lørdag den 6. august 2011

Orkide, sommerfuglebusk, syrisk rose og aftenregn

Det har været perfekt vejr i dag, og jeg har nået en masse, synes jeg. Jeg har kravlet rundt om ørkenbedet og luget, et stort arbejde, men det pynter. Til aften var jeg rundt og fodre sneglene, det er et alvorligt stykke arbejde.

Meget alvorligtMin haveorkide viser den første blomst, det er Bent der har taget de to første billeder, det sidste har jeg taget, så kan I se, at planten står udendørs :-)

Her blev det til et godt billede af Rhapsody in Blue

Smuk hortensiablomst

Og denne hosta med blomst Stainless Steel

Løvfældende azalie med det smukkeste løv, den hedder Jack A. Sand

Sidst udsprungne blomst på Le Reve

Og mine flotte store sommerfuglebuske

Det lykkedes mig at tage et billede af min store Violfrøstjerne

Og se så her min tofarvede syriske rose. Der kom heldigvis også blå blomster :-)

12 kommentarer:

 1. Igen en serie flotte billeder fra din have. Det er helt utroligt så mange planter du har, hvilket jo betyder at du har en masse skønne farvestrålende blomster en stor del af året :-)

  SvarSlet
 2. Super dejlige billeder, du har utrolig mange smukke blomster.
  Mange hilsner Mette

  SvarSlet
 3. Tak for kommentarer, ja jeg har mange smukke blomster, men også plads til mange, og jeg sørger så vidt muligt for at have noget, der blomstrer det meste af året. Hvis der ikke er noget, der blomstrer nyder jeg løvet på mine rhododendron.
  Til vinter skal jeg se, om jeg kan finde ud af at få styr på min blog :-) Det har jeg ikke haft tid til endnu.

  SvarSlet
 4. Sikke en fin haveorkide. Har aldrig hørt om den. Herligt med ideer til nye planter/blomster. Fine billeder og din blog er da rigtig god. God søndag

  SvarSlet
 5. Hej Lisbeth.
  Flotte billeder - sikke en flot haveordidé du har.
  Ha´en god søndag.
  Knus Hanne Bente

  SvarSlet
 6. Dejlige billeder og den der haveorkidé ser så spændende ud! Når vi får lov at se flere billeder af den, kan du så fortælle lidt om placering, hårdførhed og pasning af den. Den er helt ukendt for mig.
  Hilsen Berit

  SvarSlet
 7. Tak for kommentarer. Jeg er også meget glad for min haveorkide og havde ikke ventet at se den igen i år, den er købt i Bilka sidste år.
  I skal nok få flere billeder, når der kommer flere blomster.
  Placeringen er bare i udkanten af min lille skov, så den står lidt skygget. Den er hårdfør og jeg har bare plantet den, ikke passet specielt, så det er da nemt :-)

  SvarSlet
 8. Dejlige billeder igen :-) Hvor er dine sommerfuglebuske og violfrøstjerne bare frodige og smukke.
  Jeg kender heller ikke have-orkidéen, den ser sød ud.
  Hvor var det godt du også fik blå blomster på dine hibiscus :-) De ser flotte og frodige ud.
  Ha' en fortsat god søndag :-)

  SvarSlet
 9. Der ser vel nok deligt ud hos dig :-)

  Men jeg undrer mig lidt gang på gang; er det alle havebloggere her i Danmark, der har rosen 'Rhapsody in Blue'?? Hi, hi - og hvorfor? Den er smuk, men for mig at se ikke noget vildt særligt. Jeg kan næsten forestille mig, at I vil skrive, at jeg tager FULDSTÆNDIGT fejl ;-))

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 10. Tak for en skøn havetur. Håber du fik has på sneglene!
  Jeg nyder særlligt din haveorchidé. Sådan en ville hos mig drukne helt.

  Og så vil jeg rigtigt gerne se din violfrøstjerne i næørbillede i blomst, hvis det kan lade sig gøre? ;) Det er én af mine yndlings.

  Og Ahhhhhhhhhhhhhhhhh et skønt foto af en aftenhimmel med brændende skydække. Tak for det!

  Kh. Marianne
  Den Helbredende Have

  SvarSlet
 11. Hej Hanne
  Ja de er rigtig flotte både sommerfuglebusk og violfrøstjerne, men jeg fotograferede selvfølgelig også de flotteste :-) Ja orkideen er meget sød, jeg fandt navneskiltet til den, der stod tricyrtis, når jeg googler det er det en tudselilje, det forstår jeg ikke, den er i hvert fald noget kønnere.
  Ja mine hibiscus er store og flotte næsten for store, jeg har to kraftige buske mere og venter spændt på at se, om de er blå eller tofarvede.

  Hej Marlene
  Det er vidst kun fordi, det er en blå rose, at den er populær, den er da meget køn, men hos mig får den frygtelig bare ben, så jeg er ikke utilbøjelig til at give dig ret :-) men den er blikfang, alles øjne falder først på den.

  SvarSlet
 12. Hej Marianne
  Selv tak og tak for besøget. Jeg skal forsøge at tage et nærbillede af violfrøstjernen, den er godt nok svær at fotografere, så måske sætter jeg manden på opgaven :-)
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet