søndag den 28. august 2011

Himmel og have og meget mere

I dag var det sidste dag med åben have, der kom 15 personer, de sidste tre kom i øsende regnvejr, lige efter at himlen havde set sådan udFine billeder ikke?
Heldigvis blev det tørvejr igen og senere solskin. I alt har jeg haft 66 gæster siden sidste lørdag, så man må da sige, at artiklen hjalp. Det bedste af det hele var, at der var en del samsinger imellem. Så I kan tro, der blev talt samsk, så hvis nogen af jer havde været der, var det med at holde ørerne stive :-) og høre godt efter. Men efter 36 år på øen har jeg ingen problemer, det ville nu også være pinligt, hvis jeg havde. Den ældste besøgende i dag var 91 og med rollator, hun kunne sagtens se, at der var masser af sjældne planter, som hun ikke kendte.
Alle besøgende har været fuld af beundring og forundring over, at alle disse planter er groet op på 8 år. Jo det har været en dejlig uge :O)

Smukke Acer dissectum garnet

Zinnia Envy (jeg har selv sået den, men der blev nu ikke så mange, som jeg havde regnet med.


Ja og æbler, det har vi. Det første er et Ingrid Marie, og det andet er et filippa, bemærk den ene blomst i toppen fra en clematis.

Vinget benved og hamamelis

Nok for i dag, I må have en fortsat god aften.

8 kommentarer:

 1. Gode billeder.
  Dejlig med så mange besøgende.
  Vi har haft 2 besøgende i haven i dag.
  Her har det skiftevis regnet og været solskin.

  SvarSlet
 2. Jeg synes også at det er fantastisk at du har skabt alt det på bare 8 år. Det kan du ihvertfald godt være stolt af :-)
  Det var da også et flot besøgstal du nåede op på. Især når man tænker på at vejret jo langtfra har været særligt godt alle dagene.
  Vi fik også lidt opklaring midt på dagen, men alt er så vådt at man virkelig skulle tænke over hvor man gik, for ikke at ødelægge jorden helt.
  Desværre ser det jo ikke ud til at det bliver meget bedre foreløbig. Hvor kunne jeg godt tænke mig en vejrudsigt med masser af tørvejr. Vi har jo vand nok i vandtankene til at vande i ugevis :-)

  SvarSlet
 3. Tak for søde kommentarer, jeg er også glad for alle mine besøgende, det kan da muntre lidt op i dette rædselsfulde regnvejr.
  Hanne: Hvor kan du være glad for, at du er B-menneske, klokken er nu godt 7 og det står bare ned i tove og det er næsten mørkt udenfor. Det er ret deprimerende og nærmer sig skybrud. Solen var endda lige ved at skinne, og himlen havde et underligt skær, men det gik over.
  Så heller ikke meget havearbejde i dag, end ikke gå tur med hundene er det til, suk.
  Der er kun en ting at sige om det: det kan kun blive bedre. Vi håber at septemberhimlen bliver SÅ blå, for som du skriver, vi har vand nok i vandtankene til laaaaaaang tid.

  SvarSlet
 4. Hej Lisbeth.
  Flot med så mange besøgende - men din have er jo også værd at besøge ( kigge på).
  For mig der elsker at lave buketter / dekorationer, ville det være som at besøge gartnernes salgs auktion, bare tage for mig af tingene.
  Jeg har været på Samsø én enkelt gang, men det er helt tilbage til 1980. Vi spise på Ballen Badehotel ( nye samsøkartofler / flæskesteg og is)
  Tilde, er også meget bange for tordenvejr / nytårskyts,det er rigtig synd for hundene, så jeg kender til problemet.
  Endnu tørvejr her i det midtjyske.
  Ha´en god mandag.
  Knus Hanne Bente

  SvarSlet
 5. Hej Hanne Bente
  Så er det ikke for tidligt, at du kommer herover igen. Jeg regner jo med at holde bloggertræf i maj måned, så I kan komme over og se mine rhodoer i blomst. Flere har vist interesse for det.
  I er da heldige med tørvejr, jeg tror vi fik 8 mm på 10 min. her i morges, og nu drypper det igen.
  Også god mandag til dig.
  Knus

  SvarSlet
 6. Jo, det er da godt nok mange besøgende, I har haft.

  Sikke nogle skønne æbletræer, I har - hvor gamle er de? Filippa er ikke til at undvære. Vi har også en del rød Ingrid Marie, som jeres vist også er, ikke?

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 7. Hej Marlene
  Ja jeg er også glad for de mange besøgende. Der var artikel om min have i Samsø Posten nogen dage før, det er nok derfor, der kom så mange.
  Jeg ved ikke, hvor gamle æbletræerne er. De var her, da vi købte huset i 1999. Ja det er en rød Ingrid Marie.
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
 8. Ja, så godt artiklen her på din blog (kommenterede den også) :-)

  SvarSlet