fredag den 17. oktober 2014

Helt stille

Det er ikke ret tit, det er stille vejr her på øen, men for 2. dag i træk er det det dejligste stille vejr. I morges fik vi 6 mm mere, en enkelt byge i løbet af dagen, og ellers bare stille og mildt vejr.
Vi har ikke set så meget til solen i dag, lidt mere i går, og disse billeder er fra i går. Jeg benytter mig af det, så snart den skinner. Jeg må have alle efterårsfarverne med, de ses bedst, når solen skinner

 morgenbillede
og nu med blå himmel
i går fik jeg fjernet alle asters ovenfor jorden. Schippo fandt et par ordentlige rødder, da han hjalp mig med at grave i går, de kom også væk

Efterårsfarverne lyser op både i sol og skygge
 Papegøjebusken er ved at få de flotteste farver nu
i baggrunden Tulipantræet
En af de tre fine rødegetræer


Græsserne er bare super flotte
 Høstrøn sammen med den blå himmel, så smukt selvom den efterhånden er lidt tynd i toppen.
 Kornel
og kornellen i pavillionbedet, som blev flyttet forleden dag
En lille hjertenød står gemt i læhegnet, nu er den ved at være så stor, man kan se den.

Flotte løvfældende rhodoer, sikke farver
 Echinacea Sunrise flere knopper er på vej
Rudbeckia Sahara er også med endnu


Zinnia denne gang den lille, den er nu sød
kvanen har fået besøg af en hveps, de er vilde med kvan
Roser? Jo et par stykker
 Morten Korch
 også her
 Queen of Sweden mod grå himmel
 og mod blå himmel
Til sidst Elantyne fra i sommer, fordi min er så forskellig fra den Marit viser i dag. Måske er de bare forskellige fordi vi ikke har ens klima? Min er mere flad i det, hvorimod Marits har den fine skålform, som jeg så godt kan lide.
God weekend til jer derude.


26 kommentarer:

 1. Kære Lisbet
  Jeg nød at se alle dine efterårsfarver.
  Der er noget eventyrligt over helt stille vejr....

  Kærlig Hilsen
  JetteMajken

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jette
   Det var dejligt at høre, ja det har du helt ret i, stille vejr er skønt.
   Kærlig hilsen
   Lisbeth

   Slet
 2. Kære Lisbeth
  Dejligt, at du viser solskinsbilleder - de lyser op her, hvor vejret har været mørkt og gråt. Vi fik rigtig megen regn i nat og i formiddags, men det var dejligt med vindstille. De løvfældende rhodoer er vel nok smukke i deres efterårsdragt - for en som mig, der ikke har noget stort kendskab til rhodoer, giver det anledning til forundring over deres mangfoldighed. Jeg kan godt forstå, at du er vild med dem, og havde jeg en større have, så ville jeg også kaste mig ud i mange slags :) Hvor er din Hjertenød fin - den ser rigtig ud til at trives. Hvor har du været effektiv sådan at få fjernet dine invasive asters - godt, at din lille hjælper også er til opgravning af rødder :) Den gule zinnia lyser fint op - gult er godt på denne tid af året, synes jeg, for det får rigtigt det gulgrønne løv til at spille. Smukt morgenbillede - du har så mange fantastiske udsigtspunkter i din have, og du har øje for at fange dem med kameraet.
  God aften - tænker, du skal nyde Vild med dans :)
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Ja jeg tager helst billeder i solskin på denne årstid. Ja tænk at have vindstille to dage i træk, det er vi ikke vant til, så holder bladene nok lidt længere.
   De løvfældende rhodoer er meget smukke nu, så de har også to sæsoner, men man skal have en stor have for at få plads til det hele. Ja det var godt at komme af med asters så de ikke sår sig, Schippo fandt ned til rødderne, og jeg fik dem op :) Ja gult er helt i orden nu på denne årstid og i foråret, ja og selvfølgelig på roserne. Ja jeg har mulighed for mange fine motiver i min have, og mit øje er trænet i at se dem og derefter fange dem :)
   Ja du kan tro, jeg skal nyde Vild med dans :)
   Knus Lisbeth

   Slet
 3. Kære Lisbeth.
  Tak for alle de smukke efterårsbilleder.
  Din E. Sunrise er meget smuk og det er den lille tagetes også.
  Godt du har din lille hjælper til at grave rødderne op:)
  Kærlig hilsen og god aften, Eliane

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Eliane
   Selv tak. Ja den Sunrise er smuk, den anden er en zinnia.
   Jeg har ingen tagetes.
   Schippo er en god hjælper, synes han selv, i dag har han hjulpet far med at grave et stort hul :)
   Kærlig hilsen og i lige måde
   Lisbeth

   Slet
  2. Kære Lisbeth.
   Jamen det var da også Zinnia jeg mente.
   Kunne jeg tigge lidt frø af den, den er meget smuk. Den ville gøre sig godt i det gule bed foran huset.
   Kærlig hilsen Eliane.

   Slet
  3. Kære Elinaen
   Ja det tænkte jeg nok, du må meget gerne få frø af den.
   Kærlig hilsen
   Lisbeth

   Slet
 4. Hej Lisbeth
  Her fik vi 1mm i nat og 1mm i eftermiddags. Da jeg kørte på arbejde forsøget solen at komme igennem men den gav hurtigt op men mildt og stille også her. Efterårsfarverne er fantastiske hos dig og selv på en gråvejrsdag så et det jo næsten som som sol med alle de gule/røde farver der lyser op :-) Græsserne tager sig også flot ud den på de sidste to billedet hvad er det? Den lille hjertenød er rigtig fin godt den har fået noget størrelse. De løvfældende rhodoer er da helt forrygende sikken en farve så blir man da lidt forelsket :-) Flotte blomster i den gule farveskala gad vide om den gule solhat jeg har også er en Sunrise den ligner min er dog færdig for i år. Morten Korch er stadig fin hos dig. De knopper der var i min er alle mugnet :-(
  Nå så er det med at blive sat godt tilrette i sofaen for nu er det jo tid til ugens TV højdepunkt :-) Spændende at se Astrid Krag. En lille grå politiker mus som virkelig har forvandlet sig til en smuk svane. Selv om hun måske ikke et den dygtigste danser er hun min farvorit :-) Mogens er også overrasket over hvor flot hun er når hun fået en dansekjole på.
  Rigtig god danse aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Nå det var ikke så meget regn, som vi har fået. Solen har forsøgt at trænge igennem flere gange, men det lykkedes aldrig helt. Ved 16 tiden var der blå himmel, men kun i 10 min. Ja jeg må jo tilstå, at jeg er vild med mine efterårsfarver, så jeg viser dem igen og igen. Ja de græsser er flotte, og jeg bliver dig svar skyldig, jeg ved ikke, hvad de hedder. Jeg er glad for, at hjertenøden endelig er ved at se ud af noget. Ja de løvfældende er rigtig flotte. Ja det kan jo godt være, at det er Sunrise du har. Øv hvor ærgerligt med knopperne i din Morten Korch, især nu det er din første.

   Ja så blev Vild med dans nydt, det er en god udsendelse, synes nogen af os i hvert fald. Det er spændende med Astrid Krag en stor forvandling må man sige, og hvor hun nyder det, de er dygtige til at shine dem op, det må være spændende at være med i.
   Tak i lige måde.
   Knus Lisbeth

   Slet
 5. Ja vi må nyde farverne i de solstrejf der er der indimellem. Det er lidt svært at vælge for mere sol vil jo nok medføre koldere temperaturer. Vi har stadig en del knopper i roserne, dem vil jeg jo gerne se. Vi må tage det som det kommer.
  Knus AM

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne Mette
   Ja jeg nyder farverne både med og uden solstrejf, men selvfølgelig er de smukkest med sol. Jeg synes, vi skal være glade for, at det ikke blæser, for så ryger de smukke blade af. Selvfølgelig vil vi gerne se knopperne på roserne springe ud, men de fleste skal nok komme, og du har ret, vi må tage det som det kommer, vi kan ikke ændre noget.
   Knus Lisbeth

   Slet
 6. Hej Lisbeth. Sikke flotte farver din have viser frem nu. Den lille zinnia er fin - mon det er Apricot? Du er da heldig at have gravehjælp, her hos mig, må jeg selv klare arbejdet:) Utroligt så flotte dine solhatte er, mine er gået i frø for et par uger siden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Ja der er mange skønne farver i min have. Jeg ved ikke, hvad zinniaen hedder, den kommer jo oprindeligt fra din have, så du ved det nok bedst :)
   Jeg er skam heldig med min lille gravemedhjælper :)
   Mine solhatte klarer sig ret godt ja.

   Slet
 7. Dejlige billeder af de smukke efterårsfarver.

  SvarSlet
 8. Hej Lisbeth

  Ja her har det været gråt hele dagen og småregn kun afbrudt af styrtregn. 8mm har vi fået ialt men vandet fra igår trænger alligevel ned i jorden, det ser helt ok ud nu - jorden den var også meget tør.

  Flotte høstfarver du har, og du blev forkælet med sol!. Her er det meste faktiskt grønt endnu, og nu har de jo aflyst næste uges kulde - så vi slipper nok også for nattefrost meget lang tid endnu:)

  Ha en dejlig danseaften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Vi har også kun haft lidt sol, men det stille milde vejr er jo fantastisk, ja og farverne i haven er heller ikke så dårlige. Jeg tror vores haver kan tåle meget vand endnu, de er i stort underskud, der er stadig tørt et stykke ned.
   Dejligt at slippe for nattefrost længe endnu.
   Jo tak for det og i lige måde, men det er nok ikke lige dig :)

   Slet
 9. Kære Lisbeth
  Det er fine billeder af efterårsfarverne i haven.
  Rhodoerne er flotte med de skønne farver. og dine græsser , ja de må lyse op og pynte.
  Igen smukke roser.
  Vi har haft regn hele dagen her, igen igen,
  god weekend
  hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Tak skal du have, ja som du ved er jeg glad for efterårsfarverne både på træer, men bestemt også på de løvfældende rhodoer.
   Vi har tørvejr nu, så vi skal ud og arbejde :)
   Tak i lige måde
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 10. Hej Lisbeth!
  Fantastiske efterår, og smukke billeder fra din have, her nydes det også at vejret er stille, og tørvejr af og til:-)
  God lørdag hilsen Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Nu med billede :) jeg måtte lige ind og kigge, om det nu var dig, men det var det.
   Ja dejligt stille vejr har det været, men nu gik den ikke længere. Smukt er det heldigvis alligevel.
   Tak i lige måde
   hilsen Lisbeth

   Slet
 11. Hej Lisbeth
  Tenk at det kan være helt stille hos deg også! Håper det kan fortsette. Jeg ser nå at din Morten Korch har en kaldere farge enn min ja, og Elegantyne er jo helt annerledes enn min. Om det er jorda her/ klima eller om en av de er feil merket er ikke godt å si. Nydelige roser du fortsatt har!
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   to dage var det stille, herligt. I dag blæser det igen, men de to dage blev nydt. Roserne skifter meget farve efter temperaturen, men Eglantyne har forskelligt udseende. Din er meget flottere i formen end min )
   Klem

   Slet
 12. Hej Lisbeth.Dejlige billeder fra din efterårshave.............sikke farver.
  Her det utroligt vådt uden for..............har fået 71 mm på 4 dage.Så jeg holder mig indenfor................og har stadig nok at lave i stuen og arbejdsværelset.
  Men i dag er det stille vejr og ingen regn.................så skal lige en tur ud og fjerne masser af blade fra bøgen og kirsebærtræet.
  Lidt roser har du da endnu..............men nok ikke så længe endnu.
  Rigtig god lørdag til dig knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Tak skal du have, ja det er flotte farver.
   Det er godt nok meget vand, I har fået, vi nøjes med 40 og de lover mere, så jeg er fint tilfreds med det.
   Her blæser det godt igen, ja der er hele tiden forskel på vejret her og der.
   Ja nu må vi se med roserne.
   Godt arbejdslyst med alt det du laver og god lørdag.
   Knus Lisbeth

   Slet