mandag den 27. oktober 2014

Solstrejf og en lille pakke

Her hos os er vi kun blevet velsignet med få solstrejf, men himlen var flot i morges også.
Desværre har vi kun set få glimt af solen siden, men vi kan jo ikke være lige heldige hver dag, det er så også et par dage siden, vi sidst var det.
Jeg har revet blade sammen i dag, det er ikke et arbejde, jeg har noget imod, for det er jo guld til bedene. Det nye bed fik guldet i dag, det var stadig lidt bart, mon ikke det var godt for jorden og ormene. Jeg har også klippet klatrehortensiaen, men det var ikke nok, kan jeg se nu.
Pileurten blomstrer stadig flot her ved bassinet, andre steder i haven er den færdig.
Mammuttræet Metasequoiadendron er groet godt i sommer, det var noget brunt i foråret, men nu er det blevet flot.
 Lidt ironisk er det, at det er denne røde dahlia, som har blomstret flittigst i denne sæson, når jeg nu ikke er til rødt, men den lyser jo op.
Crazy Love kan også endnu, men den har nu ikke haft så mange blomster.
 Gåseurt blomstrer også endnu, men de er i aftagende
Hortensia Limelight har heldigvis stadig fine hoveder
Viburnum Mariesii bevarer løvet længe, det er jeg glad for, for det har en flot farve.
 løvet på høststenbræk plejer også at være flot
 men de har fået for tørt i sommer, så bladene ser lidt hængende ud, jeg er bare glad for, at de blomstrer.
Tre steder i haven står de, her er den i skoven.
Kvanen må med igen, der er ikke så mange motiver, som der har været. Jeg havde besøg af en herboende grønlænder i går, hun ville meget gerne have frø af den, de bruger meget kvan i Grønland. Sjovt nok havde jeg i dag besøg af en dame, som har boet i Grønland, hun var også meget interesseret i kvanfrø, godt jeg har nok af dem. Ingen af dem havde set den farve før.
 også hos mig er der gang i primulaerne
 men det er der vist i mange haver rundt om
 Der er blomst i en enkelt stokrose ved husmuren
Den sidste blomst Newbiscus er ved at folde sig ud, den har gjort det godt i år. Efterårsløvet er også fint.
Nyresnerlen har klaret vinteren i nordbedet, en anden har overvintret i en krukke i værkstedet, det troede jeg ikke, de kunne. De var længe om at komme i gang, men flot at de klarede det.

Roserne blomstrer ufortrødent, fordelen er, at de holder længere, så det er tit den samme rose, jeg sætter ind flere dage i træk, men det er et nyt billede.
 Eglantyne
 Gertrude Jekyll
Mary Rose
en sjov enkelt rose som er kommet i en busk, der normalt har dobbelte roser
 Golden Celebration
 Grace
 Peace
Schneewittchen
jeg har forresten fået en pakke i dag. Der var tilbud i Familie Journalens netshop, rosenhandsker til 48 kr. og kobberskilte til 20 kr. pakken, det kunne jeg godt bruge. Burgon&Ball er et godt mærke.
Det bliver godt nok hurtigt mørkt, Bent er lige kommet hjem, nu skal han ud og slå græs, det var for vådt i weekenden.
Fortsat god dag.

20 kommentarer:

 1. Kære Lisbeth.
  Tak for alle de smukke billeder. Ja, det er utroligt så mildt det stadig er. I dag fandt jeg to små marts-violer i haven. Mon vinteren er aflyst i år? Det talte man om ved fødselsdagsbordet i går.
  Jeg tror Gertrude Jekyll vinder i dag.
  Kærlig hilsen Eliane

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Eliane
   Selv tak. Ja det er meget mildt, martsvioler har jeg dog ikke fundet. Vinteren starter jo først 1.12. så vi kan nå det endnu, desværre synes jeg tit, at det først rigtigt bliver koldt i februar marts.
   Ja Gertrude Jekyll er jo også smuk og velduftende.
   Kærlig hilsen Lisbeth

   Slet
 2. Vakre bilder! Litt ironisk med den røde dahlia ja, for jeg kjenner til det med å ikke like rødt. Men den lyser opp som du sier. Ha en god aften.

  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja det er meget ironisk med den røde dahlia, især da jeg aldrig kunne finde på at købe sådan en, men det kender du godt, mærkesedlen passer ikke til indholdt :) men lyser op gør den, jeg kan bedre acceptere den nu, hvor der ikke er så meget andet.
   Tak i lige måde
   Klem

   Slet
 3. Dejlige billeder. Sikke flotte skilte, de er jo fine at hænge på træerne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ulla - ja det er flotte skilte, jeg skulle bare have købt nogen flere :) de er nemlig fine til træerne.

   Slet
 4. Hej Lisbeth

  Jamen det er da en fornøjelse som det stadig gror hos dig - Mammuttræet ser ud til at være kommet sig helt!
  Kan man bare skrive på disse kobberskilte?

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja det må man sige - Mammuttræet har det rigtig fint nu, vi frygtede ellers for dets liv.
   Ja det gik lidt trægt første gang, jeg prøvede, men så trykkede jeg lidt hårdere, så nu har den første rose fået navneskilt :) men der er jo kun 20, så nu må jeg prioritere, ærgerligt jeg ikke købte flere.
   Tak i lige måde

   Slet
 5. Hej Lisbeth
  Her har det kun været nogle få solstrejf og kun i formiddags ellers har det været gråt. Blomsterbedene har da godt af at få en lille dyne af blade. Det beskyttet jo planterne og giver næring når ormene omsætter dem. Her bruger jeg bladene fra vores store birketræ for de er ikke så store og det plejer at fungere fint :-) Den røde dahlia er da rigtig fin på denne årstid det ender måske med at Den bliver et must have i din efterårs-have :-) Det kan godt være at at gåseurten er aftagende men den har da også gjort det godt. Ikke noget at sige til at den røde Kvan et eftertragtet gad vide hvordan den smager og hvordan bruges den. Har du smagt? Her er der blomst i en af de primulaer jeg plantede i foråret og igår så jeg blomst i marts viol. Gode sager der var i pakken sådan et par gode handsker til roserne må jeg nok også have fat i de almindelige havehandsker er vist ikke meget bevendt til roser. Kunne Bent nå at slå græsplænen inden det blev mørkt. Her et det slut med at når noget efter arbejde. Mogens er tidligst hjemme ved 17 tiden og for mig er det mørkt inden jeg har fri :-(
  Jeg har fået manden hjem igen godt brugt. Det var et stort program på 3 dage. Han har også leget Supermand. Sprunget elastikspring ned i en bjergkløft i Alperne. Godt jeg ikke viste noget om det for så havde jeg da ikke haft et roligt øjeblik for sådan noget kan jeg bare ikke klare. Kylling som jeg er :-)
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja jeg tænkte nok, at I også havde en grå dag i dag. Andre har haft solskin, så vi kan godt være lidt misundelige. Ja det er nemlig godt med en dyne af blade i bedene, de små birkeblade er også fine, og så står birkene så smukt lige nu. Tja nu må vi se med den røde dahlia, om den klarer vinteren. Ja gåseurten har blomstret konstant siden juni eller hvornår den nu begyndte. Eliane havde også set martsvioler, men det har jeg nu ikke. Nej jeg har aldrig smagt den røde kvan.
   Jeg har nu hidtil klaret mig udmærket uden rigtige rosenhandsker, man skal bare lade være med at tage hårdt fat i grenene. Det tidspunkt jeg bliver mest stukket eller revet er ved sommerbeskæringen, derfor er det godt med lange handsker. Det er nu mest de historiske, som er slemme og som skal beskæres om sommeren, dem har du ingen af endnu. Bent var hjemme kl. 16, men det er lige før, han skal have lygte på, jeg har også sagt til ham, at det er sidste gang i år, han kan klare det efter arbejde.
   Det lyder voldsomt, godt du har fået ham helskindet hjem igen. Jeg kan godt forstå, at han er brugt efter det. Jeg skal nu heller ikke nyde noget af den slags, og Bent havde heller ikke gjort det :)
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 6. Dejligt med sådan en pakke med nye havehandsker. De er slet ikke til at undvære nu, hvor der er lidt køligere. I lørdags hængte jeg 4 par til tørre i fyrrummet, de er nemlig ikke rare at have på når de bliver for fugtige. Så flotte dine roser stadig er. Jeg havde en enkelt utrolig en i lørdags, og da tænkte jeg netop på dig, at du jo stadig har mange at glæde dig over.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Ja det er rart med nye havehandsker, disse her skal nu bruges, når jeg skal klippe roser. Jeg bruger de billige fra Netto, for du har ret, lige nu bliver handskerne ret våde efter kort tid. Så jeg har flere par i gang :) Ja der er heldigvis en del skønne roser endnu, men det bliver nok ikke ved.

   Slet
 7. Kære Lisbeth
  Sikke en dejlig solopgang, du lægger ud med - godt, at den kan nydes gennem din linse, for her har det været gråt i gråt hele dagen med støvregn som ekstra krydderi fra i eftermiddags. Dejligt med rosenhandskerne - sådan nogle kunne jeg også bruge, for det er især op af armene, der kommer rifter. Flot med en Stokrose i blomst :) Jeg har en hvid Fingerbøl, der blomstrer nu - en af dem, jeg såede i januar, så det hele er vist lidt usædvanligt i år. Jeg kan ikke lade være med at more mig over dig og din røde Dahlia :) Den har jo blomstret ufortrødent og rigt, så det er næsten som om, den vil have dig til at forstå, at rødt kan være okay ;) Her er Golden Celebration også gået i gang med en pæn genblomstring - det er en skøn farve om efteråret. Jeg har også haft flere par handsker i gang i dag: Wild Rover har fået sin plads, en lavendelhæk er flyttet og de sidste stauder er sat. Nu mangler jeg bare at lægge en del løg og få det sidste ryddet op i haven - herunder bladguldet :) Håber også, at græsplænen ikke skal slåes mere i år.
  Hav en dejlig havedag i morgen - det bliver vist sol :)
  Knus Linda

  Og en hilsen til Ulla - håber, det ok at skrive det her, Lisbeth: Har først lige set din kommentar fra i går om fuglefoderhus, og du kan tro, jeg gerne vil købe et, hvis Malcolm orker at lave flere - det er da helt fantastisk :))) Jeg skriver lige til dig på din blog.
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Ja det var så også det eneste vi så til solen her, håber det bliver bedre i morgen. Kedeligt og gråt og så fik I også støvregn. Ja det er ret godt med rosenhandsker, tror jeg, har aldrig haft nogen før. Fint med din hvide fingerbøl, det er da dejligt. Vi har ikke andet sjovt, end det vi selv laver, derfor gør jeg jo også grin med den røde farve, så det er fint, at du morer dig :) ja man kan ikke sige andet, end at den er meget stabil til at blomstre. Jeg tror kun, der er den ene blomst i Golden Celebration. Godt du har fået lavet meget på din fridag, så når du nok også løg og bladguld.
   Jo tak lad os håbe på sol i morgen, jeg mangler den til billederne.
   Ja du var heldig, at få lov til at købe et fuglehus :)
   Også god dag til dig
   Knus Lisbeth

   Slet
 8. Kære Lisbeth
  Sikke fine handsker du der fik.
  Jeg har også en enkelt primula der blomstrer.
  Det er en fin rød Dahlia du har, ligeledes Crazy Love er sød.
  Mammuttræet er da et fint lille træ.
  Ja, det bliver altså tidligt mørkt nu, lidt trist, men sådan er det bare.
  hilsen jessie
  hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Ja det var fine handsker.
   Vi er nødt til at vænne os til mørket nu ja, men det går jo nok, selvom den første tid er sværest. November er ikke min favorit måned.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 9. Hej Lisbeth!
  Så ved jeg hvad der er i vente, må ind og kigge hvad grønlænderne bruger kvanen til;-)
  Smukt billede det første, og det sidste ser brugbart ud, har lige kigget på mine handsker, men de er ikke i brug endnu, men har heller ikke alle de roser.
  God dag til dig

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Ja det er jo godt at vide, mon de sylter den :) de er nok kun vant til den almindelige grønne.
   Tak - ja handskerne er vist meget gode, og skiltene er jeg rigtig glad for, der er bare for få :)
   Tak i lige måde

   Slet
 10. Hej Lisbeth
  Tænk at nyresnerlen har overvintret ude, det troede jeg ikke den kunne, den milde vinter har sikkert hjulpet den godt på vej.
  Blomst i stokrosen, det er da lidt vildt ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi
   Ja det undrer også mig, at nyresnerlen klarede vinteren, men det er nok, fordi det har været en mild vinter, den var også dækket til med gran.
   Godt nok kun en enkelt blomst i stokrosen, men det er da meget godt alligevel

   Slet