onsdag den 10. august 2011

Samsø Posten og perfekte partnere?


Vi har selvfølgelig her på Samsø samme aviser som alle I andre på fastlandet og (undskyld) djævleøen, men vi har altså også en lille avis, som hedder Samsø Posten, den udkommer tirsdag, onsdag, torsdag, fredag og lørdag. I sommertiden, når der er mange turister, udkommer den også om mandagen med et tillæg med interessante oplysninger til turisterne og mange annoncer.

Hvad i alverden har den med en haveblog at gøre. Jo nu skal I bare høre. I formiddags ringede journalisten for at høre, om han måtte komme og snakke med mig og tage billeder af min have.
I mandags for en uge siden var der en artikel i om en rosenhave i Østerby også her på øen. Så tænkte jeg, at de vel også kunne sætte en i om min have, da jeg jo har åben have i forbindelse med havefestivalen fra d. 21.8.-28.8. Og min sandten lykkedes det mig at overtale dem til at skrive om mig, så på mandag kommer der en artikel i om min have. I skal nok få den at se. Nu håber jeg så bare, at de gode samsinger gider rejse sig fra lænestolen og komme ud og kigge på parken :-)

Bortset fra det har blæsten ikke været god for min have, min smukke dobbelte violfrøstjerne knækkede i nat, det var et sørgeligt syn, der mødte mig i morges

Trist syn ikke?
Der var kun en opmuntring ved det

Jeg fik en smuk buket
I aften opdagede jeg, at min fine himalayabirk var knækket midt over, den var lige ved at blive fin :-( det var en hård storm


I stedet må jeg glæde mig over alt det andet dejlige, jeg har. Her er smukke bregner

Jeg har filosoferet lidt over det med de perfekte partnere, disse her synes jeg er gode sammen, det er Hydon Velvet med brunt indument og Great Dane med gråt indument og en smuk hortensia.

Her er en busk der hedder bitter balsam sammen med den mørke hornviol, heller ikke dårligt vel?

Her en lille azalie sammen med pletter i luften

Hot and sweet chocolate og moonbeam

Kvan og astilpe er også gode sammen

Drejeblomst sammen med sommerfuglebusk og solhat.

Så kom den allersidste lilje for i år


12 kommentarer:

 1. Selvfølgelig vil de da gerne skrive om din skønne have :-)
  Det bliver spændende at se, hvad der kommer i avisen - og hvilken effekt, det får. Held og lykke med det.

  SvarSlet
 2. Det var da godt gået af dig!! Det er da også en fin have du har.
  Så det manglede da bare, selvfølgelig skal Samsø Posten også skrive nogle søde ord om haven din.
  Jeg bor tæt på Lyngby og her har vi en lokalavis der hedder »det Grønne område« heller ikke dårligt af os fra Djævleøen!!

  SvarSlet
 3. De kan godt "oppe sig" derhenne på Samsø Posten! Det må da være oplagt at lave et indlæg fra din have, når I så ovenikøbet har havefestival.

  Fine havepartnere, du viser her.

  SvarSlet
 4. Hvor bliver det spændende. Fedt at du selv pressede på, for selvfølgelig skal din smukke have med i avisen. Glæder mig til du deler artiklen med os andre på mandag.
  Smukke partnere du viser, endnu et tegn på at jeg er nybegynder for jeg har ikke tænkt over hvordan mine planter passer sammen i bedene, det kan jeg da se nu. Øv at din frøstjerne knækkede, de stod så flot i Anne Justs have, desværre var der ikke flere i plantesalget deroppe, ellers havde jeg købt en.

  Mange hilsner Mette

  SvarSlet
 5. Træls når ens planter knækker i blæsten, men en smuk buket fik du da, som du kan glæde dig over.
  Du har trods alt en smuk have at vise frem.
  Der skal nok komme nogen og kigge på haven, når de ser en atikkel i avis.
  Hos os kom den er journalist tilfældig forbi sidste år. Han satte hele 2 sider i avisen, og vi har aldrig haft så mange besøgende i haven som sidste år.Så jeg tror du har noget at glæde dig til.

  SvarSlet
 6. Tak for søde kommentarer
  Bente: Der findes heldigvis mange gode lokalaviser, sikkert også på Djævleøen :-)
  Frk. Anemone: ja heldigvis oppede de sig, det er jeg glad for.
  Mette: Tak for roser om de smukke partnere, der er jo kun vist stauder som smukke partnere, andet må også kunne bruges. Håber du får fat i en violfrøstjerne, ellers prøv på nettet.
  Landobohaven: Det lyder spændende med den journalist, dejligt at du havde mange besøgende sidste år. Vi kunne godt bruge en artikel en gang om året :-) når vi vil vise vores have frem.

  SvarSlet
 7. Uh ja blæsten var ikke god i tirsdag her heller i går var den mere moderat - men formåede alligevel at ligge en del ned :0( Det er bare så ærgeligt med din birk......

  God ide med avisen når du gerne vil trække folk op ad lænestolen til et skønt syn i din have........glæder mig til at høre om det lykkedes :0)

  ........det ser godt ud men drejeblomsten og solhatten. Dog undre jeg mig over højden, mine drejeblomster er gigantiske i forhold til - i hvertfald 1,5 meter - så hos mig ville de helt drukne solhatten :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 8. Hej Dorthe
  Ja jeg er også spændt på, om der kommer nogen, men hvis vejret er som i dag, gør der nok ikke.
  Ja med hensyn til drejeblomstens højde, kan jeg slet ikke være med, solhatten er meget højere.
  Med hensyn til birken har jeg kun en trøst: så er der plads til noget andet. Midt i oktober går turen til Lønbæk Planteskole, så skal der soldes :-) Vi er tre piger, der skal af sted, og vi har fået lov at låne et folkevognsrugbrød. Vi må håbe vi har penge nok :-)

  SvarSlet
 9. Hej Lisbeth
  Selvfølgelig skal de skrive om din flotte have.
  Glæder mig til at se artiklen.
  Ha´en god torsdag.
  Knus Hanne Bente

  SvarSlet
 10. Lisbeth, du kommer til at opleve det, som amange af de bloggere, som jeg følger ønsker i deres inderste: at blilve opdaget. Det er da helt vidunderligt! Du har også en helt særlig have. JEg kan gopdt forstå at de blliver kontaktet og husk nu på, at det kun gør dig mere mennekselig, at have knækkede og gennemvædede planter i haven. Det har alle vi andre også! = Idetifikation!

  OG din violfrø'stjerne glæder måske mere i stuen end ude i regnvejret?

  Kh. Marianne
  Den Helbredende Have

  SvarSlet
 11. Hej Marianne
  Tak for din kommentar. Ja i dag har det ikke været til at være ude, så jeg har glædet mig over violfrøstjernen i vasen herinde, og nu glæder jeg mig til at nyde dagen udenfor i morgen. Der ligger stadig noget af den væltede derude, og jeg tror den lever endnu, den skulle bare ikke længere være så høj :-)

  SvarSlet