jeg ville sætte løgene et helt andet sted, men så kom jeg til at tænke på, at det måske kunne blive meget flot der. Jeg har også nok fået mine cyklamen før du fik dine, jeg fik dem jo tilsendt i foråret. Ja Arthur er dejlig, i dag har han pillet ved bøgerne i reolen, Schippo og Arthur følges ad med spilopper. Schippo har bare pillet ryggen af nogen bøger i stedet :( Ja mine har også tømt køkkenskabe, men ak det er jo mange år siden.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 10. Det er da et par begavede spilopmagere i det mindste - det er tidligt at interessere sig for bøger :))) Det er fint nok at starte på arbejde - tænker, det kan mærkes, at jeg nu får et skema med det rigtige antal timer. Måske når jeg lidt løglægning i morgen eftermiddag :)
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja ellers må de da blive begavede :) Lad os håbe, det bliver bedre med nyt skema, og at du når at lægge løg i eftermiddag.
   God dag
   Knus

   Slet
 11. Takker for de fine billeder.
  Dit sidste billede er virkelig dejlig.
  Tak for kigget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak Aase - ja han er en lille charmetrold.
   Selv tak

   Slet
 12. Hej Lisbeth
  Her stoppede regnen hen under, til str glæde for Alma der ikke bryder sig om at blive våd helt ind til skindet hvergang hun skal ud og besørge.
  Jeg følger meget interesseret med i hvad roser du finderfrem til det blive spændende. Og så har jeg da slet ikke fået skrevet til dig at Penny Lane er blevet plantet op ag det fine ovale net i mit nye bed, og det er inspirationen fra dg der har smittet af.
  Lille Arthur er vist ved udvide sin verden :-)..han er så lækker.
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Ja det var det samme her, godt det kunne blive tørvejr, så vores hunde kunne komme ud uden at blive våde.
   Jeg er også spændt på de roser, jeg har ikke helt fundet løsningen endnu. Det lyder godt med Penny Lane op af det ovale net i dit nye bed, godt jeg kan inspirere lidt :)
   Ja Arthur udvider sin verden - han er lækker, synes farmor :)
   Kh Lisbeth

   Slet