lørdag den 3. maj 2014

Frost i Høneballehaven

Så gik den ikke længere, det blev frostvejr i nat :(
Sådan så det ud kl. 6.30 i morges, flot er det, men der mødte mig et sørgeligt syn, da jeg kom ud for at kigge til rhodoerne. Især Lemon Cloud (den der gror rundt om stenen) havde taget skade, blomsterne var desværre helt brune, ikke noget kønt syn, så det vil jeg ikke vise jer. Det var tilsyneladende det eneste, men op på dagen var der flere brune blomster på andre rhodoer. Heldigvis var det på nogen, som havde blomstret et stykke tid, de nyudsprungne ser stadig fine ud.
Det var helt stille vejr i morges, det er det ikke mere, men solen skinner da, jeg glæder mig til regnen kommer, i morgen skal roser og clematis gødes, og så håber jeg på regn.
Her er lidt aftenbilleder af de smukke blomster
 Nordbedet om eftermiddagen
og i aftenbelysning
I nordbedet står en japansk ahorn, den er meget flot i modlys
Acer Dissectum står i skoven og lyser op
I skoven er der også sommeranemoner/ sylvestris, de sår sig godt, men da de blomstrer to gange, er de tilgivet.
Eftermiddagssol i haven, Bent slår græs

Et par billeder fra mit staudebed, gemserod lyser vældigt op
Månestråle/Kirengeshoma står også i staudebedet, den er så flot, når den lige er dukket op
i bedet står også den røde staudeclematis
 Magnoliabladet pil har fået rakler
Parasolblad/Astilboides har en fin blomst, jeg har en mere, der er hvid i blomsten
inden længe blomstrer syrenerne
æbleblomsterne er i fuld gang
 Den røde trillium blomstrer nu
lige ved siden af den hvid
 Shirley er ved at blive mere lilla
En af de liljeblomstrende tulipaner
Denne fine tulipan har stået i den nye del af haven siden haven blev lavet, den kommer igen hvert år, og der er kun den samme tilbage, den er meget sød, synes jeg.
Jeg kender ikke navnet på denne tulipan, den har meget store hoveder, jeg er ikke så vild med den, men den kommer trofast hvert år, og lige her i modlys er den nu meget fin.
Fortsat god lørdag

38 kommentarer:

 1. Øv! Hvor ærgerligt at I fik frost! Her har vi ikke været i nærheden af frysepunktet - men det kommer måske til os i nat ... Men du har da heldigvis stadig masser af blomster kan jeg se :-)

  Tak! Og fortsat god lørdag til dig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nana
   Så var I heldige at slippe for frost, vi har ofte frost her i maj måned. Billederne er fra i går, men ja jeg har stadig masser af blomster :)

   Slet
 2. Det er ærgerligt med nattefrost, når så mange planter er sprunget ud, godt skaderne trods alt var begrænsede.
  Her var der også let frost, men har ikke bemærket nogle alvorlige skader.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej vivi
   Ja det var meget ærgerligt, min månestråle blev også beskadiget, har jeg lige fundet ud af :(
   I var heldige, at I ingen skader fik.

   Slet
 3. Dit nordbed er vel nok smuk.
  Kedeligt med frost nu hvor mange ting blomstrer.
  Vi fik også lidt frost, men tror ikke engletrompeter, nerie, agave og bananpalme har taget skade. Erhardt dækkede dem i går aftes med gamle dug.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have Aase, jeg er også meget glad for det.
   Godt I havde dækket af i aftes, jeg tænkte desværre ikke så langt og vidste ikke helt, hvad der ville tage skade.

   Slet
 4. Hej Lisbeth
  Puha, det ser koldt ud. Godt at det er ikke alle rhodoerne, der har taget skade. Her slap vi for frost, og jeg håber heller ikke, at vi får noget. Til gengæld håber jeg på regn. Det er knastørt, og selv hasselurtene hænger ned med nakken. God ide med gødning for regn.
  Ha' en dejlig lørdag

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Laleh
   Ja det var det også, heldigvis var der mange rhodoer, som havde ventet med at springe ud, men der var også en del, som fik frostskader.
   Godt I slap, men regn vil vi meget gerne have, vi må håbe det kommer, det de lover.
   Tak i lige måde

   Slet
 5. Her gik det ud over min Blåregn - den skulle lige til at blomstre med hundredvis af blomster - nu ser det lidt sørgeligt ud, jeg håber at ikke alle blomsterne er frosset - blade, får den vel nogen nye af. (det er første gang den blomstrer så tidligt, og med så mange blomster, selvom den er 15 år gammel. Vores lave bøgehæk har også fået svedet hele det øverste lag af de nye blade øv øv

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh Sussi hvor ærgerligt. Det ser så trist ud, når blomsterne er brune, men mere ærgerligt er det da, at det var første år, du havde så mange. Føler med dig.

   Slet
 6. Woowww det ser koldt ud... Vi har ikke haft frost. ..
  Håber ikke der er alt for mange ting der har taget skade...
  -og ja - regn trænger vi snart til
  God aften til dig

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Susanne
   Det var også koldt, I var heldige at I slap. Desværre var der en del blomstrende rhodoer, som tog skade.Ja lad os håbe på regn.
   Tak i lige måde.

   Slet
 7. Hej Lisbeth
  Her fik vi ikke frost 0.8 grader plus var det laveste til gengæld er der et voldsomt "snevejr" i haven idag. Den japanske kirsebær er begyndt at drysse og hold da op hvor har den mange blomster. Hvor er det ærgerligt med frost til rhodoerne Lemon Claud var lige så fin. Nordbedet ser rigtig flot ud. Acer er fin især de røde kan jeg godt lide. Jeg har en enkelt. Jeg har også en lysegrøn med meget fine blade den er jeg nu også ret glad for. Månestråle kan jeg også rigtig godt lide og jeg syntes at blomsten er lidt speciel sådan lidt voksagtig. Staude clematis er der ikke meget ved her hos mig. Der er noget der har bidt toppen af alle skudene. Hvad jeg har haft på besøg ved jeg ikke. Min ene nabo har set et rådyr i hans have måske den syntes at den clematis så lækker ud. Jeg kan nu godt lide den navnløse tulipan. Her har jeg været rundt med vandkanden i dag alt det nyplantede så ud som om det ikke rigtig kunne vente på regn.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Nå I slap også, I var heldige. Ja det var synd for rhodoerne, heldigvis kommer der snart nye i blomst, og de lover ikke nattefrost her mere, det var også rigeligt de vi fik i nat.
   Min månestråle tog også skade, har jeg lige opdaget. Ærgerligt med din staudeclematid. Nej det nyplantede må vandes før regnen kommer.
   Knus Lisbeth

   Slet
 8. Ja, det er ergelig med frost. Det er trist med alt som blir brunt av frosten, og at det skader dine rhodoer.
  Her ble mine hvite magnolia også helt brune.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja det er meget ærgerligt med frost, en brun magnolia er der heller ikke meget ved.

   Slet
 9. Nå, nå, nå... Lisbeth. Så er det blevet tid for den røde staudeclematis, nej, den kan jeg sandelig ikke li'.... Øhhhh.... Eller kan jeg!!?? ;)
  Træls med den frost i har fået, i Kolding gik det ikke så galt. Nu håber vi på det går godt de næste par nætter, og så kunne det være rart at frosten forsvandt helt på denne side af sommeren. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Fru Friis
   Jeg vidste jo, at du ville kommentere, når jeg viste den :) Har du ikke fået den endnu?
   Ja væk med frosten, I var heldige i Jylland, at I slap for frosten.

   Slet
 10. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 11. Vi havde da -1 grad i nat, og hvidt derude i morges kl. 6.15. Tulipanerne bøjede lidt, men rettede sig igen. Ærgerligt med din rhodo. Nu vil vi ikke have mere frost med alle de udsprugne blomster. Kan ikke få øje på min Kirengeshoma. Håber ikke den er gået ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte
   Ja heldigvis retter tulipanerne sig igen, men er rhodoblomsterne blevet brune, er der desværre ikke mere at gøre. Nej ikke mere frost - min Kirengshoma tog desværre skade af frosten.

   Slet
 12. øv hvor er det trælst med dine rhodo blomster, den omkring stenen ser ellers så flot ud.. ikke at det også er flot når det er bladene, men der er nu noget ved dem når de blomstre.

  jeg må så sige at der stadig er virkeligt mange skønne blomster tilbage andre steder ser det ud til, sommer anemonen er da yndig :) og jeg har et svagt punkt for shirley tulipanernes farveskift :) jeg hygger mig med at observere det hvert år .
  KH
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marianne
   Ja det var træls, at det gik ud over den fine rundt om stenen, den var blevet brun med det samme, de andre blev først brune op på formiddagen. Det er et sørgeligt syn, selv uudsprungne på den gule var ødelagte.
   Ja der er heldigvis stadig meget i blomst, sommeranemonen er nemlig rigtig sød. Jeg synes Shirley bliver lidt for lilla til sidst, det uskyldsrene går af den :)
   Kh Lisbeth

   Slet
  2. ja det er rigtigt nok med shirley.. men det er også sjovt :) og man kan jo bare klippe hovederne af når man syntes det bliver for meget af det gode :)
   det er også sjovt som yulipan hovederne vokser sig større. jeg tænker på om tulipan producenterne går rundt og tager billder af dem hver da to gange om dagen for at fange det ultimative øjeblik til blomsterposen.. for de ser jo forskelligt ud hele tiden.

   Slet
  3. ja det har du ret i, hovederne bliver større og større :)

   Slet
 13. Vi har ikke haft frost her og den må gerne blive helt væk - også hos dig:) Ærgerligt, men forhåbentlig er det begrænset med skaderne til denne ene nat.

  Den røde staudeclematis er da smuk. Jeg så et eksemplar på planteskolen i dag og så viser du den også, det er da et sammentræf.

  Tulipanerne kan nu godt lide de lidt køligere temperaturer... Ja, det er gødningstid igen, jeg må efter det med både rhodo'er, roser og clematis i morgen.

  Knus, Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Nå I var også heldige at slippe, det er tit galt herude midt i Kattegat i maj måned, det er skidt for kartoflerne ;)
   Ja det var sjovt nok, at du lige har set den røde staudeclematis i dag.
   Ja vi må i gang med at gøde i morgen.
   Knus Lisbeth

   Slet
 14. Åh skræk, det er ingen spøg med frost nu, hvor alt er så langt fremme. Vi ligger så tæt på fjorden, så vi slap. Flotte billeder fra din have.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Nej det var ingen spøg, vi er også tæt på vandet, men det er nok ikke det rigtige vand. Tak :)

   Slet
 15. Kære Lisbeth.
  Det er vel nok ærgerligt for dig med nattefrost. Man siger ellers, at sten holder på varmen, så det er underligt, at det er den rhodo på stenen, der har taget mest skade.
  Vi havde dækket vores frostfølsomme planter med fiberdug, så her er ikke sket nogen skade. Vi venter lige lidt med at tage det af, til vi er sikre på at frosten er væk.
  Tak for alle de dejlige billeder. Dine trillium er rigtig fine.
  Kærlig hilsen Eliane

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Eliane
   Ja den store sten kunne desværre ikke gøre det, og jeg var ikke så fornuftig som jer at dække med fiberdug. Først i går morges kom jeg i tanke om, hvor dum jeg havde været. Vi havde dækket gunneraen.
   Selv tak - som altid glæder det mig, at du nyder dem.
   Kærlig hilsen
   Lisbeth

   Slet
 16. Hej Lisbeth

  Så kom vi lidt online igen.

  Er du sikker på at det er noget der spiser på din træpæon - delavayi - har ikke en særlig prangende knop!

  Iris "Snow Tree" er da en markant sag - flot!

  Flot mørk rød Trillium - ved du hvilken?

  Ha en dejlig søndag

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Det var for sent, jeg opdagede det, så nu er du nok ikke online igen. Det er ikke delavayi, der er blevet spist af, det er den hvide træpæon, og der er spist af den, men det kan du nok ikke se, før du kommer hjem.
   Iris "Snow Three" er fantastisk flot, og nu har jeg en mere, som jeg viser i morgen.
   Desværre ved jeg ikke, hvad min Trillium hedder.
   Tak i lige måde.

   Slet
 17. Hej Lisbeth
  Neeej hvor ærgerligt med den forbistrede nattefrost. Heldligvis har du så meget andet smukt i haven du kan nyde istedet for de brune blomster ;)
  Er det allerede tid til at gøde roser igen, jeg kan ikke lige huske hvornår jeg gødede første gang, men tiden går jo så stærkt. God dag i haven ;)

  SvarSlet
 18. Hej Heidi
  Ja det var rigtig ærgerligt, jeg var lidt træt af det, men der er så meget at nyde derude alligevel, heldigvis.
  Det er nok lidt tidligt at gøde igen, men jeg tænkte, når der kom regn, nu er de ved at trække i land igen, så gad vide hvor meget der kommer. Tak i lige måde :)

  SvarSlet
 19. Hej Lisbeth.Surt med frost om natten................og ærgerligt med dine rhodoblomster.
  Men nordbedet ser rigtig smukt ud i solen.
  Jeg nyder også mine Japanske ahorn............de er bare så smukke.
  Her blomstre også alle æbletræerne,og de har aldrig haft så mange blomster før..............nu mangler vi bare bierne til at bestøve dem.
  Ja!!! nu venter vi bare på at de smukke syrener blomstre..........men lidt ærgerligt at de hele snart er blomstre af.
  God søndag til jer begge knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Ja det var meget surt og ærgerligt med blomsterne.
   Mon ikke bierne er klar til at bestøve, det vil jeg tor.
   Ja det er rigtig, pludselig er syrenerne også blomstret af, men så er det jo snart rosentid, der er altid noget nyt at glæde dig til.
   Også god søndag til jer
   Knus

   Slet
 20. Kære Lisbeth.
  Frost i går morges - nej hvor forfærdeligt. Håber da ikke dine rhodoer har taget al for meget skade.
  Flot billede af Nordbedet, ser da storslået ud.
  Søde tulipaner du viser, dejligt når de kommer igen hvert år.
  hilsen jessie
  Dine Trillium er søde og æbleblomster, er noget at det skønneste, synes jeg.

  SvarSlet