mandag den 8. august 2011

Hvad hedder solhatten

Jeg vil gerne bede om hjælp til at bestemme en solhat. Her kommer et par billeder.


På skiltet står der Magnus, så det må det vel være

Men hvad hedder så denne her? Jeg har 3 grupper af den, men troede at det var en Magnus, men de ligner ikke helt hinanden. Kan nogen hjælpe med det?

Det har været blandet vejr i dag, men jeg har dog været ude og bl.a. klippet i roserne, de er desværre stadig i en sørgelig forfatning. Rosenstængelsvampen er slet ikke væk, og de nye blade har en underlig farve, gad vidst om jeg skal opgive dem? Jeg har taget lidt billeder, for de er heldigvis stadig smukke i blomsterne, nogen af dem i hvert fald.

Crocus Rose titter frem

Redouté

Mary Magdalena

St. Cecilia

Reine de Violette

Violfrøstjerne tæt på til Den helbredende have :-)

Konvalbusk

Knap fra knapbusk

11 kommentarer:

 1. Det er da ærgerligt med sygdom i roserne. Håber ikke du opgiver kampen, for de er da for skønne til af opgive.

  SvarSlet
 2. Hej Susanne
  Nej det vil jeg også være frygtelig ked af, for de er skønne, men lige nu er det et sørgeligt syn. Jeg tror jeg vil spørge rosenguruen Knud Pedersen til råds.

  SvarSlet
 3. Det er svært at sige....men det kan sagtens være Magnus på begge billeder. Knoppen udvikler sig efterhånden og bliver højere med tiden....så måske den på det første billede står lidt mere i skygge og får mindre sol og varme og dermed er lidt senere på den.

  Farven er svær på skærmen....men det ser ud som om billede ét er en svagere rosa farvet......og nogle af mine magnus er faktisk lidt sartere i farven i år end ellers - mistænker at de mangler næring.......men som sagt intet er sikkert - de purpurfarvede kan være svære at skelne :0)

  Smukke er de under alle omstændigheder - og som jeg læste et andet sted i blog land i dag:

  Vi skal huske at nyde.

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 4. Tak fordi du kiggede på dem, det var også min teori, at det var Magnus, men det er rigtig, at dem på første billede er svagere i farven. Nogle af dem er frøsåede tror jeg, mener ikke jeg har købt så mange Magnus. Derimod tror jeg, at jeg har købt nogle andre, som er gået til. Der kan godt være ret fugtigt der, og så har vi jo erfaret, at de ikke må stå for klemt, så det er jeg opmærksom på nu.
  Ja smukke er de, ingen tvivl om det, jeg nyder dem hver dag.
  Tak for hjælpen.
  Knus

  SvarSlet
 5. Hmm, når frk. solhat er usikker så ved jeg ikke rigtig..., men jeg synes at den nederste ligner en spinkel Magnus, men det kan jo variere. De 2 øverste ligner ikke Magnus, knoppen i midten er meget mørkere brun og kronbladene ser mere violette ud så jeg vil tro at det er en anden sort.
  Dine roser ser skønne ud trodt alt:)

  SvarSlet
 6. Hej Lisbeth
  Ja det er lidt underligt for de to øverste billeder er af den, der skulle hedde Magnus, altså iflg. skiltet.
  Det hele snyder lidt, for på de to øverste billeder er jeg tættere på med kameraet. Det sidste billede er af en solhat som er meget kraftigere end "Magnus" altså er vi alle stadig i tvivl, men tak for din kommentar, også til roserne.

  SvarSlet
 7. Ja, det er noget værre noget med de navne :-) Jeg har også gang i den store ID'ing af mine planter i år. For jeg er lidt træt af at komme til at købe nogle jeg har i forvejen, når nu der så mange dejlige man kan købe :-)
  Jeg har også haft en konvalbusk, som jeg slog ihjel. Har du din stående i sur jord? Den skulle dufte helt fantastisk?

  SvarSlet
 8. Jeg tror, at jordbundsforholdene har meget at sige. Et kendt eksempel er den alm. hortensia. Jo mere sur jord jo mere blå, og jo mere kalkrig jo mere lyserød, ikk?? Men jeg ved ikke nok til, at udtale mig om solhatte :-)

  Med hensyn til dine roser, har jeg haft samme oplevelse, hvor jeg fik af vide, at jeg skulle gøde dem mere og sprøjte hver 14 dag hele sommeren igennem. Da det blev temmeligt arbejdskrævende og dyrt, valgte jeg simpelthen og kassere mine mere end 100 skønne engelske roser. Det har jeg ikke fortrudt, selv om det gjorde pokkers ondt i starten, for nu har jeg noget andet, smukt og frodigt at se på.

  Ha' nu en dejlig dag derud på øen ;-)

  SvarSlet
 9. Hej Hanne
  Igen har vi samme idéer, kun en af hver plante :-)sådan har jeg det helt sikkert også, hellere noget nyt og spændende.
  Til vinter vil jeg have lavet en liste over alt i haven, så vidt muligt. Gerne her på bloggen, hvis jeg kan finde ud af det. Er ikke helt dus med den endnu, jeg kastede mig jo bare ud i det i marts måned, og så blev der travlhed i haven.
  Konvalbusken står i surbundsbedet, men jeg kan ikke huske, om den står i spagnum. Jeg har ikke et decideret surbundsbed, vi graver bare huller og blander jorden med spagnum, det fungerer fint. Ja den dufter rigtig dejligt.

  SvarSlet
 10. Hej Madam Bæk
  Jeg tænker også, jeg får at vide at jeg skal sprøjte dem, det gider jeg heller ikke, det er jo et kæmpe arbejde. Jeg har også over 100 roser og nok er de smukke, men så må jeg nok gøre som dig, ud med dem. Jeg synes jeg gøder flittigt, men er godt nok i tvivl om det er flittigt nok. Nu må vi se. Jeg har 2 store bede i ying og yang form, hvad skal jeg så sætte der. Ja så må jeg have fat i min haveveninde/arkitekt :-)
  Jeg kan godt forstå det var svært i den første tid efter. Er det så clematis, du har fået i stedet. Kigger ind til dig senere for at se, hvad du har.
  God aften til dig og tak for kommentar

  SvarSlet