fredag den 24. oktober 2014

Gråt i gråt med blomster

Det er trist vejr, vi har i denne tid, end ikke et enkelt solstrejf får vi at se, men så må vi jo tage billederne uden sol. Her hos os kommer der kun lidt finregn ikke noget særligt, men gråt er det.
I dag starter jeg med et arkivbillede fra 20.5. Det er troldel, jeg fornemmede nemlig en vis interesse for den, da jeg viste den i efterårsfarver i går. Det er en lille busk, som ikke vokser ret meget og ikke bliver særlig høj, så den er velegnet til haver med knap så meget plads.
 Grå farver er hvad vi kan præstere
 dog lidt glødende farver i Sorbus Dodong
 snart er det slut med Tulipantræet
også vinstokkene gløder, der er da lidt som lyser op

 der er også smukke farver på min iris
lidt hvidt på kasmirsk røn
 Penstemon Raven står fint endnu
man kan godt se, at det er frøplanter, noget forskellige i farven
 Phloxen blomstrer lidt endnu, det er en god farve
en enkelt blomst i en rhodo
Parykbusken med regndråber

vinterasters kommer stadig med nye blomster
roserne kan også i dag
 her blæser Charles Austin rundt
 og her et nærbillede
 Buff Beauty
 Peace
også her - fra samme plante
 Sutters Gold
Westerland
 stien mellem rosenbedene, billedet er fra 21.10., der var heller ingen sol
 Redouté
 Scepter d´isle
og dagens smukkeste rose Penny Lane
Vi ønsker jer en god weekend uden regn og med solskin :)

25 kommentarer:

 1. Du har veldig mye fint i hagen din fortsatt!
  Den Sorbus dodong er veldig flott og den kunne jeg godt tenke meg å ha her. Har bare "ville" sorbus i hagen her. Nå er jeg så lei av regn, for her var det kun sol på mandag. God weekend!
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have Marit.
   Tror du da ikke, at Sorbus Dodong kan klare sig hos dig. Den er så smuk både forår og efterår, formen er også skøn.
   Jeg kan godt forstå, at du er træt af regn, det er vi vist mange, der er, men I har fået rigtig meget.
   Klem

   Slet
 2. Tak og i lige måde. Hvor er det et kært billede med de 3 spurve.
  Her har det regnet kraftigt hele dagen, så nogle steder sejler det i vand. Heldigvis har vi sandjord, så det forsvinder også hurtigt igen.
  Fine høstfarver du har i haven, og stadig smukke roser. Man bliver ekstra glad for de sidste blomster der kommer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Ja gråspurvene er rigtig søde, der var egentlig 5, men de to fløj desværre. Regnen er først nået os nu.
   Ja det er dejligt, der bliver ved med at være blomster.

   Slet
 3. Hej Lisbeth
  Her dryppede det lidt da jeg kørte på arbejde men mange dråber blev det ikke til men gråt og trist så er det da skønt lige at se troldelen i forårsdragt den er rigtig sød :-) Den Iris er bare super. Det gør jo ikke noget at P. Raven varierer i farven for kønne er de. Så er der også lige en phlox hvor det hele bare kan hos dig :-) Vinterasters skal jeg helt sikkert have nogle af næste år for jeg syntes at min have er lidt tam nu og de vil da give lidt farve i de ellers mere el mindre visne bede :-) Peace's forskellighed er rigtig fint. Det ser ud til at weekenden starter med regn men håber da at vi får solen at se i løbet af dagen. Jeg får besøg i morgen formiddag af en der skal have en bid af nogle stauder så skal det jo helst ikke regne for meget.
  Nå så blev det atter dansetid. Det bliver vel lidt anderledes i aften med det der knæk cancer. Fint nok det er jo en god sag der kæmpes for.
  God aften herfra
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det er forfærdeligt gråt og trist, her regner det nu, vi håber, det kan få de tunge skyer til at lette. Ja troldellen er bare skøn, og irisen en appelsin i turbanen :) Phloxen står så fint derude endnu, den er rigtig køn. Vinterasters kan jeg vist dele med mine mest ivrige kommentatorer, jeg kan se, at både du og Linda er interesseret, hvis de klarer vinteren og I kommer til foråret, de er rimelige til at sprede sig. Nej vi vil ikke have regn i weekenden, sol vil glæde alle os havenørder.
   Ja det er lidt anderledes i aften med Vild med dans, men det er fint nok og en god sag, det lader til det batter noget.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
  2. Uha jeg håber da at dine vinterasters klarer vinteren. Et par aflæggere af dem vil gøre min have godt :-) Da jeg lærte min svigermor at kende havde hun masser af vinterasters og de klarede fint vinteren når de blev gravet ned i drivhuset. Måske vi er lidt mere udfordret når den mulighed ikke er tilstede. Jeg har fliser i hele drivhuset. Tænker at de kan plantes i flamingokasser. Hvad gør du?
   Her er det stadig tørvejr :-)

   Slet
  3. De er nemme at tage aflæggere af, så jeg tager nogen og sætter i pavillionen. Sidste år gravede jeg alle op og satte derind, det var for meget, den blev helt jordslået og dugget, så i år prøver jeg bare med nogle få i potter. Nå I får ikke regn, måske er I heldige.

   Slet
 4. Hej Lisbeth

  Det har du ret i - der kom ikke meget sol til nogen her idag!
  Og regnen nærmer sig vestfra - den er måske allerede nået til dig og Samsø?
  Nu må vi satse på weekenden:)

  Fin ren Phlox - er det en frøplante? Alle mine er afblomstrede!

  Ha en dejlig weekend!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Nej en grå dyne ligger over lille Danmark åbenbart. Regnen er nået hertil nu ja. Vi håber på sol i weekenden.
   Jeg har ikke styr på, hvad der er frøplanter af phloxene, jeg tror bare, at det er en som er begyndt forfra. Jeg har en lyserød, som også har lidt blomster, men så køn som denne her, er den slet ikke.
   Tak i lige måde

   Slet
 5. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth
   Jeg prøver lige igen - der gik ged i formuleringen :) Tror, jeg er lidt træt, for jeg har da sjældent lavet så mange skrivefejl! Også her har det støvregnet det meste af dagen, hvilket så er afløst af rigtig regn - det er til at fortvivle over! Jeg er vild med den lille Troldels blomsterstande, så den er noteret i ønskebogen - tak for god inspiration :) Jeg er imponeret over, at du stadig har Phlox i blomst - mine er forlængst gået i vinterhi. Rosernes knopper rådner på grund af den megen væde, så det er godt, at vi kan nyde dine roser, for de ser fine ud. Også dejligt billede af stien mellem rosenbedene - du har været meget flittig, så fint og rent, der ser ud i bedene :) Fantastisk, at Penstemon stadig blomstrer og spændende med de forskellige nuancer - de er flotte begge to. Jeg har også noteret, at jeg skal huske at få vinterasters ind i min have til næste år, for det er da et skønt syn på en årstid, hvor der ikke er så meget at se på mere. Jeg håber sådan på tørvejr i weekenden og på mandag, hvor jeg har afspadseringsdag - mon ikke det bliver opholdsvejr noget af tiden.
   Skøn god weekendhilsen fra dig og dine små venner :) Også god weekend til jer!
   Knus Linda

   Slet
  2. Kære Linda
   Så galt var det nu heller ikke, jeg har læst dem begge, de kommer ind på min mail, der kan du ikke slette den :) men det er kun mig, der ser den. Ingen tørvejr til jer i dag heller, øv. Det har ikke været konstant regn hos os, bare dryp ind i mellem, men nu regner det rigtig. Jeg tænkte nok, at den trolel lige var dig. Ja det er imponerende med phloxen. Nogen af mine roser klarer sig endnu ja, det er dejligt at have lidt at vise jer. Ja Penstemon er fin og speciel, desværre giver den ikke rigtig frø i denne fugtige tid, ærgerligt nok. Til mine flittigste kommentatorer kan der godt blive lidt aflæggere af vinterasters, hvis de kommer her til foråret, og hvis astersen overlever vinteren, der er rimeligt mange.
   Jeg krydser fingre for solskin og tørvejr til dig og os alle i weekenden og mandag.
   Ja er de ikke søde de små skovspurve :)
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
  3. Tænkte nok, at du så kommentaren, men i det mindste kom vrøvlet da ikke til at stå til offentlig skue :) Her er det sørme tørvejr, og selvom alt er dyngvådt derude, så skal jeg bare ud - det er lunt og stille - tror, det bliver en dejlig dag :) Håber, du også får en skøn havedag! Knus

   Slet
  4. Nej det er godt nok, man kan slette igen, men jeg så nu ikke noget vrøvl :) Her er det ikke tørvejr, men jeg håber, du får mulighed for at nyde det i haven. Vi har været ude hele formiddagen, men nu kommer der finregn.

   Knus Lisbeth

   Slet
 6. Kære Lisbeth.
  Tak for alle de fine billeder fra haven. Der er stadig mange høstfarver og mange blomster. Phloxen er meget smuk.
  Jeg har klippet alt ned i dag og det er sat ind i teltet. Nu mangler vi bare en plads til alle forårsløgene:)
  Kærlig hilsen Eliane

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Eliane
   Du plejer ikke at være anonym :) Selv tak, ja der er stadig lidt høstfarver, phloxen er rigtig skøn at kunne vise nu.
   Håber det gik godt med teltet. Mon ikke I finder plads til alle forårsløgene.
   Kærlig hilsen Lisbeth

   Slet
 7. Hej Lisbeth. Selv om billederne er taget i gråvejr så er der masser af farver på dem. Jeg er så glad for at jeg lod mig overtale til Penny Lane, den er vel nok smuk og så glæder det at den blomstre så sent på året.
  Din Iris er altså også smuk, jeg har ikke iris i haven men overvejer det da når jeg ser din.
  Rigtig god weekend
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Ja der er heldigvis en del farver trods gråvejret. Jeg tror ikke, du vil fortryde Penny Lane, netop den jeg viser blomstrer fra i dag var døende af stængelsyge for et par år siden, det er en sej rose.
   Iris må du også have, den er dejlig især på denne årstid.
   Tak i lige måde
   Kh Lisbeth

   Slet
 8. Hej Lisbeth
  Nå så du kunne nøjes med finregn, her har det stået ned i stænger hele dagen... igen. Så det blev desværre ikke til megen havearbejde i denne uge og selv om de lover tørvejr i morgen er haven så våd og smattet, at det vist bliver begrænset hvad der kan laves. Men pyt... det bliver jo nok tørvejr igen og jeg har hygget med så meget andet ;)
  Nu er jeg da helt solgt til den fine troldel, og heldigvis har jeg fødselsdag inden længe ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi
   Ja det var ikke meget regn, vi fik om dagen, til gengæld står det ned i tove nu og har gjort det siden i aftes, tror jeg nok. Trist med alt det regn, når man troede, man skulle i haven, godt du har hygget dig med noget andet :)
   Så var det godt, jeg fandt et arkivbillede til dig og Linda, som også blev interesseret :) hvem ved måske var der andre, som faldt for den.

   Slet
 9. Hej Lisbeth.Her er det meget mørkt i vejret.............men det har været tørvejr de sidste par dage.
  Jeg er også vild med den lille troldel.............og fint at den har smukke efterårsfarver.
  Utroligt at du stadig har blomster på din floks................men smuk er den.
  Jeg må se at få plads til en Penny Lane til foråret...............for den er bare så smuk.
  Fint billede med de små fugle.
  Rigtig god weekend Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Det er også mørkt her, men tørvejr nu med 10 mm i nat.
   Ja den lille troldel er skøn.
   Ja det er heldigt med blomster i min phlox.
   Penny Lane er en god beslutning, den kravler også op, men er ikke voldsom som Alfred.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 10. Kære Lisbet
  Ja, det er også gråt her, men mon ikke snart, der kommer lidt sol,
  så vi kan tage solskinsbilleder.
  Flotte vinstokke du har...

  Kærlig Hilsen
  JetteMajken

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jette
   Jo lad os håbe, der snart kommer noget sol også til jer. Vi fik en time sidst på eftermiddagen.
   Ja vinstokkene er fine, det er naboens.
   Husk at kommentere mit næste indlæg, det er vigtigt, får du at se.
   Kærlig hilsen
   Lisbeth

   Slet