torsdag den 16. oktober 2014

Skyer der går og kommer

ja næsten som er det sommer :) Det dejligste stille milde vejr har vi her ovenpå gårsdagens ialt 33 mm. Det er underligt at tænke på, at man i Nordjylland har fået 100 mm og nu har oversvømmelser, når jeg kan nyde det dejlige vejr her hos os.
Denne magnolia blomstrer ikke så længe som Sieboldii, til gengæld beholder den løvet meget længere.
 Nordbedet er så dejligt nu, den himmelske bambus/Nadina Domestica står og stråler med sit smukke løv, den skal plantes et andet sted, men foreløbig kan den stå der og pynte.

Jeg er meget fascineret af det smukke løv og de graciøse grene
I dag fik jeg en gave med posten, fra en af mine læsere, som er flittig til at kommentere. De er nu plantet efter alle kunstens regler. Schippo har bestemt, hvor de skal stå. Han var nemlig begyndt at grave et hul, og stedet var udmærket, så vi fortsatte graveriet sammen. Det var straks sværere at få ham til at lade være, men det gik, nu ligger han udmattet i sofaen og sover :)
 Bærmisplerne igen
En enkelt blomst i C. Jackmanii
Dværgsyren og græsserne har nøjagtig samme farve.
Havefuchsiaen blomstrer stadig flot
Denne Penstemon Raven står i nordbedet, nu er der snart blomster i den igen


 Der er kommet en ny blomst i tre af mine hortensier
klatrehortensiaen er ved at få høstfarver
 Dream Queen er stadig fin i løvet
 Det samme er June, både fra den ene side
og fra den anden
 Høstrønnen er smuk
fra alle sider
Denne tretorn har jeg selv sået, den står fint udenfor på 2. år og ser ud til at klare sig godt.
 Ved døren står denne her fine plante, som jeg fik af Lisbeth fra Countryliv
Der står også disse to cyklamen, de har det nu bedst udenfor
også den fine vinterasters som jeg købte på markedet i Århus står der.
Et andet sted står denne Zinnia, som jeg har fået af Marianne med bloggen Blomsterne og dyrene, de blomstrer så fint nu, det er dejligt, de er plantet i en krukke sammen med en ikke hårdfør clematis, den kommer ind i pavillionen, når det bliver koldt.
 roserne og dermed billederne er på retur i hvert fald i dag. Charles Austin
Wild Rover er slet ikke færdig med blomstringen endnu, så der kommer flere billeder af den.
Fortsat god torsdag.

26 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth.
  Ja, det er underligt at tænke på at der kan være så stor forskel på nedbøren i vores lille land. Vi har fået 125 mm siden i går morges. Det kan jeg ikke huske at vi har fået så meget før på så kort tid, og det har ikke været som skybrud, det har bare regnet hele tiden. Nu er kl. 17 og det har været tørvejr den sidste halve time. Vi har fået kæmpe sø i haven og på marken, hvor nogen af georginerne stod, dem havde Jens heldigvis taget op i tirsdags. Fine billeder, du som sædvanlig har sat ind. Mange hilsner.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja du var selvfølgelig en dem, jeg tænkte på, da jeg skrev det. 125 mm det var da godt nok en ordentlig sjat, man kan slet ikke forstå, at det ikke holder op igen, det må være underligt, at det bare regner, regner og regner. Jeg håber, det holder tørvejr hos jer nu. Jeg så godt, at du skrev, at I havde taget nogen georginer op, det var da heldigt.
   Tak skal du have.
   Hilsener Lisbeth

   Slet
 2. Kære Lisbeth
  Ja, de har godt nok fået vand i Nordjylland - ikke sjovt med oversvømmelser og vandskader! Her regnede det meget i nat, men dagen har været stille og lun og lidt sol fra kl. 15. Dit nordbed er så fint - jeg kan godt forstå, at du nyder det lige nu og dejligt at vi kan nyde med :) Det ser dejligt ud med de store georginehoveder i lerfadet! Sikke fine Camasialøg, du har fået tilsendt - det er en sød blomst. Flot med en blomst i Jacmanii - jeg fandt en enkelt i min Julia Correvon :) I dag blev Skraldespandsaflukket færdigt, så jeg fik hentet efeu - en Hemerocallis røg også med hjem samt lidt flere liljeløg. Mens vi gik og fik aflukket på plads, kom en af naboens høns på besøg. Den var stukket af hjemmefra og gik og rodede lidt i jorden sammen med os - det var meget hyggeligt :) Jeg har endnu ikke fået lagt løg, og der er mange, så jeg vil da gerne låne Schippo lidt, når han nu er så hjælpsom og effektiv til den slags arbejde :))) Jeg er imponeret af dine flotte hostaer og ja, høstrønnen er så smuk. Her er der også blomstring og knopper i Wild rover - godt, at den er villigt blomstrende - den dufter også stadig :)
  Hav en god aften og giv din lille hjælper et klem!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Ja det må man sige, i mere end rigelige mængder. Ja vi andre har kunnet nyde det dejlige vejr uden vind og vand. Ja Camasia er en sød blomst, jeg har nogen, men har nu sat disse et helt andet sted med hjælp fra Schippo :) Godt I blev færdig med skraldespandsaflukket, så fik du også lejlighed til at handle lidt mere :) Ja men så må du komme og hente Schippo, han hjælper gerne :) Wild Rover er bare fantastisk, den er jeg meget glad for.
   Tak i lige måde, det skal jeg nok.
   Knus Lisbeth

   Slet
 3. Tillykke med gaven.
  Heldig vi ikke har fået så meget regn som i Nordjylland.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det Aase
   Ja det er vi heldige med.

   Slet
 4. Ja høstrønnen er meget smuk. Fine billeder af de nye blomster i dine hortensiaer. Mine havde det lidt for tørt i sommers, selvom vi vandede, så de blomstrede alt for tidligt af. "Wild Rover" har en skøn farve og ser super sund ud. Glæder mig allerede til at se flere billeder af den.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej May
   Ja høstrønnen er noget af det skønneste. Mine hortensiaer havde det også tørt, men det er de åbenbart kommet over. Wild Rover er bare skøn både i udseende og med duft. Der skal nok komme flere billeder.

   Slet
 5. Så skønt og mildt det er stadigvæk, det kan vi kun glæde os over.
  Flotte hortensiaer - især er jeg vild med den sidste, du viser - den bordeaux-farvede.
  Mange flotte ting - jeg vil skrive Dream Queen i mine noter, den er fantastisk.

  God aften :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja det har været en dejlig dag, ingen vind og dejlig mildt.
   Ja den sidste er ret flot i farven, men den er meget lille, det er nok sådan en billig en fra brugsen, tænker jeg, men den lever da, så mon ikke den bliver større.
   Ja Dream Queen er fantastisk, jeg vil også se om jeg kan finde en mere.
   I lige måde
   knus

   Slet
 6. Hej Lisbeth
  Jeg tømte 28mm af måleren i morges så vi fik en enkelt mm mere igår aftes. Underligt at tænke på at nogle i vores lille land er ved at drukne og så kan andre nyde en stille dag med rimeligt af sol som vi har haft her. Nordbedet er bare så smukt. Den himmelsk bambus står og stråler så flot (selv om den kun er på visit) og dejfadet står der med sin pynt :-) Jeg har også et gammelt dejfad stående der et dog nogle flotte strandsten i bunden så de små fugle kan bunde. Skønt sådan lige at få en fin løggave og godt at du og din lille gartnerelev kunne blive enige om placeringen :-) og der er vel nogle hviletids bestemmelser der skal overholdes for den lille fyr :-) Der var et dejligt brev i min postkasse idag nemlig give away frø fra Marit Sønstebø. Smuk lysrosa valmue. Der var jeg heldig så kan jeg dele ud til næste år :-) P Raven ser ud til at trives i Nordbedet den står så flot på trods af regnen. Og så har du stadig flotte Hostaer mine er der nu ikke meget ved mere. Høstrønnen er så flot men desværre er det vel snart slut kan se at den er begyndt at blive lidt tynd i toppen :-( Din vinterasters er rigtig flot smukt med de store hoveder. To roser må vi nøjes med idag men et par smukke af slagsen
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Så har vi fået lidt mere end jer, jeg tømte 27 af i aftes og 6 i morges. Ja det er underligt, jeg fik et chok, da jeg så det på fb, så måtte jeg lige kigge lidt mere på det. Jeg overvejer også om den himmelske bambus skal bo der, foreløbig tror jeg, at jeg sætter den i pavillionen, den er vist ikke så hårdfør. Nå ja det kan da godt være, jeg skal ligge lidt strandsten i bunden, det har jeg slet ikke tænkt på. Ja det var dejligt med løggaven og med lidt hjælp fra Schippo, det var slet ikke der, jeg ville have sat dem, men måske bliver det godt :) Jeg så godt, at du vandt hos Marit, det var da dejligt. Dream Queen holder dejligt længe, det har den gjort hvert år, så den er værd at få fat på. Ja høstrønnen er ved at være lidt tynd i toppen, så jeg tager en masse billeder, kan slet ikke lade være :)
   Jeg regner med, der kommer flere roser i løbet af et par dage, men de lover godt nok mere regn, så vi får se.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 7. Hej Lisbeth. Ja, her nordpå har vi fået masser af regn - 50 mm i dag viser vores regnmåler. Græsplænen svupper da også godt og planterne hænger med alt det våde på sig. Men længere oppe nordpå er det vist helt galt, så slemt er det dog ikke her omkring Aalborg!
  Tænk at du kunne tage billeder i haven i dag, jeg kan godt forstå, at du tænker lidt på os heroppe og det er også underligt, at der kan være den forskel på forholdsvis lille afstand!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Ja jeg tænker på jer, jeg har jo hørt fra Ulla Milbak, at de har fået 125 mm, så jeg var spændt på, hvordan det var gået hos dig, godt du ikke fik så meget, men 50 er nok også rigeligt.
   Ja vi havde rigtig fint vejr, så det var nemt at tage billeder. Sikken en forskel fra jer til os og fra i går til i dag.

   Slet
 8. Kære Lisbeth.
  Tak for alle de fine billeder. Utroligt at roserne står så smukt endnu. Dit nordbed er rigtig fint med den smukke Pestemon Raven.
  Dine hortensia har dejligt klare farver.
  Tænker på alle Jer der er ramt af oversvømmelser.
  Kærlig hilsen Eliane

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Eliane
   Selv tak. Ja det er fantastisk, men lige nu er der ikke så mange, jeg håber knopperne når at blomstre, men de lover mere regn, så man ved aldrig. Ja Penstemon Raven passer fint ind i nordbedet med de to hortensiaer.
   Ja det er ikke sjovt for nordjyderne.
   Kærlig hilsen
   Lisbeth

   Slet
 9. Hej Lisbeth

  Flotte billeder fra haven!

  Nogen roser lader til at være mere robuste end andre;)

  Det var da en fin gave! Camassia er lidt af en favirit her:)

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Tak skal du have.
   Ja det må man sige, Wild Rover står fint lidt beskyttet der.
   Ja en rigtig fin gave, jeg er også glade for Camassia.
   Tak i lige måde

   Slet
 10. Kære Lisbeth
  Regn igen hos os ---
  Fine billeder af haven, du har jo meget at byde ind med.
  Flotte Hotensier med blomst --- og Hostaer der stadig står fint...

  Smuk rose du slutter med.
  hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Ja jeg kan forstå, at I har fået meget regn hos jer.
   Så var det godt, jeg kunne underholde med fine billeder :)
   Ja både hortensier og hostaer står så fint endnu.
   Tak ja den er skøn
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 11. Godaften Lisbeth.Ja !!! al den regn vi har fået i hele landet er det store samtaleemne..............her har vi fået 53 mm. på to døgn.
  Dejlige farver nordbedet har.....................og de smukke hortensia er da bare dejlige med nye blomster.
  Har også noteret den fine hosta...............for alle mine er gule nu.
  Jeg er også rigtig glad for mine zinnia...............og har taget frø fra den smukke limefarvede.
  God aften Knus Jette...............som har endevendt stuen i dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. God aften Jette.
   Ja jeg skal da love for, at I har fået regn, vi nøjedes med 33 mm, det var fint med mig.
   Ja det er skønt med nye blomster i hortensierne. Hostaen er et godt køb, den kan du roligt skrive på listen.
   Jeg har også taget frø af mine Zinnia.
   Bliver du aldrig træt?
   Knus Lisbeth

   Slet
 12. Du skal være glad for at du får regn, for her snør det nå :( Det er så mye regn som kommer på en gang for tiden, og jeg liker ikke flom. Håper det ikke blir mer regn hos deg. Flott gave!

  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja jeg er glad for, at det er regn og ikke sne, vi får, det kan tids nok komme. Det regner lidt i dag igen, men det skal blive bedre i løbet af dagen.
   Ja det var en fin gave.
   Klem

   Slet
 13. Så smukt nu hvor høstfarverne så småt begynder at indfinde sig.....og ja byger er der nok af i tiden.......knap er den ene stoppet før den næste kommer........men så utroligt mildt og stille det ellers er.

  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Dorthe
   Ja det er dejligt med alle høstfarverne, jeg render rundt og tager billeder hele tiden. Så mange byger får vi ikke, en siden de 6 mm i morges. Ja det er så stille og mildt, så man næsten ikke tør tro, at det er rigtigt.
   Knus

   Slet