onsdag den 17. august 2011

En tur udenøs og skønne billeder

Her hos os siger vi, at vi skal en tur udenøs, når vi tager til fastlandet. I morgen skal vi udenøs, vi skal med færgen kl. 8.15. Turen går til Fyn som sædvanlig, vi skal besøge min mor på plejehjemmet, og min yngste søn i deres nye hus. Så skal jeg ud og se deres have, de har købt sig et par rhododendron og plantet, så jeg må over og se, om de har gjort det ordentligt :-)
Inden vi lander på plejehjemmet, kommer vi da lige forbi Bilka og lur mig om ikke haveafdelingen trækker. Jeg må ind og se på de nye forårsløg.

Denne hamamelis, som allerede er ved at vise efterårsfarver, købte jeg billigt i Bilka for nogle år siden. Det var lige inden de lukkede haveafdelingen ned for vinteren.


Min far havde i sin tid mange georginer i sin have, så jeg plukker en buket til min mor. Gladiolusen bliver nok stående, der er kun den ene, som i øvrigt har overvintret gennem flere år, men georginer skal hun have, hun bliver 89 år på tirsdag, men da kan jeg ikke være der, så hun får gaverne på forskud.

Hver aften når jeg taler med hende i mobilen, sidder jeg i vores havesofa, så har jeg udsigt til denne lille sag, den er så fin, men jeg ved ikke, hvad den hedder, er der nogen, der kan kende den? Regner med at det er en cypres af en slags.

I dag fik jeg uanmeldt besøg i haven. Et ægtepar som var på besøg på øen og havde undersøgt, om der var nogle åbne haver på øen. De beundrede denne her Tretorn Sunburst meget og i øvrigt også hele haven.

Dette her er stammen på min læderkrone, da jeg købte den var det kun en lille tynd en, men nu er den blevet kraftigere og er rigtig smuk i barken. Kronen er også vokset meget, men billedet blev overbelyst, så I får et en anden gang.

Blodgræs i modlys, smukt ikke?

Til slut kønne partnere, det er rosen Crocus sammen med en af mine yndlingshostaer, jeg synes, den er så fin.
Nu går der lige et par dage, inden I hører fra mig igen. Håber alle får sol og tørvejr.

5 kommentarer:

 1. Gode billeder.
  Jeg kender slet ikke Hamamelis. Hvor er den smuk.
  Dejlig med havebesøgende.
  God tur til fastlandet i morgen.
  Tak for rundvisningen.

  SvarSlet
 2. Kære lisbeth.
  Mange tak for dine søde og flittige hilsner hos mig. Dahlier er virkelig havens divaer, jeg kan ikke forestille mig et haveliv og skønt det er at kunne glæde et andet menneske med denne smukke blomst. God tur til Fyn.
  Henrik

  SvarSlet
 3. Ih sikke skønt med havebesøg. Dejlig have du har og det ser rigtig frodigt ud. I modlyset ser blodgræsset fantastisk ud. Tak for dine beskeder på min blog. Jeg har ikke købt allium løg endnu.

  SvarSlet
 4. Det lyder dejligt med en tur udenøs :-) Jeg er sikker på at din mor bliver glad både for besøget og Dahlia.
  Og det bliver da spændende at se haven hos din søn :-)
  Jeg har også haft en hamamelis på min ønskeliste i flere år. Men de er så dyre, og skal vist også stå i læ. Er din gul eller rød? De dufter vist også eller husker jeg forkert?
  Jeg ved ikke hvad din lille lysegrønne er for en, udover at det ligner en cypres/thuja. Men det er en sød farve på denne årstid.
  Blodgræsset er rigtigt flot.
  Rigtig god tur, og jeg håber at du finder nogle gode sager i Bilka ;-)

  SvarSlet
 5. Tak for jeres søde hilsener, jeg er hjemme igen fredag aften og så igen med på blogland :-)
  Hanne: min hamamelis er rød, ikke den bedste farve, men på den tid er det lige meget, når solen skinner igennem blomsterne er den smuk.
  Ja den er dyr, jeg havde heller ikke haft den, hvis ikke jeg havde fået den billigt.

  SvarSlet