søndag den 14. august 2011

Roser og deling af planter og regnvejr

Formiddagen var heldigvis god, men nu siler regnen ned. Heldigvis nåede jeg at få lavet nogle ekstra planter, som jeg kan sælge, hvis nogen er interesseret under havefestivalen.
Jeg har nogen kæmpe blokke af stauder, men kan desværre ikke selv grave dem op. Det lykkedes mig dog at få lavet nogle potter med lyserøde og lilla floks. Også mine iris fik jeg delt, de store amerikanske gror voldsomt, så der er noget at tage af.
Desværre er jeg nået til det punkt på året, hvor jeg skal sige det sidste billede i år af forskellige ting, det er lidt trist, men her kommer de.

Det blev den sidste åkande, men eftersom jeg troede, at jeg havde set den sidste, blev det jo en glædelig overraskelse.

Så er der kun en blomst tilbage i Anastasia

Heldigvis kommer der snart en ny omgang roser, og de blomstrer længe endnu, Dronning Ingrid.

Flora Danica

Pat Austin

Rose de Rescht


Her er mine syriske roser, I kan nok se, de er lidt voldsomme.

9 kommentarer:

 1. Syriske roser har jeg efterhånden lagt mærke til i flere have i år og de står altså så flotte lige nu. Og min har talt varmt om dem i mange år - jeg må give ham ret i, at det er en dejlig busk.

  SvarSlet
 2. Ja det er en smuk busk med mange blomster, desværre er de ikke ret kønne, når de er visne, og der er flere at pille af end ved almindelige roser.

  SvarSlet
 3. Jeg har også en Syrisk Rose i haven, jeg købte den i Holland sidste år. Desværre blomstre den ikke (endnu) og jeg synes den har tabt mange af knopperne. Dine ser fantastiske ud *suk*
  Mange hilsner Mette

  SvarSlet
 4. Tak Mette, jeg er også glad for dem.
  Dine bliver nok bedre næste år, mine var også lang tid om at komme i gang, og nu er de næsten for store.

  SvarSlet
 5. Hej Lisbeth.
  Her siler regnen også ned -og har gjort det siden kl. 14.00
  Du har da endnu mange flotte blomster i din have, jeg har pt kun ganske få, venter på at mine roser skal komme i blomst igen.
  Knus Hanne Bente

  SvarSlet
 6. Hej Hanne Bente
  Ja det regner også her endnu, så nu får jeg snart brug for mit regnbed :-)Det startede først her ved 15 tiden.
  Det bliver en opmuntring, når roserne kommer i blomst igen, så vil vi meget gerne have en periode uden regn, ellers bliver de hurtigt grimme.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
 7. Ja, det er trist at det er ved at være slut med en masse af blomsterne for i år. Jeg plejer at elske sensommeren, fordi jeg jo også har en del sommerblomster. Men de hænger efterhånden noget med næbet af alt den regn og kulde.
  Idag da jeg gik rundt i haven, føltes det fuldkommen som om det var september allerede. Det gider vi altså ikke. Haveåret er jo kort nok i forvejen, øv altså.
  Her vælter det også ned, og jeg må indrømme at jeg får lidt ondt i maven hver gang, og så må jeg lige ned og checke i kælderen.
  Og ja, jeg er med på den periode uden regn, også selvom jeg ikke har mange roser :-)

  SvarSlet
 8. Hej Hanne
  Ja i øjeblikket føles det mest som september, det er underligt, at det skal være sådan i år. Men mon ikke vi slipper for regn nu et stykke tid, synes ikke de lover noget særligt i næste uge, hvis vi så kan stole på det. Vi beder om solskin please.
  Jeg kan godt forstå, du er bekymret for din kælder efter det I har været igennem med vand i kælderen.
  Jeg hørte lige om en, hvor forsikringsselskabet havde sendt to mand ud for at desinficere kælderen, som havde stået under vand. Hun fik en allergisk reaktion og blev meget syg med eksem og åndedrætsbesvær, så pas endelig på, hvis der kommer nogen i samme ærinde til jer.
  Har du set mit indlæg om regnvandsbed? Det er jeg spændt på.

  SvarSlet
 9. Róża Ci jeszcze pięknie kwitnie. Lubię ten kolor. Pozdrawiam

  SvarSlet