onsdag den 28. december 2016

Solopgang med to kameraer (og start på årskavalkaden)

Jeg måtte jo lige prøve både det nye og det gamle kamera:
Dette er taget med det nye kamera
og med det gamle - der er vist ikke meget forskel
 her har jeg zoomet ind (nyt kamera)
og gammelt kamera.
Der blev også øvet på roser
 Abraham Darby
 Morten Korch
 New Dawn
 Poets Wife
Schneewittchen
nu med isfugl i haven :) en julegave mere
Årskavalkade januar 2016
  solopgang
  - stadig roser i blomst
 solopgang
 skov og blå himmel, vand på markerne bag ved. December 2015 fik vi rigtig meget regn.
 7.1. frost - hundene kan gå på vandet :)
 8.1.16 stadig roser
 18.1. frossen rose og lidt sne
 18.1. det var alt for vådt, så vi måtte gøre noget for at redde himalaya cederen, den er stadig bundet op her et år efter.
 sne 23.1.
sneen forsvandt hurtigt, her er de første erantis 24.1.
31.1.
Et par billeder mere fra i dag:


Taget med det nye kamera, der var en flot mørk himmel og sol lige ind.
Det sidste billede er taget med det gamle kamera, det skal ikke helt gemmes væk, det gør det godt stadigvæk.
Fortsat god aften, i morgen kommer februar kavalkaden. 

22 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth

  Det har du ret i, der er ikke den store forskel på de 2 kameraer, de har jo også samme sensor. men du har jo nu en stor fordel med søgeren og du kan bedre regulere hvidbalancen i kameraet før billedet bliver taget, det er jo bedre end at gøre det bagefter.

  God idé med at tage kavalkaden månedsvis, måske skal månederne dele op når det går rigtig hurtigt?

  Jeg husker godt sidste sæsons roser og hvordan de blomstrede hen over nytåret, det sker nok ikke i år. jeg har kun en enkelt knop tilbage, så det lyder ikke sandsynligt.

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Nej der er ikke meget forskel på de to kameraer, og Bent giver dig ret i det med sensoren. Jeg regulerer ikke så meget, det lader jeg Bent om, men jeg er god til at finde motiverne :)
   Ja jeg har så mange billeder, men du har ret, når vi når sommerbillederne bliver det svært at vælge, så da er det måske meget godt at dele dem op i to.
   Lad os nu se, om ikke flere roser springer ud, jeg er stadig optimist. Dmi skriver at december i år er mildere end november, så måske??
   Tak i lige måde

   Slet
 2. Smukke billeder uanset om det er med det nye eller gamle, du skal nok blive glad for dit nye også. Jeg er også ved at arbejde på en nytårskavalkade, men det bliver kun ét indlæg ;-) jeg glæder mig til at følge din!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Aase
   Ja jeg tror også, at jeg bliver glad for det nye kamera. Ja jeg har det jo med at overdrive med billeder, så jeg kan ikke nøjes med et indlæg, jeg vil med fornøjelse læse dit :)

   Slet
 3. Kære Lisbeth
  Nu har jeg jo ikke en dyt forstand på det med kameraer, men det forekommer mig, at farverne står skarpere aftegnet på billederne med det nye kamera, men måske ser jeg syner :) I hvert fald er alle solopgangsbillederne fantastisk smukke - vi fik ingen sol i dag, men vejret var alligevel fint. Bare det at slippe for blæst er jo en klar forbedring :) Og sikke da en fin isfugl, du har fået - er det mon også Bent, der står bag? Tænk, at der var roser i blomst i januar sidste år, men mon ikke du også vil opleve det i år - vi er jo tæt på, og du kan stadig fremvise fine rosenbilleder :) Jeg husker godt jeres tøjring af Himalayacederen - den slags tager tid. Vores æbletræ var bundet til piletræet i to år. Desværre synes jeg, det er faldet tilbage til den position, som stormen Allan gav det, men det er i det mindste levende endnu. Også dejlige himmelbilleder fra i dag - glæder mig til mere kavalkade :)
  Fortsat god aften!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Jeg er også bedst til at finde motiverne, og så er jeg så heldig, at Bent har forstand på resten. Ja det var en skøn solopgang, faktisk kønnere end billederne. Ja det er en nydelse at gå rundt i haven uden blæst. Nej med isfuglen er Bent ganske uskyldig, det er Per, som har fundet frem til den. Der er stadig fede knopper, så måske kan jeg vise roser i januar også med det milde vejr, kan det nemt ske. Ja tøjring af himalayacederen var vist din idé, det husker jeg godt. Godt du glæder dig til mere kavalkade.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 4. Hej Lisbeth
  Det skal nok et mere trænet øje end mit til at se nuance forskelle på billederne. Uanset hvilket billede så var det en smuk solopgang. Jeg var ude og køre da solen stod op og jeg nød køreturen i fulde drag. Jeg set jo normalt ikke så meget af den når jeg er hjemme.
  Hvor er isfuglen flot. Hvad er den lavet af?
  Ja nu må vi se om vi får det lidt hvidt her i januar og om de små sorte kan komme på glatis igen 😊 Hellere lidt sne og frost end en masse vand.
  Smukke billeder ud over marken.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det har du nok ret i. Ja det var en smuk solopgang, kønnere end billedet kan vise. Godt du for en gang skyld kunne nyde sådan en.
   Isfuglen er lavet af metal, andet ved jeg ikke.
   Ja det bliver spændende, om vi får noget vinter i januar.
   Tak for det og god aften til dig også
   Knus Lisbeth

   Slet
 5. Flotte bilder! Den ene rosen ser så ensom og flott på en gang :)

  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Tak skal du have, ja rosen står i ensom majestæt :)
   Klem

   Slet
 6. Kære Lisbeth. Dejligt med billede af roser fra haven endnu, her er der kun få knopper tilbage.... Jeg kan altså ikke se så stor en forskel på de 2 kameraer, ud over at begge tager flotte billeder :-) Lad os håbe Signe har lyst til at lave et weekend kursus i fotografering på et tidspunkt, så vi kan blive lidt klogere... :-) Kærligst Merete

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Merete
   Ja jeg glæder mig stadig over mine roser, selvom det svinder ind i dem. Der skal vist en proff. til at se forskel på de to billeder, jeg er også godt tilfreds med begge kameraer. Jeg er sikker på, at Signe gerne afholder et kursus i fotografering, men jeg er nu udmærket tilfreds med det, jeg kan. Og så er jeg heldig, at Bent kan hjælpe mig med det tekniske.
   Kh Lisbeth

   Slet
 7. Goodmorning Lisbeth, your photo's a breathtaking. It must be great to have roseflowers at the end of 2016.
  Have a wonderful day.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hello Marijke
   Thank you - yes it is grate to have roseflowers in the end of 2016.
   Same to you

   Slet
 8. Når det drejer sig om billedkvaliteten, er der tilsyneladende ikke nogen forskel, det er nok mere, når du fotograferer, at du kan mærke en forskel. Isfuglen kunne jeg ikke gennemskue i første omgang; men er den ikke stukket ind i træstammen?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Nej der er ikke den store forskel på billedkvaliteten, ja du har ret i, at jeg kan mærke en forskel, når jeg fotograferer, men det var sjovt at sammenligne billederne.
   Jo isfuglen er hamret ind i træstammen, det var den beregnet til.

   Slet
 9. Hej Lisbeth.
  Du tager nogle fantastiske billeder, både med det "gamle" og med det nye kamera. Det er da nogle rigtig gode julegaver du har fået. Det er en sød isfugl.
  Jeg håber din Himmelaya ceder vil reetablere sig solidt igen. Den kan jo ikke være bundet op til evig tid.
  Knus og godt nytår.
  Malene

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Malene
   Det var sødt sagt. Ja jeg har fået gode julegaver.
   Vi håber meget, at himalayacederen reetablerer sig, det er ikke så kønt, når den er bundet op, men vi vil selvfølgelig nødig undvære den.
   Knus og tak i lige måde
   Jeg håber, vi ses.
   Lisbeth

   Slet
 10. Det er gode solopgangsbilleder og svært at se forskel, men det skulle også undre mig hvis Bent ville lade dig gå ned på fotoudstyr. Det bliver spændende at se om vi får frost og sne i kommende måned :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lisbeth
   Ja det er ikke nemt at se forskel, så de er nok begge ok. Nej jeg tror heller ikke Bent vil lade mig gå ned på fotoudstyr, så må vi se, om jeg kan bruge det godt nok :)
   Sne og frost? tja det er lige før vi tvivler :)

   Slet
 11. Kære Lisbeth Dejlige billeder som altid, det er helt fantastiske himmelbilleder både med det nye og gamle kamera. Hvad er det egentlig for et, dit nye kamera?
  Hos mig er det ikke så mange roser der er i blomst men julerosen er sprunget ud. Den må jeg vist få fotograferet. Knus Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak søde Tina
   Mit nye kamera er et Lumix Panasonic F 28.
   Der er vist ikke så mange, der har roser i blomst nu, men en julerose er da også fin, lad os se et billede af den.
   Knus Lisbeth

   Slet