søndag den 7. august 2011

Natteregn og en nyudsprungen daglilje

Det var perfekt, vi fik 12 mm i nat og op på dagen blev det sol og blæst, så det blev en rigtig havedag. Jeg har luget flittigt i dag igen, ned på knæ op igen, det kaldes havegymnastik :-)

Sidst udsprungne daglilje, mon ikke det er Strawberry, er der nogen, som ved det?

Den hvide floks står stadig smukt

Her er Madame Alfred Carrier i toppen af pælen

Potterose som er udplantet for flere år siden

Denne rose kan jeg ikke huske, hvad hedder, den skifter farve efter vejret, tror jeg. Den står blandt de gyldne roser, det passer fint nu, men er det køligt og fugtigt får den en kold lyserød farve. Den er købt hos rosertilhaven.dk


Jeg har tænkt på senere på året (når der er mere tid) at lave en billedserie over forskelligheden af bladene på rhododendron, mon det er noget, der kan interessere. For så vil jeg begynde at fotografere nu, mens de er smukkest. Jeg har jo som bekendt rigtig mange forskellige. :-)

7 kommentarer:

 1. Jeg syntes bestemt det kunne være spændende med rhododendronløvet. Egentlig er det ikke noget jeg har tænkt så meget på, det er gerne blomsterne der tager focus, men jeg har nogle steder bemærket hvor fantastisk forskellige de kan være i form, farve og struktur.

  SvarSlet
 2. Hej fru Friis
  Dejligt at du er interesseret. Det er nemlig rigtigt, at det er blomsterne, som tager fokus, men netop nu ser man rigtig forskelligheden i bladenes form, farve og struktur, og jeg kigger også meget på hvor mange knopper, der er til blomstring næste år.
  At det har regnet så meget i juli, har været rigtig gunstigt for rhododendronerne, derfor er det hele så smukt netop nu.

  SvarSlet
 3. Jeg synes også det lyder spændende at lære noget om løvet på rhododendron.
  Jeg går også og kigger hvor mange knopper mine er ved at sætte. Men mine er jo hurtige at overskue i forhold til dig :-)
  Det må have været en virkelig lettelse for dig mht vandingen med regnen i år.
  Jeg kan desværre ikke se om din daglilje er Strawberry, måske kan man bedre se det når den kommer mere igang. Jeg synes virkelig deres blomster varierer nogle gange.
  Sikke en himmelflugt for Madammen i pælen :-)

  SvarSlet
 4. Ja, tak - gerne mere om løvet på rhododendron :)

  SvarSlet
 5. Hej Lisbeth.
  Jeg syntes at det lyder spændende.
  Løvet på rhoddendron ser jo meget forskelligt ud, troede engang at "Teddy bear" var ved at gå ud / syg, pga at løvet så sådan ud på bagsiden ( lodden)
  Ha´en god mandag.
  Knus Hanne Bente

  SvarSlet
 6. Tak for kommentarer, jeg er glad for, at der nu er 4, som er med på at jeg tager billeder af rhododendronløv, det har jeg nemlig gået og glædet mig til :-) Så en stille dag går jeg i gang med at fotografere og så når mørket kommer tidligere i efteråret, så begynder føljetonen
  :-)
  Og ja Hanne, hvad vandingen angår er det en stor
  lettelse med al den regn. Det vil egentlig passe mig fint med 10 mm 2-3 gange om ugen, men om natten :-)
  Blomsterne på dagliljer kan sikkert variere ligesom blomsterne på almindelige liljer.
  I går fik jeg nogle liljeløg af en varm gul lilje. Min sommerhusnabo har sådan nogle i haven, dem har jeg beundret gennem flere år, og i går fik jeg lov til at grave nogen op. Glæder mig til at vise dem til næste år.
  Her regner det nu.
  Ha´ en fortsat god dag

  SvarSlet
 7. Gode billeder.
  Hvor er din Daglilje smuk.

  SvarSlet