fredag den 19. august 2011

Hjemme igen og indkøb Bilka og en buket

Ja så er jeg hjemme igen, det var en kort tur, men den gik heldigvis fint. Min mor var glad for buketten

Håber den holder lige til hendes fødselsdag.

Jeg nåede også en tur i Bilka og fik brugt en del penge der. Af skade bliver man dog klog, så jeg havde omhyggeligt talt sammen, hvor mange penge jeg skulle af med. Kassebonen lød på 140 kr. mere end jeg havde fået det til. Så måtte jeg til at kigge nærmere efter. En plante var talt med to gange, og en anden, der stod til 69,95 kr. blev opkrævet til 129,95. Kassedamen var bestemt ikke glad for mig, men jeg fik da mine penge tilbage. Og så klagede jeg ikke en gang over den sidste 10 er, som blev taget for meget for en staude. Ja sådan skal man vare sig 140 kr. er da også en slags penge.
Her ser I indkøbet:

Det var et Judastræ, en hosta stiletto, echinacea purpurea Alba, 2 lewisia, Clematis Armandii, Anemone Splendis, og Parasolgran.
Det var jo et vældigt køb, som jeg var meget stolt af, men nu er jeg da lidt i problemer. For de er jo ikke hårdføre, kan jeg se på nettet, når jeg googler dem.
Armandii skal stå i vinterhave eller drivhus, mon jeg får lavet mit havehus inden vinteren?
Judastræet skal stå beskyttet og vinterdækkes helst ved en sydmur, har jeg nogen plads der, nej :-(
Parasolgranen skal stå beskyttet i surbund, ikke for vådt-ikke for tørt hmm.
Nogen gode råd til al dette? Jeg er da godt nok i syv sind.
Heldigvis var der smukke blomster, da jeg kom hjem.

Denne her lille dobbelte anemone købt ved Staudestedet i foråret. Bressingham GlowOg skønne roser, nu er de stærkt på vej.

Jeg købte selvfølgelig også forårsløg i Bilka, jeg valgte selv at stykke dem sammen, og fik egentlig en hel del for 125 kr.:
25 stk Angelique
25 stk Apple Blossum
25 Blue Diamond
25 stk. allium Purple Sensation
3 stk. Schubertii

ialt 103 løg for 245 kr. og så har jeg selv bestemt, hvad jeg ville have. Det var et godt køb.
God weekend til alle.

4 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth, velkommen hjem til øen igen - det lyder som om du har haft en dejlig udenøstur.

  Spændende indkøb, dejlige planter og løg.

  Mon ikke de ikke-hårdføre planter kan overleve vinteren hvis du sørger for at grandække dem rigtigt grundigt. Hvis man har en vintermåtte, kan man også forsigt få en sådan arrangeret.

  Ulla

  SvarSlet
 2. Hej Ulla
  Tak for råd om grandækning, jeg må prøve at dække dem så godt jeg kan og håbe, at det går godt.
  Vi har plantet det hele i dag, men jeg tror Judastræet skal flyttes igen, det står vidst for fugtigt, jeg havde lige glemt, at det skulle stå tørt og lunt.

  SvarSlet
 3. Velkommen hjem :-)
  Det var spændende indkøb, du fandt der. Jeg har haft en Armandii, den dufter skønt. Men jeg mistede den i mit ikke-opvarmede drivhus, så jeg tror du skal dække den godt. Jeg ville nok bruge fiberdug omkring den. For den er vist stedsegrøn, så vidt jeg husker.
  De to andre kender jeg desværre ikke, men de lyder spændende.
  Og sikke en masse skønne forårsløg. I år skal jeg altså huske at have bestilt eller købt. Jeg har simpelthen ikke fået det gjort i tide de to forrige år, og så fortryder jeg det sådan i foråret.
  Vi har haft en skøn sommerdag idag :-) Imorgen står den på Åbne Haver, jubii :-)

  SvarSlet
 4. Tak Hanne :-)
  Ja spændende var de, men mon de overlever? Armandii, ja men jeg har jo slet ikke noget drivhus, overvejer at sætte den i et køligt værelse, den dør måske alligevel. Godt den "kun" har kostet 70 kr. Ja den er stedsegrøn.
  Der kommer billeder af parasolgranen lige om lidt.
  Ja jeg fik mange fine løg, men til gengæld løj jeg også, ikke med vilje altså. Jeg fik 103 løg for 245 kr, det andet var klart en overdrivelse, det kneb lidt med at regne :-)
  Ja vi har også haft en skøn sommerdag i dag, jeg havde åben have fra i dag, men der kom kun 5 personer, en familie.
  Det er det træls ved at bo på en ø, så kommer I andre bloggere jo ikke lige omkring for at kigge. Skal du mange steder i morgen?

  SvarSlet