torsdag den 30. oktober 2014

Rimfrost og en pakke

Det har været dejligt vejr i dag, helt stille og solskin, men det blev hurtigt koldt, selv mens solen var på himlen her sidst på eftermiddagen, hvor der kun var 8 grader. Der var rimfrost i græsset i morges, men dahliaerne har ikke taget skade. 4 grader i nat.

Mon ikke de fleste af jer har bemærket at mine billeder er fra dagen før. Det passer nu bedst ind i min rytme, så her er solnedgangen fra i aftes.
her er det derimod morgen. Jeg hygger mig med at kigge billederne igennem om aftenen, så det bliver nok sådan det næste stykke tid, men det går vel nok, bare det er gode billeder.
i går fik jeg min pakke med clematis, tre af dem skal plantes ved gyngestativet, mon ikke jeg også finder en plads til de sidste to :) her blev de købt

 # 
 Art.Nr. 
 Anzahl 
 Beschreibung 
 E-Preis 
 Gesamt 
1
000928
1
7,12 EUR
7,12 EUR
2
000611
1
7,12 EUR
7,12 EUR
3
000768
1
7,12 EUR
7,12 EUR
4
121
1
6,90 EUR
6,90 EUR
5
302
1
6,90 EUR
6,90 EURJeg regner med,  der sker lidt mere med planerne her i weekenden.
 Abeliaen blomstrer endnu og er ved at få efterårsfarver
her er det Zenobia, der blomstrer lidt igen
Pileurt og hostaer står så fint ved bassinet
Det er ikke så tit, jeg viser Sct. Hans urten, her er den i fuld sol. Jeg har også to mørke eksemplarer, men det er ikke den store succes med dem, de bliver ikke til flere.
 Spidsløn Faassens Black/rødbladet spidsløn (et selvsået skud foræret af venner, de havde bemærket, at jeg var helt vild med deres)
Rød søjle spidsløn
Sumpeg (ovenstående to er købt ved Anne Marie Lønbæk Planteskole)
 Den lille lærk er ved at tabe nålene, der er blevet klippet lidt i grenene, og en gren er bøjet ned ved hjælp af en hulsten, det kan skimtes i baggrunden. Det er Fnuggys mor, som har gang i det. Fnuggy er Schippos legekammerat
 Dette her er fra i forgårs lige inden solen gik ned
 her har vi et smukt morgenbillede fra i går
En tur i skoven
 Charles Austin fra den ene side
 og fra den anden side
 Erotica
 Buff Beauty
 St. Cecilia
 Queen Elisabeth er en smuk sentblomstrende rose, men næsten uden duft
 Scepter d´isle
Braithwaite
Så slap billederne fra i går op, fortsat god dag til jer.

28 kommentarer:

 1. For mig er det hip som hap, om dine bmukke billeder er fra i dag eller i går. Klematisfirmaet har jeg også haft kig på - deres udvalg er stort og priserne rimelige.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja det kan jo være ligegyldigt, hvornår billederne er fra, det er bare ikke altid teksten passer med billederne.
   Ja firmaet har et stort udvalg og priserne er rimelige. Desuden stoler de på folk, så man skal ikke betale forud som i mange andre firmaer. Planterne er tilmed fine.

   Slet
 2. Det var en dejlig pakke! Her har der ikke været spor af frost - ikke engang rim. Og det er ok med mig :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nana
   Ja det var en dejlig pakke. Jeg talte med Tim i dag, han sagde også, at I ikke havde haft frost. Ja man kan godt undvære frost, bare man har fint vejr :)

   Slet
 3. Hej Lisbeth

  Ja, så dukkede den op pakken til dig! - Mine roser er også på vej, jeg rykkede idag. "Han havde ventet på de franske" (det må være Meilland?) dog uden "Scentimental" den strivrede - men jeg havde heldigvis også bestilt en anden "Alfred Sisley". så der er ok.

  Dine ser spændende ud - jeg bemærker jo en fin texensis! Det er altid en god dag når man får varer hjem!
  Og at vejret egentlig også arter sig er bare dejligt!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja så kom pakken, ja det er spændende at få varer hjem, der kommer flere inden længe.
   Du er da ikke ked af det, hvis Du har bestilt Papa Meilland, har du set, hvad Rosenposten skriver om den. Og du er næsten helt ny indenfor roser, men det er jo en udfordring, det kan du lide :) Alfred Sisley suk, ja det er ikke lige mig, kan du nok regne ud.
   Tak i lige måde

   Slet
  2. Tænkte nok A Sisley ikke lige er dig;) Og Papa nej, den har jeg ikke bestilt - den er så extrem sart at jeg skulle have ansat et antal gartnere for at kunne holde den:)) Nej Meilland er en enorm fransk rosenforædlings grossist. "Pretty Kiss" og nok "Lovely Green" får jeg fra dem...

   Slet
  3. Det var jo det, jeg var bekymret for, så har du sparet gartnerne i denne omgang :)
   Ok så blev jeg lidt klogere. Vi har ikke helt samme rosensmag, kan jeg se, men Lovely Green er meget smuk og fyldt :)

   Slet
 4. Hej Lisbeth. Sikke nogle fantastiske solskinsbilleder. Dem blev jeg glad af at kigge på. Jeg har ikke rigtigt kunnet se solen de sidste par dage, fordi jeg har sent fri. Jeg blev glad for at se din pileurt, for jeg har nemlig købt en, der ligner og tænkte, at den er da i blomst længe! Jeg har plantet min i mit trekantede staudebed og håber den får godt fat dér.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Jeg vil gerne give jer solskinsbilleder, for jeg er helt klar over, hvor slemt det er at sidde inde i fint vejr og vide, at man ikke når hjem, før det er mørkt.
   Pileurten er skøn, jeg er glad for min. Den var længe om at komme ordentligt i gang i regnvandsbedet, men her ved bassinet gik det stærkt

   Slet
 5. Hej Lisbeth
  2.8 plus grader i nat så alle dahlia var stadig fine i morgen men jeg måtte alligevel grave en op for Dronning Margrethe skulle jo plantes. Godt det kun var en rose der skulle i jorden for der var ikke meget varme i luften kl 8.30. Helt OK med mig at det er gårsdagens billeder når de er så flotte. Det er jo billeder fra de flotte dage der varmer mest :-) Hvilken vidunderlig pakke clematis du har fået store og flotte er de. Lutter lækre sager kan jeg se når jeg Googler dem. Er især vild med Pink Princess og Maidwell Hall :-)
  Min den mørke Sct. Hans urt er også noget splejset men den er også kun en 2 år gammel stikling så mon ikke det blir bedre. Godt at Fnuggys mor kan trylle lidt det skal nok blive godt med den lille lærk. Den er nu også meget fin i sit efterårs forfald :-) En skovtur på en smuk efterårsdag er lige sagen. I love it :-))) Queen Elisabeth er rigtig køn ærgerligt at den mangler duft men man kan jo ikke altid få det hele. Der er 2 fine knopper i min ene Sharifa Asma. Håber de når at springe ud.
  Mon ikke du har fået fyldt billed lageret op i løbet af i dag så du kan forkæle os igen i morgen.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Vores stod på godt 4 grader, da jeg stod op, om den har været længere nede. ved jeg ikke. Allerede kl. 16 var der heller ikke meget varme i luften. Ja der kom en del billeder i kassen i dage igen. Jeg tror, de clematis er gode, de er valgt med megen omhu :)
   in Sct. Hans urt er gammel, men det hjælper ikke, der er ikke meget gang i den. Jeg tænkte nok, at skovturen kunne friste. Lad os håbe Sharifa Ashma når at blomstre, men det er ikke sikkert. Nu skal jeg snart til at have bestilt roser ved Jas.
   Jo jo der skal nok komme gode billeder i morgen igen, regner jeg da med.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 6. Hej Lisbeth, det er nogle dejlige og flotte billeder du har taget af himlen, et fantastisk lys :-) derudover har du rigtige mange blomster stadigvæk, roserne står fantastisk godt :-). Held og lykke med dine nye klematis :-), kh Margit

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Margit
   Tak skal du have, ja der er et fantastisk lys i denne tid. Jeg er heldig at have mange blomster, det er jeg glad for.
   Tak skal du have Margit :)
   Kh Lisbeth

   Slet
 7. Utrolige flotte farver i din have trods efteråret:-)Modtog du min mail med Schippos søster?
  Kh Isabella

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Isabelle
   Tak skal du have, det er jo netop efteråret, der giver de smukke farver.
   Nej jeg har ingen mail fået fra dig, men nu får du en fra mig.
   Kh Lisbeth

   Slet
 8. Kære Lisbeth

  Altså hvor er de smukke de roser du viser i dag.
  Og de 3 sidste billeder af haven er dog forrygende, smukke, det ser godt ud.
  Det er nogle fine clematis du har købt - fine luftige, de bliver spændende at følge.
  hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Tak skal du have, ja de er ret kønne, årstiden taget i betragtning.
   Tak skal du have, jeg er vild med at tage billeder og at vise dem til jer.
   Jeg er spændt på mine clematis, håber de bliver gode.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 9. Hej Lisbeth
  Det var dog nogle super flotte planter du har modtaget idag, det bliver spændende at se dem indtage indtage gyngestativet de næste år.
  Ja det har også været ret så koldt her idag også, men rimfrost tror jeg dog ikke vi har haft, men det var stadig mørkt da jeg tog hjemmefra.
  Jeg er gået dig lidt i bedene, og viser også daggamle billeder idag ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi
   Ja de clematis kan jeg vist ikke klage over, de er rigtig fine, så vi må glæde os til, at jeg kan vise billeder af dem på gyngestativet.
   Ja så ved du ikke helt, om I har haft rimfrost.
   Du må gerne gå mig i bedene og komme og se mine bede ;)

   Slet
 10. Så flotte clematis du har kjøpt! Ja, dine bilder har en egen rytme, men det er jo veldig fint å se på de enten de er fra i går eller i dag!
  Her var det -2 i dag tidlig, men jeg tror at det gikk bra med de som snart skal inn. Litt kulde tåler camellia og fuchsia :)

  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja de så fine ud, de clematis det er jeg glad for, det skal nok blive godt. Det er mest fordi, de ikke altid passer med ordene :)
   Mine camellia står ude i bedene, men det er jo også lidt anderledes klima hos os. Håber det går godt med dine.
   Klem

   Slet
 11. Godmorgen Lisbeth.
  Tak for alle de smukke billeder. Det er et helt fantastisk vejr. Det gør ingen forskel for mig om billederne er fra i går. De viser hvertfald en skøn have og nogle fantastiske roser, der bare bliver ved med at blomstre.
  Vi har nu bestilt clematis fra det tyske firma, bl. a. et par med smukke klokker. De er jo billige og jeg ser med glæde at de er store og flotte.
  Vi fik ikke nattefrost, men nu er de sarte planter inde. Nu mangler vi kun at få stablet nogle krukker med forårsløg og at få dahlia´erne op og vasket. Det må blive weekendarbejde.
  Ønsker dig en god dag.
  Kærlig hilsen Eliane

  SvarSlet
  Svar
  1. God morgen Eliane
   Selv tak - i dag regner der, men de sidste dag har været dejlige.
   Ja man kan roligt bestille clematis hos Westphal, det er fine sager. Godt I snart er færdige med det hårde arbejde, så I kan slappe af i vinter.
   Tak i lige måde
   Kærlig hilsen
   Lisbeth

   Slet
 12. Hej Lisbeth
  Hvor er du altså god til at fange nogle smukke motiver.
  Uroligt at du ikke har succes med Sct.Hans urt, med de grønne fingre du har.
  Det er skønt at få pakker, jeg har endnu ikke været inde og kigge på siden men den skal da helt sikkert studeres.
  Her kom posten også med en pakke i går,den var fra Rosenposten så du ved godt hvad der var i.
  Det skulle jo blive en lun dag i dag, så det er bare med at komme i haven og få plantet. Rigtig god dag til dig.
  Kh Linda

  SvarSlet
 13. Hej Linda
  Tak for dine søde ord, det blev jeg glad for.
  Jeg tror ikke, jeg giver Sct. Hans urten nok opmærksomhed, den står for tæt med alt muligt andet, og så glemmer jeg den. Westphal er et godt stede at handle, gode planter til billige penge.
  Ja så fik du dine roser, det var godt, håber de er gode denne gang.
  Her hos os er det meget kedeligt vejr, så jeg har kun været ude en runde, det lokker mest, når det er solskin.
  Også god dag til dig
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
 14. Hej Lisbeth.
  Smukke billeder. Ja nu er det efteråret som banker på, men alligevel en dejlig tid, hvor der er tid til fordybelse og indehygge.

  Hilsen Bente.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Bente
   Jeg synes bestemt også, at efteråret er en dejlig tid, jeg kan lide de skiftende årstider, det er det, der er så dejligt ved Danmark.
   Hilsen Lisbeth

   Slet